Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
janka..ja som tu..len som cakala, kym docitas 😀 😀
Odpisala mi Annag, je to naozaj vzacna zena 🙂 Trochu ma upokojila. Mala mi uz spinka, tak idem aspon volaco poodsavat pri vinee. Jaj, kiezby som mohla odsavat pri víne 😀 😀 Dnes sa ten moj pravoprsy problem malinko zlepsil, tak pokracujeme v misii zachranme gashtino kojenie
annag je laktacna poradkyna..mnohym pomohla..je super, ze tu rozdava takto cenne rady
inak ..co poradila v skratke..ze by sme sa zas nieco naucili
strapco ďakujem za trpezlivosť
normálne zábavné dni boli u nás kedže nám nič okrem rádia nefungovalo 😀 😀 😀
Napisala, ze som asi mala ten pravy prsnik dlhodobejsie horsie vyprazdnovany a ze prave v troch mesiacoch je uz babo natolko naficane, ze nema cas ani trpezlivost cakat, kym sa z toho slabsieho prsa napapa. V takom pripade vraj jedno prso kludne utiahne robotu za oba, ale ze ak chcem s tym pravym nieco robit, tak ho mam zacat castejsie vyprazdnovat
> zacinat kojenie vzdy s tym pravym, az potom prejst na silnejsi lavy
>odsavat, ked sa mi chce a mam na to cas a naladu 😀 (a ze radsej castejsie a nie velmi dlho, tak 5-15 minut)
>alebo dvakrat za sebou nakrmit z praveho, jedenkrat z laveho; ze tym by sa mala produkcia vyrovnat v priebehu par dni/tyzdnov (to v tom pripade, ak by mojej malej stacilo to , co si vysaje z praveho; co ale nie je moj pripad, ja ju musim potom dorazit tym silnejsim lavym 🙂 no ale niekomu mozno pomoze :D)
Je to zlata zena. No, tak ja idem odsavat, ale citam vas!
😝
ahojte.
no veru aj mne to kojenie nejako hapruje. dufam, ze je to len obdobie alebo co... fakt nechapem. zda sa mi, ze tam uz nic nemam. a stale sa mi zda, ako by mal maly na to nervy, ze mu nic nejde alebo co. no co ten robi niekedy pri kojeni, strasne... este som mu zabudla dnes aj pazuriky ostrihat, tak ma pri tom doskriabal na dekolte no hrozne, esteze je zima a ze som zahalena, inak by si ludia mysleli, ze som sadomaso...
ale kedze som toto iste zazila aj pri sarinke, tak som celkom kludna a dufam, ze to coskoro prejde. a teda ju som kojila do 10 mesiacov. chcela som sice aj dlhsie, ale malinka sa sama odstavila.
veru, gashtanka, podel sa s nami o annagine cenne rady... 😉
gashtanka dobre vedieť také rady sa hodia ďakujeme
takze zacat so slabsim prsnikom...som myslela, ze opacne 😅 ...ale ma to svoju logiku...tak sa nemoze jedovat ze z druheho tecie lepsie...tak som mala pravdu, ze sa nieco nove naucim 😉
ved preto sme ta na nu odkazovali
baby ja mam uplne opacny problem 😝 mne mlieko stale strieka,bez podprdy a vypchaviek si zivot neviem predstavit 😒
minule som malu pochvalila ,ze zaspava o 7 tak teraz prezmenu az o 10 😠
deina
hej mums ,rubeola a este nieco....ja vzdy musim podpisat ,ze suhlasim s ockovanim .boja sa ,ze by platili keby sa nedajboze nieco stalo.
idem este kuknut FB a spat k malej dobru noc 😉
žienky a pozor aj keď dostanete prvý menzes mlieko vraj na začiatku zmení chuť a tiež môže dieťa haprovať a odmietať ale to nevadí nevzdávať ja som sa tak vyľakala pri kojení staršej keď som dostala prvá krát od pôrodu
slovakia..ved sa spoj aj ty s annag
alebo skus opacny postup ako radila gastanke 😅
ja som tiez mala nadprodukciu..nastastie uz sa to prisposobilo malemu..ale ak sa nahodou odpoji na zaciatku pitia, tak mi mlieko strieka az na kolena..a musim maleho nasmerovat, aby mu nestriekalo do nosa, ociek..no a kedze som mala mykozu..tak mal maly tym padom exzem..zbytocne som ho liecila, lebo az neskor som prisla na moju mykozu
inak aj ja by som uz chcela aspon spat bez podprdy..ale to by so sa zobudila v kaluzi mlieka..staci ak sa mi posunie podprda alebo vlozka do nej, uz mam mokro kolo seba..ja som bola zvyknuta prist domov z roboty a podprdu dat dole..teraz ju mam dole len ked sa sprchujem a prezliekam si druhu
Strapco> ale nie, mala si aj ty pravdu 🙂 Annag ma potom odkazala na jeden svoj clanok o rozdielnych prsiach a tam to bolo tiez> zacat silnejsim, pockat na spustaci reflex v slabsom a prehodit. to je v podstate to iste, len sa zacina "predohrou 😀 " . Ja som to dnes aj tak robila, lebo na tom pravom mam uz tak vytahane bradavky, ze s kamosom spustacim reflexom je to menej bolestive 🙂
hej..to som pocula..nastastie, kedze som na antikoncepcii menzes tak skoro nebude 😀 😀 ..a nastastie mi ani antikoncepcia nezmenila chut ani mnozstvo mlieka...aspon drobec teda neprotestuje
tak potom este mam zbytky logiky 😀
Ja podprsenku nenosiiiim 🙂 🙂 🙂
Ja menstruaciu asi tak skoro nedostanem, kedze som od sskoncenia estonedelia na antikoncepcii
gastanka..ja niekedy preteciem cez 2 tie jednorazove vlozky, pratelnu vlozku, podprdu, tricko a bundicku..takze ja podprdu mat musim
strapco> tak tak, nechceme dalsieho surodenca 🙂 moja bola teraz neplanovana, takze pri dalsom to uz musi byt inak 🙂 aku beries?
a este, ked si tu tak veselo odsavam, dam malu anketu> ak odsavate a zmrazujete, v akych velkych davkach? kolko mililitrov v jednej nadobke? odsavacku riadne sterilizujete po kazdom odsavani, alebo ju po skonceni iba umyjete v saponate, pripadne prelejete horucou vodou?
mammaaa jak mi teraz zacalo to prave prso striekat...ja som moznoze naozaj bola niekde upchata, ale to by som asi mala nejaky problem z toho, nie? horucka, zapal...?
azalia..tusim ina pocas kojenia ani nie je
nas bol planovany, vytuzeny 😵 😵 nastastie len polroka sme sa snazili
pri upchati nemusis mat hned teplotu a zapal..ten niekedy nastupi neskor, niekedy ihned
ja mam ti Via pohariky..zmrazene mam len 2..odsavacku sterilizujem pred pouzitim..medzi odsavaniami len prelejem prevarenou vodou..ja ten 180 ml poharik naplnim za 2 odsatia /aj za jedno by som, ale nechcem sa uplne vycucnut 😅 potom len umyjem saponatom a zalozim..ja mam tie pohariky s odstupom 1,5 meisca, takze menim az po uplynuti 3 mesiacov
strapco> existuje este CERAZETTE, ale o tom neviem nic. ja som tiez na azalii, znasam to celkom v poho, len raz som mala pardnove spinenie, ked som ju zobrala az o par hodin neskor ako som mala. trochu blba plet, ale co uz.
cerazette veľa ženám nerobí dobre viď mne a preto mi inú nedali a dopadla som takto s druhým neplánovaným ale neľutujeme sú úžasné obe babule
azaliu mu dr. ani nespomenul pred 2 rokmi
to ked uzivam antikoncepciu, tak nepridu kramy??? lebo pri sare som uzivala a kramy som mala... tak neviem...
a ja uzivam cerazette a to my gyndos tvrdil, ze to su len tieto jedny pre dojciace mamicky. tak tiez nechapem
ja som sa bala, lebo predtym som brala dlhe roky antiku a mavala som strasne migreny..no az po vysadeni, ked mi prestali, tak mi doslo, ze boli z antiky..nastastie len raz mesacne..vzdy ako mal dojst menzes...ale take, ze som lezala s hlavou vo wc, potom som sa nadopovala liekmi, litrom vody,musela som sa zatvorit do tmy, aj mesiac mi vadil..takze tmava deka cez hlavu, nepohnut sa a spat,..tak som sa bala, ze ako zareagujem..ale zatial nic..klop,klop
gashtanka, mozno to bolo upchate... ja len odsavam, ale tiez sa mi stalo ze som z jedneho mala menej (tak polovicu toho co z druheho) a asi tyzden to tak bolo. Az po tyzdni sa mi zacalo zapalovat, mala som hrcky, teplotu som nemala, tak som to nejako nahriala odsala a tiez po veeelmi dlhom odsavani po kvapkach sa spustil prud ktory tam bol kdesi "zaseknuty". Potom sa mi to este zo 2x stalo, ale uz v zaciatkoch som vedela ze to neni menej mlieka ale zase zablokovane, tak som to nejako rozpumpovala...
(inac len jednym odsavanim sa to nespravilo, vzdy to takto bolo viac krat posebe a vpriebehu 1 dna sa to upravilo a bolo dobre)
Co sa tyka davok, mraz tolko kolko mas, neviem kolko mas navyse... ja mrazim od 150 po 250ml, v specialnych sackoch, ale ja som mala velmi vela mlieka a nevedela som co s tym. Teraz som to konecne upravila a mam tolko co treba + plnu mraznicku 😀
odsavacku sterilizujem tak po 2-3 pouzitiach, inac len umyvam. tiez som mala mykozu tak radsej sterilizujem castejsie, ale podla mna netreba az tak casto...
zuzu..ja som sa asi konecne zbavila mykozy..zabral mi Cansten..na volnopredaj..uz tyzden sa nenatieram, nemam bolesti a aj malemu sa plet na tvari zlepsila..sa vytesujem
zuzu..uz by si asi nevedela nabehnut na klasicke kojenie, ze
Strapco> aj ja mam VIA pohariky, zmrazujem tak priblizne po 100-120 ml davkach. Co mi natiska dalsiu otazku, kde by som nasla nejake priblizne tabulky, kolko by malo babo v jednotlivych obdobiach vypit tekutin?
Inac, ja ich mam v mrazaku asi desat tych poharikov, mozno aj viac; som sa predzasobila na obdobie prednasok. Teraz sa ukazuje, ze budem do skoly chodit asi len dvakrat do tyzdna po maximalne dve-tri hodinky, tak neviem, co s tolkym mrazenym mliekom urobim 😝
strapco, mne canesten zabral na zaciatku trosku, potom mi lekar napisal cosi ovela silnejsie ako canesten, ale to moc nezabralo, teraz je to ok, aj ked sa mi zda ze ta mykoza uplne nezmizla a obcas sa ta svina vracia...
a tvojho drobca niecim preliecili? lebo mojho odmietli liecit ze mu nic nie je, ale ja som ho s mykozou kojit nechcela tak odsavam (navyse ta masticka bola stiplava, skusila som obliznut... neviem akoby som s tym kojila...)

to tu už nikto nie je no čo už narobím