icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

strapco13
10. jan 2010

neodola som a kukla som sa sem skor..ahoj
ked sa smeje ma jamky na oboch lickach ale na pravom ma vyraznejsiu....to mam po mne 😵 😵

skus sa spytat..mozno budem vediet..ked nie..bud kuknem do nejakej knihy alebo zajtra zozeniem odpoved od kolegov

adka_praha
10. jan 2010

hehe ked u deticiek su tie jamky na zozratie... 😀 😀 😀 zavidim... 😀 😀 😀

vtedy nam doktor napisal "mierne oblejsi lat. okraj, bez decentracie"a ze mame balit na siroko dalej...a rozmyslam ci to nemohla mat z toho ze casto spavala na tej strane, vies ako mierne deformovane svojou vahou alebo tak nejak...totiz mame ist na kontrolu po ukoncenom 4. mesiaci a ja teraz bojujem s pokusenim, nedavat jej latkovku ale nechat ju uz len na pamperske...ked ja vidim ako sa jej ta dalsia plienka nepaci a ked ju ma dole tak je to tak krasne spokojne slniecko... 😅

strapco13
10. jan 2010

co sa tyka balenia na siroko..u nas je to zvyk..hlavne preto, ze mame geneticku predipospoziciu úv strednej europe/ na vrodenu luxaciu bedrovych klbov
to co ti napisal znamena cca mierne oblejsi vonkajsi okraj klbu...zrejme nic vazne ale zistim zajtra

musim koncit..maly je hore

adka_praha
10. jan 2010

oki, dakujem... 🙂

ukulelembo
10. jan 2010

Ahojte ... tak ako som predpokladala, mlady pan je este hore 😒 lezi mi na rukach a zmuri na mna svojimi okalmi krasnymi 😵 sem-tam si grcne, lebo nevie kedy ma uz dost, a potom sa jeduje, ze ma prebytok v sebe 😠 Decka uz chrnia, zajtra uz po 3tyzdnoch do skoly 😝 a drahy siel spat teraz lebo o 2hej vstava do prace, zasa sa poriadne nevyspi 😨 chudatko moje Strapco - fotecky su krasne, tie vyplazene jazyky a tie psickove no cacane ..a nemat ani mesiac a koniky past o tom mozem snivat, mame maleho lenivca asi 🙄 šimonko sa vzdy len zabori do matraca a fnuka 😵 Adka- terezka je tiez uz aka kocka 😅

zuzu1980
10. jan 2010

adka krasne fotky
strapco, aky smejo, ja nemozem ! 😀

baby, ja len kukam co vsetko u vas sleduju, ze klbiky, sono, ortopedia... My sme boli u pediatra 2x za 3 mesiace a to sa na maleho poriadne ani nepozrel. mm to tam nazval ze "rybi trh" pohadzuju si tam tie deti ako ryby, fakt... Akoze ostava len dufat ze je vsetko ok. Klbiky sme asi geneticky oklamali, kedze tato nie je slovak. A citala som ze deti zo stredozemia mozu aj citrusy lebo su na to geneticky prisposobene a nehrozia alergie... No ale to budem riesit neskor.

Ja sa bojim ze si Adamko sam poskodi klbiky, lebo je uz od narodenia strasne silny, stavia sa na nozicky alebo nozickami vsetko tlaci a ked ho mam na brusku tak sa odraza od mojich stehien, snazim sa mu v tom zabranit, lebo je este moc malicky na to aby vlastne celu vahu tela mal na nozickach, ale uz sa to neda, uz je velky. Niekedy mu tak praskne v klbikoch na clenku, az sa bojim aby si neublizil. Uz neviem co s nim 😠

adka_praha
10. jan 2010

ukule veru ked tie deticky tak rychlo rastu a menia sa... 😅

zuzu1980
10. jan 2010

miska, este k tomu krvacaniu som chcela... vidim ze ty si este v podstate v sestonedeli, aj ja som tak krvacala v 4 a v 6 tyzdni po porode, silno ako mrcha, ale dr povedal ze to je kvoli kojeniu, ze take krvacania sa mozu vyskytnut. Lenze teraz to prislo zas, asi to uz bude fakt mrcha, a to plne kojim... no, mam to ja stastie !

adka_praha
10. jan 2010

no zuzu nam tiez obcas daco pukne...kdekade... 😖 a znie to dost hrozivo... 😖

terezka sa strasne taha do sedu...ked ju kupkam tak jej troskou olejicka pomasirujem aj dlane, ze jej strcim palec do ruky a tak...a ona sa zaprie s rucickami a uplne vidno akoby vymyslala... 😀 som ju minule tak opatrne nadvihla a tooolko radosti... 😅 ale hned som ju polozila...chcela sice znovu ale uz som ju radsej nedvihala...sa zlostila ale co uz...sak sa este nasedi... 😅
a my drzime hlavku krasne ale konicky sa nam past nechce... 😕

adka_praha
10. jan 2010

ja cakam mrchu uz asi tri tyzdne a mam take predkramove pocity a furt jej neni..uz by som ju aj rada nech mozem nabehnut na antiku... 😕

zuzu1980
10. jan 2010

dka, som rada ze nielen nam praskaju klbiky, uz som sa bala... ale asi je to normalne. Vsk mu nemozem nohy priviazat, aby sa nehybal... Uz v bruchu ma kopal nonstop od 20 tt, tak asi preto.

Adka 😉 , citala som ze deticky sa v 2 mesiaci pritahuju za rucicky do sedu, potom v 3m to prejde a v 4 m zacnu zas. Adamko sa nikdy nepritahoval 😒 , on vsetko skusa nohami. Podla mna aj pisat bude nohami 😀
Ale vcera konecne skusal (rukou !!!) chytit papagaja na hrazdicke, tak sustredene kukal na rucicku a snazil sa ho chytit, no zlaty. Som sa na nom smiala 😀 uz sa tesim ked bude vsetko chytat a papat 😀

zuzu1980
10. jan 2010

adka, uz sa nepamatam, ty kojis? Lebo ja ano, tak som myslela ze budem mat od mrchy chvilku pokoj 😠

adka_praha
10. jan 2010

no na to sa tesim aj ja... 😀 😀 😀 to o tom pritahovani som nevedela... 😅 ale tolko radosti jej to spravilo... 😀 ale mam pocit ze pri jej lenivosti bude skor sediet ako past konicky... 😅 a to nehovorim o tom ze kedze ich nepasieme tak sa nepretacame ani z bruska na chrbatik- ani nahodne nieto este umyselne... 😅

adka_praha
10. jan 2010

ja nie... 😒

adka_praha
10. jan 2010

a ja sice nebudem mat od mrchy pokoj ale zacnem si to davat tak ze kramy tak raz za tie 3 platy (jedno balenie cele trojmesacne) tabletiek...

mamacat
10. jan 2010

adka ja beriem antikoncepciu uz mesiac 🙂 ja ale kojim, takze mrcha by mi nemala dojst este nejaku dobu. zuzu, to je smola ze tebe uz dosla 😔

adka_praha
10. jan 2010

a to ako ze si na antike? aky to ma princip? sak bezne sa nabieha na nu v prvy den mrchy, nie? 😅 zas nieco nove pre mna... 😅 boze jak vidlaaak z vesnice... 😅

mamacat
10. jan 2010

ja beriem take tabletky co su pre kojacie, s progesteronom iba bez estrogenu. oni sa beru non-stop, cize nevynechava sa tyzden na mrchu. takze je to v podstate jedno kedy sa zacne.

zuzu1980
10. jan 2010

ozaj, to je dobra otazka, ked beries antikoncepciu pocas kojenia, kedy zacnes? ci kedykolvek???

adka, aj ja som sa bala ze nikdy nebudeme past koniky a asi pred tyzdnom som ho konecne donutila a teraz sa mu to paci 🙂 nevzdavaj to a otacaj na brusko do zblaznenia, vsak sa jej to zapaci. Sikovna a silna uz je, terezka.

zuzu1980
10. jan 2010

mamacat, tak ked dokojis, tak nabehnes na ine tabletky, ci ako?

ja uz do seba hormony tlacit nechcem, bola som na HAK asi 8 rokov a tolko zdravotnych problemov som z toho mala, o vacsine som ani nevedela ze je z tabletiek, az kym som ich vysadila a vsetky ostatne problemy zmizli...

mamacat
10. jan 2010

ja uz musim ist vyhrabat pre maleho oblecko na 6m. on nenormalne zase narastol. oblecko na 3m sme nejak preskocili 😕

adka_praha
10. jan 2010

jaj zaujimave... 🙂 sice som pocula ze je nejaka antika pre kojace zeny ale tym to hasne... 😅

zuzu ked my este dooost vela spime, a po papani ju na brusko nechcem davat, az tak za nejaku polhodku hodku a to vacsinou uz nestihnem bo odkvicne... 😅 ci mozem aj skor po papani??? len sa bojim aby negrckala kedze sme s tym mali problem... 😒

zuzu1980
10. jan 2010

ze 6 m, my sme prvy mesiac nosili 0-3m, druhy mesiac 3-6m a teraz teplaciky este oblecie 6m ale bodinka a pyzamka uz 6-9m, niektore take ze 6-12m
mne sa zda ze nejake mini siju to oblecko, to co pisu ze 5-8 kg tak to uz mesiac neoblecie, pritom ma "len" nieco cez 6kg

zuzu1980
10. jan 2010

adka, no, po papani asi radsej nie...

adka_praha
10. jan 2010

no ved aj tu to siju akosi debilne... akosi zabudaju furt ze deti nosia plienky... 🙄 my uz tiez niektore veci mame ze 6-9... 😅 ale vacsinou 3-6...a to mame len dva mesiace...
a zaaas som zabudla terezku zmerat... 🙄

zuzu1980
10. jan 2010

hej, aj zo slovenska mam cherokee pyzamko 9m, ktore sme dostali na mikulasa a teraz mu je male, a mam dalsie cherokee 9m, ktore zacal nosit teraz a je mu tak trosicku velke, ale ved musi ho zacat nosit kym je velke, lebo o mesiac uz ho nenatiahne...

ale vcera som tu na konovi v jednej teme citala ze niektore deticky mali len 7kg v 1 roku, vsak my 7 kg budeme mat coskoro...

adka_praha
10. jan 2010

7 kg v jednom roku????? a co ich tyrali hladom?????? sak mi pri tomto tempe ake sme nabrali, budeme mat 7 kg najneskor za dva mesiace... 😅

zuzu1980
10. jan 2010

ja som sa minule rozculila, lebo som kupila pyzamko take ze vrch a spodok su oddelene, na 12m (ze pre istotu radsej vacsie) a je mu to akurat. A ked som to porovnala s teplacikmi tej istej znacky do 6m, tak su velkostou uplne rovnake. Podla mna tie cedulky s cislovanim na to debilne prisivaju, asi aka im pride pod ruku.

zuzu1980
10. jan 2010

to bolo v teme o babatkach ktore su iba kojene, a odmietaju prikrmy. No, asi uz to mliecko v 1 roku nestaci...

ukulelembo
10. jan 2010

Jajhaaaa, ten moj krpcek este nespi, 10min kukal na plysoveho sobika a zrazu plac 😒 A terazsa zasa kojime 🙄 dufam , ze aspon do 6tej teda pospi ked tolko cuca 😒