icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

mircova
12. jan 2011

@hirunka naša doktorka je na 2. poschodí a nemá tam výťah a to je viac ako 10 schodov, len na 1. poschodie 😝 😝 😝 ,
tak musím vždy nieho mať zo sebou kto ho postráži, lebo na lavičke aj v zime číhajú ženské a kebyže ho nechám vonku tak ho už nenájdem ☹ je to na nervy

hirunka
12. jan 2011

dakujem baby

nivejka
12. jan 2011

@tanija133 ....no ja som ho na živo nevidela ten erg.nosič--nemám čas behať niekde po Blave a zháňať,tak som si objednala cez net 😉 ....nie je to doslova manduka,ale volá sa liliputi a je to -to isté len iná značka a menšia cena...nekupovala som len tak na rýchlo--dlhšie mi trvalo než som sa rozhodla a porovnávala 🙂
uvidíme ked mi príde a malá si bude musieť zvyknúť-nič jej nezostane,ked sa chce nosiť 😅

nivejka
12. jan 2011

@hirunka ...no teeeeda krásne prestretené--po čase sa tam zídu aj malé kamošky 😉 ....tortička vyzerá wauuu--a mám chuť 😀 .....takže oslávenkyni všetko naj naj želám-nech je zdravučká a čo najskôr zahodíte sadru a už nikdy viac!!cmuk

nivejka
12. jan 2011

čaute moje zlatíčka 🙂
včera som si prezerela môj album,čo som bola malá--mám ho len vypožičaný od maminy -no a skoro mi oči vyliezli z jamiek--no musím vám to napísať : kojená len do 3.týždňa, od 9.týždňa sunar a mrkvová šťava
od 3 mesiacov som jedla zeleninovú polievku,krupicu,kakao,šťavy,banány,kekse do sunaru,pudibg BB, žltko do sunaru
-----pozerala som na to ako puk !!!! a normálne nechápem---som tu a nič mi nie je 😀
ale mojej malej to určite nedám tak skoro 😉

hirunka
12. jan 2011

@nivejka dakujeme moja

hirunka
12. jan 2011

@nivejka moja svokra tiez od troch tyzdnov davala svojim detom mrkvovu stavicku

hirunka
12. jan 2011

@nivejka a inak musim sa priznat ja som uz tiez malej dala varenu mrkvicku a tak jej chutilo......ved uz pomaly bude mat 4 mesiace a od 4. mesiacov sa mozu davat prve prikrmy ( su aj hotove sunarka, ja hami ma take vyzivy)

emily327
12. jan 2011

ahojte, dakujem vsetkym za povzbudenie. Zaludok mam dobre na vode a poviem vam,ze som aj dost bola vytocena lebo sme tam prisli. na rovnaky cas na ockovanie 6 bab s detickami. Tak som sestricke povedala,ze mm sa ponahla do prace a ja ze som chora a tak s dovolenim ostatnych mamiciek nas zobrala ( o 20 minut neskor ako sme boli objednani). Vazime 5900g a meriame 60cm 🙂 Ockovanie prebehlo na podiv v pohode, ja som sa bavila s lekarom a sestricka ockovala malu s mm. Ten sa dival malej do tvaricky a rozpraval sa s nou. Plackala ale nie tak srdcervuco ako som cakala. Ked sme prisli domov, bola mrzuta ale to z toho,ze sa chuda doobeda vobec nevybuvala. Lebo pred poradnou zaspala a musela som ju obliekanim zobudit ☹ zaspinkala nakoniec na 40 minut a potom sa zobudila, hrala, papkala a teraz som ju ulozila do vanicky a otvorila okno v izbe. Kazali nam prikladat na jednu z noziciek studene obklady, prikladam na obe, ale teraz ked bude buvkat, tak nebudem hm no dufam,ze to nebude vadit ☹ Kupila som aj nurofen pre deticky keby nahodou. Meriam kazdu pol hodku teplotu, zatial nic. Dalsia poradna 23.2. Pytala som sa aj na to ockovanie TBC,ze tam nic nema a lekar asi 3 minuty hladal malu obracal a hladal hrcku alebo chrasticku, jazvicku nic nenasiel. Som mu aj hovorila,ze som si myslela,ze som zla mama,ze som si nic na rucke nevsimla ale on ma uistil,ze nie som zla mama lebo ona tam nema ani naznak ockovania. Povedal,ze to po tomto ockovani mozno vyjde von, co je divne. ked sa 3 mesiace nic neukazalo.. A este ma nahnevalo,ze malu vobec ockoval. Lebo rano chrapcala, nemala viditelne sopliky, tak som jej odsavackou vytiahla a na podiv dost toho bolo ale chuda plakala velmi ☹ A aj pokasliavala ale to som jej asi sposobila ja ze som jej podrazdila nostek a sliznicu. Aj som lekarovi povedala,ze som chora a ze nech ju dobre pozrie alebo urobi nejake vytery ci nema mala nejaky zapal zo mna a on mi na to povedal,ze aj keby ze to nema vplyv na ockovanie.... No skoro ma porazilo. Ale popocuval ju a povedal,ze je ok. Tak ja dufam,ze sa nemylil..... Ach jaj s tymi lekarmi je to fakt tazke. A potom sa divia,ze rodicia liecia svoje deti doma po svojom fnuk

emily327
12. jan 2011

@nivejka inak aj moja mama,ze kludne jej uz mozes aj stavicky, polievocku atd. z ovocia co to no som skoro odpadla. ona,ze no ved vy ste uz v tomto mesiaci ochutnali vsetko hmm no mozno ano, ale kedysi nebolo tolko alergikov a alergenov ako je dnes, dnes deti uz ani nevedia co je chut ovocia a zeleniny, lebo vsetko len krasne vyzera a chut ziadna ☹

emily327
12. jan 2011

@hirunka zlatinko, pokial nekojis mozes prikrmovat od 4.mesiaca ale pokial kojis, tak az od 6.mesiaca 😉

emily327
12. jan 2011

@mircova moja to ma mrzi,ze ste mali zopar takychto hodin. Som zvedava ake budeme mat my poobedie. Mohla by to mala prespat a nemuselo by sa nic objavit. Dufam,ze ked bude dlho spinkat a ze jej nebudem prikladat obkladiky na nozky,ze bude ok. S tou prevenciou dat sirupcek predtym to by som nerobila. Predsa len by telicko malo trosku bojovat, aby si vytvorilo protilatky a bolo odolne voci chorobam, proti ktorym sme deticky dali zaockovat. Takze ak sa umelo potlaci teplota, krce, bolest tak to nie je dobre. Ja nic davat nebudem. Ak bude reakcia, musime vydrzat, pokial nebude vysoka teplota, tak nic davat nebudeme. cmuk

hirunka
12. jan 2011

@emily327 no ved mi uz nekojime

emily327
12. jan 2011

@ziza55 zlatinko my sme zdedili 3 kombinaciu - vid foto 😉 Ale kedze je konstrukcia tazka ako slak, tak chceme novy kociarik lebo toto je fakt o drzku sa tahat po schodoch. Preto chceme 3 kombinaciu, lebo ak budeme mat druhe babatko, tak nech to este vyuzijeme teraz kym je mala vo vanicke. Aby to boli dobre investovane peniazky 🙂 Dakujem za tipy, pozriem cmuk

emily327
12. jan 2011

@hirunka tak potom po 4.mesiaci mozete kludne papat prikrm 😉 cmuk

malemimi
12. jan 2011

pozerávate modrý koník hovoria o povinných očkovaniach a tak

malemimi
12. jan 2011

@hirunka jee tak to všetko najlepšie k meninkám prajeme 😀

@mircova juuj ..tak už to máte aspoň za sebou ...

hirunka
12. jan 2011

@malemimi dakujeme

malemimi
12. jan 2011

@nivejka haha no sranda ale to bola aj iná doba...
@emily327 no tak uvidíš snáď je Ok nie...
no presne iná doba je kyslé dažde a tak ...

malemimi
12. jan 2011

haha som chcela napísať či pozeráte dámsky magazín 😀 😀

mircova
12. jan 2011

@emily327 ja som malému ani teplotu nemerala, on tak strašne plakal od bolesti, že som mu dala sirup.

Som zabudla na písať, že meriame 60cm a vážime 5580g.

mircova
12. jan 2011

@emily327 aj mne to doktorka povedala, že ak nekojíš od 4.mesiaca ak kojíš od 6.mesiace..........a tiež vravela, že kedysi sa od 6 týždňa dávali šťavičky, ale teraz to nedoporučujú

mircova
12. jan 2011

@malemimi máme to za sebou a o 6 týždňov znovu už teraz mi lepí aj za melého 😉

mircova
12. jan 2011

@malemimi ja ho vždy pozerám, ked napíšeš, či ho pozeráme 😀 🙂

emily327
12. jan 2011

@mircova na ake ockovanie idete o 6 tyzdnov?

malemimi
12. jan 2011

@mircova ale nestresuj ...skús na to nemyslieť veď aj ty si bola očkovaná.. 😉 každý z nás! a aj dnes o tom hovorili tak si počula že nie je sa čoho báť .. že to dosť záleží od imunity dieťatka...a tak

emily327
12. jan 2011

@malemimi jaj zlatinko sa ti povie nestresuj, vy ste uz boli? Vies ak ma niekto strach z ockovania sam so sebou tak o to horsie to preziva na vlastnom dietatku ☹ Ja som skoro vzdy odpadla pri injekcii, dokonca dokazem odpadnut pri pomysleni na nu ☹ A vcera a dnes som sa bala viac ako porodu 😀 to ked mi odtiekla plodova voda, som bola kludnejsia a v uplnej pohode a toto, brrr otrasne.Viem,ze to musi byt ale proste kazda to prezivame inac 😉 Hlavne nechapem ako to moze ta sestricka tak v pohode robit, tak malym detickam brat krv z hlavicky napr. z paticky, pichat tak male deti ihlami, ked vie,ze ich to boli fnuk fakt obdivujem tie zeny. samozrejme vdaka za ne, lebo inak by nase deti neboli ockovane 😀 musi to niekto robit, je mi to jasne.....

emily327
12. jan 2011

Inak vsetky matky co davali dnes ockovat, vratili recept na rotavirusy,ze nechcu tuto vakcinu.... To len tak mimochodom....

hirunka
12. jan 2011

malicka

malemimi
12. jan 2011

@emily327 nie v utorok ideme...no ja mám v kútiku srdiečka tiež strach ale nepreháňam to lebo deti to vycítia a potom sú aj ony nervózne a tým že budem stresovať nič nezmením len si môže uškodiť...
aha no tak to si ako moja segra tatiež injekcia ee...ja v poho aj keď mi berú krv sa kukám a tak ...no s tej hlavičky to by som sa aj ja bála ...oni sú na to školené a chcú to robiť takže to inak beru... 🙂 🙂 🙂