Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@adrika202 no tak je ako tam pišu, ja mám zvýšenu a predlženú MD tak ako mi bol uznaný v starom roku že ho poberám tak ho zvýšený a predlžený budem poberať podla nového zákona. tak pisem, a potom idem na 190 ečok
a tý čo ho mali akože RP už priznaný v starom roku tak ho budu mať len 20 mesiacov veku dietata 256ečok.
@lenkaoravcova Jasne este budem mat matersku , ja neviem presne dokedy, ale na matersku som isla 18 septembra, tak ze tiez tak niekedy do maja....Som aj ja zvedava ci pride teraz zvysena.... 😉
@tanija133 no ja ho musim už davno lebo on sa odraža nožkami a keby nebol priputany tak vypadne...už sa poležiačky ani kupať nechce..musi sediet s mojou oporou samozrejme...a od minuleho tyzdna sa začal pretačat z chrbta na bruško tak to robi stale..prve dva dni len bez plienky mu to šlo ,no teraz sa pretočí aj s plienkou ,len ručku si nevie vyslobodiť spod seba tak sa začne zlostiť 😀
@emily327 Musi to byt pre teba sok, tie ceny u nas, ale ako pises Musis si zvyknut a nemozes to porovnavat s Irskom... ☹ Uvery a hypoteky su najhorsie, tie si beries ked normalne zarabas a ked sa nieco zmeni tak je to tazke....Ja osm nastastie moj byt prenajala a najom mi plati hypoteku a priatel nas nastastie uzivi celkom v pohode, chcem byt na materskej aspon 2 roky, aj ked skromnejsie ale chcem sa venovat mojmu dietatku co najdlhsie a pre mna to je v podstate niekedy oddych tato materska...Ovela vystresovanejsia som byvala v praci, toto je zasa ina praca sice ale toto ma bavi ovel 😉 a viac...
@tanija133 Podla mna je to este skoro tiez, ja si pamatam ze to bolo okolo 5. mesiaca, my sa pretackame len z bruska na chrbat zatial a z chrbta iba na bok, treba dieta davat na tvrdy povrch, vtedy sa to vrja skor naucia, teda na zem na nejaku deku alebo tak
@emily327 no ja som mala predtym tu rodicovsku 256 a jendo dieta teraz to bude 190 a dve deti, jedine stastie, ze manzle zarobi, z toho by sme nemali s malymi sancu vyzit ani nahodou je to vazne sila, suma na zaplakanie
@mona777 to ti doktorka vravela ? ☹
@lenkaoravcova Je to skoro este , ja to trenujem na posteli, ale ta nasa je taka hrozne makka, tak to skusim asi na zemi.... 😉
@lenkaoravcova Zlatičko na toto sa popýtaj lebo neviem či to schválili ale po sebe iduce deti tiež vybavovali tie matky v Ba u mihala len neviem či to aj schválili
@emily327 tak to my spime cez den vzdy minimalne 3 hodky v kuse Ale zato tvoja spinka v noci,ze?
.... no to je anjelik... hej hej v noci spinká pekne teda už od 18 hod 19 hod a raz sa zobudí a potom do siedmej spí a potom sa naje je hore a trochu cca 30 min zdriemne je hore ideme von hodku spí a teraz oslednú dobu zvykne poobede okolo 15hod si zdriemnuť aj na hodinu hodinu a pol a to upratujem
@me malý tiež lúbi vonku spať, keď ho kočíkam tri hodiny tak tolko aj spí, len kto by to vydržal tolko kočíkať, takže len výnimočne keď stretnem nejakú mamičku a kecáme, inak som vonku väčšinou 1-2 hodky
....mne sa už pár krát stalo že aj dve hodky sme boli vonku a spala celý čas a ešte aj doma na balkóne potiahla 2 hodky vtedy ale to bol nejaký zlý tlak vtedy si to pamätám 😀 😝
holky nepili ste náhodou tento čaj...mm mi ho včera kúpil a ja som si spravila a som myslela že sa doblvem ...to sa nedá piť ...neviete ako sa dá vypiť tento čaj ? je mi ho ľúto ho vyhodiť ale ak by ste niektorá mala záujem tak vám ho dám 2 vrecká sú minuté lebo si robím hneď do 0,5l pohára a teraz mi bol na prd ☹
@jana_toky
ano, ano, pekne priberame, aj ked v poslednej dobe opat troska grcka. Ale hlavne ze pribera. Zajtra uvidime, dam potom vediet, ako sme dopadli, ale myslim, ze to nebude ziadna slava
.....hmm uvidíš , možno to nič nie je...
ja pôjdem asi v pondelok kožnej lebo na líčku sa jej to nemení aj keď na začiatku sa jej to liečilo teraz nič akurát na krku to má lepšie...
@tanija133 Baby,dnes sa moj krpcek prvy krat nahlas rehotal...Bolo to pred kupanim v kupelni, bol nahac a pozerali sme sa do zrkadla a tatinko napustal vodu do vanicky, Ako zacul tiect tu vodu, tak sa tak rehlil az sa zajakaval, a vsetci traja sme sa na seba pozerali a rehlili v zrkadle a trvalo to asi aj minutu...To bolo take smiesne, ale zaroven aj take kraaaaaaaaaaaaasne...
......jee tak už aj vy? tak to je krásne že ja som tiež skoro umrela ...
a toto mi neuveríte malá je v postielke a hraje jej ten kolotoč a smeje sa
a inak minule sa rehotala a som ju nahrala tak dám na FB 😉
@tanija133
a tá materská sa nám zvyšuje a predlžuje automaticky, nie? Lebo niektoré tu spomínali že im niečo prišlo zo SP, ale mne nič, ja som v tom že to ide automaticky, až rodičovský si pôjdem vybaviť, či nie?
no ja mám takú strednú materskú / neviem kolko je najvyššia/, 10€ deň, neni to bohvie čo ale musíme vydržať, a ten rodičák ma tiež riadne nasral, som sa tešila že konečne "poriadna" suma , pri prvom som mala 4400Sk po zvýšení, no ale dlho som sa netešila, aspoň že tie príspevky sme dostali 🙂
@lenkaoravcova - Leni ty máš po sebe deti, tak to máš ešte v čerstvej pamäti, krpci budú mať v lete 9-10 mesiacov, akú velkosť sandálok alebo šlapiek / cros/ mám pozerať? 17-18-19, ja sa už v tom nevyznám, chcela by som nejaké do kočíka, keby sa aj staval už na nožičky, chodiť ešte nie

@lenkaoravcova spinká - ale ak nebude papat a skončí na kramároch tak ma mrdne .Vraj je tam vela detí na infúziach čo nechcú papat