icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

mayka
14. jan 2010

ahojte,
didiana, dik za link na tu stolicku. Do kelu lej teda akoze dooost draha. mam limit do 100 eur. co je na nej vlastne take drahe nechapem. 😠

zuzu , ty si schudla 2 kg a ja ich pribrala.

😠 Drzis uz aj dietu? ja mavam nehorzny hlad hlavne vecer.

deina
14. jan 2010

Pudo, tiez mam tak postielku, ze hned vedla mojej, je to akoby spal so mnou, hocikedy mozem k nemu natiahnut ruku, chytit ho za ruku, mne to tak vyhovuje. 🙂 A stava sa, ze nadranom uz nevie zaspat, tak ho supnem k sebe a spime este kym sa starsi nezobudi.

No a ta satka, momentalne sa mu v nej nejako nepaci, musim vymysliet asi ine viazanie. Kym bol malicky, tak ok, teraz mam pocit, ze mu zavadzaju moje prsia. 😀 Ale satka je dobra, taka elasticka, prisposobi sa.

pudo
14. jan 2010

sakura -aj my super spinkame dnes - prechadzka vonku doobeda aj poobede ... ideme praktizovat kazdy den 😉
deina - nam sa moc past nechce, aj ked dviha hlavicku super... ale vydrzi tak minutku 😅
inak vas obdivujem ako zvladate dve deticky...ja by som mala pocit, ze stale jedneho zanedbavam kvoli druhemu a ze by som aj tak popri nich ine nestihla (co sa da povedat sice aj teraz pri jednom 😀, ale nejak ma to zatial netrapi)

janka1874
14. jan 2010

pozor na stoličky z ikea obchodu som čítala o nejakej vadnej v novom čase pre ženy vraj ich treba doniesť nazad kto ju má a vrátia mu peniaze lebo z nej dieťa môže vypadnúť je tam nejaký problém zo zapínaním či čo

zuzu1980
14. jan 2010

deina, mojim grafom sa neriad, tam su ine grafy pre predcasniatka
ja sa tiez grafmi a tabulkami neriadim, len tak pre zaujumavost, lebo v nasej nemocnici pouzivaju prave ten graf...

podla tabulky co dala janka sme sa narodili s krasnou priemernou vahou a uz o mesiac bol vysoko nad priemer. Ale si myslim ze to preto, lebo mi v nemocnici kvoli zltacke povedali ze kojit nestaci, ze musim este odsat a nasilu dokrmit flasou, tak potom za mesiac pribral 1800 g, no, som ho prekrmila 😀 😀 😀 😀

mayka, kludne ti dam aj zvysne 3 kg 😀

janka, u nas zase stahuju z vyroby vsetky detske postielky s posuvnou stenou, lebo jedna znacka (prave ta ktoru mame doma) tak sa ta stena dole odchylila a babo sa tam zaseklo a umrelo. Vraj uz sa to stalo viac krat. Tak soms a na to pozrela, vraj 4 pripady z 3 milionov postielok, tak som sa rozhodla ze nepodlahnem panike. Stava sa to hlavne kvli tomu ze tie postielky si musia zakaznici zmontovat doma sami a nie kazdy to vie, aj nam to teda trvalo. Pri najhorsom otocim tu posuvnu cast k stene a nebudeme s nou manipulovat. A je to 😉

My musime Adamka nechat spat sameho, najlepsie uplne sameho v obyvacke aj celu noc, lebo ako nahle sme na blizku tak to vyciti a budi sa, ani nezaspi kym som pri nom. A tiez nam vrzgaju podlahy, na to sa budi...

tilly
autor
14. jan 2010

už riešite stoličky na papanie?

my máme postielku len na kolotoč, ešte tam nespal...

zuzu1980
14. jan 2010

no, riesime stolicky, ved preco nie? 😀
ja mam taku co sa da pripevnit na velku stolicku, je polohovatelna do vysky a ma pred sebou 3 rozne tacky na papanie. Da sa zlozit a zobrat napriklad na vylet, alebo do restiky. Ak s nou nebudem spokojna, tak kupime velku.

Ozaj baby co uz mate velke deticky, alebo aj ostatne... odkedy zacnete ucit deti na nocnik? Lebo nasa generacia uz od 10 mesiacov bola vlastne bez plienok, do jasliciek sme chodili bez plienok. A v dnesnej dobe je normalne ze 2 rocne babo ma este plienky. Tak ja neviem, nas maly mozno okolo 10-12m pojde do jasliciek, tak by som bola rada aby aspon ciastocne chodil na nocnik, myslite ze sa to da?

mayka
14. jan 2010

zuzu dakujem . neprosim si. 😀 😀 😀

Asi aj ja budem polievkovat viac ,lebo vela peciva jem. ja by som chcela ist dole aspon kg ale ideal by bolo ist dole 10 kg.

baby kde ste kupovali hniezda sady do postielky a akys mate matrac na monitore dychu ? nviem ci kupit ten kokosovy alebo klasicky. v com je rozdielny?

mayka
14. jan 2010

a naco treba pozerat pri vybere stolicky na papanie? dajte tip.

zuzu, myslis ze 10 mesacne dieta naucis na nocnik? podla mna to je este dost skoro. ved este ani nevie povedat ze chce ist na wc. no neviem poradit. 😖

catalin
14. jan 2010

musim kupit ten monitor dychu, niekto tu spominal nejaky prenosny. ked uz Miuska lubi spat na brusku nechcem ju obrat o taky dobry spanok len preto ze sa bojim...radsej nad nou stojim alebo beham kazdu chvilu ju skontrolovat..sa nabeham po schodoch teda 😀 😀 to mam v ramci chudnutia..ani neviem ci mam kila navyse..ani sa nevazim, aj tak vaha je to posledne na co myslim..jedine co mi vadi je ta koza na bruchu, je trocha volna, stiahne sa to niekedy?a tie ktore ste po cs, ja necitim kozu od jazvy hore cca 10cm, necitim dotyk, ani chlad ani teplo..to sa zlepsi?

tilly
autor
14. jan 2010

zuzu, s tym sa netreba ponáhľať, ja to budem riešiť, keď bude mať aďko 2 roky, tak tú jar, čo bude nasledovať...

dieťa musí mať aj trošku rozum na to...

zuzu1980
14. jan 2010

mayka, nemyslim ze ho naucim, ale ked babo zacne same sediet, tak okolo 7m, tak ho staci davat par krat za den na nocnik a ked sa vykaka alebo vycika, tak pochvalit... deti sa potom vypytaju ked to pochopia. Vsak oni nam vedia dat najavo co chcu 😉
ale kedysi to bolo jednoduchsie, lebo tie bavlnene plienky boli mokre a detom to vadilo. Teraz maju ritky v suchu tak plienkuju kludne aj 2 roky.

Ja vyskusam teda co najskor a uvidim ako to pojde, nutit ho nebudem nasilu. Len si neviem predstavit davat ho do jsliciek v plienke 😒

tilly
autor
14. jan 2010

zuzu, ak je dieta take ako nas dominik, co nebol ziadny extrem, len "normalny harant" tak ti na tom nocniku neobsedi ani sekundu, posadis ho a v tej sekunde si vylezie na vylet...

u nas to bolo tak, ze ked mal nieco pred 2. narodkami, tak bol bez plienky, potom v septembri trosku nachladol zospodu, tak sa mi aj 4 krat vonku pocural, tak som mu dala spat plienky a na jar ich uz vyzliekol sam... sme mu povedali, ze bicyklik nechce, aby na nom sedel s plienkou, tak dal dole plienky a ani sa moc nepocuraval, tak dva dni sa ho trebalo pytat, ci nechce cikat, ale potom sa uz pytal sam...

ukulelembo
14. jan 2010

Ahojte mamulky Tak mi noc klasika tri krat hore ale mensi pokrok lebo drobec zalomil uz o 21.30 ale ja som sedela do polnoci pri pc lebo som myslela ze za 20 minut sa zobudi ako vzdy 😒 keby som to tusila tak uz o d 21.30 som mohla spat 😖

zuzu1980
14. jan 2010

tilly, ja budem skusat a skusat a uvidime ako to pojde. Vsak netvrdim ze do roka bude bez plienok, tiez neviem ci na nocniku obsedi (preto sa vraj deti maju davat co najskor, kym este nevedia chodit 😀 ). A hlavne Adamkovi vobec nevadi mokra ani okakana plienka, takze neviem ci sa bude pytat na nocnik. Ale keby sa to podarilo a boli by sme do roka/roka a pol bez plienok, to by bola parada. Ked nie, tak budeme plienkovat aj 3 roky, vsak co sa da robit?

hegina
14. jan 2010

Ahojte babenky,
tak len narýchlo som nakukla. Čo sa malého týka tak striedame lepšie dni a noci s horšími, predvčerom spal krásne aj cez deň že som odzdobila stromček, urobila po ňom poriadok, povysávala všade, urobila poriadok v Gabikynej izbe, stiahla a vyprala postelné a ešte som aj navarila, proste úžasný deň. Včera to už bolo horšie a aj v noci sme sa nevyspali tak dúfam že dnes. A to 1 alebo 1,5 hodinové "uspávanie" mi už fakt lezie na nervy, kým ho uspímetak aj my sme s mm KO a už na nič sa nezmôžeme ani len telku kukať o sexe ani nehovorím to sme nemali od posledného týždňa pred pôrodom, no úžasné..normálna abstinencia.
Chcem sa opýtať dostali ste už materskú? lebo ja čakám a čakám ako na zázrak a nič a to mi v sociálnej poisťovni už predvčerom povedali že v ten deň posielajú a nič, mám účet v Slovenskej Sporitelni.
K tomu odvykaniu.... naša malá mala niečo cez rok keď v lete sa mi podarilo odložiť plienky. Ale to už kakala do šerblíka len cikať ešte nie, no a cez deň som ju nechala bez plienok a keď sa pocikala tak jej to vadilo a tak som to robila tak že aj keď sme išli von tak len blízko na dvor a často asi tak každých 20-30 minút som sa jej pýtala alebo normálne vyzliekla a dala cikať. A v noci som pod ňu dala igelit, najskôr sa nestihla zobudiť ale potom si zvykla a kričala že jej treba tak som utekala (lebo už spala sama v izbe) a tak si pomaly zvykla... treba len vydržať prvé nezdary a chváliť a chváliť keď sa "zadarí". ale si myslím že 7 mesačné dieťa dávať na šerbel je ešte skoro.

zuzu1980
14. jan 2010

hegi, to som len tak z brucha tresla ze 7 mesiacov, 😉 to je asi este fakt skoro

ale tvoja gabika to zvladla krasne, take cosi by som aj ja ccela adamka naucit. len darmo ja ho budem nieco ucit ked mi ho v jaslickach pokazia. Ale zase mozno oni ho lepsie naucia, neviem aky maju system...

mayka
14. jan 2010

tak a Terezka uz spinka. U nas trva uspavanie maximlane polhodinu . Ale aj to nesedim pri nej iba chodim podavat dudlik ked jej vypadne. Toto mame super. Dufam ze nam to vydrzi.

hwgina ani mne este materska nenabehla a uz teda na nu cakam ako kura na sopel. 😀 a ty si si vybavila uz aj ten prispevok k narodeniu? lebo muz to podaval v piatok minuly a povedali mu ze az o mesiac to poslu. A ja som bola v tom ze ak to stihnem do 10 dna v mesiaci tak to poslu este tento mesiac. 😠 Asi nestihaju alebo co. No co uz aspon neminiem ale veru zisli by sa uz. Kvoli sviatkom som to nestihala skor vybavit.

tilly
autor
14. jan 2010

zuzu, ved treba skusit a uvidis, ale ja som mala vtedy uplne ine myslienky, najhorsie obdobie sme mali medzi 8 mes a 1,5 rokom, to bol este strasne hlupucky a strasne divoky, tak bolo kopec urazov a to som sa fakt ani vycikat nemohla ist, lebo hned bol maler... takze plienky bol nas posledny problem...

mayka, terezka uz spinka? adko este spinka, boli sme na prechadzke a spinka uz vyse hodiny (v garazi), cakam, ze bude spat tak do pol, potom ho do desiatej udrzim hore a pojdeme na nocny spanok... kebyze ho ulozim teraz, tak je za pol hodku hore a aj tak nocnym spankom zaspi az tak o desiatej... ale brala by som, keby spal uz o osmej, juuuj, kolko by som si este stihla urobit, ale taketo u nas bude asi az na jesen, ked bude mat tak okolo roka, ale to ho posudzujem podla dominika, on moze byt uplne iny...

uz som poodpisovala na nejake inzeraty na satky, strasne chcem satku vyskusat...

mayka
14. jan 2010

tilly, my o siedmej vecer kupemea do pol osmej je v koliske a do osmej vacsinou uz spinka. Ja som rada ze tak skoro lebo my tiez nie sme nocni vtaci. A uz si zvykla. Robime to tak od zaciatku. A prvykrat sa budi najskor po polnoi. Vela krat aj o poldruhej a potom okolo stvrtej, siestej a o osmej uz sme hore vsetci. 😀

Ze Adko spinka v garazi? 😀 To je dobre. My sme boli dnes vonku a tiez som ju este nechala spat na terase a spala vkuse 4 hodiny. Uz som chodila kukat ci je ok. 😀

Baby a ako vase deti spinkaju v postielke? stale naboku? ja ju sice davam nabok ale ona sa uz nejako prwesuchne na chrbatik. Tak sa spolieham na monitor dychu ze nas upozorni keby nieco. Ale citam ze niektore deticky aj na berusku spinkaju. To sa este bojim a okrem toho ona moc na brusko nechce.

tilly
autor
14. jan 2010

hej, garazujeme len moje auto, v druhej garazi su kociky, bicykle, odrázadla a pod. a garaz mame spojenu s domom a je tam zima, ale nie moc, tak tam spinka cez den...

v noci spime na boku oproti sebe 😀

mayka
14. jan 2010

tilly, viem si ho predstavit ako tam je zaparkovany. 😀 😀 😀

janka1874
14. jan 2010

k tým plienkam ja som dávala Sendy od kedy vedela sedeť sem tam sadnúť aj na nočník a keď mala 1,5 roka tak už je bez plienok pustili sme sa do toho začiatkom leta chcela som to mať jenoduchšie keď bude druhé bábo a rozprávať nevie dodnes nejako jej to neide ale sama si ide pre nočník alebo ukáže na gaťky a vieme že potrbuje cikať alebo kakať

zuzu1980
14. jan 2010

janka, super ! dodava mi to odvahu 🙂

strapco13
14. jan 2010

my mame kvoli rehabke toralne rozhadzany rezim 😠 😠 😠 😠 😠
miesto toho aby rano po nakojeni spinkal, musi cvicit 😠 😠 , dnes to cele preplakal...ved chudacik vstal o 6 napapal sa a nespal az do 11 len taku necelu polhodku..vcera mi zaspal od 18 do 24..vobec takto nezvykne spavat...absolutne sa neviem zariadit teraz, kedy bude hore..uz aby sme tam skoncili..este 2 x tamn ideme..dufam, ze to uz bude stacit

dnes nas prisla pozriet kamoska so 4 mesacnou dcerkou..vazi skoro tolko co mi a my mame len 2 mesiace..nas je vacsi o nieci, ked lezali vedla seba

catalin..ja si neviem predstavit, ze by som mala dieta nechat v postielke pri krmeni..to je chore 😝 😝

deina..my pasieme koniky od 3 tyzdnoch..a ked ho mam na rukach a chodim s nim, nemusim podopierat hlavickuau par tyzdnov, posledne 2 dni pri dotahovani do sedu uz drzime hlavicku
a 2 dni uz vieme ze mame rucicky..taky je zlaty..si ich toci pred ocami a len na ne kuka a kuka 😵 😵

vy sa trapite s vahou..ja mam uz taku ako som mala pred tehotenstvom..lenze ja pri vyske 172 cm vazim 78 kg..to je moja norma...takze stale vazim viac ako niektore, ked ste boli tehotne..ale pod tuto vahu neviem schudnut..teda raz ked som brala tabletky..ale aj tak sa to potom vratilo

zuzu1980
14. jan 2010

strapco, aj adamko konecne objavil rucicky, uz som myslela ze aj pisat a papat bude nozickami 😀
vydrzi aj hodinu na ne kukat, taky je zhypnotizovany. A niekedy mu dam moju ruku, nech sa hrajka, tiez na nu kuka a chyta.
A este skusa ci sa mu cela rucicka zmesti do pusinky a predstavte si, zmesti ! 😀

strapco13
14. jan 2010

deina...ta satka je len do 8 kil...tak neriskujem, ze zachvilu vyrasie
ja somobjavila link na usitie toho ring slingu a nasla som batikovu latku doma.rozmermi to zodpoveda...tak este zozeniem kruhy a usijem sit...len to bude trvat, lebo nemam sijaci str

strapco13
14. jan 2010

mi to odoslalo same 😅
nemam sijaci stroj, tak to musim cele obsit rucne..to potrva ☹
ja celkovo nejak nie som na rucne prace..tak to bude moj druhy pokus nieco usit...prvy bol kabatik pre psa..je to puzitelne 😀 😀

zuzu..moju ruku hned chyti a cucka, neobzera si ju..a celu ruku strcit do pusy sme neskusali

adka_praha
14. jan 2010

ahojte.. 🙂

janka teda tu srazu som si opisala a hned zajtra sa naveziem basi do liekov kontrolovat, bo viem, ze beke dava henten nurofen ked treba...

zuzu no ja som tiez uz rozmyslala nad tym, ako to vymyslim s nocnikom a rozhodla som sa ze to skusim tak ako nasi na nas...tiez ked sme uz pevne sedeli, davali nas sediet na nocnik, ked sa nam tam nechcelo sediet tak si sadli ku nam (vedla nie na nocnik 😀 ) a zabavali nas...nevidim na tom nic zle... 😅 a uvidim ako to pojde...a ked sa terezke nebude chciet cikat tam kam ma, ked bude vacsia, zacnem s latkovymi plienkami, nech jej vadi ze je v mokrom alebo pokakanom...ved ked si to vezmes, tak pampersky strasne vela mokra absorbuju a deticky su vlastne v suchu stale...tak bodaj by sa im chcelo sa pytat... 😅

strapco koli comu chodite na rehabky?

zuzu1980
14. jan 2010

strapco, ked to chces len obsit, nepredavaju u vas take samolepiace obojstranne nazehlovacie pasky, ze to proste zohnes, zazehlis a nemusis obsivat? Ja som minule kupila zavesy a bola k tomu ta paska, tak som ich skratila za 10 minut, zazehlila a bolo. Este by sa mi cosi take zislo na zaclony do obyvacky, tiez sa na to skracovanie chystam uz pol roka...