icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

cukruska1920
17. jan 2011

dakujem za nazory ... nebola som rozhodnuta ci dat ci nedat...ale kedysi to nebolo a bolo vsetko v poriadku..teraz si myslim ze je to skor o komercii a o tom aby z ludi vytiahli co najviac penazi lebo vedia ze mamy pre svoje deti urobia vsetko...tak ani ja nedam... ved hnacky a grcky moze dostat tak ci tak... len sa desim aby nemal teploty z ockovania..paana beka... ako to prebiehalo u vas??? mali ste teploty??
@tanija133 preco to moze byt nebezpecne??

me
17. jan 2011

@cukruska1920 - ja ti tak poviem, tiež som sa nevedela rozhodnúť lebo podľa mňa je to veľmi drahé, dcérka mávala hnačky / vírusy / často, a vždy ich hravo zvládla, bez toho že by bola dehydratovaná, vždy veľa pila a zvládli sme to na jednotku, dokonca aj salmonelu mala a to bolo ozaj kruté, ale aj vtedy papala a pila a bolo to nakoniec OK. No ale ktovie ako bude reagovať tento môj krpček, možno to on tak nezvládne ako ona, a hlavne tým že máme už ju, tak je o to väčšie riziko že vždy domov donesie nejaké tie bacily, zákon schválnosti hneď ako sa narodil bola dva krát chorá a on vždy od nej chytil sople, tak som si povedala že radšej ho dám zaočkovať, tak asi tak, ale aj ja som sa dlho rozhodovala, ale nakoniec som dala,

emily327
17. jan 2011

@cukruska1920 no presne toho isteho nazoru som aj ja a potvrdili to aj viaceri imunologovia. Dokonca su pripady ( ako ked sa das zaockovat vakcinou proti chripke a mas oslabenu imunitu a o tom nevies a dostanes chripku ale ovela silnejsiu, ako ked sa zoackovat nedas),ze deticky po zaockovani dostali hnacky a boli dehydrovane a skoncili v nemocnici. Ockovania som sa aj ja bala ako cert kriza a mala som zaludocne potiaze asi 2 tyzdne a nemohla som spavat a poviem ti,ze nebolo to take strasne. Mala viac placka pri odsavani soplikov ako ked ju ockovali ☹ A teplot som sa bala aj ja, ked si predstavim,ze tak male babo ma mat teplotu 38 a viac brr az mi je zle, lebo dospely ma co robit s takou teplotou a citi sa na umretie. Treba len prikladat studene obkladiky na nozicky kde bol vpich a teplotka ak je, u nas bola 37,3 noc a den ale to bolo znesitelne, nas skor trapila nadcha, ktora po ockovani prepukla. Ale mala okrem zleho dychania bola uplne v pohode aj s touto teplotkou. Som rada,ze som jej nedavala ziaden sirupcek na to aby teplotku nedostala lebo ak by nemala takto zvysenu vdaka potlaceniu tym sirupcekom, tak by som sa nikdy nedozvedela,ze ci u nej reakcia na to ockovanie bola a teraz viem,ze bola a ze to ockovanie malo vyznam a ze si telicko vytvorilo protilatky. Neboj urcite bude vsetko ok. Hlavne treba byt v pohode ( no ja to radim ale nebola som) treba babatko casto merat teplotku, nechodit s nim medzi ludi po ockovani aby neochorelo a davat obkladiky. Inak reakcia na ockovanie sa moze prejavit do 2 tyzdnov ☹ To som vobec nevedela, tak som zakazala v rodine akekolvek navstevy, aj tak je mala chora ale iba nadcha, tak nepotrebujem aby ochorela este viac. Drzim velmi palce, kedy idete na ockovanie?

emily327
17. jan 2011

@me myslim,ze ked budem mat druhe dieta tak ho tiez dam asi zaockovat, kedze to prve moze priniest domov zo skolky, skoly barsco 😢 takze suhlasim, asi by som sa rozhodla podobne. Ved uvidime, spekuluje sa,ze toto ockovanie bude povinne ☹

me
17. jan 2011

@emily327 - určite bude, veď keď sme očkovali Emmku, tak za tu vakcínu / ktorú pichajú dnes / som mala zaplatiť 2000 korún, nedala som, len tu obyčajnú, aj za pneumo sa platilo, malú mi zaočkovali až keď mala 4 roky - vtedy bola taká akcia - že zadarmo, no a teraz sú v povinnom očkovaní obidve

ziza55
17. jan 2011

@cukruska1920 ja som chcela dat ale nakoniec nedam...ak by to bolo na vsetky hnackove ochorenia tak ano..ale kedz e je len na tie rota..tak nedavam 🙂

nivejka
17. jan 2011

@emily327 ...Lilinka ho pri vyšetrení ako doktora chytila za prst ako jej chodil po brušku s tou sondou,či ako sa to volá a len som čakala,že niečo sprosté povie,ale našťastie zdržal sa,ale som videla na ňom--že mu to nie je po vôli.....
napísal jej do správy na ten hemangion toto :"prekrvenie sa nedá vyšetriť, dieťa nekľudné "..a bolo žiaden další záujem o vyšetrenie-prečo sme tam vlastne prišli a tak dlho čakali--čo sme boli objednaný,lebo bez objednania ťa na kramároch veru nevyšetria 😠

ziza55
17. jan 2011

@nivejka jeeeeeejda to je hrozne...spravanie niektorych lekarov...nakopat do riti je ich malo..nic si ztoho nerob moja 🙂 ...uz k nemu nepojdete

nivejka
17. jan 2011

@me ...hemangion je taká ako keby zrazenina krvi a vyzerá to ak veľké krvavé znamienko--t.j.nezhubný nádor 😖
a aj tak bude musieť byť sledovaná,ale väčšinou to mávajú bábätká a postupne sa to vstrebe--po rokoch....

nivejka
17. jan 2011

@me ---takto vyzerá ten hemangion--ja som si myslela,že je to materské znamienko
teraz je aj cítiť na pokožke-je trošku vystuplejšia a veru aj väčšie--cca 2cm

me
17. jan 2011

@nivejka - no tak to bol teda riadny debil ten doktor, horor ako sa niekedy správajú ☹ ☹

nivejka
17. jan 2011

@ziza55 ....nechápem-prečo taký doktori vôbec aj pracujú s detičkami,lebo bolo očividné,že mu to nejako neni príjemné
no snád tam už vôbec nepôjdeme...ešte som mu povedala,že či ju nemôže vyšetriť na boku,ked sa jej na brušku nepáči--tak by aj viacej vydržala----ale proste povedal stroho nemôže a hotovo!!--debil 😠

me
17. jan 2011

@nivejka - áno už vidím, je to také známe, presne ako hovoríš ako znamienko, neboj sa podľa mňa sa to vstrebe

nivejka
17. jan 2011

@me ...veru starý páprda--nemá vôbec čo robiť s deťmi---ved ako rozkážeme bábätkám,aby sa nehýbalo?--že ho potrebujú vyšetriť...ešte som ju musela pridržiavať,aby sa toľko netrepala,ale vieš ako to je --ešte viac sa jej to nepáčilo ☹

nivejka
17. jan 2011

@me ...len teraz to má sýto krvavé a trochu väčšie--toto je staršie foto

ziza55
17. jan 2011

@nivejka dilino..fakt neviem preco si niekt lekari vyberu tu proesiu ked ich to ocividne nebavi...juuuuj ja by som sa asi nezdrzala a keby dal nejaku poznamku...tak by som mu povedala ze ked ho to nebavi a nech to nerobi a ze ked ma nejake problemy doma nech to neprenasa do prace 🙂

ziza55
17. jan 2011

@nivejka kamoskyna mala to mala na cielku tusim a chodili na nejaky laser a jej to zmizlo pekne

me
17. jan 2011

@nivejka - my sme takýchto debilov vystihli na nožičkách pri Emmke, trepala sa o dušu keď jej to robili, mala 3 mesiace a oni na nervy, že nech ju ukludním čo sa tak trepe - ako oni môžu vyšetrovať, no nech jej to vysvetlí somár - bábätku

nivejka
17. jan 2011

baby ked sme pri tých očkovaniach----ja malú dám zaočkovať--len to,čo sa musí--nič navyše jej nebudem dávať....
staršiu som dala po narodení Lilinky zaočkovať proti chrípke,že aby niečo nedoniesla zo školy,ale poviem vám je to riadna hovadina.....za krátku dobu ochorela,tak som sa pýtala doktorky ako to je možné ved je očkovaná a tá mi povedala,že je očkovaná len proti chrípke a tá je pri 40 C horúčkach---takže super --všetko ostatné je len prechladnutie a samozrejme mi aj malá ochorela,ale našťastie len mala soplíky a kýchala.....takže očkovanie proti chrípke je blbosť!!

nivejka
17. jan 2011

@ziza55
@me
presne tak baby--veru mne stačilo už len brnknúť a nezdržím sa....
ja som minule videla jedno malé dievčatko a tá to mala cez polovičku tváričky--úplne krvavo sýta farba--my sme to veru schytali na chrbátiku aj naša doktorka povedala,že našťastie to má schované

nivejka
17. jan 2011

@me ...ja teraz ked pôjdem na očkovanie z malou,tak si už vypítam tú vodičku na dasienka---teda pokiaľ je to na predpis--inak si to kúpim normálne---už som veru na to myslela,lebo neni normálne,žeby takto strašne slintala a ruku si ide tiež spapať..

tanija133
17. jan 2011

@nivejka Ten lekar teda nebol moc prijemny.... ☹ Este stastie ze to mate na chrbatiku, urcite sa jej to casom vstrebe... 😉 Urcite sa Lili zacne v tom nosici pacit, len treba trenovat...Misko ked ho dam v satke tvarou k sebe, tak ani za svet, len tvarou von...A v tom nosici sa da byt aj tvarou von?

tanija133
17. jan 2011

@ziza55 Ako Patko s tym ockom? Preslo mu to ?

tanija133
17. jan 2011

@hirunka Taky tak, bola som pred porodom a zubar mi nasiel 3 kazy. Tehotenstovm a kojenim s avelmi kazia zuby....No a terza m isto dalsie pribudli...Len netusim , kedy si ich dam spravit..... 😉

nivejka
17. jan 2011

@tanija133 ...určite by sa dalo aj tvárou od tela,ale teraz som to ešte neskúšala,lebo by to mala zrovna po pusinku a to by sa jej určite nepáčilo--ten nosič je od 3mesiacov,ked je bábätko málo väčšie a vie si už hlavičku udržať,ale zatiaľ je tam malá utopená a nie je vo svojej koži--musím počkať a potom budeme nosiť tváričkou k svetu 😀

me
17. jan 2011

@nivejka aká je to vodička?, on mi normálne hryze ruku, musí ho to strašne svrbieť

naša nová poloha...

me
17. jan 2011

maminkina malá hviezdička

ziza55
17. jan 2011

@tanija133 ahoj moja...dakujeme za opytanie...pekne sa to vstrebalo a odvtedy nic..kloklop 🙂 a vy sa mate ako?

malemimi
17. jan 2011

@nivejka Ach jáj je to s nimi ťažké...
@nivejka ja dám len povinné...a zajtra nás to aj čaká ...
@me to ako leží haha sranda 😀 nie je nejaký veľký?

emily327
17. jan 2011

@nivejka boze moj, chuda mala, len jej ten debil sposobil stres, keby sa mozno malej pekne prihovoril a rozpraval co potrebuje pozriet a vysetrit, tak by to malu zaujalo,ze s nou hovori a mozno by to tu chvilku vydrzala, nehybat sa. Jaj debil, moj mm by mu asi dal na drzku, taky je vytoceny, len som mu to povedala. Neboj bude to dobre cmuk