Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
adi dnes sme nepapali nic...som jej chcela dat ochutnat dynu ci jak sa tomu nadava, ale vykaslala sa mi na to, tak sme mali len mliecko...zajtra mm naskrabe zemiaky a uvarim jej a zmiesam dokopy...resp, dam do misticiek namrazit a potom si to aktualne nakombinujem...
nekupem ju v olejicku ale potom ju treba natriet... 😉 takze to uz mm odrazu berie vsetko jednym vrzom a ja len kukam... 😒 ja najviac zboznujem to natieranie po kupkani... 😅
jaaaaj, lebo my neolejujeme, tak som myslela, ze jej davas taky ten olejicek do vody. Tak si ju uchmatni, okupkaj, potom jej sprav nasucho masaz a tak nech ju manzel naolejuje - alebo si ju uchmatni aspon na tu masaz 😉
adka..mrazene zemiaky su hnusne..vymrazi sa z nich voda a zostanu take praskove 😝
strapco, mam doma gelik na dasna, ale kedze ta mlada zaba co bola v lekarni mi akosi pozabudla povedat ze je to od piatich mesiacov, tak mi je asi na dve veci, ze? 😖 malinkej dasienka opuchli spodne...
jaj tak to zajtra zmontujem so zemiakmi ked bude mm doma a potom neviem...budem zemiaky skrabat v rukaviciach... 😀 mozem napr s brokolicou, nie? 😕
no radsej jej to nedaj...ak je velmi nervozna-..skus jej dasienka potriet jemne bielym vinom..ale neopiju ju 😅 ..len tak na prste, alebo gazicku..alkohol znizuje opuch, trosku stiahne cievky a skludnuje..ale iba v malom mnozstve..mozes skusit aj alpu..ale ta moze stipat
zemiaky mozes kombinovat kludne s kazdou zeleninkou..len ich nemraz..raz som to skusila..fuuuuj, hnusne boli
no a nemam ani jedno ani druhe... 😅 zajtra pojdeme do metra tak sa najprv zastavim v lekarni, ci je nieco aj od skorsieho veku na dasienka a ak ma zrusia, jak ziadost na byt, tak kupim biele vino a rovno si aj my s mm dame... 😀 ma to dost opuchnute...ked som to videla az mna rozboleli dasna... 😝
jo a zosladnu mrazene zemiaky - taka divna chut to je potom
alpa ju bude asi hodne stipat, mozno to biele vinko by mohlo byt rozumnejsie, adka pohar bieleho vinka, trosku malinkej na dasienka a zvysok maminke do bruska 😉
a pridavaj vzdy jeden druh zeleniny z par dni, ak by mala reakciu aby si vedela z coho
tak aspon studenou prevarenou vodou..tu doma mas, ci nie? 😅 😀 😀
ja som myslela ze tu dynu ci co to vlastne bolo skombinujem s brokolicou...zemiaky teda mrazit nebudem...dobre vediet...dakujem... 😅
to hej... 😀 😀 😀 este aby to nie...uz potom aby elektriku vypli a sme v dobe kamennej... 😅
adi hej viem o tom (len som sa teraz pozabudla)...sak by mi to zajtra cvaklo...ako moze chutit dyna s mrkvou?... 😅
kludne to podla mna mozes..ked robim zapekane cestoviny tak tam davam obidve, ked mam a nevadi ta kombinacia..takze urcite sa da..alebo si zamraz do mensich kelimkov kazde zvlast a tak potom mozes kombinovat
ale pridavas malej postupne kazdy 3. den novu vec..skor by sa nemalo, keby skodilo nahodou
jaj a este som chcela, asi som divna ale mne premrznute take nasladle tie zemiaky chutia... 😅
mrkvu sme papali od soboty a az dnes som robila pokus s dynou...viem ze 3-4 dni treba pockat, keby sa objavila nejaka alergia alebo nieco...no dynu som zamrazila do takych malich kelimkov (mali v tescu po eure, ze 6 v baleni, tak akurat sa to hodilo...hned som dve balenia zobrala prave pre toto 😀 ) a zajtra dorobim k tomu mrkvu a uvidim ci to bude take papat... 🙂
a adka my mame taky gelik ze dologel a ten bol myslim od 3 mesiacov
adka..ine je namrznute...a ine ked uplne vymrznu...take namrznute, trosku nasladle mi tiez chutia
dyna..asi myslis cukinu alebo tekvicu /nepredpokladam, ze momentalne myslis na melon 😅 /..s mrkvou moze byt dobra..podla mna sa da skombinovat kazda zelenina s kazdou
zapisane... 🙂 zajtra sa spytam ak by sme vyrazili na nakupy... 🙂 dufam, ze hej... 😀 uz ani neviem ako to funguje pri pokladni... 😀 😀 😀
adka, ved lahka pomoc, zamraz zemiaky a potom ich po rozmrazeni budu chutit, daj ochutnat aj malej a mas to vybavene 😉
tekvica!! presne...nevedela som tomu prist na meno tak som to nazvala hentak... 😅
a co si myslite o tej hlbokomrazenej zelenine? je podla vas pouzitelna? alebo radsej nedavat...lebo som rozmyslala ze ked tak kym bude normalna zelenina (kym zmizne jarna), ze by som si kupila vrecko brokolice a tak...ale je v tom daky rozdiel?
adka..ale najprv jej davaj dynu 3 dni samotnu..az potom miesaj..lebo budes vediet, ci jej zle robi iba dyna alebo kombinacia
aha, nooo tak tekvica si chvilu v mrazaku pocka, lebo dnes mi princezna jasne dala najavo, ze to jest nebude..ale mozno mala len blbu naladu...skusim to na nu zas zajtra... 😀 ma nenapadlo, ze by mohli sarapatu robit este aj jednotlive kombinacie... 😕
hlbokozmrazena je preto, ze sa kazdy kusok mrazi sam..ja by som to nedavala..az od roka asi..ale neviem preco 😅
kup si radsej brokolicu, uvar ju, pomixuj a tak zmraz
jeeej dnes pisem ja ako tatar, som chcela napisat ze a po rozmrazeni ochutnaj 😎
oki... 🙂
adi nemozem byt za tatara kazdy den ja...musi ma niekto vystriedat obcas... 😀
ajkaag..pochopila som 😉
spachala som krupicnu kasu 😅 ..uz som ju asi 2 tyzdne nejedla...mnam aka dobra
😀
ja sa uz aj bojim cokolvek zjest...akosi ma prehana... 😝 a to na mna kuka z chladnicky marlenka... 😅
adka, som rada, ze Ta mozem obcas odbremenit 😎 ja sa zas bojim hocico zjest kvoli malinkemu, hned ma hlieniky v plienke alebo grcka ak mu daco nesadne, ale marlenku by som asi mohla mnaaaaaaaaaaaaam posles mo prosim? 😀
ani krupicovu kasu nemooozem bleeeeeee

este budes nakoniec alergicka na plienky 😀