Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
tak vas opustam idem troku malinku ponosit v nosici a pak spinkat, ak nebudu vecer susedia rachotat tak sa aj dostanem na pc...pekny den
no vidiš to ma nenapadlo ty hned takto prakticky rozmyšlaš ukulele, ale farba je super hlavne na leto, inak malo kto ma žlty kočik 😉
sak tri decka tak uz kalkulujem dopredu- co a ako 😅
ukulele- pekny je ten kocik,, a zlty je naaaj 😝
ja som si myslela že budem chvíľu pri Vás vegetiť no nie moja staršia slečna zobudila mladšiu aby ola srnda a už sa mi nejako nedarí ju uspať naspäť dnešný deň je fakt "super" ide mi puknúť hlava som na tpto hodinku čakala ako na spasenie a prd z toho 😢 😢 😢
no vonku je pekne teplo , ale preco zas musi fukat ten drbnuty vetrisko 😖 kurnajs to nemoze byt uz normal teplo so slnieckom bez tych obstrukcii okolo 😠 jedinu vyhodu to ma , ze pradlo co povesam fčil sa mi rychlo uschne- teda az mi tam pri tom vetrisku nejake ostane visiet 😀 😀
Presne- aj ja kuk 😠 aj vcera... sme boli na sihoti tam fucaloooo.. ešteže teplý.
Jani- drž sa.... 😅
dida ďakujem ale faktom je že už nevládzem musím si konečne pripustiť že som v tajňkej depke z celého života že už nevládzem nič ani zvládať deti a pritom si stále opakujem že nejdôležitejšie je že sme zdraví ale mne už normálne nefunguje nič
juj nech nezabudnem Jakubkovi všetko naj k 4 mesiačikom
mimochodom malú som už neuspala a stihla som sa už aj vyrevať tak idem niečo robiť radšej
baby co mam robit..v prsniku nemam nic a maly mi flasku z revom odmieta ut hodku a pol, nechce ani s lyzyckoz, len reve od hladu.. a ja revem s nim
😲 strapco, ako to, ze nemas mliecko??? co sa stalo??? 😲 to nie je len tak, myslis, ze to ma nieco spolocne s tym problemom?
prikladaj ho stale, daj si vineu, teplu sprchu medzi lopatky, polievku, vodu.... to by sa malo trosku spustit to mliecko, on by si ho mal vediet vytiahnut... jedine, ze by sa tvorba zastavila uplne a to snad nie... 😔
a striekacka?
janka- podla mna je aspon fajn, že si to priznás a pripustíš... to prejde, ked bude lepsi dnik... hm..
strapco- nemas už zásoby?
janka a nie je moznost dat starsiu do nejakych jasiel alebo skolky? aspon na pol dna?
akoze ja vas, co mate doma dve deti obdivujem... zaroven sa hrozim leta, ked bude mat domco prazdniny... co ja budem s dvomi detmi doma...
nestiha sa mi dost tvorit v tom nebolavom, nestacilo mu, chcela som ho dokrmit tym mliekom z mrazaku
vzdala som to..prilozila som ho k bolavemu...tak revem len ja odd bolesti..dufam, ze nebude zvracat zase krv
pritom doobeda z flasky pil..ja nechapem
prikladaj ho co najcastejsie k tomu "zdravemu"... on si vytiahne...
tilly..ved tak to robim..chcela som len zo zdraveho kojit a z bolaveho davat do mrazaku...lenze zatial mu len ten zdravy nestaci..doteraz papal kazde 3 hodky..raz z jedneho o tri hodky z druheho..zatial ten zdravy nestiha vyrobit plnu davku kazde 2 hodky..nestaci malemu...tak som chcela aspon dokrmit, nech nemusim ten bolavy tak trapit..no drobec jednoducho nechce
mne nevadi to ze by som musela castejsie kojit.,.s tym ratam, lenze zatial mu proste to mnozstvo co sa stihne za tu dobu vytvorit v jenom nestaci
v podsate predtym som kojila z jedneho prsnika kazdych 6 hodin nastriedacku, teraz ten zdravy nestiha
musim zatial aj z bolaveho..co uz
maly mi od stastia zaspal na prsniku...aspon je uz kludny..ja som v depke a ubolena
strapco pozháňaj si takú tenilunkú slamku z nemocnice také čo sú ako v infúzkach total tenké alebo odstriekané mlieko daj do injekčnej striekačky a prilož si malého k prsníku a nenápadne mu tam vsnuť aj sú triekačku a tak mu dávkuj mlieko a ak máš tp slamku tak daj mlieko do pohára tam tú slamku a koniec úplne ku bradavke tak si ho zas prilož a on si sám potiahne zo slamky mlieko z pohára tak to robili v nemocke mne keď malá začínala odmietať prsník lebo sa mi ešte netvorilo mlieko
dúfam, že som to zrozumitelne napísala
tilly su berú počas roka len súkromné škôlky a to si finančne nemôžeme dovoliť snažia sa mi maximálne pomáhať moji rodičia ale aj ich nemôžem otravovať denne a potom si zas vyčítam že som ju "odložila"
to nie je len dnešným dňom tak to všetko na mňa doľahlo aj s drahým totiž máme také blbé obdobie a všetko podobné ale už som sa vyrevala a trošku mi je lepšie
alebo strapco fakt súsiť tie klobúčiky oni ti za deň dva čo sa ti trošku zahojí prsník až tak produkciu neznížia
len ci ich tu na dedine zozeniem? skocim do lekarne ked nie, budem musiet ist do mesta, co som dnes neplanovala
a manžel? nevie pozháňať
dnes ma rokovanie, bohvie kedy vobec pride domov...az vecer niekedy
moje deti si dnes povedali že bude najlepšie ma totálne odrovnať Viki spala asi 30min. a ani za svet spať nebude dnes a to je už hore od 2-tej a zas bude unavená vtedy keď vstane Sendy a budú mi tu zas obe revať
ktory debil to nazval materska DOVOLENKA?????
To bol chlap. 😅
Jooj, Strapco, to mas tazke takto, musi to velmi boliet. ☹ Dufam, ze sa ten zdravy prsnik rychlo nakopne, ze bude stihat.
Janka, to uplne chapem. Tiez som mala vycitky z toho, ze som Miska "odlozila", ked siel napr k mame. Ona mi na zaciatku velmi chcela pomoct, aj nam navarila, aj si ho zobrala k sebe, ale potom som to zrusila, proste som videla, ze mu to nerobilo dobre, aj ked nic nepovedal, ja som to na nom videla. Aj ked je trebars len pri mne, ze popritom nieco robim, je spokojnejsi ako by bol prec odo mna (a pritom na mna nie je az tak naviazany). Skoda, ze nemas niekoho, kto by vedel prist k tebe aj castejsie. Teraz sa to na tebe asi tak vsetko nakopilo, ze? ☹
U nas celkom vpohode den, Misko je vonku s babkou a mne sa akurat dopiekol "obed" v rure - no akosi som nestihala, Matko nema rad, ked ho supnem do lehatka alebo pod hrazdicku, ze ideme varit. 😝 Medzitym sme sa uz vsetci najedli ineho, ale nevadi, aspon budeme mat na zajtra. 🙂 Aj tak sa zajtra chystame prec, kuknut ten kocik, co sa mi zapacil.
Jooj, Dida, ze posedenie s kolegynami, zavidim. 😵 Jakubkovi vsetko najlepsie k 4.mesiacu.
No a povedala som si, ze teda koncim s odsavanim... ale nedari sa. 😖 Vcera som odsavala rano a trosku na obed, aby som nemala ten pocit, ze idem prasknut, myslela som, ze sa to dnes upravi (akoze telo dostalo signal, ze mlieka je vela, staci menej tvorit) a rano sa zobudim a skoro som praskla, zase ma ten lavy neposlucha. Nieco som z neho odsala, ale malo, upchal sa potvora jedna, tvrdy je, boli... ked sa Matko zobudi, skusim este raz, nahriat, rozmasirovat, odsat...
no baby tak sme sli ockovat ale nas nezaockovali, lebo tatu vcera prehanalo, tak aby to nebola nejaka viroza ... ale nas ovazila a pomarala ... tak 67cm a 7,3kg 😀 no a pytala som sa na ten rotarix a doktorka len pokrutila hlavou, ze vobec si stym nemam zatazovat hlavu je to len cista vojna medzi farmac. firmami .... ta druha ma vela vakcin a nepredavaju sa tak ako rotarix ... a moja doktorka je v tomto precizna, vsetko ma nastudovane 🙂 a este jedna vec, olino mal strasne uzku predkozku, uz sme aj boli pripraveni ze to bude velmi zle a vcera tak poobede mu pozeram na pipika a ta kozicka taka zdurena napuchnuta, tak som mu to len vodickou ochladzovala... no a neviem ako vasim chlapcom, ale olovi dost casto stoji 🙂 😉 a on si tu kozicku sam pretrhol pipikom ... doktorka mu to pozrela a len trosku stiahla a bolo vidiet hlavicku ... tak sa z toho tesim, lebo to vyzeralo velmi zle stou kozkou, sme boli pripraveni na najhorsie ...

Ja viem, že sa vsade pise ako klobuciky znižuje tvorbu mlieka aj laktacne to vravia... no ja použivam klobucik skoro stale a dnes mame 7 kg... tak nevííím 😀
KKoperni- ja kojim a davam obcas aj cajik 😀 /ale kojene deti nepotrebuju/ no ja som obcas dala fenilkový kvoli brusku..a to par-krát.