icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

hegina
17. mar 2010

caterine,
tak to by sa mala tvoja doktorka porozprávať so Sakurou, ona by jej vedela povedať aké to bolo s malým v nemocnici a či by aj ju zaradila to tej spomýnanej štatistiky, no to by si určite vyprosila! a tá moja známa má aj svoje deti zaočkované takže ak si už doktorka dá zaočkovať vlastné tak to potom bude asi na niečo, nie?

kkiki
17. mar 2010

caterine aj moja stella to mala aj sesternicina a az v takej forme nemocnica a infuzie do hlavy ... ja som mala stastie ze stella mala uz 2 roky a strasne rada pila vodu, tak nas nemuseli brat do nemocky ...
no olina ukladam do postielky o 8 poposuvala som ho o hodinu a spapa 180ml .... do 10min spi jak poleno sam ...

kkiki
17. mar 2010

a tie rotavirusy mi vobec nepridu ako ciganska choroba, uplne normalny virus pre nas dospelakov 3dni sracka a hotovo, ale akonahle to skoci na babatko koniec ... organizmus nema silu stym sam bojovat a je to vsade hlavne v skolkach co mame starsie ... a v kutikoch , obchodne centra a nato fakt staci kychnutie ... ja som dala a som rada ze to ma ... este tu jednu davku za 3 tyzdne ... ked to mala stellka tak drzala som ju na rukach a to bola vkuse tycka a hnacka .... potom nic ine nerobila len pila kuliska to je taka sumienka do vody obsahuje sol aby bola este viac smadna ... a to bola doma a schudla mi 4kg ....

caterine
17. mar 2010

no tak teraz lutujem že som sa o tie rotavirusove hnačky nezaujímala viacej ked tu o tom tak pisete tak mi neni všetko jedno a to sa ako prenaša vlastne lebo moc o tejto problematike neviem, napište niečo bližie o tom, je to o tom aj tema tušim ale sa mi nechce moc citat.... inak moja doktorka je taka divna, ved stara škola to sa hned pozna, niekedy aj mne lezie na nervy s tymi jej zastaralymi nazormi..... a zuzu ozaj hned som si na teba spomenula ked sme boli u dokyny hned si malu zobrala na ruky a dala si ju sediet na kolena a dost dlho jej tam sedela a ani ju nenapadlo si dat tak viacej dozadu, vieš ako keby sedela v autosedačke

caterine
17. mar 2010

kikky to važne, no ked pojde do školky tak to už bude staršia a detskym kutikom sa budeme vyhybat na kilometer,ale ked to može chytit aj od dospelaka

caterine
17. mar 2010

to kedy sa dava prva davka na tie rotavirusy už je asi neskoro či???

hegina
17. mar 2010

kkiki,
tak to je paráda. Aj my sa ukladáme najneskôr o ôsmej aj stiahne 240 ml no predsa sa zobudí v noci a tiež stiahne ešte 150 ml . Ale mali sme už 3 rekordy keď spal bez papania do siedmej ráno, tak hádam prejdeme raz aj my na ten režim

adka_praha
17. mar 2010
hegina
17. mar 2010

Sú vlastne dve dávky a obidve sa musia dať do 6. mesiaca teda "očkovanie" musí byť ukončené dovtedy

mayka
17. mar 2010

ahojte,

caterine mne dokyna hovorila ze prva davka sa zvykne davat v 16 tyzdni. Ale mozno aj neskor neviem. Skus sa popytat.
my sme tiez dali zaockovat proti rotavirusom. veru je to riadna palka ze 140 eur. Ale ja sa tiez bojim tych hnaciek atd. Kamoska tiez bola s malou kvoli tomu v nemlcke a mala asi rok. A dokyna mi to odporucila ked som sa na to pytala.

ukulelembo
17. mar 2010

Adka dobre to je 😅 a aj mna tam spominaju 😀

mayka
17. mar 2010

adka, ze jaka haluza. 😀 😀 😀

juuj idem si spravit kafe. Muz mi kupil do dolce gusta bezkofeinovu. mnaaaaam huraa prava chut kavy. 😀

Ozaj baby dojky, kolkokrat za den dojcite? Lebo nasa v poslednej dobe menej casto. Za 24 hodin tak 6-7x. Neviem ci je to ok.

A prebalujete deti aj v noci? Ja som prestala a zatial to je v pohode. Akurat rano vazi plienka asi kilo. 😀 Ale dieta je kludne.

caterine
17. mar 2010

mayka ja v noci neprebalujem, som si všimla že mala v noci ani moc nepiška, prebalim až rano a to ma plienku skoro suchu, ale potom si to vynahradi 😀

skybaby
17. mar 2010

🙂 ahojte
my sme proti tym rotavirusom nedali zaockovat, mam pocit ze tych ockovani je na take male babo dost, ... dufam teda ze sa nam to nevypomsti
inak my sme dnes mali mrkvu so zemiakom a barborka teda zjedla o nieco viac ako len cistej mrkvy ale prilis nadsena veru nebola 😀
uz si nespominam kto sa to chysta na neurologiu kvoli nepretacaniu ... ale barbor sa preocila z bruska na chrbat asi dva krat minuly tyzden a odvtedy ma na haku 😀 ale teda nikam nas kvoli tomu neposielali ... a sesternica ma chlapca starsieho od nas o mesiac a ten sa tiez este nepretaca ... podla mna kazde babo ma vlastne tempo 😵

deina
17. mar 2010

Ahojte. 🙂 Dnes nestiiiham... 😝 😝 😝

Ja som na tom s ockovanim podobne ako Sky, tiez si myslim, ze ich je na take babetka privela, davam len povinne. U Miska som napr musela odmietnut prasaciu chripku, kopec papierovaciek podpisat, chceli mi ho zaockovat. Ze rizikova skupina. 😝

bambolina
17. mar 2010

ahojte, mayka my papame kazde tri hodky a to aj v noci, max vnoci da styri, ale nie casto...ja prikrmy zatial nebudem davat, kym mu staci moje mliecko, naco...ma cas...
a infuzky pri dehydratacii sa bojim jak certa...nikdy viac dufam...ja ani neviem ci sa tu proti rotavirusom ockuje, musim sa opytat...
a koly pretacaniu by som nerobila paniku, kazde sa raz pretoci aj chodit zacne a rpozpravat, len sa musi rozhodnut samo 🙂

mayka
17. mar 2010

caterine, no ved to ze aj nasa Terezka teraz papa v noci tak 1-2x. No aspon usetrime na plienkach konecne. 😀 Veru uz nam zasa dochadzaju . Musim poslat muza do metra nech nakupi.
Inak neviem ci chodite do Lidla ale maju tam uzasne vlhcene obrusky na ritku 80 ks v baleni a stoja len 1,30 eur. Fakt su dobre.

sky, ahoj moja. Barbokra je teda uz taka zrutka? No ved tomu dojde na chut. Ja sa na to tiez uz tesim kedy zacneme prikrmovat aj ked este mame minimalne mesiac cas kedze kojim.

Inak ani Terezka sa este nepretaca. Iba malokedy. Z bruska na chrbatik sem tam a naopak ani za svet . maximalne sa da nabok. Myslite ze to vadi, ja neviem neni to este skoro? Zato nasa by uz sedelaaaa. Tak sa steluje aj v kresielku taha telicko dopredu aby jej nieco neutieklo.

😀

Ja si tiez myslim ze kazde babo je ine. Nebudem sa stresovat.

ukulelembo
17. mar 2010

Mayka no ja mozno na 30tku dostanem Dolce gusto 😉 a rotavirusy no neviem 😕 Ale Alexej prezil aj bez ockovania 🙂

caterine
17. mar 2010

ukulele to je milene 😀 ......... Deina ani ja som nedala, tiež chcem len tie povinne, tiež dúfam že sa mi to nevypomsti a proti prasacej chripke by som sa nedala zaočkovat ani ja a nie ešte take male deculo ako je Miško, to by som odmietla aj ja, ani by som nerozmyšlala

caterine
17. mar 2010

mala je už hore tak ideme papat, majte sa tu zatial krasne 😉

ukulelembo
17. mar 2010

Ani ja v noci uz asi mesiac neprebalujem, teda pokial nie je v plienke prekvapko 😀 lebo sa vacsinou len prebral 😒 a aj šimonko sa pretocil minuly tyzden na brucho aj par krat po sebe a odvtedy nic- vegetak 😅

mayka
17. mar 2010

ukulele, ja si gusta neviem vynachvalit. Milujem ho. Uz ho mam druhy rok. A teraz maju tak krasne farby. Hned by som ho vymenila. 😀 Inak ja si kupujem latte kavu a miesto tych kapsul s kofeinom davam bezkofeinove tak mam doma bezkofeinove latte. Parada. Kapsule s kofeinom ponuknem hostom ako presso. hehe.

Ono moze tie hnacky dostat dieta aj nemusi. Ale ja som strachoprd. A takto som kludnejsia ale je to jedno . Ved to nie je povinne a je to kazdeho vec.

ukulelembo
17. mar 2010

no ved Mayka my sme sa s manzelom obaja zamilovali do toho s Gusta s novym desingom

mayka
17. mar 2010

myslis tie ploche dolce? Maju teda ozaj zvlastny tvar. 🙂 Mne sa pacia tie klasicke gulky.
Len tie kapsule nemaju vsade a nie vzdy vsetky. Ale da sa.

denisenko
17. mar 2010

baby, ja som tu len tak náhodou, ale k tým rotavírusom ......malý má takmer 4 roky a nie je očkovaný, ale každé leto pomaly trávime s hnačkami , aj v nemocnici...ibaže nie rotavirusy...ale campylobaktéria a na tú toto očkovanie nezaberá......takže slušne povedané...nie je sračka ako sračka 😀 oopps, sory za výraz 😀
sakura, žiješ????

ukulelembo
17. mar 2010

no tie co sa pohar vlozi do otvoru tie ovalne 🙂

mayka
17. mar 2010

tieto vsak? http://www.elektroexpert.sk/espressa/krups-kp-5...
vyzeraju dobre. taky moderny dizajn maju.

mayka
17. mar 2010

denisenko, no ty vies potesit. 😀 Ale dobre vediet. 😉

adka_praha
17. mar 2010

jej aj ja chcem gusta... 😀 ale tento rok na vianoce si ho kupim sama pod stromcek...dva roky mi ho uz vsetci slubuju ku kazdej moznej prilezitosti a bud je nejak specialne upraveny, ze je doma ale nevidim ho, alebo je dakde chyba... 🙄 😅

ja v noci aj zo dva mesiace uz neprebalujem...akonahle som si vsimla, ze mavala mala suchu plienku, prestala som....a ani rano nebyva nejaka tazka... 🙂

ja som malinku na tie rota dala...nech mam kludne svedomie ze som spravila vsetko co som mohla aby to malo aspon miernejsi priebeh...ono nikdy nemozte vediet, kde to nachyta...a staci aby to tatik domov doniesol odniekial a je to... 😒 ale presne...kazdeho volba... 😉