icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

adka_praha
22. feb 2010

livit vitaj... 🙂
slintacku mame vseetci... 😀 s tym mliekom nepomozem... 😒 my mame beba AR lebo sme tiez dost zvrackali... je to lepsie ako pred tym... a dokiny si sa pytala, co s tym?

adka_praha
22. feb 2010

ukulele ja malu v kociku polohujem ked je hore do polosedu, tak ma aky taky vyhlad a cusi... 😅 jej dnes je tak kraaaaasne... 😀 sa bambulka pohra, napapame sa a pojdeme von... 😀 teplomer ukazuje +5 zatial, tak hadam okolo 12-tej 1-nej bude este aspon o tie dva tri stupienky viac... 😀

tatuska1
22. feb 2010

livit aj mne toto robila mala ale ja som dostala aj ten zapaľ čiže som stratila mlieko úplne ale ja za seba musím povedať že od kedy je mala na UM tak je oveľa kľudnejšia presne toto mi robila bola neskutočne nervozna pri kojeni potom vrieskala ale tym nervoznym plačom 😢 skúšaj ďalej možno to ma len takú chvíľku teraz že toto robí a aj moja najprv odmietala sunar vracala z neho vypľuvala potom som skusila Bebu ta jej narobila problem s kakanim ale potom som dala naspäť sunar a doteraz ho papame a je už všetko ok no skús iné mliečko nič ine ti nezostáva len kojiť a naďalej skušať iné mlieko

strapco13
22. feb 2010

gastanka..gratulujem 🙂 ..to je radost, ze

ja som sa minule u lekarky zoznamila s jednou mamickou 2 mes. dievcatka odtialto z dediny..idem jej brnknut,m ze kedy pojde pobede vo a hodime prve rande drobcov...tymto sa ospravedlnujem tamarke, ninke, terezke, johanke, katke, alexii, viktorke, miske, petre, julke, lei, barborke, timei, lenke, sofii, mii, miske, carmenke, eme..a ostatnym novembrovym slecnam za neveru 😀

strapco13
22. feb 2010

ukulembo..preto chce byt mala v tescu na rukach a kochat sa..lebo tam maju detske vecicky..uz si asi chce vyberat, ze mama toto mi kup, toto sa mi paci 😀

livit..vitaj...
skus si na vecer odsat mliecko a zahustit nutritonom...tvoj drobcek ma zrejme reflux...vygrcka a potom skor nastupi hlad..ak mas pocit, ze mas malo mliecka a drobcek je hladny..tak si skus zvysit tvorbu mliecka...a porad sa s annag..laktacna poradkyna tu na MK..bud v teme babatka..dakujem annag..alebo jej napis do IP..jej najnovsi uspech tu v novembrovkach sa vola gastankine prave prso 😀 😀

gashtanka
22. feb 2010

Livit> ja som sice mamicka zaciatocnicka, ale myslim, ze by stalo za to vydrzat a iba kojit, nedavat mu ziadne UM...a pokusit sa trosku upokojit mozno, malinke to vsetko z mamicky citia. Bud rada, ze odmietol, moja tiez flasu odmieta, to znamena, ze tvoje prsicka su pre neho to najlepsie. Neviem, ako dlho to trva, ze si pyta papat takto casto, mozno prudko rastie..Ak mas spravnu techniku kojenia, urcite je napapany poriadne, len proste mozno potrebuje menej a castejsie...S vrackanim ti nepomozem...ale ked vracka, tak urcite je napapkany poriadne, s grckanim ide von to, co uz do bruska predsa nepatri, nie? 🙂 No a slinta kazde babo, to sa neboj.

ukulelembo
22. feb 2010

sak ja mam tiez vankus Adka ale taky placaty 😀 asi budem musiet vymenit A v tescu som bola len s deckami a kociarom lebo drahy ostalu uz 3 vikend za mesiac visiet vonku 😒 ma to sere hore vyvezie a potom nema nakladku naspat 😠 ale ked chodim s mm tak mame autosedacku vzdy- to sa mu asi viac paci 😵 Strapco no ked je to prva nevera nad tym mozno este prizmuria oci 😀 boze tu furt hasici a sanitky hucia 😕 Adka a k tomu tel.uctu- prve Vianoce co sme boli spolu dosiel mm ucet cez 9000sk vtedy- som myslela ze aj rozvod bude- ma skoro je..o vtedy... vsetky prachy usetrene na dary boli na ucet 😠 ale pekne mi tie prachy vratil ani ma nesralo ze odkial- ti clapi... co ja setrim kazdy peniaz len tak 😠

ukulelembo
22. feb 2010

Strapco- asi mojmu manzovi radost spravis 😀 zo šimonka si nam malu spravila 😀

adka_praha
22. feb 2010

9000,-??? wau... 😲 odvazny to chlapik... 😕 my mame kocik nie naklikavaci, takze tam sa ta opierka chrbatika na lah, polosed a sed, takze nemusim vankusovat... 🙂
teri naspat zaspala... 😅 tak idem cosi popratat... 😅

strapco13
22. feb 2010

ukulembo 😅 sorry...tak okukava auticka 😀 ..ale vsak aj chlapci sa mozu paradit 😅

livit
22. feb 2010

Dakujem za privitanie. Maly je od narodenia taky maly jedosko a este mi nespal viac ako 4-5 hod.aj to iba par krat sa mu podarilo. Ale papaval trosku lepsie...stacilo mu aspon kazde 2 hod. cez den, no teraz uz tolko nevydrzi. Ked som to povedala doktorke, tak ta mi na to povedala...koj, koj, koj, koj a o UM ani pocut. 🤐 No musim si nejako poradit a Vam dakujem za prve rady 🙂

ukulelembo
22. feb 2010

Strapco pohodicka 😀 a preboha len auticka a ine haraburdy uz nie Este mame v pivnici jedno velke vrece hraciek co tam ostalo po prerabke bytu a vobec nikomu nechyba 🤐 to len mm mal volakedy pripomienky ze sak Alexej potrebuje hracky 😒 ale on si najde par co ho bere a ostatne len zavadzaju- pri troch deckach vsade len same haraburdy 😝 Teraz ma Lego technic pktore je pre decka od 9-16r a uz aj to x-krat zlozil 😖 a vseljake kreativne hracky pre neho su drahe jak das 😝 Adka nie ovazny chlapik -inak sa tomu nadava 😠 Sak moj prvorodenyna seba barco neda 😵 Adka aj mne maly uz odchadza do rise snov 😵 a pracka mi uz pere Idem si dat puding

catalin
22. feb 2010

caute baby,

dlho som tu nebola..

my sme s mm nachcipani...chodime okolo malej v ruskach aby sme ju nenakazili...nerada by som aby ochorela, lebo vo stvrtok ma prve ockovanie, tak uz to nechcem presuvat, uz sme dvakrat presuvali, kedze osteopatka nam to po tych sedeniach odporucala..

inak uz sa mi pretoci z bruska na chrbatik, tak tolko radosti, ako keby mount everest zdolala 😀 😀 z chrbatika na brusko nehrozi, ani naznakom, skor mam pocit ze urobi kotul vzad, lebo tym nohami tak macha...ani usmevy nahlas este nehrozia, mia je skor taka ze si chce pokecat, a hrat s hrackami zasadne spolu, samu ju to nebavi..takze sa vraciam do detstva 😀

neviem ci som pisala, ale uz mame za sebou aj spolocne kupanie vo velkej vani, strasne si to uzila, tolko vody okolo nej, ani nemukla a snad ani nedychala..a vyraz tvare 🙂 keby blazenost kvitla tak je sama ruza 🙂

a chcem sa spytat, kedze je bezlaktozovom mlieku, dokina vravela ze nema vypit viac ako 750ml denne. takze na noc jej uz davam obycajne UM z tej istej znacky. nevadi to?

gashtanka
22. feb 2010

No vidim, ze som sa sekla, vy tu Livit radite zahustovadla a umele mliecka skusat a ja na to idem naivne cez kojenie :D

kkiki
22. feb 2010

livit 🙂)) baby olino sa strasne posral, bojimmsa aj plienku otvorit .... ale smrdiiiiii to jak dospelacke 😀 😀 😀

kwatka
22. feb 2010

ahojte, tak naša dnešná noc totalna hrôzna.
Zaspinkal o pol deviatej, o pol desiatej bol hore sa napapal a spinkal, ďalej papal o pol jednej, o pol štvrtej a do štvrť na šesť si vykecával akože poďte sa so mnou hrať, potom nemohol zaspať furt sa len hádzal a s ručkami šermoval tak som mu ručky zaviazala do zavinovačky tak potom zaspinkal a spinkal do pol ôsmej.
Neviem čo to má znamenať, keďže som bola zvyknutá, že bol v noci hore 1x maximálne 2x na papanie. Žeby rastový spurt?
Teraz už druhykrát spinká, už spinkal od pol desiatej do desiatej a teraz o pol dvanástej zaspinkal, tak tipujem, že o dvanástej je hore, poobede sa tiež chystáme na prechádzku, keďže je tak pekne.

Tak prajem príjmený deň všetkým mamičkám a ich detičkám 🙂

strapco13
22. feb 2010

gastanka...ja radim iba na noc zahustovadlo..to sa dava pri refluxe...inak som za kojenie...vsak aj tebe sme poradili annag..a vidis...uz mas po probleme...nastastie...

livit..naozaj sa porad s annag..je dobra

kwatka
22. feb 2010

zajtra ideme na očkovanie-bojím, bojím ,bojím, chudák môj maličký ☹

strapco13
22. feb 2010

kwatka..neboj....nas drobec to zvladol super...3 dni mal teplotu max dpo 37,5..kludny, nic som mu nemusela davat
jediny problem, ze som mu nevedela hned zmerat teplotu..vzdy sa mi vykakal, akonahle som mu strcila teplomer do ritky 😀 ..takze niekedy som merala aj pol hodky, kym sa zadarilo..to jest kym si creva nevyprazdnil uz od zaludka
len maj preistotu paralen alebo iny liek na teplotu a bolesti, octanovu masticku, keby ho nozky boleli..a trpezlivost a klud...nam sa rozhadzal rezim, lebo maly potreboval viac pit pri teplotach..aj pil viac aj castejsie..ale mozno to ze som ho nechala na prsniku, tolko, kolko vyzadoval, tak prispelpo k tomu, ze neteplotoval

ukulelembo
22. feb 2010

Gashtanka- gratulujem k opravenej didike 😀 Mne sa tiez za posledne tri dni podarilo mliekarne rozpumpovat 😅 Po 5tich hodkachdokazem vyse 250ml odsat 😉 a to pred tyzdnom som s placom po 9hod ledva 100ml vytiahla 😖 Ale kvoli tomu ze maly grca jak opilec a moc nepriberal tak sme zacali zahustovat Nutritonom a odvtedy je spokojny a zacal mi spavat9-10hod v kuse cez noc o com som pri Alexejovi len pocuvala alebo mohla snivat 🙄 šimonko vracal aj 4-5raz po papani a niekedy este aj po dvoch hodkach ☹ A nepomohli ani ziadne polohy a nedat odgrnut co niektori radia-tak to by sa unervacil 😒 Som sa nasrala a kupila ricinus c 5ch, caj na kojenie, gravimilk, vineu, hroznovy cukor a vsteko striedam 😖 tak uz ani neviem co mi zabralo 😅 Boze este mam zapisnicu z rodicoskeho pisat-som bola poverena -sa mi nechce 😝 😝
,

kkiki
22. feb 2010

gastanka ja poznam maleho simonka a on uz v porodnici takto trpel ... a mne uz sa zda 3apol mesiaca strasne vela na psychiku livit a aj samotneho maleho .... najlepsie by bolo ho prikrmovat a zaroven kojit ... mne mlieko zacalo odchadzat posledny tyzden ako mal mat dva mesiace a mohla som robit co som chcela, ale malemu nevysvetlim ze pockaj 8hodin kym sa spravi potom sa najes, alebo trapit ho 2Oml po hodine a este to aj vygrcne, tak to by som sa mu necudovala ze je jedovaty .... co potom z toho materstva ta matka ma ... zniceny chrbat, znicene nervy, a nervne a nespokojne babatko ....

no hovienko v poriadku 🙂))

kwatka
22. feb 2010

strapco ďakujem za rady, octanová mastička je už kúpená a kúpila som aj paralen čipky proti teplote-ale tam píše, že až od 5 mesiacov alebo 9 kíl a to nesplňame ani jedno, môžem mu dať aspoň polovičku keby mal vysokú teplotu?

janka1874
22. feb 2010

ahojte
tak som si vás dočítala (do kelu ale už som aj zabudla na čo som chcelka reagovať) ja zas nejako blbnem jaaaj k obliekaniu ja tiež už neobliekam nejako veľmi lebo sa potila dávame len body bundičku a punčožky na to peláčky samozrejme čiapka a do fusaku rukavičky nechce lebo potom má mokré ruky tak je nervná
k noci aj naša dnešná noc bola nejaká divná síce nie uplakaná ale malá bola veľmi často hore len tak mala chuť si pokecať no na porazenie a to som ráno chcela vstávať na krv mám si ju tiež ísť dať skontrolovať lebo Viki má nejako málo vraj červených krviniek tak máme cez víkend dávať viac vigantolu a 8.3 sa na gastre dozviem viac ale vraj jej ešte dá nejaké vitamíny a mám si aj ja ísť ku obvodnej dať urobiť odber krvi ja mám z toho hotovú hrúzu netuším ako to zvládnem

a naša staršia slečna dnes nejako skoro chcela ísť na obed spať ale to bude asi tým počasím je tu tma ako keby bol večer a zas začína snežiť no neviem načo a dnes prvý krát spíme na obed bez plienky no to som zvedavá ako to dopadne

ináč dnes vegetím pri nete navarené máme upratané tiež tak bufetujem

adka_praha
22. feb 2010

janka to byvas na sibiri? 😖 my mame nadherne pocasie... 😕

strapco13
22. feb 2010

kwatka...nam doktorka povedla, ze mozem tie 100 mg 4 denne maxim..lebo mame 7 kg..na mojom pribalovom letaku je ze pod 7 kg sa nema davat...ak to nesplna..tak skus nieco sirupcekove..v lekarni ti poradia, co je vhodne na vahu a vek dietatka

janka...pelacky..su teplacky..alebo je to iny druhj oblecenie? 😀
vigantol nie je na krv..ty tusim kojis..tak sa skus ty napchavat zelezom

janka1874
22. feb 2010

adka: bývam v Košciach ale tiež o tom niekedy uvažujem že je to tu ako na sibíri

strpaco: trošku sa mi pomotali písmenká ale porozumela si správne 🙂
a tiež som bola prekvapená že prečo viac vigantolu na krvinky ale vraj železo má v norme tak ja fakt neviem moc mi tie výsledky sestrička cez telefón nevysvetlila ale vraj to nie je také zlé tak sa zatiaľ nestresujem a keď som sa jej pýtala že čo ja pre to môžem urobiť keď kojím tak mi len povedala že si mám ísť dať urobiť odber krvi ja na skontrolovanie len to musím nabrať neskutočnú odvahu ja by som skôr išla zas rodiť ako na odober ja mám z toho hotovú traumu ale kôli malej sa musím donútiť len mi to trvá

adka_praha
22. feb 2010

baby ze mucha mi tu lieta... 😅 potvora... 😕

janka1874
22. feb 2010

adka aspoň máš spoločnosť 🙂 🙂 🙂

adka_praha
22. feb 2010

😀 😀 😀 diiiik...na taku spolocnost placacku... 😕 😅

kkiki
22. feb 2010

janka ja som mala po porode strasne malo zeleza a musela som lieky jest a ked som zabudla, tak aj oliver bol bledy jak stena ... a ako som zacala prikrmovat hned bol ruzovy 🙂