Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
Slovakia sak posli vasich a ked im nedaju RL aspon budes vediet na com si
proste slovenska posta je naj naj naj... ale aj tu u nas su niekedy uzasni. Minule som na poste stepovala pol hodinu lebo dievcina predo mnou preberala velku zasielu (tusim TV alebo take cosi) a nemala so sebou vhodne doklady, len akusi karticku s menom bez fotky. Tak mlada na poste vahala ci im balik dat alebo nedat, nakoniec sa isla opytat svojej sefky (uz som bola rada ze to konecne vyriesia) a sefka ju odbila s tym ze uz tam pracuje dost dlho na to aby sa vedela rozhodnut sama a ze ona jej stale radit nebude. No koniec, dalsiu polhodinu to tam riesili...islo ma porazit. Nakoniec im to dala... ja by som im to nedala, vsak to bol drahy balik, a bez dokladov...
ahojteeeee
musím kuk koľko st popísali dva dni som tu nebola
my momentálne ani neviem prečo nikde žiadne vysvetlenie ani oznámenie ale už druhý deň žijeme ako v dobe kamennej ráno okolo 8.30 nám z ničoho nič vypadne telka a hneď za tým aj internet ešte že funguje rádio ináč neviem čo by sme robili čistá zábava u nás doma som zvedavá ako to bude zas zajtra a okrem tomo tu bol brat aj s rodinkou tak sme boli u našich 🙂 🙂 🙂
Strapco, no ja som viac menej si nemyslela, ze ho niekto zabil, naznaky tam boli, ze on bol dost chorlavy a taaak... ale o jeho rodine sa vela nevedelo, ze kto je otec, kto mama, kopec teorii a zahad - no tak to je uz vyriesene, skoooda. 😀 A ze maju mumiu Achnatona, wow. 😅 Mam akurat chut ist do Egypta, povylihovat si pri mori, obehat pamiatky, nejake tie obchodiky, hmmm.... a dat si cajik v nejakej kaviarni.
žienky toto nemám šancu dočítať lebo aj zabudnem na čo chcem reagovať
strapco ďakujem uvidím ako to bude ďalej riešiť pediatrička
mimochodom žienky od včera sa malá pretáča na bruško z jednej strany a občas sa jej podarí aj naspúť už ju vôbec nemôžem nechať ležať samú neskutočne zlaté to je
Baby naozaj sa nenajde nikto, kto by mi poradil s mojim pravoprsym problemom zo strany 187? Prosiiim...
Asi mam laktacnu krizu, dnes som si s malou aj poplakala, ako by pila a nebolo uz co... ☹ ☹ ☹
gastanka...bud mas silny alebo slaby tok z prsnika..
napis annag do IP
ak mas malo mlieka..tak jedine skus odsavat..cim viac sa budes snazit odsavat, tak sa zvysi tvorba..ale prve dni to bude len kvapky navyse, takze nezufaj hned..dalej...pi vela tekutin, skus hroznove napoje, caje na podporu laktacie..a hlavne prikladaj malu aj na pravy prsnik...v noci ju ale zbytocne nebud, to radsej sebe nastav budik a odsavaj
a hlavne nestresuj..stres znizuje tvorbu mlieka
skus tak ze priloz na lavy..a ked budes citit, ze sa mlieko spustilo, tak preloz na pravy a nechaj malu tahat, ak mas a konci pocit, ze je este hkladna, tak znovu daj este na lavy a potom si pravy skus este odsat
gashtanka, ja ti radim, kup si tie kapsule More Milk Plus, asi musis objednat v lekarni lebo to nemavaju, ale je tam 120 KAPSUL na prirodnej baze od firmy Motherlove, mne to vlemi pomaha, teraz beriem jednu denne, ale zo zaciatku vzdy 4 ako je napisane a pijem aj caje teraz na kojenie a tie hroznove napoje a tak...skus, mne nie je luto tych penazi, vydrzi mi to tak na dva mesiace, ked beriem dva denne, ale zo zaciatku treba styri.
Nepisala si Annag, Gashtanka? Vie velmi dobre poradit, aj mne velakrat radila. Inak ja to mam tiez tak, ze lavy prsnik nic moc, vzdy v nom bolo menej (okrem zaciatku, vtedy bolo viac v lavom) a casto ma neposlucha, upcha sa a pod.
Som nejaka unavena, tak si pojdem lahnut. Dobru noc. 🙂
Strapco> je to slaby tok mlieka, zelala by som si, aby to bolo naopak, ked to tecie velmi, da sa to riesit lahsie...
Ja neviem, ale zda sa mi, ze to, ze cim viac odsavam, tym viac sa tvori, vobec nefunguje...cajiky pijem, zajtra utekam do lekarne a kupujem ricinus communis, obzeriem sa rascovej polievky..
Aj to, ze najprv prilozim na L, pockam, kym sa v pravom spusti a prelozim som robila, vtedy pocuckala, no ale vycuckala co mohla, potom som ju prelozila naspat na pravy no a dopadla som tak, ze uz som nemala ani v lavom, ani v pravom a mala stale nebola napapana...tak som vytiahla zasoby a lyzickovala...ach ☹
Uz ste skusali to zvysovanie laktacie odsavanim? Kolko to vam trvalo a ako casto ste odsavali?
A prreeeco prepana mam zrazu malo mliecka? Rozmyslala som aj nad tym, ci to nemoze byt kvoli tomu, ze si zacala poslednu dobu cmulat palcek..aj ked sa zobudza a je hladna, aj ked zaspinkava a je unavena. Analogiou mi z toho vyslo, ze ked sa neodporuca davat cumlik, pretoze zahana pocit hladu a potom deticky tak netahaju, palcek vlastne robi to iste...co si o tom myslite? A ako ju mam, preboha, oducit cmulat si palcek? (plus sa z toho deformuju zubky aj ten palcek vraj...)
Mozno nemas malo mlieka, len potrebuje viac? Okolo tretieho mesiaca zvykne byt laktacna kriza... este vyskusaj Milk More Plus kapsulky, mne zaberaju. 😉
Gabika11> skusim, o tychto som este nepocula, ak ide o kojenie, ani mne nie je luto penazi. Predtym som skusala ricinus communis, mala som pocit, ze to trochu pomohlo, ale uz je to zasa v starych kolajach... Dakujem za tip 🙂
Deina> pisala som jej, ale vidis, IP ma nenapadla, pisala som jej na jej stranke v komentaroch. Zatial sa neozvala, tak budem cakat, ak nieco, dojde mi aj upozornenie na mail...
A kolko stoja tie Milk More Plus?
no, okolo 35 euracov
gastanka..viem, ze sa to pise, ze cumlik znizuje pocit hladu..no nas cumlikuje a hladny je teda riadne 😀
mala som laktacne krizy...nie nejake vazne..ale mala..vzdy som to riesila s odsavackou, a pomohlo mi..len prvych par dni to boli naozaj len kvapky navyse po kojeni, co sa mi podarilo odsat...pokial sa dieta po kojeni tvari, ze je spokojne a odsajes len par kvapiek navyse, tak to neznamena, ze mas malo mlieka,ale ze mas tak akurat pre jeho potreby
pri krizach ..kojila som kazde 3 hodky /maly od zaciatku vyzaduje/, vzdy som kojila jedno kojenie z jedneho prsnka, druhe kojenie, z druheho prsnika, len ked som mala pocit, ze je naozaj este hladny, tak som dala este cucunut aj z toho ktoreho som prave nekojila..po kazdom kojeni som doodsavala prsnik, z ktoreho som kojila..aj este par minut, co uz nic netieklo..proste aby sa zacala stimulovat tvorba..a vzdy som odsala este par mililtrov tak do 10 aj z toho z ktoreho som nekojila..aby sa odsali take latky, ktore signalizuju, ze mlieka je dost, ak ich odsajes, tak telo tvori zas mliecko, kym sa znovu tie latky nevytvoria
ja som skor mala opacny problem..privela mlieka..tiez to nie je sranda..dieta krici od hladu..ja som musela, rychlo odsat, lebo inak sa nevedel napit, lebo mlieko mi striekalo na metre odo mna, maly sa zakuckaval..no a po dokojeni, som musela sa doodsavat este, potom som postupne znizpovala to doodsavanie, a ako maly silnel, tak som nasilu vynechala odsavanie pred..trosku sme sa trapili, ale prisposobila sa mi teraz tvorba potrebam maleho..zas ked sa to stalo,tak sa certil, ze musi tahat, ze mliecko netecie same
nastastie mne zabrali lacnejsie veci...ako Milk plus..ale keby som mala fakt vaznu krizu, tak si ich objednam
od mojej prvej krizi, mm vzdy kontroluje, ci mame dost hroznovych napojov, a ci mam este cajik pre kojace matky..inak mi ho pripravuje kazde rano aj vecer 😵 😵
Kks, 35 eur 🙂 Krasne ryzuju na kojacich mamickach, ked vedia, ze kazda jedna by aj dusu vyplula, aby mala mliecko 🙂 no ale dosiel mi rodicovsky prispevok aj za uplynule mesiace, tak nech to parom vezme, vyskusam ich.
Okej, tak odsavacka vysterilizovana, budik nastaveny...idem si ja lahnut, nech sa aspon volaco vytvori.
Dakujem baby za rady. Celkom sa inac tesim na zajtra, rano sa idem s malou pozriet na ukazkovu hodinu anglictiny Helen Doronovej pre malinke deticky. Mozno ste uz o tom citali, ze touto metodou sa uci anglictina aj babatka od 3 mesiacov. Pochybujem, ze sa na to dam tak skoro, ale aspon budeme mat s Johankou zaujimavejsi den :D
Dnes som na nu skusila hovorit anglicky, citila som sa ako totalny debil, ale malej to bolo zjavne jedno, dobre sa bavila :D
inak..raz sa nam stalo, ze sme par dni nemali tie hroznove napoje a ja som zacala citit, ze mi klesa tvorba mlieka..no drahy v momente nastartoval auto a utekal kupit 😵 ..uz v ten vecer som citila,. ze sa mi prsniky opat naliali..takze to nie je vymysel..u mna tie napoje funguju..ale pijem ich riedene s vodou..inak by som uz mala asi cukrovku 😅
🙂 auto bude az o par dni a tesco je daleko. Ale zajtra nech sa lekaren a billa regale s vineou trasu !!! 😀
ahojte maminky..nebude vadiť ked sa k Vám pridám? 😉 malinká už trošku podrastla, takže mím trošku času po večeroch a neni s kým pokecať🙂
Ivkamt> ja som tu tiez zatial iba taky pardnovy novopriselec, ale su tu strasne fajne baby, nikto ta tu vyhanat nebude urcite 😀
vitaj..len si hod do pasu, ze uz si porodila..inak sa budem stazovat na tvojho gynekologa, ze ta nechal tak dlho prenasat..ze 56 tt 😀 😀
No, tak ja uz si fakt idem lahnut, ale komp nechavam zapnuty, lebo pri odsavani sa rada na nieco divam 😅 Dobru noc!
gashtanka - dakujem..ja som mala mať termín tiež v novembri a občas som si pisala v novembrovkách ked som čakala Sonku, tak som sa sem zas šupla.a ked sa mala narodila 29. oktobra..pozerám že ti máš prvé babenko.ako to zvladaš? čo už vie malinka?
naša krpatá je zlatá..pekne dvíha hlavičku a furt blaboce..vidno že je to baba 😀 ..
Strapco.už som to napravila..tak dlho tehotná by som fakt nechcela byť 😀
asi už všetky hajate, tak sem mrknem zas zajtra..idem aj ja zalahnuť..
my tu mame aj septembrove novemrovciatko 🙂 ..a dari sa mu
inak..nas blaboce..a je chlap...aj sa hovori, ze chlapy su viac utarany
hod porodne a terajsie miery malej...pochval ju

hej..ale moj manzel tvrdi, ze na to nemaju pravo..splnomocnenie od notara je viac ako tem maly zdrap papiera, co oni daju..ale poste to nevysvetlis
deina..to je sklamanie, ze zomrel na malariu...ta moznost, ze ho otravili to robila lepsim, zahadnejsim