Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
no teda, tak nie sme najtazsi a to ste len o dva dni starsi 😀
a uz ste vsetci zdravi?
tilly, riskovi dnes ma kramroch robili preplach ocneho kanalika, tak som bola zase s nervami v koncoch, mal uz dvoje ATB a nezabrali, takze sa to uz muselo urobit.
samko je doma do konca januara, rany sa mu hoja, len sa bojim, ze pri jeho lietani a neposednosti sa mu roztrhnu stehy a budu mu to musiet zase sit, ale je fakt tazke "udrzat" pri takom chalanovi kludovy rezim 😒 a nudi sa doma, uz sa pyta do skolky, ja obcas hystercim, mam pocit, ze na neho dost casto kricim, on robi vsetko napriek a hlavne vtedy, ked som uplne bezmocna, cize ked kojim, dnes napriklad som riska kojila a on medzitym natrel stenu v kuchyni spenatom. a prisiel - maminka, pod sa pozriet ako som perfektne omaloval stenu. to som uz mala vlasy dupkom, lebo som vedela, co to asi bude.
vam sa ako dari? noci su uz lepsie? Risko by v noci pil snad kazde 2 hodky, zle spi, najradsej by bol nacucany na mne 24 hod denne
auuu, ja nemozem pit vineu, to je hruza, straaasne sa mi po nej robi mlieko a adko cez den az tak nepije, to len v noci pije vkuse...
spime tak vselijak, teraz ma nejake sople, takze asi tak...
juuuj, tak o zivosti deti mi nieco hovor...
mne sa teraz tak nenormalne zvysila tvorba mlieka, dlho som neodsavala, ale ked bol samko na kramaroch a chcela som ist za nim, tak som odsavala pre Riska a nasi mi ho nakrmili. a teraz mam tolko mlieka, ze mozem kojit aj susedine 😀
inak, tie sople su blbe, risko ich mal 2 tyzdne a za ten cas pribral vtedy len 130 g, co bolo malo, ale uz to dohnal 😀
a Dominik chodi teraz do skolky? dufam, ze laryngitida vas obchadza 😉
jezisi, dufam, ze 2 t ich mat nebudeme... sak ma porazi...
domco xhodi do skolky, ved by ma drblo mat dve deti doma 😀
u nas sa to tahalo tak dlho preto, lebo bol chory aj samko a stale sa doma tocilo.
a to mi hovor, ja som tiez na nervy z dvoch deti 😀 ale mrzi ma, ze sa nemozem samkovi venovat tak ako by potreboval, ale ked on sa chce hrat praaaave vtedy, ked kojim, to ako keby mi robil naschval 😀
ale dnes sme si poobede dobre pospali, vsetci traja sme zalahli o 14 a zobudil nas az tato, ked dosiel z roboty o 17.30.
idem dat risula hajat, uz tu pomrnkava a trie si ocka, tak zatial paaa
my ideme v pondelok na poradnu..tak uvidime kto je tazsi 😀 😀
inak tiez ma to nebavi nosit podprdu non-stop...ja som bola zvyknuta doma a v noci bez...teraz sa to neda..by som mala furt vsetko mokre 😠 😠 ..ja ked kojim z jedneho, tak z druheho mi tecie mlieko...nastastie uz nestrieka ako pred tym, ale z toho co kojim, tak strieka tak na meter ak sa maly odpoji na chvilu 😀 😀
no,myslim ze vahovo sme dost silnou konkurenciou aj my... pred mesiacom mala 5,5 kg tak teraz to radsej neodhadujem 🙂
strapco to asi kazdej tecie z oboch ten prud mlieka, poznam to, preto ked kojim mam na druhom strcenu plienku, tak si predstav nase radiatory / kam plenka tam plenka 😎
sisinka, zabudla si na mna? 😅 🙂
monkey..ja sa len tesim, ze uz len tecie a nestrieka--a plienky mam tiez skoro na kazdom radiatori..neviem si predstavit, kam by som davala ostane, kebyze nepouzivam pampersky
baby neviete mi niekto poradit?
Nasa alexia co krasne papala,teraz strajkuje.
Zacalo to uz asi pred mesiacom,ale to este aspon zjedla tych 110-130ml,len sa zacala po zjedeni väcsej polovice strasne vykrucat a mrvit vrtiet,proste total nervozita,vytlacala dudel pritom ale chcela papat...vtedy sme si mysleli kedze to bolo pred vianocami ze to ma z toho chaosu a vela ludi a podnetov....som to dako neriesila,kedze sa napapala,ale zacalo sa to zhorsovat.
Predtym sa zacinala vrtiet ked zjedla okolo 100ml a ten zvysok dajako po odgrgnuti dopapala aspon to bola teoria pediatricky ze si musi odgrgnut.
Ale je to uz cim dalej horsie a horsie,dnes spapala 20ml po 4h a uz zacala, ledva som do nej natlacila 50ml a ona spokojna ze je akoze napapana tak sme jedli asi na 5 krat aby aspon tu 100ml zjedla.
Som uz uplne zufala lebo teraz ked sme ich krmili na noc tak ten isty cirkus ledva mi zjedla necelu 100ml (na cca 4 krat) a to na noc uz vyse mesiaca papaju 160ml bez problemov.
Teraz som zvedava kedy sa mi zobudi.
Viktoria ta je v pohode ta papa uz druhy den 140-160ml kazde 4h,pekne pomalicky si papka.
Dr. mi povedala ze sa mam spytat neurologicky ked tam pojdeme ale tam ideme az 2.2.09 a dovtedy sa asi zblaznim a vobec neviem ci mi s tym neurologicka pomoze.Skusam hladat aj na nete ale absolutne neviem co to moze byt,ona akoby sa topila s tym mlieckom tak sa zvyja ale neplace.
chrumi..minule to tu baby riesili..skus spravit vacsiu dierku na cumli..mozno sa jeduje, ze jej pomaly tecie a unavi sa pri tom..aj u dospelych je to podobne..telo citi zasytenie cca po 20 min..preto ak jes rychlo, tak zjes viac.
strapco prave jej sme museli davat mensiu dierku lebo ona strasne rychlo saje a potom jej to tecie kade tade a mam pocit ze sa akoby tym mlieckom topi,ale uz tyzden mame aj u nej väcsiu dierku a nepomohlo,skusam fakt vsetko mozne aj nemozne...menime velkosti dudlov,polohu pri krmeni,no fakt neviem
a mozno jej uz nesedi UM..ak si pamatam, tak neodsavas MM..skus je zmenit
chrumi, presne toto mame uz nejaky tyzden, papa tak 40-50 ml a staci mu, vypluje cumel a usmieva sa. Ale papal by kazdu hodinu, ledva natahujem cas a zabavam ho aby 2 hodiny vydrzal, ze potom viac spapa, ale nie. Zase len 50 ml. Trosku pomohlo ked som dala cumel s vacsou dierkou, len potom opatrne lebo sa moze nahltat a grckat.
Teraz to robim ako ty, ze dam 50 ml, potom odgrgnut, zabavit na 5 minut a zase papat, tak este dalsich 50 stiahne a potom aj dlhsie vydrzi, take 3 hodinky. A pomalicky sa to lepsi, kazdy den vidim pokroky.
Mna ani nenapadlo znepokojovat sa, pokial je drobec spokojny, cika do kazdej plienky, kaka 3x denne, tak naco sa stresovat. Ze neurologicka, boze, ako vedia lekari vystresovat maminy... Okrem papania na nej nebadas inu zmenu? Je spokojna? Pribera ako treba?
inac pred tym sme papali 12-150 kazde 3 hodiny, to len pre porovnanie...
zuzu ja sa znepokojujem lebo ona krasne papala mala prva zjedene museli sme cakat na Viktoriu (krmim ich naraz v autosedackach) ktora papa od narodenia pomalsie, preto aj od cca 6tyz. mala cumel s dvoma dierkami a Alexia frcala stale na jednotke lebo ked sme jej dali dvojku tak nestihala hltat,ma strasne silny tah.
No a teraz zrazu toto,to ze spapa malo ma ani tak neznepokojuje,lebo vsak presne ako pises tak si vypyta ked bude zasa hladna,ale ide o to ze mi pekne obe jedli naraz rovnako...mali sme ako taky rezim a papali sme cca kazde 3-4h a kedze su dve nemam cas sa s nou hrat cely den,chcem aby jedli naraz a mali rovnaky rezim,lebo inac nebudem cely den nic ine robit len krmit,odgrgavat a prebalovat...a este ma trapi to vykrucanie,ona sa strasne pritom vykruca,cele telo aj hlavicku a nervozna je stale mece rukami a vyraza mi flasku....to ma trapi najviac ci jej daco nie je ci vie dobre dychat pri papani....ci sa nedusi alebo co ja viem...
strapco dr. nam odporucila teraz aspon mesiac nemenit UM lebo ze ani to nie je dobre,ja uz fakt neviem,lebo predtym mi kazala ze ak sa mi zda ze UM nesadlo zmenit a skusat ktore sadne....mne sa tiez zdalo ze im tie zmeny nerobili dobre,tal sme teraz chceli ostat na bebe ta nam v celku sadla uz aj menej grckaju (grcka skor Viktoria)
ak mas pocit, ze sa je tazsie dycha ..tak sleduja ko dycha ked nepapa...ak ma nadchu, tak jej daj detsky nasivin alebo nieco podobne
a ked zje svoju davku celu, tak potom je kludna..nema problem s prdikmi?
ja som tiez toho nazoru, ze netreba casto menit..ak nieco sadne treba zostat pri tom a nemenit, ale zas ked je problem nejaky..tak mozno zmena pomoze
zuzu my ideme k neurologicke nie koli tomuto,poslali nas este z porodnice koli nizkej porodnej vahe ,ze sa to pre istotu tu na sk robi,tak neviem lebo v papieroch to ma odporucene len viktoria,tak som z toho celkovo somar,lebo alexia bola o nieco mensia.
to len dr. ze ked tam uz budeme nech sa jej spytam ci nebude vediet preco je taka nervozna....ona celkovo je taka nepokojnejsia viac mrnci,potrebuje viac dudlovat na ukludnenie a aj celkovo ked spinka tak je niekedy taka nepokojna vzdycha tlaci vrti sa skrabe si tvaricku a mece rukami....tak preto sa bojim ci to nieco vaznejsie nie je.
Inac pekne zatial pribera aj rastie.
chruminka a nema reflux, ze by si ju dala do zvysenej poplohy. aj ked ako hovoris v autosedacke ju krmis, tak to by malo dostatocne vyvysene. este ma napadaju uska. deti sa tak vykrucaju ked ich usko boli pri prehltani.. ale to by uz mala aj teplotu a doktorka by si to vsimla pri vysetreni. dalsi dovod mozu byt zuby. je to zriedkave ale predsa sa stava ze babatku vyjde zubok skor. (niekomu uz v 6.tyzdni!)
asi som ti nepomohla. skus este o tom googlovat.
chrumi, to ti verim ze s dvomi to nie je ziadna zabava. Ja mozem jedneho krmit aj kazdu hodinu, mne je to jedno, ale tebe asi nie 😒
Je mozne ze ma sopliky a neda sa jej dychat nosom ked papa, a preto sa zlosti?
Nam sa to zacalo po rastovom spurte, vtedy spapal 120-150 pomaly kazde 2 hodiny, niekedy vecer aj kazdu hodinu. Normalne mi raz po hodinach 3x stiahol 150 ml a potom to vsetko prudom vygrcal. A od vtedy papa uz len po troske. Ja som to brala tak, ze niekedy tie deti rastu rychlo a potom maju taky trochu utlm, oni vzdy rastu skokom. A tiez vela priberal, tak som cfelkom aj rada ze papa menej, tucny bol uz ako gulicka 🙂
Tak dufam ze to nebude nic vazne. Ak zistis z coho to bolo, daj prosim vediet, ok?
strapco ona prave je ta co nema ani problem s kakanim ani s vetrami prdka si cely den,ani brusko ju nebolieva,dokonca u nej ani koliky neboli ,toto vsetko je viktoriina parketa,ale tej sme to napravili oprobiotikami.
Kazdy den rano a vecer odsavame susniky,lebo od tych 2 tyz. ked mali prve sopliky tak im to ostalo aj ked dy cha cez den pekne aj ked dudluje tak dycha v pohode aspon som si doteraz nic nevsimla...
Ako pise zuzu ona si spapa 40ml a rehoce sa na vsetkych spokojna a akoze napapana,len nechapem ,lebo zaludok sa jej zmensit nemohol a ked doteraz papala 130ml tak neviem ako by jej mohlo stacit 40ml.
Zatial to budem robit tak ako zuzu spapa odgrgne zabavime 5-10 min a dopapame,ale ak to bude na viac krat ako na dva-tri razy tak to uz nie
Inac dnes rano si zo mna drobec robil prdel. Zobudila som sa na to ze sa kruti a mrnci, to on zvykne tak pol hodinku pred zobudenim. Tak som vstala a kukla ci uz je hore a v tom momente stichol a znehybnel a krasne pokojne spinkal. Tak som sla naspat do postele, a zacal zase. Po 10 minutach som isla pozriet co je s nim a v tej sekunde zase tisko ako anjelik. Noooo, velmi ho to asi bavilo akto ma prehanat, potvorka jedna mala !!! 😀
chrumi, ja tiez len tak na 2-3x a dost, vacsinou tych 100 ml spapa tak to uz som aj ja spokojna ze viac nemusi. Ved si predstav ze mamicky co koja vlastne ani nevedia kolko im babo spapa. To len preto ze davame flasu tak nas to trapi, neboj, podla mna je to ok.
Ja som si aj myslela ze kvoli mojej mrche nechce papat moje mliecko, ale netvaril sa ze by mu nechutilo, proste ako pises, usmeje sa, vypluje cumel a ma dost...
mamacat tie zuby nas uz napadli,lebo poznam deticky co mali prve zuby v 4 mes. 😀 ,aj zacal viac slintat rucicky si pcha do ust ale neviem ci to je ono,lebo dasienka nema vobec navrete a teplotu tiez nema a myslim ze uska ju nebolia to by hadam aj plackala a ona sa len vkruca a rehoce ako diva
zuzu vsak sa to hadam upravi ,cim budu starsi a starsi ,zatial priberame a rastieme...mozno jej fakt staci tak malo teraz papat,ja by som chcela zacat od cca 4 mes.s prikrmami aj koli tomuto trapeniu s mlieckom,mozno potrebuje zmenu a uz jej to naozaj len nevchuti 😅
chrumi, ja si myslim ze staci, ked su inak vporiadku deticky tak asi vedia kolko im treba, nie?
Inac dnes rano po 7 hodinovom spanku maly spapal 120, potom o 3 hodinky mrncal ale papat nechcel, iba 20ml a zaspal, a papal az o dalsie 3 hodky zase 120. Lenze to sa mi zda stale malo lebo tam mal 6 hodinovu pauzu... No a este sa po tom aj dogrckal, lebo tych 120 stiahol za necelu minutu... 😝
zuzu tak to vyzera ze sa trosku musime s nimi len potrapit 😉 to aby sme sa nahodou nenudili 😀
chrumi, tak sa drz teda, neviem si ani predstavit ake to musi byt s dvomi, ale clovek si asi zvykne, ze? Co potom tie co maju trojcata 🙂

ahojte 🙂
tilly, my mame 6520 g, v stredu sme mali poradnu. tak ale ako som pozerala tabulky, Risko bol z novembr. deticiek najtazsi 😀 / 4270g /
ja este buggy neriesim, kopeeeeeec casu