Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
tak a mame dva mesiace 🙂 a oliver dnes krasne zaspal sam este pred pol nocou tak si idem dat horucu vanu ... strasne mi to chybalo ... a dnes som skoro celu noc spala na bruchu ... huraaaaaaa konecne ... neviem ako niektore z vas , ale ja mam pocit, ze tento druhy rez na bruchu je akoby ani nebol ... 🙂 sa tesim , ja milujem spat na bruchu ...
my uz mame skoro 3 mesiace, ale my sme sa trosku predbehli 😀
ja na bruchu nespavam vobec, a teraz uz vobec nie, vsak mam prsia ako pamela, neviem ako by som si lahla na brucho 😕
adka, ze neni vymalovane za skrinami 😀 😀 😀 vidim ze to niekto odflakol paradne, no ale rozosmiala si ma. Aj ked keby to niekto u nas doma zahlasil asi by mi skor bolo do placu ☹ tak nejako dokop toho tvojho k malovaniu a pekne si tie skrine prehadz !
Aj ja rada spim na bruchu a da sa potom, co som odsavala. Vlastne uz aj neskor, uz nemavam plne prsia, hoci mlieka je rovnako.
Jaaaj, dnes sa mi maly zobudil uz o 11, nechapala som. Ale drahy bol prec, tak som si zapla Miska, aby som ho pocula a ten okolo pol 11 plakal, asi ho zobudil cez vysielacku.
dobre ranko....baby ako citam tie co mate dve deti neni to take lahke,nezavidim vam,hlavne tu ziarlivost 😒 asi sa budem musiet poponahlat stym druhym babom 😉 aby Dominik az tak nevnimal ako konkurenciu...
baby mam otazocku-tie co vas zasivali mate to uz vsetky zahojene?mne sa to asi nezahojilo 😒 lebo na toaletaku som mala trosku krvy predpar dnami a vcera som mala tvrdu stolicu ( tu mavam casto od porodu ☹ ) a normalne som videla aj vo wecku ze mi tiekla krv 😕 termin mam u gynosa az niekedy vo februari...mam cakat? lebo tu nezoberu bez terminu len vsurnych pripadoch...je to surny pripad? 😕
ahojte maminky!!!tak u nas sa to snad polepsilo s tym vecernym spankom klop klop vcera spinkala od pol siedmej do druhej no a potom kazde tri hodky hladoska ale bez kriku a jedovania pekne sa napapala a chrapkala.my tiez kupeme pred jedenim stale lebo to by bola riadna grcka!!!
miska ja to uz mam zahojene tak ti neviem poradit.
dnes je skaredo von uprsane hnusne pocasie a ja ze pojdeme na peknu prechadzku v kociku sa jej spinuska naj 😵 😵 😵 😵 .chcela so pridat foto no musim sa naucit zmensovat fotose 😒
a fakt mame nadherne deticky pozerala som si albumy 😵 😵 x-Aj ja rada spim na bruchu rozvalim sa jak tulen a chrapkam si super pocit spat konecne na bruchu 😀 😀 😀
baby, tak toto si pozrite. uplne som na to zabudla
pesnicka doj it od kopytovcov. 😀 😀 😀
aj toto je supeeeeeeeer
https://www.youtube.com/watch?v=S-lxZKAiSMw😀 😀 😀
aj nám sa už režim začal trošku tvoriť od kedy má Viky 2 mesiace už aj menej zlostí bruško a včera sa konečne prvý krát nahlas aj zasmiala 😀
ahojte, píšem prvykrát do tejto témy, predtým som párkrát písala do novembroviek, ale čítam stále.
takže prajem všetkým všetko dobré do nového roku, hlavne veľa zdravia,šťastia.
Môj Tomáško je zlaté dieťatko, prvý mesiac to bolo trošku ťažšie, kým sme si na seba zvykli a ešte aj ja po pôrode som si kôli hemoroidom nemohla ani poriadne sadnúť na riť, ale od začiatku mi v noci spinkal s 2-3zobudeniami na papanie, teraz už sa budí len 1x niekedy 2x na papanie. od 6týždňa sa mu začala prejavovať asi kolika, lebo večer od šiestej do deviatej mi plačká asi takú pol hodinku, že ho ani utíšiť neviem, potom od únavy zaspinká, teraz už 3večer bol bez plaču, tak sa teším, ale nechcem zarieknuť. Dávam mu kvapky sab simplex, no možno zaberajú, keďže to nie je až také hrozné.
Mali sme aj ekzém, aj šupinky v hlavičke aj mokvanie za uškami, ale už je to všetko ok. Na ekzem sme používali holtov krém-za 3 dni mal opäť krásnu babetkovskú tvááričku. Na šupinky antibiotickú masť bactroban, tie nam tiež za 3-4 dni pekne zmizli a na mokvanie za uškami a potničky pod trojitou bradkou nam pomohla modrá indulóna, odvtedy ho len tou indulonou natieram celého po kúpaní. My kúpeme pred papkaním, ešte keď nie je tak strašne hladný, aby vydržal, kúpe manžel, aj malého prebalí a bez problémov, sa s ním aj zahrá, takže na manžela sa nesťažujem. Snaží sa 😉
Tomíka len kojím, ale ako píšete ani ja už nemam také pevné prsia, ako som mala, ale prespinká mi aj 6 hodín v kuse, takže asi mu moje mliečko stačí. Dnes mame akurat 8 týždňov a vo štvrtok sme boli na poradni, tak váži 4830gramov, takže je pekný guľatučký. Doktorka povedala, že vyzerá, ako by bol o 2 týždne starší, poteší. Prvý mesiac pribral 1120gramov a teraz za 3 týždne 600gramov, vraj veľmi dobre, tak som rada. Už nam aj vlasky začínajú rásť hore na hlavičke, po bokoch aj vzadu mu ešte nevypadali, tak možno aj ostanú.
Prajem peknú nedeľu.
ahojte,
no vám detičky tak krásne spinkajú, my sme hore v noci aj 10 krát, vôbec sa nevyspím, síce nejačí ani sa nejeduje, len cmuká pusinkou, takže chce papať, chvíľočku poťahá a potom vypluje, potom sa zas chvíľku naťahuje, keď mu dám cecok, tak ho až napne... no neviem, cez deň moc nepapá, tak si to asi vynahradzuje v noci...
inak cez deň spinká stále menej a menej, ťahá jeden dlhý spánok, potom už vždy len tak po troškách a večer je už potom tak unavený, že reve, kým nezaspí, inak režim nemáme, spinká kedy potrebuje, papá keď si vypýta...
Ahojte ako sa máte detičky poslúchajú?
Ja vôbec nemám čas na net 😒 keď už neupratujem,nevarím,nepečiem tak sa venujem deckam alebo oddychujem - spím 😀 😀 Inak strašne dlho som tu nebola - pamätáte si ma vôbec? 😅
Babulky, ahojte...
Prisla som vas pozdravit, aby ste vedeli, ze zijeme a sme zdravi 😉 , len nemam sancu dostat sa na net...Predsa len tri deti🙂)) Vianoce sme mali krasne, aj prazdniny mali dievcata super, stale nas bolo domka vela...uvidime, co bude, ked zacne opat zajtra skola🙂)) Malinky je zlatucky, dobrucky, rastieme, papame, priberame...tak co si mame viac prat?🙂)) Citat vas nemam sancu, a obdivujem, ze si viete najst cas a trosku poklebetit si tu spolu...Ja som rada, ked si utrhnem trosku casu pre seba a spravim si nechty, alebo sa v klude osprchujem, umyjem vlasy🙂)) Prajem vam krasne dnicky, a tesim sa, ked si spravim kavicku a pokecam si tu opat s vami, snad uz coskoro🙂))) Inak drobec prespinka celu noc, niekedy sa prebudi raz za noc, napapa sa a buva dalej...Boli dni, ked sme uz davali aj Nutrilon 1x za den, ale snazim sa, aby toho bolo co najmenej...nuz, hlados je to nas sladky🙂)) tak sa majte krasne, nech vam drobcekovia rastu do krasy a ich maminky s nimi...Nela.
ahojte!
bejbyna,nelye,kwatka-
no ze sa ukazete 🙂 ale jasne,casu je uz malo teraz
tilly,no adamko si z teba asi robi dudulku v noci nie?inak dudlikujete?lebo fuuuha,to musis byt desne unavena teda....
miska,ja som zahojena komplet dobre,ale pri prvom mi to teda dlho trvalo lebo som bola dozasivamna od nevidim do nevidim,teraz to boli len dva stehy,uz ked som prisla domov z porodky tak to bolo ok
a veru mas pravdu,dve deti je sila uz-ale zalezi aky vek,my mame zrovna ten blby-okolo 2-3 roky su deticky teda riadne certiska a mali ziarlivci a vydobyjaju si pozornost vselijakymi neplechami teda,az mi vlasy dupkom obcas stoja
😒
ale je to moj chrobacik milovany aj tak 🙂
my tiez uz ten rezim celkom fajn-ale tiez jedno dlhe spanie po obede a inak len take 10 minutovky doobeda a poobede-ale za to v noci papa len raz o druhej a potom az rano okolo 6.30-ale to potom este buva do 9-9.30,takze som priam az prespata 😀
no a sbruskom je to aj u nas stale lepsie a lepsie,este sem tam vecer pochyti kolika,ale uz len tak zo 10 minut a je dobre...tak snad to zachvilu celkom pominie
caute kocky, vitajte vsetky "stratene", ste sa na dnes vsetky dohodli? 😀
u nas nic nove, tak len nakukujem co vy mate nove. Zelam pekny dnicek 😉
Ahojte mamulky... Dnes ja tu nejako mrtvo 🤐 Vitajte stratene mamulky 😅 Ale este niektore mamulky su stale niekde zatulane: Juliet, Zzuska atd 😕 no dufame, ze sa vam dari 😵 No my zasa klasika zaspali sme po polnoci 😖 do 8mej sme dva krat papali... o 9tej sme vstali nadobro 😒 o 11tej drobec zalomil na 2hod a teraz buval od 16 do 18 🙄 Tak som zvedava zasa co bude v noci 😖 A pomooooooc rano uz opat vsavame do skoly po 3 tyzdnoch 😝 😝
ukulelembo, veru pomooooooc aj my 😒 a tiez sa desim, sme spavali do 11 kazdy den ... 🙄
ahojte...
baby ebyvame so svokrovcami ale oni maju chalupu po babke a kedze bola prazdna tak ja blbaaaa som sa nechala ukecat nech ideme byvat tam aby sme neoplacali najmy...ale to som netusila, ze ten nabytok co tu bol, nemozeme vyhodit lebo podla svokry je novyyyy (no mam pocit ze minimalne 100 rokov mat bude 🙄 )...a to som sa tu trepala s podmienkou ze si tu mozem robit co chcem... 🙄 no cenzuuuuura...
a dokopem ho do toho malovania...sa z toho nevysmykne...
inak my kupeme tak, ze mala sa vecer napapa a za nejaku 1-1,5h sa kupkame...obcas zaspi ale ked ju prenesiem na svetlo do kuchyne tak sa pomaly zobudi...ja sa tak aspon nestresuujem ze sa musim ponahlat lebo je hladna a mame aspon trocha casu sa pohrat aj pri vyzliekani, kupani a aj natierani a obliekani...potom sa pekne napapa, trocha sa potulkame a sup do postielky... 😉
a pridala som par fotiek do albumu tak kuknite aki sme kraaaaasni... 😀
baby kde ste??????????? 😲 😅
ahojte
u nas nastasie vsetko po starom..spime, kakame, papkame, hrame sa, neplackame
miska...ak maz zapchu, mozno si krvacala z konecnika..nemas hemeroidy /zlatu zilu/?..ta zvykne po porode zlostit..ak je toto Tvoj problem..tak este zvys prijem tekutin a vela ovocia a vlaknin
ak si pamatam, tak kojis..tak menzes by to nemal byt
mas aj bolesti niekde?kukni sa zo zrkadlom, ci nevidis zdroj krvacania alebo ci nemas zapalenu ranu.
adka...vysmiata kocka..ta ti usmemov vynahradi vsetky trapenia. co sa tyka stareho nabytku co mas..dnes v nejakej relacii hovorili, ze stary nabytok je v trende a hlavne v kombinacii s modernymi doplnkami..tak ak ti nedovolia vyhodit nabytok, tak donut muza nech ho aspon nalakuje a ty chod s jeho penazenkou na nakupy doplnkov..alebo sadni k netu a objednavaj a objednavaj 😀 😀 😀
😀 aj ja som to pocula ale on mi celkovo nevyhovuje..je to hafo znicene takze by som sa s tym musela hodne vyhrat alebo popytat niekoho o pomoc a je strasne velky...teda masivny a zabera moooc miesta...preto ma zerie... 😒 ale asi cuchnem k drevarine a spacham si aj sama... 😅 ved ked to dokazu chlapi, preco by som aj ja nie... 😀
no veru dnes sa terezka konecne chechtala aj ked bol pred nou fotak... 😀 hehe tak furt tie fotky obzeram... 😅
adka..tu sooom 🙂
moj pes tak chrape...nepocujeme telku pri nom 😀 😀 😀
dnes sme to neodhadli s kupkanim..pri obliekani uz tak reval od hladu 😢 😢 no nabuduce ziadne kupkanie pred papanim..bude to napapt, okupat a spat 😎 😎
hehe ze nepocujete telku... 😅 no sila... 😅
nam vecne terezka zacne hrozne plakat pri spravach a akurat vzdy vtedy, ked nas nejaka reportaz zaujme... 😅 tak z toho mame aj tak prd... 😅 no bud riadna nahoda alebo sa mame na co tesit... 😀
nic z toho co zvaldnu chlapi nie je pre zenu nemozne 😀 😀 ..tak nakuf farby, pilku, brusku a sup do prace 😀
ja som nasho drobca uz dlho nefotila..naposledy vcera 😀 😀 😀 ..boli sme na oslave..babka mala 85 rokov..takze velka rodinna seslost...maly to zvladol super..prespal skoro vsetko..tak som sa ojedla a sezrala spustu kolacov
sa cudujes..aj ja ked pocuvam nasich politikov, tak mi je do placu 😝 😝
nahodila som aj ja usmev nasho drobca do albumu 😀 😀
asi som tu sama..tak sa sem kuknem zas o chvilu
aky krasny... 😀 ta fotka to tak skresluje alebo ma ozaj na tom jednom licku jamku??? 😅
strapco ty asi nerozumies tym somarinam co sa tyka toho vysetrenia klbikov, co? 🤐

nas automaticky v kociku aj v aute hned zaspi..nevadi mu ked zastaneme, ked sa aj zobudi, tak len kukuckuje okolo seba
adka...byvas so svokrovcami?blbe..nemate moznost ist inde?..tvoj chlap by sa uz ale mohol odputat od svojej mamky a viac drzat krok s tebou..ked mas pocit, ze treba prehadzat nabytok, tak mal hned vstat a makat 😀 😀