Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
adka 😀 😀
ja som ani cez tehu moc nepribrala nejakych 8-9 kilov aj brusko som mala take mini som myslela ze sa na mna nieco nalepi, ale nepodarilo sa, a najviac ma vytaca svokra ked zacne boze jaka si chuda co ani nejes 😠 😠 , keby videla co za cely den pozerem tak by inak hovorila, plus behat okolo malej, no da sa pribrat 😕
o chudnutí zase ale kočky ja to už môžem osr..........ť mám hrozné ale hrozné to podbruško vyzerá to ako druhá šuška fuj no des, ja som strašne veľa pribrala akurát tu bola kmotruškina segra a chcela vidieť svadbu, no pane jóó tam som bola krásna a teraz ja do leta sa musím prinútiť schudnúť ,musím cvičiť a po Velkej noci aj začnem chodiť do fitka a nebudem jesť tak sa to ľahko píše ale fakt musím dať dole 10kíl, ja mám tiež cez 70kg teraz ale najviac mi prekáža to sadlo čo na sebe vidím.
tatuska vcera akurat davali v telke že sa dobre chudne na tych bicykloch čo maju vo fitkach neviem či to boli nejake špeci alebo len tie obyčajne, cvičillo ich tam asi 15 naraz, hovorila tam taka tetula mohla mat tak 50 rokov že dala dole už 7 kilov, ale neviem či za mesiac alebo aku dlhu dobu a že sa celkovo citi tak lepšie
Ahojte zenusky Caterine: to kurenie fakt potesi 😖 ja ani neviem kolko vazim 😨 som sa naposledy 3 tyzdne po porode u kamosky vazila a mala som 61 a teraz k nej mam ist na navstevu tak sa na tej istej vahe odvazim a uvidim 🤐 pri Alexejovi som asi mesiac po porode vazila 49kg a pred otehotnenim 56kg som uz z poodnice sla lahsia jak pred tehu- 54kg to je haluz Drobec sa mi zobudil a skribe parapetu z okna a sedi mi na kolenach Vlasy uz mam zmyte tak idem aspon povysavat a dlazku zmyjem neviem kedy 🙄 Dnes ideme na to druhe ockovanie tak nam drzte paste ☹ bojim, bojim A aby ste videli ako moj m citava co piseme na MK- zvedavec 😅
tatuska veru to sadlo je najhoršie
len ja neznášam fitka mne tam idú na nervy ty občumovaci a okrem toho sa bojím že ak by som moc začala cvičiť tak prídem o mlieko myslím nejaký aerobik alebo niečo podobné
cauko babule,kooonecne je kiko v skolke,mala spinka,mam upratane,navarene od vcera,no komu je lepsie? 😅
o chudnuti ani nehovort,ja by som nutne potrebovala to spevnit ,lebo tie kila navyse by mi ani nejak nevadili,mam este tak 4 cca navrch,ale ta roztrasena nechutna "kožka" vsade,fuuj,normalne mi je na tycku zo seba,ked sa vyzleciem,sakraa,po kikovi som uz bola ok o takejto dobe 😠
caterine,no joo,to je spinning,keby mam kedy tak hned idem na to,tam aj dusu vypustis,ale fakt nemam kedy,inak by sa dalo vselico,aj tu su rozne moznosti,aj ked sme pidimesto,ale dalo b sa,no ale kedy?asi tak najskor o rok,ked malinka bude uz bezkat,mame tu take centrum pre deticky-jak jaslicky alebo skolka-odlozis si tam dietatko na kolko chces a oni ti postrazia-ale myslim ze je to uz az pre take chodiace deturence,tak by som ju tam dala zakazdym na hodku a vybehla si odcvicit daco,ale dovtedy....budem jak puding,no 😒
alebo nejaku aupairku ,ale mne je blbe niekoho cudzieho si volat do bytu...
gastanka,krpci nam uz teraz budu ovela menej priberat,to sa vobec nelakaj ze ti menej pribrala-hlavne ze nestagnuje,skoda,no,ked ste uz mali take pekne spanie...
ahojte..ja som vyspinkanaaaa 😵 robec zaspal klasicky pred 9, vstal sice skoro uz o pol 3 papal/mal vstat az o hodku/, potom papal o 6 ked mm vstaval do roboty..vtedy mi uz vacsinou nezaspi hned, ale az po hodke bavkania sa s mojimi rukami, a spi tak do 7,45, ale dnes zaspal este na prsniku a pospali sme do pol 9 😵
ja chcem chudnut...ale nejde to...a cvicit sa mi nechceeee 😠
ani mne sa nechce cvicit... 😅 teda aspon nie samej doma... 😅
buduci vikend sa posuva cas... 😝 som zvedava ako na to budu reagovat drobci... 😕
adka mne na to malá nikdy nereagovala akurát ja som mala posunutý režim dňa pri nej tak uvidíme ako to bude teraz 🙂
ja už sa nútim do brušákov lebo nič iné mi nezostáva
ahojte, my sme mali dnes budicek o 10.30, takze nic nestiham..
meliska, aj my to teraz mame...
tilly, ze budicek o 10.30...provokaterka 😀 😀 my mame najnovsie, uz asi tyzden budicek o 5.30 a nepresvedcim ju ze este treba spat...tak sa hrame do 8.30, napapa sa a zalomi na dve hodiny!!!! a potom aj na obed zaspi na 2 hodiny a poobede na prechadzke v kociku da este hodinku a potom sa vykecava v kociku...takze mi nevadi ze skoro vstavame ked mi tak krasne pospi cez den 🙂 na take dobre sa lahko zvyka, pijem horucu kavu s nohami na stole!!! to mi je luxus co?
nasa sa rozhodla pretacat z chrbta na brucho, ide jej to dobre, len jej este kusok chyba aby skoncila pekne na brusku, vzdy tam tu ruku zabudne, a to potom keby ste videli tie nervy, no...cholerik po mame.. 😅
mam pocit ze ju to na chrbte uz nebavi, lebo uz je vkuse len na boku...
a mm ma crevnu chripku ☹ my sme mali pred tyzdnom, ale my sme hnackovali obidve, a mm len grcia chudak, neviem co je horsie...vyzera ako vyprane hovienko, chudacik..dufam ze my uz to nechytime od neho...uz len to mi chyba..mala po tych 2 dnoch co poriadne nejedla schudla, takze som rada ze to nabera spat, este jednu taku chorobu..ee dakujem neprosim
Meliska, tusim aj tyzden, aj dlhsie to moze trvat, ale prejde to. 🙂 U nas to bol vzdy taky tyzden.
Ja som strasne leniva na cvicenie. Vyzeram dobre, akurat prsia by mohli byt mensie, hnevaju ma (ja chcem spat svoje male!!! nejako mi vadia tieto) a samozrejme, to brucho teda nie je bohvieco... 😝
Dakujem za Matka. 🙂 Akurat mu varim obed, uz len pomixovat a hotovo. Ale zaroven varim aj nam, uz aj to bude kazdu chvilku hotove.
ahojte, ja som tiez novembrovka, aj som s vami zo zaciatku pisala, ale potom akosi nebol cas a situacia sa nezlepsila ani po porode 🙂 ked tak ale citam, moj drobcek spava ukazkovo, cca od 22:00 do 9:00 s 2 prestavkami na papanie. som stastna, lebo zo zaciatku sme si vytrpeli svoje, maly bol prehodeny a chodili sme spavat 04:00 rano. to bol des... teraz je to uz lepsie, ba az vyborne. skusali sme rady z knizky Kazde dieta sa vie naucit spat a fakt super.
chcem sa vas spytat, aj vam kocky (hlavne tie, co kojite) tak strasne padaju vlasy? lebo ja uz mam plesiny... zabera na to nieco?
deina..gratulujeme matejkovi k polrocku..este odsavas?
lul...na pasanie vlasovo mi zabera jedine...nevsimat si to 😠 padaju skoro kazdej po porode, ci koji alebo nie
niekde niekto pisal ze tie vitaminy co sa beru v 2 a 3. trimestri tehu, a pocas kojenia, ze zaberaju..neviem, neskusila som..ignorujem, ze som plesata
Lul, prejde to aj same. Mne tiez padaju, ale zda sa mi, ze uz pomaly sa to lepsi (takze mozno okolo 6.mesiaca to konci? 😀 ), padali mi takto aj pri Miskovi a prestalo to, narastli mi potom nove, co chvilku v ofine divne vyzeralo, ale rychlo dorastli. Ale tusim Sakura spominala, ze ona nieco na vlasy pouziva.
Vdaka, Strapco. 🙂 Ano, este odsavam, ale uz to redukujem - teraz ma asi 3-4x denne mm, raz denne zeleninu a asi 2-3x UM. O dva tyzdne idem k reumatologovi, tak uvidime... ci mi nasadi spat Plaquenil alebo nie. Ak ano, tak vtedy uz nadobro prestanem, som sa rozhodla, ze radsej ten Plaq a budem mat opat energiu aj nieco robit + cas venovat sa viac detom ako odsavanie.
dakujem kocky 🙂 ja som mala take vlasy v tehotenstve, ze sa kadernicka cudovala a teraz nic 😀
lul..ono totiz v tehu vlasy prestanu padat a tie co by mali padat pocas tehu tak zacnu vypadavat naraz po porode..cize len dobiehaju..je to v norme..ale stve to
jej, matejko uz ma pol rocika? gratulujeme aj my 😉
lul, ja si ta pamatam 😀
mne tiez hrozne padaju vlasy...
catalin, no my sme tiez boli hore o 7.10, ale adko si pozrel tom a jerry spolu s dominikom, potom sme vychystali dominika do skolky a znova zalahli 😀
no som vyklepana ako osika, mala mi padla z gauca 😢 len som sa postavila, ze si dam dole tricko a nakojim ju.. este som ju polozila tak aby mala fixovanu tu stranu na ktoru sa vie otacat... a ona sa aj tak za tu stotinu sekundy nejak prekoprcla... neviem co robit... ked som ju ukludnila, tak sa napapala a zaspinkala... velmi sa bojim... 😢 mam skocit k Dr. ? len uz asi nerobi 😒 asi sa zblaznim ☹
Meliska, sleduj ju. Mala by byt vporiadku, ak nevracka, nesprava sa inak ako inokedy, nema divne zrenicky... neviem, co este, Strapco bude vediet. Mate vysoky ten gauc?
deina: gauc som zmerala ma 47cm od zeme... ciastocne padla na podlahu a drohou polovicou tela na hruby koberec... teraz spinka ale to by spinkala aj tak, do oci som jej aj batrekou svietila 😕 a zrenicky reagovali
jeeej meliska, hlavne ju pozoruj
tilly ano pamatas? 😀 😀
meliska neboj...to bude ok...
baby chcem sa spytat...kukam tabulky ze co moze teri papat a akosi sa rozchadzaju...v kazdej je napisane inak...zatial srotime mrkvu, zemiak, brokolicu a tekvicu...aaaaaa teraz takto...rozmyslala som ze dalsie 3 veci, co by som jej chcela teraz pomaly zaradzovat do stravy su karfiol, zelena fazulka (struky) a spenat...poradte pls...
a kukurika v jedle bude moc vadit? aspon v tych kupovanych flastickach...lebo som si vsimla, ze niektore flasticky uz od 4. mesiaca su napr. ze zemiak-kukurica...strukoviny chapem preco este nie, by ju mohlo brusko boliet...ani kapustu...ruzickovy kel? jani v tej tabulke ho mas myslim pri 5. mesiaci, tak to mozem, ci? nechcem dat malej nieco, z coho by ju urvalo, tak pekne prosim prosim, vyjadrite sa... 😅
meliska...nenechaju ju ale nejak dlho spat...zobud ju, tak aby vstala skor o nieco ako klasicky alebo aspon tak, proste nech nespi dlhsie..znovu skontroluj zrenicky..akonahle by sa ti zdala spavejsia ako normalne alebo by zvracala tak ihned k lekarovi
nemyslim, ze sa jej nieco stalo..deti su ako z gumy..nastastie...
vsimni si ci ma zrenicky rovnako velke, ci fontanelka nie je vyklenuta nahor..ma byt v urovni alebo jemne pod urovnou lebky
nejak ju nenut dneska do cvicenia, ale zas nemaj ju len na rukach..proste trosku oddych..sleduj, ci nie je spomalena...proste, ci stale robi vsetko, co doteraz vedela..aspon trochu..mozno bude trochu umrncana a nebude sa jej chciet
inak jemne prehmataj a popozeraj telicko, ci nema modrinky alebo bolestivo nereaguje...ak ma nieco opichnute, tak jej daj na to octanovku alebo studeny obklad
obcas ju mozes prebudit tak do polospanku..skontrolovat zrenicky
lul neuveris ale asi si ta budu viacere pamatat... 😀 (mne tehudemencia zasahovala do myslenia, nie do pamate 😀 )
lul--ja si ta bohuzial nepamatam...mne tehudemencia zmazala pamat..a zas myslenie ma OK
kto vlasne som???? 😀 😀 😀

caterine aj ja ti kľudne nejaké to kilečko počlem
adka tiež som pred prvým tehu mala 58 a teraz 70kg 😢 😢 😢 😝 a ja som asi jedna z mála čo kojením nechudne to je nespravodlivosť ☹