icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

strapco13
16. feb 2010

tilly--to mas domu inu sikulku
nas sa pretaca len zboku na brusko a na chrbatik
take ze z chrbta na brusko zatial nehrozi..no mate naskok 2 dni, tak uvidime...ale teraz ho velmi po ockovani nenutim cvicit..nech si nepresili nozky..zatial ziadna reakcia po ockovani

strapco13
16. feb 2010

janka..kamoska sa zajtra spyta primara, ze cio sa presne robi, ked nie je viditelna ziadna reakcia po ockovani po TBC

miska2220
16. feb 2010

ahojte baby-dlho som tu nebola ale obcas len tak zbezne nakuknem..pozeram ze rozoberate chlapov,hm zaujimave rady mozno si aj ja zoberem nieco znich 😉 no adka aj ja zbieram sparatka podome a som tak nejak podobne na tom ako ty ☹ 😒

miska2220
16. feb 2010

dnes mi zacal dominik strajkovat pri prsniku a cely den si ani necucol ☹ ☹ 😢 😢 😢 davam mu aj flasku...inak som sa aj cudovala ze to tak dlho vydrzal ze vobec chcel prsnik ked je uz nauceny na flasku ale aj tak som ztoho straaaasne nestastna ☹

strapco13
16. feb 2010

my sparatka nepouzivame..aspon nemusim zbierat
ale ja mam pracku co kradne ponozky..vzdy mi jedna chyba a nie vzdy viem ostatne sparovat 😠 😠

carmen86
16. feb 2010

ahojte baby za dva dni ste toho tolko popisali ze nestiham docitat, robili nam bezpecnostne dvere tak sme mali velke upratovanie doma, no a dnes sme boli na poradni mame 5100g a ockovali nas ale iba do jednej nozicky a zatial nema ziadnu reakciu, a v pondelok ideme na kontrolu a mali by nas ockovat do druhej nozicky tak uvidime.....

zuzu1980
16. feb 2010

strapco, u nas sa proti TBC tusim ani neockuje... ked tak kukam do ockovacej knizky, tak to tam nie je. Je tam cosi proti pneumokokom, je mozne ze vramci toho je aj TBC? Lebo co tu pocuvam ake mate reakcie, ja som tu o takom ani nepocula, nam davaju do 2 noziciek kazde 2 mesiace to iste a v tom je kopec vselijakych chorob dokopy... a potom okolo roka bude proti mumps, rubeola, ovcie kiahne a vsetky tie detske choroby... mam v tom gulas...

strapco13
16. feb 2010

miska flasku davas s MM alebo UM
ak MM, tak sa netrap a odsavaj 😉

strapco13
16. feb 2010

zuzu TBC sa ockuje do ramena..vacsinou na 4-5 den este v porodnici

inak gulas v tom mam aj ja..kym som sa naucila ockovaciu schemu /ja som magor n a datumy, lehoty/, tak sa schema zmenila 😠

zuzu1980
16. feb 2010

strapco, ved prave, u nas sa v porodnici neockuje, a do ramena uz vobec nie

zuzu1980
16. feb 2010

no, ty si lekarka, mozno ti toto viac povie ako mne: v 2-4-6a18m mame toto: diphtheria, tetanus, pertussis, poliomyelitis, zltacka B a pneumokoky. v 12m su vsetky detske choroby a zltacka C. Ja som z tych nazvov debil...

strapco13
16. feb 2010

iny kraj, iny mrav..ale spytaj sa Dr, ci nezabudla..mozno sa u vas neockuje

kkiki
16. feb 2010

zuzu dovie v akej forme a kedy to davaju v canade ....

miska2220
16. feb 2010

davala som mu flasku s UM tak 4 x denne a popritom som ho kojila ,obcas papkal pekne,hlavne vnoci a obcas mu stacilo ked si len parkrat cuckol a upokojil sa alebo len trocha dudlal bradavku 😅 a teraz som prisla ojediny upokojovaci sposob kedze dudku nechceme ☹ aj preto ma to trapi...aj teraz odsavam prave ale mne tiez priatel moc nepomaha vdomacnosti preto je odsavanie premna dalsi cas navyse ☹ navyse mi drobec malo spi cezden

miska2220
16. feb 2010

kiki skoda ze uz nemas fotky rada som si ich pozerala ☹ boli fakt veeelmi pekne

zuzu1980
16. feb 2010

hmmm, skusila som to vygooglit, vakcina proti TBC sa u nas proste nedava, len vo velmi zriedkavych pripadoch...

zuzu1980
16. feb 2010

strapco, tie choroby su vytlacene v ockovacej knizke, to nie je nieco co si doktor povie ale je to povinne a kazde dieta ma svoju knizku a vsetky sa ockuju rovnako. Ale ideme v piatok na to 4mesacne ockovanie tak sa pre istotu opytam, ale zase tu raz budem za debila ze co od nich chcem...

zuzu1980
16. feb 2010

aha, tak este viac som googlila a nasla som oficialnu vladnu stranku co sa tohoto tyka, tak ze proti TBC sa ockuje len v pripadoch ze niekto cestuje do krajin kde hrozi TBC a v zatvorke za tym pisu ze niektore krajiny europy, ale nevravia ze ktore. Inac poznam na slovensku ludi co mali TBC aj napriek ockovaniu v detstve...

tilly
autor
16. feb 2010

fuha, prave pozerame letecke katastrofy... nechcela by som...

teraz som ho zas dala pod hrazdu, po chvilke som prisla k nemu, hrazda odtlacena, on na bruchu a nacahoval sa za hrackou...

zobidol sa 19.30 teraz, tak ani neviem kedy pojdeme spat...

kkiki
16. feb 2010

miska ked mas facebook tak s fotkami tam ... my sme sa tam hromadne spriatelili ... tak najdes ma ako katarina s. hornakova a aj ostatne baby a mozes pozerat do alelujaaaaa 🙂

zuzu1980
16. feb 2010

tilly, aky sikovny 😀
moj sa este stale (uz 2 mesiace) toci len z bruska na chrbat. Minule som ho chcela odfotit na brusku a kym skoncil blesk tak fotka uz bola na chrbte 😀 a este sa toci okolo vlastnej osi, tak ze ked ho dam na hraciu deku tak ho najdem naopak, kde mal hlavu, ma nohy 😀 😀 😀

a len hore na nohy sa postaviiiit, to za kazdu cenu vzy a vsade, nech s nim robim cokolvek, ked sa dokaze niekde zapriet nozickami tak hups a uz je hore s takym vyskerenym usmevom juuuuuj aka radost ze ma zase oblbol 😀

kkiki
16. feb 2010

inak baby .... kedysi som pisala ze od januara uy vam ortoped ak mate klbiky v poriadku nebude vraviet ze musite balit nasiroko .... a aha fakt to tak je http://baby-web.topky.sk/Clanky/a2340-Balenie-n...

kkiki
16. feb 2010

aj tabulka spanku tu je http://baby-web.topky.sk/Clanky/a466-Spanok-cez... sedi nam to na chlp len zaspavame uz 19 00 do 20 00.

kkiki
16. feb 2010
zuzu1980
16. feb 2010

kkiki, akoze deti narodene po januari 2010 su ine ako deti narodene pred tym ? 😀 😀 😀 😀 😀

zuzu1980
16. feb 2010

inac hej, dobry www je to. ja som akurat zistila ze musim zacat uberat malemu spanok cez den, lebo v 6m by mal spat 2x denne a mne donedavna spaval 5x denne a teraz 4x... boooze, ale ked on uz je po hodine hrajkania unaveny, aj ked sa ho nasilu snazim zabavit tak mrnci a zmoli si oci, co s nim mam robit? Vsak nech spinka, no nie?

kkiki
16. feb 2010

zuzu len nech pekne spinka, bude mudry a zdravy 🙂 🙂 🙂
a samozrejme po prvom januari uz slovenske deti nemaju nabeh na zle klbiky ... no jaka sprostost toto .... kurnik teraz vyrobcovia tych hnusnych plastovych postoliek sa budu burit .... nech si daju sami na vajca igelit a nalpnia uterakom ... strasna blbost toto strasna ... to jak keby vsetkym detom prve tri mesiace davali cez trubicku dychat kyslik ved preventivne nie ???

deina
16. feb 2010

Jasne, nech spinka, nemozu byt vsetky deti podla tabuliek... idem kuknut, kolko by ten nas krpec mal spavat. A asi sa trosku pobavkam s fotkami. Inac mam fakt uzasnu imunitu, na mna tusim lezie ta Matkova nadcha. 😝 😝

Tilly, no sikulka. 🙂

Nas je totalny lenivec. Misko, co sa mi este o tt skor narodil, sa mi uz v tomto case vedel sam otocit na bok a o 2 tyzdne sa mi uz pretacal pekne z chrbatika na brusko a Mates? Ani naznak... Hlavne, ze tatino ho uz vidi, ako budu v lete chodit na prechadzky bez kocika, tak tymto tempom urcite. 😀

strapco13
16. feb 2010

kkiki...hej vsade je to tak, ale na slovensku, ti aj tak ortoped povie, ze kvoli genetike slovakpov preistotu balit treba...najprv som nadavala, ale potom som si povedla, tie mesiace nejako vydrzime, a radsej nieco navyse ako potom si nadavat

zuzu..ale tak nech mu daju..ved s nim budes cestovat kade-tade

gabika11
16. feb 2010

sissinka, ano, asi som to sposobila tiez tym nocnym kojenim, ale teraz spinka maly na rovnom vo velkej posteli a ja bud budem vedla spat alebo pri nom, ked bude chciet cuckat. A rozhodlisme sa, ze kupime este jednu tu postielku so stlpikmi, kedze kajka v tejto este spinka. Strapco - dikes za rady, urcite to budem praktikovat, to umiestnenie na pravy bok.