icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

mona777
3. feb 2011

@yvett14 prosím ta odpovedaj mi na IP - nech to doobjednávam - rýchlo lebo malý sa budí - dakujem

jana_toky
3. feb 2011

@nivejka
tak vam zajtra teda drzim palceky, nech to rychlo vybavite. Ja sa Kramarom vyhybam ako cert krizu. Zajtra ideme tiez koznej, radcej som si priplatila a objednala sa na konkretny termin. 😒

tanija133
3. feb 2011

@mona777 chudatko Davidko, mozno to ma aj po tom ockovani,ze je taky nekludny...Drzte sa.. ☹

jana_toky
3. feb 2011

@malemimi
ano, ano, pekne priberame, aj ked v poslednej dobe opat troska grcka. Ale hlavne ze pribera. Zajtra uvidime, dam potom vediet, ako sme dopadli, ale myslim, ze to nebude ziadna slava 😖

tanija133
3. feb 2011

@sofia2008 Mne sa krpec ani nahodou nepretaca na brusko, aj ho to ucim, ale zatial nic... 😉

jana_toky
3. feb 2011

@mona777
fnuk, tak to mi je luto, ze sa mu nepolepsilo. Ale snad si uz konecne cucne papy a bude dobre. To usko, to by si snad spozorovala. Ale nezda sa mi, ze ti povedala, ze je ok 😲

tanija133
3. feb 2011

@emily327 Je to velmi nespravodlive s tym rodicovskym , ja tiez som robila 15 rokov v kuse,a ked ja idem na rodicovsky tak ho zrovna znizia!!!!! To ze predlzili matersku o 6 tyzdnov , to je sice fajn, ale tu by som mala tak ci tak dlhsiu o 6 tyzdnov ako slobodna.... 😒

tanija133
3. feb 2011

@emily327 Ak to nie je tajne,len tak pre zaujimavost, kolko si mala matersku z Irska? ked nechces odovedat nevadi.. 😉

emily327
3. feb 2011

@sofia2008 ahoj deticky sa zvyknu pretacat na brusko okolo 4.mesiaca ale je to individualne. 😉 Nie je to skoro 😉

lenkaoravcova
3. feb 2011

@mona777 mne sa zda byt ta vaja ok ci?
a neboj bude vsetko v poriadku drzim palce, potom napis ako ste dopadli

emily327
3. feb 2011

@tanija133 nie je to tajne a nemam s tym problem napisat kolko 🙂 270 euro tyzdenne 🙂 A chcem sa opytat, ako slobodne maminy mame na nieco narok viac ako vydate? Lebo ja som si zatial nic nezistovala. Uz ked mam nizsi rodicovsky, tak ak by bola moznost ziskat ako slobodna mamina nieco viac ako tych 190 euro, tak to by ma potesilo. Dakujem,

lenkaoravcova
3. feb 2011

@emily327 no tak to je parada skoro ako na Slovensku, ja mam matersku tu vrchnu hranicu a je to skoro polovica z toho co ty si mala hm ☹ tak to je teda pekny rozdiel potom prejst na rodicovsku, slobodna matka ma narok iba na dlhsie vyplacanie materskej o 6 tyzdnov ale rodicovska je potom uz rovnaka, aspon co ja viem

mona777
3. feb 2011

@lenkaoravcova nerozumiem "vaja"
my sme boli už na operácii ked mal David 2 mesiace - na pruh - ale taký zložitý - nechcem íst do nemocnice s ním. Vtedy som kojila. Teraz odsávam - neviem si to predstaviť ist takto tam- Tá pediatricka to prehnala s tým uchom si myslím - nechápem prečo ucho ked sa vykrúca a kričí ☹

mona777
3. feb 2011

baby asi to nedoobjednávm - potrebujem odpovede od ziza55 - asi tu nie je teraz. Tak zajtra vám aj poslem mail

adrika202
3. feb 2011

@yvett14 tebe doplaca socialka do 256? takze uz maš tym padom priznany rodičák...tak by ti malo ostat tych 256 aj na rodicaku ked ti vlani priznali,aspon mne to teta na socialke tak vysvetlila

tanija133
3. feb 2011

@emily327 Super, tak to si mala asi okolo 1080 mesacne, to sa naozaj da....Ja som mala tiez tu najvyssiu matersku moznu na SK, to sa este dalo, budem velmi plakat, ked mi bude chodit uz len rodicovsky... ☹ Pred tym to bolo tak ako pise lenka , ze slobodne mali matersku o 6 tyzdnov dlhsiu, ale teraz sa mi zda ze aj to zjednotili, lebo vraj slobodne to zneuzivali ☹ v tom zmysle , ze boli sice slobodne ale nie osamele...Osamela je ta, ktora sama vychovava dieta a zije v domacnosti sama...A iba osamela mohli mat akoze tu o 6 tyzdnov dlhsiu matersku....Takze v podstae to ze si slobodna, neplynu z toho ziadne vyhody,a to ani keby si boa osamela...190 maju vsetky ☹

sofia2008
3. feb 2011

@tanija133 aj ja ju ucim a nic..ale com som sa pytala tu na konikovi, tak sa otacaju koncom 4. alebo az v 5. mesiaci. Tak neviem, preco sa ma to pytala 😕

adrika202
3. feb 2011

@mona777 môže to byť uško,nechcem strašiť ale ja som si s Marcom odskakala svoje s uškami,dva krat ho operovali,ale kym na to prišli že su to uši bol tri krat v nemocnici a nikto nevedel čo mu je...skus mu potlačiť vzadu hned za uškom,tak že stisneš a rychlo pustiš,v tej jamke za lalokom ušným,ak je to uško tak ho to bude velmi bolieť..alebo mu skus dať do uška vatu namočenu do studenej vody s octom..neubližiš mu ale ak je to uško tak sa mu uľaví..

tanija133
3. feb 2011

@sofia2008 Kazde dieta je ine, ked to nebudu vediet ani v 5 mesiaci, tak az potom budem stresovat...No nie? 😉

yvett14
3. feb 2011

@adrika202 no ked som vybavovala matersku tak som hned dávala aj papier na rodičák a vyslo mi len 248 ečok tak mi doplácaju do 256 matersku a teraz mi prišiel papier že mi predlžili na 34 týždnou a zvýšili o 5 perc. takže denny limit mám cez 9 ečok tak mi už nedoplácaju nič, ale ked pojdem na rodičák tak budem mat len 190 ečok lebo som už v novom roku začala poberať rodičák, ak to tak nie je a budem mať aj tak 256 tak som frajerka ale tomu neverím, potom v aprili ti dám vedieť,

mona777
3. feb 2011

@adrika202 na ucho mi kazala kúpiť takú octovú tinktúru - som mu to dala do jedného uška - dam mu aj do druhého lebo neviem ktoré ho môže-mohlo by bolieť. teraz spinká

adrika202
3. feb 2011

@yvett14 podla mna budes mat tych 256 lebo ti bol priznany vlani...no uvidiš...tu čitam o tom teraz lebo tym tetkam na socialke sa da verit aj neda... http://www.echoz.sk/index.php?option=com_conten...

emily327
3. feb 2011

@lenkaoravcova
@tanija133 ano bolo to super, taku matersku by som tu nedostala nikdy. Ale aj vdaka nej sme zariadili cely byt na jeden krat a mame pokoj. No teraz je to o hubu. Mm len zacal v novej praci, nastupny plat nic moc a rodicak... je to tazke, hlavne po tolkych rokoch sa vratit zo zahranicia, kde clovek zaraba minimalne 1300 euro a pride domov a tu skoro nic a vsekto ovela drahsie. Ja este stale tocim hlavou, ked vidim kolko tu vsetko stoji. A som aj rada,ze nic na seba nekupujem lebo by som si aj ta nic nekupila za tie ceny. Musim sa aklimatizovat a brat tieto ceny take ake su a neporovnavat to s Irskom.

lenkaoravcova
3. feb 2011

@mona777 myslela som vaha, ze vahu ma dobru 🙂
no to vykrucanie by som skor na brusko tipovala, a hlavne pediatricka by na bolest uska mala prist dotykom, ked babatko boli usko, ona mu ho nejako stlaci a vie zistit ci ho boli, drzim palce nech ste rychlo ok? este stale je taky nesvoj?

adrika202
3. feb 2011

@mona777 ušné kvapky Burov? no to je tiež v podstate voda s octom...a skus aj to mliečko strieknuť do uška...na uška velke bacha kočky,može to mať fatalne nasledky ked su neliečené...my sme s Marcom prišli do BB nemocnice v hodine dvanastej,doki mi povedal že ak by som este den cakala tak mohol ohluchnut,ochrnut..aj chudatko mu ostali nasledky,na jedno uško nepocuje na 100% ale chvalabohu ze len to...tak držim palce nech to nie su uška a nech mu to rychlo prejde..inak ja som vcera dostala mrchu a maly dnes nechcel papat poriadne..vtedy s ameni chut mlieka a oni to hned zbadaju..mam odskusane u starsich chalanov...

sofia2008
3. feb 2011

@tanija133 suhlas 😵 pozeram, ze maly sa ti uz nahlas smeje, super..my este nie, ale velmi sa na to tesim 😵

tanija133
3. feb 2011

Baby,dnes sa moj krpcek prvy krat nahlas rehotal...Bolo to pred kupanim v kupelni, bol nahac a pozerali sme sa do zrkadla a tatinko napustal vodu do vanicky, Ako zacul tiect tu vodu, tak sa tak rehlil az sa zajakaval, a vsetci traja sme sa na seba pozerali a rehlili v zrkadle a trvalo to asi aj minutu...To bolo take smiesne, ale zaroven aj take kraaaaaaaaaaaaasne... 😉

adrika202
3. feb 2011

moj maly sa v lehatku chyti tej hrazdičky s hračkami a ťahá sa sedieť 😀 a ked mu to nejde tak sa čertí 🙂

lenkaoravcova
3. feb 2011

@tanija133 ved ale este budes amt matersku nie? Ja som mala mat do konca marca a teraz az do polky maja ked pridali 6 tyzdnov, som zvedava ci pride teraz o tych 5 percent viac

adrika202
3. feb 2011

@tanija133 náš Samko sa smeje nahlas ked mu ,,voniam ,, nožky a hovorim mu že ,,fuuuj ale ti smrdia nožky,, heh sa mu pači intonacia a asi ho to štekli no je to krásne 🙂 mne ked sa prvy krat zasmial nahlas tak som aj slzy mala v očiach 😉