icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

adka_praha
9. mar 2010

kratsie ale cudne... 😅 😀 no ako nieco vrav o demencii...dnes mam pocit, ze moj mozog je obmedzeny na aguuuu a zehlenie...nemyslim...sak vidno aj kolko tvrdiek som vam dnes napisala... 😕 😅 idkam spaaaat radsej...dufam, ze sa mi nebude zas celu noc snivat... 🙄 to akoby som nespala... 😠 a potom tu robim zo seba negramotneho neandertalca... 😅

strapco13
9. mar 2010

ja neviem co su to sny..teda viem..vzdy sa mi zacne snivat o prsnikoch a kojeni..a vtej chvili uz pocujem drobca, ze hlasi hlad..ja sa prudko postavim z postele a najprv hladam, ze kde pod mojou perinou je drobec..az potom sa preberiem 😅

adka_praha
9. mar 2010

😀 dobru noc... 😉

zuzu1980
9. mar 2010

strapco, hm, to je fakt ze mliekovod sa moze upchat aj pri odsavani... ja si len vzdy spomeniem ako ma bolelo kojenie pri mykoze, tiez som mala slzy v ociach... ale je divne ze odsavanie ma vtedy nebolelo, vsak je to vpodstate to iste... kazdopadne dufam ze sa co najskor tej bolesti zbavis, au au...

strapco, aj ked sa babo pretoci nozickami a nie hlavickou tak je to ta "porucha" ? 😕

zuzu1980
9. mar 2010

no a sny... mne sa minule snivalo ze som isla pozriet jaslicky kam chcem dat maleho, vo vnutri boli 2 ucitelky co fajcili a pili kafe, a deti, take 6 mesacne babatka, vyliezli na okno a lozili z vonka po parapete, na 3 poschodi...

strapco13
9. mar 2010

nie vtedy to nie je porucha 😀 ..vtedy treba ist k neurologovi a tlmit dieta sedativami, lebo predbieha

strapco13
9. mar 2010

to som si samozrejme robila srandu 😅 😀 😀

zuzu1980
9. mar 2010

no, to som rada ze nemam dieta s "poruchou" 😀 aj ked par krat ho slahlo do strany aj za hlavickou 😨 ale to tak o mesiac neskor ked tu hlavu aj zdvihol

teraz je mu dobre na chrbte. lenivy je ako vos. hlavne ked ho vidim, obleceny do nohavic a bundy vyzera ako 2 rocny chlapec a lezi na tom chrbte bez pohybu, strasne divne to vyzera niekedy 😒

ajkaag
9. mar 2010

strapco, tilly ho nebude mat tak dlho ze by z neho Adko stihol vyrast 😀
to faaakt s tymi mykozami? to aby som sa konecne vytrepala ku koznej, malinky ma zas hubenku vyhadzanu 😠
jasne adka, vsetky sme sa chvalili, ze sa uz vrtime, ze? ale chvalabohu tato porucha neznamena, ze s nasimi zlatuchmi nieco je 😉

strapco13
9. mar 2010

ajkaag...tiez ma to napadlo, ze sa ten kocik u tilly dlho nezohreje
presne nie vzdy porucha znamena, ze je nieco zle
hej pisala mi to annag, ze je to caste..a ze ked sa urobi taka biela ciapocka na bradavke a v nej taka vyraznejsia biela bodka, tak to treba pichnut..keby som to vedela, tak si to pichnem skor uz ja..takto mi to vlastne cele strhol drobec

neviem co je drobcovi, uz 3x mu vypadol dudlik, co zaspal..nezvykne sa na to budit a teraz len beham, lebo placka za dudlikom...co by az tak nevadilo, keby ma z behu nebola ta bradavka este viac ako sa natriasa

zuzu..prejavuju sa tuniske geny..tam maju stale na vsetko cas..nam na letisku az po 8 hodinach povedali, ze co sa deje..tak zacala nasa svadobna cesta..vysadili nas na letisku, kde sme nemali mat medzipristatie a stravili sme 8 hodin nic netusiaci s pripitymi, mudrujucimi a uhundranymi cechmi...sme tam s mm boli jediny slovaci...ine nervy sme mali

zuzu1980
9. mar 2010

strapco, neletela si ty s nasimi? mne mama pisala z letiska ze nemaju pre nich lietadlo, po niekolkych hodinach ze uz maju lietadlo a nemaju pilota... leteli vtedy do prahy, otec je cech, mozno si si nevsimla ze ste neboli jedini slovaci? 😀

gashtanka
9. mar 2010

Tak moja bola dnes nejaka cudna...skoro vobec nespala a na prechadzke mi po tristvrte hodine zacala v kociku revat, bola UZ ZASA hladna...nejako si casto pyta papkat poslednu dobu...esteze mliecka je tak akurat, chvalabohu. Cele popoludnie bola hore, zaspala mi len na polhodku potom a vecer zacal rev, aj ked bola zjavne unavena...a ja som si doteraz myslela, ake mam super dietatko, ze po napapkani, ked je unavena, ju ulozim do postielky, ona si strci ten svoj palcek do pusy a spokojne si sama zaspinka...dnes nehrozilo..Uz mi aj par dni nekakala, musela som v nej malilinko povrtat rurkou, dva prdiky z nej vysli, dalej som to nehrotila, chcem aby sa konecne vykakala sama! Tak som ju zacala nosit, spievat az ma hrdlo bolelo a asi na 20 minut som ju strcila do babyvaku...a potom zasa na ruky...

Dievcata, neviete mi poradit? Ako treba spravne nosit babo v babyvaku? My mame Lodger, co sluzi aj ako babyvak aj ako zavinovacka do autosedacky, 2v1, nema tu s tym niektora skusenost? Mne sa vzdy vidi, ze ju do toho neviem spravne ulozit, pre istotu ju v nom vzdy pridrziavam, taka je v tom nejaka cela vykrutena...ked ju do neho vkladam, ma byt cela narovnana? Zatial som s babyvakom bola vonku asi tak dokopy trikrat a ked s nou chodim po cerstvom vzzduchu, tak mi aj na chvilku zaspi, ale nemyslim si, ze sa jej to nejako dvakrat pozdava, obcas si aj trochu poplace, takze urcite je niekde chyba...ja by som ju ale rada nosila co najcastejsie...Strapco, myslim, ze na tvojej fotke som videla nejaky ringsling, to je to iste?

strapco13
9. mar 2010

zuzu..to bolo v oktobri 2008..a leteli sme z brna na djerbu, neplanovane nas vysadili v monastire

strapco13
9. mar 2010

gastanka..ja mam ring-sling..to nie je baby vak..to je ako satka, len sa neviaze uzol, ale cez tie kruhy..a urcite nesluzi ako zavinovacka do autosedacky..teda zakrutit ho do toho mozem 😅..ale ono to nie je teple
ten lodger nepoznam....mas foto

gashtanka
9. mar 2010

Strapco> pozeram, ze ringsling sa trochen od babyvaku lisi, na tej fotke to vyzera, akoby ti uz maly sedel 🙂

A take ze kojenie v babyvaku nehroziiiiiii...

zuzu1980
9. mar 2010

strapco, tak to nebolo to iste lietadlo, ale nasi tiez leteli z monastiru, tie lietadla chodia tak ze praha-djerba-monastir-praha. Takze ono cestou naspat to ma planovanu prestavku v M, ale nemali by vas vysadit, mali by ste len pockat v lietadle.
Ale zase neviem ci vas let bol takyto, kazdopadne sranda musi byt, no nie? Ja nadavam vzdy a vsade na lietadla a letiska, a to cestujeme po svete tak 2-3x do roka, vzdy inou spolocnostou... najviac spokojna som bola tusim s ceskou CSA. Najhorsia je Alitalia a letisko v Milane...brrrrr, nikdy viac ani keby to bolo zadarmo!

strapco13
9. mar 2010

gastanka..on mi v tom sedi...dalo by sa dat aj do kolisky..ale to mi nejde, a zda sa mi, ze na to je drobec uz dlhy a neskladny..ale on mi vie v tom aj posediacky zaspat..vtedy vyhrniem okraj cez hlavicku, este to poutahujem, a tym padom mu to hlavicku drzi aj ked spinka

gashtanka
9. mar 2010

Strapco> http://www.bambini.sk/sk/product/658/lodger-she...

a na mojom fcb profile ma najdes aj s tym babyvakom na otagovanych fotkach...

catalin
9. mar 2010

caute baby,

bleelka, ja som ti uz davnejsie chcela poradit, tak ma napadlo ze ked mas uz tretie ATB a ziadne vyraznejsie zlepsenie, skus koloidne striebro, najdi si o tom nieco na webe, tu je nieco o tom ako a na co to funguje:

Liečebné použitie koloidného striebra
Koloidné striebro je podľa viacerých zdrojov vhodné ako liečebný prostriedok. Jeho liečebné schopnosti sú založené na jeho vlastnostiach. Extrémne malé rozmery častíc striebra rozptýlených v koloidnom roztoku mu umožňujú operovať na rozmerovej úrovni patogénov. Taktiež jeho elektrický náboj by mal tieto patogény priťahovať a umožňovať tak ich následnú likvidáciu.

Uvádza sa, že koloidné striebro je účinné v prípade vírusových, bakteriálnych a kvasinkových infekcií, taktiež pomáha riešiť dlhotrvajúce infekčné ochorenia, ktoré sa nedajú liečiť bežnými antibiotikami. Často sa o tom hovorí ako o tzv. efekte striebornej strely. Koloidné striebro dokáže efektívne ničiť 650 až niekoľko tisíc druhov choroboplodných mikroorganizmov.

Koloidné striebro je bez chuti a vône, neprilieha k citlivému tkanivu. Koloidné striebro je určené pre perorálne podávanie, môžeme ho aj priložiť ako obklad na rezné rany, otvorené rany, popáleniny, bradavice, premývať ním akné, ekzémy, podráždenú kožu. Môžeme ho použiť na vyplachovanie hrdla, vkladať do ucha, aplikovať vaginálne, rektálne, rozprašovať, vdychovať nosom a do pľúc.

ja som nebrala ATB uz roky rokuce, ak neratam v porodke ked mi preventivne dali po CS. vzdy mi to vyliecilo kazdu chorobu. mozu to aj kojacie mamy aj babatka. tak skus porozmyslat ci nechces radsej skusit "alternativnu liecbu".

strapco13
9. mar 2010

zuzu..nemali sme mat medzipristatie..po 8 hodinach nam povedali, ze lietadlo malo poruchu 😖
vraj mal ist let najprv na djerbu a az potom spat do monastiru..ako bolo mi divne ked nas nasackovali do autobusu a 2x s nami obehli letisko..pri 1 raze sme mysleli, ze nas idu hodit do mensieho lietadla..potom sme sa smiali, ze nas hodia spat do toho isteho..no potom nas odvliekli do posledneho kuta v letisku a nechali nas tam celu noc..po 6 hodinach stazovania /cestovka uz prestala dvihat telefon/ tam prisiel nejaky tunnisan z letiska jak najvacsi cavo, ze vybavil obcerstvenie..moj prvy dojem z tuniska bol, ze ho budem nenavidiet cely zivot a nikdy sa tam nevratim...ale zvysok dovolenky uz bol fajn..aj ked drobec sa nam nezadaril na nej 😅

strapco13
9. mar 2010

catalin..ja mam nejaky krem so striebrom na maleho exzem..dala mi kozna vzorku..mozem to pouzit na bradavku?

gastanka..to vyzera dobre ten lodger...mozno je tiez uz mala dlha..ale mne sa nezda, ze by si ju na fotkach mala nejak zle v tom

strapco13
9. mar 2010

zuzu..ty si ina zmes narodov..a co este tvoj drobec 😀 😀

zuzu1980
9. mar 2010

strapco, ja tunisko milujeeeem, uz draheho nahovaram aby sme sa vratili naspat, natrvalo (hm, u nas je vzdy vsetko natrvalo a o par rokov zdvihneme kotvy a prestahujeme sa...). Tak o 10 rokov planujeme navrat, otvorime si vlastny biznis a dost! Juj, isla by som aj hned... sa tesim na leto, pojdeme tak na mesiac a pol, a dalsi mesiac na slovensko, huraaaaa 😀

zuzu1980
9. mar 2010

strapco, ak myslis otca cecha, tak on je nevlastny, mamin priatel... takze ja som cistokrvny slovak, vlastne polovicny madar, ale to je jedno...

maly je zmeska riadna. bude v tom mat raz chaos 😀

strapco13
9. mar 2010

zuzu..potom som si tunisko oblubila..len ten uvod bol strasny..uz som videla tie spravy v telke, ze skrachovana cestovka a 2 slovaci uviaznuti na letisku 😀

strapco13
9. mar 2010

zuzu..dilema maleho..budes mat co vysvetlovat 😀

zuzu1980
9. mar 2010

strapco, ved ja uz sa smejem, ze si vezme za zenu japonku, vnucata budem mat sikmooke 😀

strapco13
9. mar 2010

zuzu..tak tie budu nadherne..take mulatky so sikmymi ockami..mozes setrit a poslat ich na miss

zuzu1980
9. mar 2010

ze mulatky 😀 sak ja nemam cernocha 😀 😀 😀 strapco, tuniskych cernoskov sme tu uz tusim preberali 😀

zuzu1980
9. mar 2010

ozaj, uz sa vasim drobcom zmenila farba oci? my sme mali najprv tmavo modre, potom tmavo hnede, teraz su svetlejsie hnede... aj celkovo bol tmavy po tatovi, teraz je svetlejsi, nie uplne ako ja, ale uz sa blizi...