Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
dnes som dala kupovanu mrkvicku... teda smrdi to strasne a aj farba je divna... ako to ze ked ja rozmixujem mrkvu s vodou tak to ma peknu oranzovu farbu, dobre to chuti a dobre vonia a ked to iste kupim tak je to taky hnus... ale maly sa nestazoval, zjedol to, ale nesiel sa tak potrhat ako za mojou sladkou mrkvickou.
Vsak dorazim este tu flasku a potom budem zase chvilku varit ja... aspon viem ze to zjedol.
zuzu...chcem sa ti verejne ospravedlnit, za to ze kvoli mne davas maleho k sebe do postele..strasne ma to mrzi 😀
inak..ja som teiez mala podobne strelene zasady, ako napr. ze nedavat maleho do postele, zdravo sa pri kojeni stravovat...a pod ..realita je vsak ina
jasne, strapco, ty si na vine, aspon to mam na koho zvalit 😀 ale to ja len kvoli tomu, ze sa mi rano nechce kazdu minutu vstavat z postele a dudel podavat... aj tatino bol proti, este aj prve 2 dni protestoval nech ho k nam nedavam, a teraz si to uziva. Tak, kaslat na zasady, ze?
No a uspavam teraz tak, ze supnem do postielky a bezim prec. Zaujimave ze ked ma nevidi, tak sa vykeca a zaspi. Ked som tam, tak vreskoty treskoty... aj teraz "uspavam" hehe. Ja konikujem, on keca s medvedom, cakam kym bude tisko
strapco, chcela som sa ta opytat, ako spravne vycistit babatku uska... dr povedal ze ma vela usneho mazu a ze mu mam dat kvapku peroxidu ze to sa rozpusti. Ale teraz neviem ci kazdy den, alebo ako casto... a kolko kvapiek... jednu? dve? a potom co? dat ho na bok nech to vytecie?
lekarnik na mna pozeral, ze vraj s tym peroxidom to nepomoze, ze mam dat radsej olivovy olej... tak ja teraz neviem.
ty porad, ty si odbornik...
peroxid..je super na rozpustenie maziva..polozis dieta na bok /a udrzis ho tak..haha/ nakvapkas do horneho uska tak, aby bol zvukovod plny a nechas sumiet takych 10 min, potom druhe usko..olej mozes potom kvapnut tak 2-3 kvapky do kazdeho uska aby sa to mazivo znovu nevysusilo..vsetko mozes tak 5-6x denne..ale peroxid 3% a izbovej teploty aj olej izbovej teploty, nezohrievat..po 2 dnoch mozes jemne vysprchovat..ale u deti to ide tazko von, lebo maju uzsie zvukovody...preto som mu ja bola vtedy odsat
strapco, ze 6x denne... po 20 minut... to ako ho presvedcim nech ostane lezat na boku? vsak uvidime, vyskusam vecer a uvidim ako bude 😀
a dik 😀
... inac az teraz zaspal... uz dobru polhodinu kecal, konecne zalomil!
baby malu dnes prvy krat očkovali,davala som na nožičky studeny obklad asi 5 krat som jej to vymenila, potom som jej už nedavala, teraz som jej chytila nožku kde ma ten vpich ma to take vrele, je to normalne alebo mam davat ešte tie obklady... inak už ma aj teplotku ale zatial len 37,3 tak asi na noc šupnem čipok, bojím sa aby jej v noci nevybehla .... inak k tym uškam može sa aj vat. tyčinkami čistit takymi pre babatka, ja čistim len ked to ma už vonku dnu nedavam, je to v poriadku takto???
zuzu..ja som to robila tak, ze pri kojeni, som nakvapkala do horneho uska...dalsia vyhoda kojenia 😵
ono to bude mat efekt aj ked kratsie a menej casto..ale zas viac dni
u nas dostat A-cerumen.. hodku pred kupanim das pol ampulky do jedneho ucha a pol do druheho a vysprchujes
baby kde ste všetky??????????
no, vsak manzel bude asistovat, nejako to zvladneme. idem ten peroxid najskor na sebe vyskusat... ja vzdy vsetko skusam na sebe pred tym ako to dam malemu, aj antibiotika do ociek som si kvapla, aj kvapky na teplotu, a D-cko a kvapky na koliku, hehehe. Akurat ze sa mi raz podariilo tie kvapky na koliku kvapnut do nosa, chudatko, taky bol z toho mimo. Ale potom si kychol a bolo dobre, taaak sa na tom doteraz smejem, aka som nemozna. Ale ked vyzerali uplne rovnako!
caterine..hcod do uska mozes utriet vatovou tycinkou 😉
Caterine, je to bezny vedlajsi ucinok, kludne jej obklad daj. Mozes aj ladovy (kamoska zvykla davat mrazeny hrasok z chladnicky 😀 ), mozes pouzit aj octanovu mast. Hentake az vrele, hrozne cervene to maval Misko, aj ho to bolelo, chudiatko. Cipok by mohol pomoct aj od bolesti.
Hegina, nejako podobne si uzivam doma ticho po osmej. 😅 Cajik, pripadne nejaka susienka k nemu (milujem ikea "pepparkakor")... Inak Misulo je vacsinou vpohode, take zlate nenarocne dieta, len dnes bol nejaky mimo.
aterine, tu sme....
jeziiiis, mi to bublinkuje v uchu a stekli to, uz sa tesim ako bude drobec vystrajat pri tomto, hehe 😀
Ozaj Zuzu, to je divne, ze ta mrkva bola taka divna. Hipp u vas nemate? Prva karotka od nich je uplne super, zlozenie tiez dobre, len karotka a voda, nic pridane, chuti skvele, sladko a farbu ma krasnu oranzovu.
Zuzu. 😀 😀
zuzu ty si jak pokusny kralik 😀 Deina diky si ma ukludnila idem jej tam dat ten obklad, nech jej to ešte viacej nenapuchne, dokedy treba davat tie obklady????
Kym to ma take napuchnute a cervene.
Nieco som chcela a zabudla som...
tak, usi uz mi vybublinkovali, baby, je to super, vyskusajte ked sa budete nudit 😀 dufam ze teraz budem lepsie pocut, hehe.
jasne ze vsetko skusam na sebe, vsak ked je to pre babo, tak mne neuskodi...
inac, vchod do uska cistim aj ja, ale ked lekar pozrel dnu a povedal ze v jednom ma uz vela toho mazu, ze to treba dat von, aby sa to uplne neupchalo. Tak preto teraz robim pokusneho kralika.
caterine, daj este obklad na tie nozicky, vsak to neuskodi...len pomoze.
holky,zahlasujete za nas? www.mcdonalds-sutaz.sk hladaj timea bielikova.diky moc
Matko to nemal nejake velmi opuchnute, len trosku tvrde a mierne cervene, nic proti tomu, ake to maval Misko skarede, ale este stale to ma tvrde, to ako dlho bude mat este take, neviete? Ved je tomu uz viac ako tyzden, co bol ockovany.
barborrka, klikla som ti 😉
baby, zajtra bude mk "mimo provoz", tak sa vidime na fejsbuuuku 😀
ma byt krasne, takze my budeme vonku
Deina to ja nepomožem lebo toto je moje prve babo a aj prve očkovanie tak všetko je pre mna nove a rada sa poučim od vas skusenejšich mamičiek.... zuzu to ten maz može aj upchat tak to som netušila, som myslela že sa to same nejako dostane von a stači vytriet, to ten doktror pozera aj uška ked ste na prehliadke, to by mojej dokyne nikdy nenapadlo 😅
Videla som to, Tilly, no co uz, jeden den nebudeme zavislacit. Viete, kolko toho stihneme? 😀
zuzu vdaka
to važne nepojde kon zajtra, no tak aspom budem robit jarne upratovanie na ktore sa už neskutočne tešiiim 😝
presne tak Deina 😀 😀
No idem sa natiahnut pred telku, caj, susienka (ze pomarancovo-ovsena, ale dobra je), mlieko odsate. Pa pa 🙂

caterine, ja zvycajne nemam rada tuto letnu zmenu casu, kedze stracame jednu hodinu, tiez si radsej na jesen o hodinku dlhsie pospim... ale dietatu nevysvetlim ze menil sa cas treba dlhsie spat 😀 tak bol aspon kratsi den a isli sme vecer spinkat o hodinu skorej a hotovoooo 😀