icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

adka_praha
23. mar 2010

no a my mame po dlhej dobe tichu domacnost... 🙄

deina
23. mar 2010

Tak a konecne koniec dna, misia ukoncena. 😅 😅 Dnes sa rozhodli znicit ma, potvory male.

Odber caka aj nas, nechce sa mi do toho, lebo potom to ma byt u doktorky do 9.00, co neviem ako stihame... nejako snad...

deina
23. mar 2010

Coze to, Adka?

zuzu1980
23. mar 2010

baby ten moc naco odoberate? u nas sa robili testy na dedicne choroby z mocu v 3 tyzdni, dali mi v nemocnici taku obalku s takymi 2 vlozkami co sa nalepia na plienku a ked sa maly vycika tak sa to necha vyschnut a posle sa to kamsi na testy. Akurat u nas bol ten problem ze maly kakal do kazdej plienky a ten papierik nemohol byt okakany, ale hned ako som mu to chcela nalepit do plienky, tak zacal prudom curat tak som to nejako zachytila a bolo. Samozrejme vsetko okolo bolo tiez ocurane, no ale nevadi.

nas drobec je strasne lenivy. Tento tyzden sa len 2x pretocil, inac ho to vobec netankuje. Tak som mu zobrala vsetky hracky a dala ich daleko, ze ked sa chce hrat, nech si po ne dojde. Tak teraz lezi na chrbte a cumi do blba a nic nerobi. Ako take mesacne babatko. Proste je mu dobre 😠

deina
23. mar 2010

Zuzu, no je to chlap. 😅

Ten moc len do poradne, tusim aspon raz za polrok by sa malo? Ani neviem...

adka_praha
23. mar 2010

no deini ako pisala (koxo kto to pisal, ze malinka spadla z gauca? 😲 no moja demencia... 🙄 )... tak som to vravela mm, ze "a presne pre toto ti stale prizvukujem, aby si nenechaval malu bez dozoru na stole (pri kupkani mame z neho nieco ako prebalovak v kuchyni) a na kraji postele alebo na gauci"...a co pan spraviiiiiiiiiiiiiiiiii???? da ju na stol (ja som akurat zaclony vesala) a nechal ju bez dozoru...ako som ju uz na zemi videla...sa uz vie na bok pretocit a ozaj uz co chvila cakam kedy to zmakne do uspesneho pretocenia...som bola u nej ani som nevedela ako a krvi by ste sa mi nedorezali...samozrejme ze co vysilujem a bla bla bla 😠 , ked dosiel ku nej...tak som sa po prvej hadke vratila naspat ku zaclonam a co milostpan spravi???? polozi ju na gauc a tak originalne, ze zas skoro zletela...taaaaak dalsia hadka... 😠 a nakoniec dal do vanicky tolko vody, ze by som sa v nej aj ja utopila (to zas nie, ale kebyze tam da terezku tak je voda snad ozaj po okraj), tak uz som toho mala dost a vyletela na neho, ze "ked sa ti ju nepodarilo zabit zo stola, tak ju chces utopit?!! 😠 "...a je dovravene... 🙄

adka_praha
23. mar 2010

zuzu 😀 no tiez som to obdobne riesila, ze mozno ju donutim sa uz dogulnut, ale nieeeee...terezka sa prevratila na bok, schmatla plienku, co ma pod hlavou, nech mi nedotyckuje postel, a zuzlala...a ja ze co je tak ticho, ze ci spi, ale ona kukala kadetade (samo, ze iba co mala v dohlade...sak naco by sa koli niecomu namahala 😅 ) a zuzlala plienku... 😀 no ale mokra bola kvalitne... 😝 😅

miska2220
23. mar 2010

no ja som tu uz davno pradavno nebola tak nemam sancu vas docitat, cooo komu spadlo babo 😨 ? a co sa stalo???? boli nejake nasledky? ??nic si ztoho nerob adka taky su chlapi -nezodpovedny 🙄 😠 😠 😠 moj tiez nechava na gauci ...na to mi povie ze to by sa musel pretocit az dvakrat 😠 najradsej ho ja nechavam na zemi ale to mu ani nehovorim lebo mame psa a mm by za neho aj ruku do ohna dal ,veri ze sa nemoze nic stat.....ja mu teda neverim lebo pes nema maleho rad ☹

adka_praha
23. mar 2010

miska nestalo sa babu nic...nastastie... 😉
a sa ti povie ze nic si z toho nerob... 😒 ako mu mozem doverovat, ze na malu dohliadne? pad z gauca je jedna vec, ale z jedalenskeho stola vec druha...to je "drobatko" vyssie...
je asi pravda ze som mohla kusnut do jazyka a nechat si tu svoju poslednu vetu pre seba, ale fakt som bola z toho v brutal soku a takeho nerva som dostala, ze som sa nestihla zaseknut... 🙄

adka_praha
23. mar 2010

no veru ja by som psa ani inu zver doma pri malej mat nemohla...by som sa bala... 😕

miska2220
23. mar 2010

mas pravdu,dnes mi jedna tetka rozpravala ojednej demntnej tu zdediny ze ako babo spadla zo stola 😕

adka_praha
23. mar 2010

☹ no veru...nemozes vediet ake moze mat taky pad nasledky...a ozaj to nemienim testovat na svojom dietati... 😖

miska2220
23. mar 2010

ja sa bojim co bude ked maly zacne lozit ,to bude potom problem,lebo ten pes ho fakt nema rad a je vdome,ked mam maleho na zemi ja to robim tak ze ho nepustim dnu a hotovo...ale mm hned skace kudveram a pustaho stale dnu von hore dole ako si havino zela 😠 strasne ho rozmaznal

strapco13
23. mar 2010

ahojte
dnes som bola na uradoch 😠 kvoli rodicovskemu prispevku ..vytrepala som sa na 2. poschodie s autosedackou po schodoch..bezbarierovy pristup jak hova.o..a tam mi povedali, ze najprv som to tlacivo mala dat potvrtdit na inom urade a este mi chyba nejaky papier od zamestnavatela..to mi minule nevedela ta krava povedat???? 😠 😠 by som sa netrepala k nim..maly je uz tazky na vlacenie v autosedacke..keby mali vytah..ale naco
ale co sa cudujem..este som nebola na urade tak, ze by ma nevytocili 😠 😠

ale potom som bola kuk kamosku na porodnicu..dala mi maleho drobca do ruky..schudol na 4 kg..ona achkala, ze je tazky..no mne sa zdal po mojom 7,5 kg drobcovi lahky ako pierko 😅 ..aky bol malicky..to ani nie je uz pravda, ze som mala takehpo drobca 😀

zuzu....maly si chyta usko mozno preto, ze to mazivo mu tam vadi..v zmysle zavadzia..proste ma pocit, ze v usku nieco ma, a ono ten peroxid..on tam vzdy trochu zostane z neho tekutina tak to tam zblnka...takze mozno by bolo dobre ist na ORL, nech vycistia

deina..kojenie skresluje iba niektore vysledky..napriklad stav niektorrych stopovych prvkov, mozes byt anemicka, zahustenakrv, podla stravy sa moze trosku menit hladina cukru...ale reumatologicke, co sa tyka zapalovych paframetrov, tak by to vplyv mat nemalo

adka_praha
23. mar 2010

strapco no to fakt potesi...ja som skoro z noh odpadla, ked som bola na urade, ze v cadci JE bezbarierovy pristup... 😕 😅 ako ze waaau...
no to babatko je haluz... 🙂 tiez som valila oci ked som mala segrinu malu na rukach, ze boooze to snad ani pravda neni, ze kde sme my boli takiiii... 😀

miska2220
23. mar 2010

adka ze schudol na 4 kila? 😕 to mal aku porodnu vahu? uf

miska2220
23. mar 2010

strapko som chcela napisat,sory

adka_praha
23. mar 2010

nie ja ale strapco to pisala... 😀

zuzu1980
23. mar 2010

strapco, o tych uradoch slovenskych mi ani nehovor... posielala som na ambasadu papiere pre manzela na viza do SR, posielala som to v piatok expres aby to v pondelok mali. teraz kukam na nete ci uz dosla zasielka a tam poznamka ze v pondelok doobeda bol pokus o dorucenie, neuspesny, nechali im listocek nech si to vyzdvihnu na poste... samozrejme nikto netusi na ambasade kde ten listocek je, a ked som sa pytala preco to proste neprebrali priamo od postara, tak oni ze asi prisiel po uradnych hodinach...kokos, doobeda tam bol, ma j..bne. Teraz sa to bude tyzden valat niekde na poste, potom od aprila menia system na viza tak asi ziadne nebudu vybavovat (nechapem preco, vsak ked sa meni system tak teraz mesiac nikomu nedaju viza akoze?) no nervy mam z nich... Hlavne ze v obalke je manzelov pas a o chvilu cestujeme.

Haha, strapco, vtipalek, ze objednat sa na ORL. Co sme, na slovensku? Tu objednanie k odbornikovi trva minimalne 4 mesiace. To radsej v Tunisku mu dam uska vycistit, tam to bude jednoduchsie.

miska2220
23. mar 2010

noo mna este len urady cakaju 😝 idem vmaji prvykrat na 2 tyzdne domov a to budem len pouradoch,pocula som ze predsa len mam mozno na nieco narok,ale tie papierovacky

zuzu1980
23. mar 2010

miska, si uzijes! 😠 😒 😝

miska2220
23. mar 2010

fiha zuzu a kedy idete domov? prvykrat? myslis ze mame mi co zijeme vzahranici na nieco narok zo SR? pocula som ze hej 😕

zuzu1980
23. mar 2010

miska, ja neviem, ale kaslem na to. Ja som vlastne uz 6 rokov v zahranici, nikdy som nebola na slovensku nikde registrovana, ani som nepracovala, odisla som hned po skole. ani danove priznanie som nepodala, este by mi na to prisli, nebudem pokusat osud. A idem si to tam uzit, nie nervacit sa s uradmi, staci mi ta nasa debilna ambasada tuto. Hoci ta teta co tam robi je celkom ochotna, tak dufam ze to nejako poriesi...

strapco13
23. mar 2010

miska..mal 4330..narodil sa cisarskym termin mal az 2.4.---to si neviem predstavit, aky by bol

inak ja mam psa..aôe nas je krpaty uz je mensi ako drobec, lebo ma len nieco cez 6 kil..pes, drobec uz ma kolo 7,5...ale nas pes drobca lubiii..len by ho oblizoval, a je neskutocne nervozny z drobcovho placu..to je pri nom hned a snazi sa ho oblizovanim ukludnit..o to rychlejsie musim k drobcovi pri placi utekat, lebo nechcem aby mu oblizoval tvar, ak nahodou nemozem ist k drobcovi ked sa rozplace, tak nas pes je mi schopny takmer vynadat..keby ste videli ten pohlad, co na mna pes nahodi..vyslovene mi vycita, ze "rob nieco, dieta ti place, chod ho ukludnit"..ale som rada, ze mu pes nic nespravi..dnes ho drobec vytahal za ucho a pes nic, ani od maleho neutekal, len si dokonca este blizsie k nemu lahol a snazil sa ho obliznut

miska2220
23. mar 2010

jooj strapko zavidim ti tvojho havina,zlaty,videla som fotky ,mile ako ho ma rad

strapco13
23. mar 2010

zuzu..ved bud mu to daj vycistit v tunisku alebo na SR

zuzu1980
23. mar 2010

strapco, ako to na slovensku funguje ked tam nemame poistku? to mozme ist len tak hocikam k lekarovi a zaplatit v hotovosti?

v tunisku je to vpoho, pojdeme k sukromnemu pediatrovi a nechame maleho skontrolovat, aj s tymi uskami urcite nieco urobia.

zuzu1980
23. mar 2010

baby, musim sa pochvalit, dnes som zachranila nas barak pred poziarom 🙂 asi hodinu u susedov pipal poziarny alarm, ani ma nenapadlo ze by mohlo horiet, len mi to neskutocne liezlo na nervy, tak som zavolala domovnikovi nech to dojde vypnut. No a ked dosiel tak od susedov uz sa valil dym, suseda nechala cosi piect v rure a odisla... tak mi dakoval! Noooo, ved aj skorej ma mohlo napadnut ze asi ked alarm piska tak niekde hori, ale tiez mi to pomaly zapina 😀 😀 😀

miska2220
23. mar 2010

zuzu ja mam taku kartu ktora plati vsade aj na slovensku,ale nie vsade to poznaju 😒

zuzu1980
23. mar 2010

miska, myslis poistenie? ale ty si v europe, tam je to nejako prepojene. ja mam samozrejme cestovne poistenie pre celu rodinu, mi to preplaca zamestnavatel, ale to potom musim riesit s blockami ked sa vratime naspat. Ale ako to funguje u lekarov na svk bez poistky???