Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
ahojte,
no s tym chudnutim... ehm, zacnem od februara 😀 ale nie, snazim sa vecer nejest, len ked mne strasne idu sladkosti, ale strasne, furt len sladke tlacim, otraaas...
ale povedala som si, ze tiez budem jest viac polievok, tak sa snad natlacim normalnym jedlom tak, ze uz mi na sladkosti nezostane miesto 😀
my sme mali celkom dobrú noc, vecer zaspal, potom sa klasicky pol hodinku na to zobudil, asi 20 min. bol hore, ale len mal otvorene oci a pozeral na telku (mame 82 cm lcd rovno oproti posteli na stene...), potom som mu supla didku a zaspala som 😅 no a o druhej v noci som sa zobudila na to, ze krpec si taha, normalne si nechal didku v puse ked zaspal, ja som spala, tak mal pravidelny prisun mliecka, tak sa ani nezobudil 😀 a ja tiez nie 😀 sice to moc pohodlny spanok nebol, ale fajn, ja na boku, on na boku oproti mne, didku v puse a ja mozem spat bez prerusenia a on si bude tahat kedy bude potrebovat, dobre si to vymyslel chlapec 😀 😀
😀 😀 😀 hehe no veru sikovny je... 😀 😀 😀
ja sa snazim malu uspat ale moja snaha je uuuplne marna...zalomi tak na 5 minut a zas kuka...hlavne ze oci drzi ledva otvorene... 🙄
ahojte,
no s chudnutim... vdaka tehucukrovke a diete - to co som v tehu pribrala slo do 2 tyzdnov po porode dole a momentalne mam -2kg oproti povodnej vahe (ale dietu uz od porodu nedrzim), padaju mi rifle ale brucho mi este ostalo mlandrave... musim cvicit (len kedy?) 😀
inak ten kanavit my mame 1xmesacne 1kv, babulky ten vitamin D davate kazdy den? my sme dostali taky, ze raz za 3 mesiace vytlacit do pusy taku ampulku 😕
meliska to co mate za D-cko??? to by sa aj mne hodilo, lebo obcas zabudnem na tie dve kvapky... ☹ ked ja mam take debilnu hlavu deravu a ani budik si nemozem nastavit, bo mala nepapa presne na hodku a to treba s mliekom davat...mam to sice vedla pixle s mliekom polozene ale ked sa ponahlam aby mala zbytocne nericala, tak sa na to kuknem, poviem si, ze nesmiem zabudnut a aj tak sa mi to obcas podari... ☹ na matka roka... 😖
meliska, vigantol sa dava 2-4 kv. denne do mlieka... a kanavit by sa mal po prvom mesiaci raz do mesiaca, prvy mesiac raz za tyzden... aspon takto to kazala mudr. mne...
takto to vyzera:
http://www.docsimon.sk/tovar/vitamin-d-slovakof...
ta tobolka sa nastrihne a vytlaci do pusy, tak neviem...
tilli: to viem, len ja mam taky vitamin D, ako som dala ten link, iba raz za 3 mesiace, tu je k tomu pribalovy letak:
http://www.zdravie.sk/sz/lieky/showpil/528/4295...
adka urob si tiež tak ako my že večer pred večerným spaním a keď si na to raz zvykneš tak by si nemala zabúdať
meliska ticho závidíme že -2kg z pôvodnej váhy
no teda aby som bola presná to čo som pribrala pri Viky teda tých 15kg je už dávno tiež dole teda 10 som nechala rovno v nemocke a 5 išlo dole ani nie do mesiaca ale ja mám ešte viac ako 10kg navrch po staršej slečne čo som nestihla schudnúť kým som zas otehotnela 😒 ale musím aj ja zrišiť do večerné vyžieranie ale keď ja cez deň pri dvoch nestíham jesť a potom to večer dobieham
ja vacsinou vstavam okolo pol siedmej s malou na papanie a uz ostavam hore, tak jej to davam vtedy...ale stane sa, ze som moooc unavena a este potiahnem a vtedy na to zabudnem a potom si to pripominam cely den a aj tak na dve veci...ja si vecer niekedy nepamatam ani svoje meno... 😕
ja meliske zavidim nahlas... 😀
no ja som si to preto dala večer lebo ráno pokiaľ sa preberiem a začne mi fungovať mozog to trvá 😀 😀 😀 a večer už je to sila zvyku prezliekanie do pyžamka poprípade kúpanie (kedže nekúpeme každý deň), cvičíme trošku a tak podobne vtedy mám trošku viac času sa jej venovať 🙂
datkova 😀 ze vyplnena 😅 no,uz je veru-ale ked sa narodila tak bola len potiahnuta kozou doslovne,to ani ritulku nemala 😀 mala 47 cm a 2810g- a z porodky ked sme prisli tak mala len 2,6 kgtak bola teda riadny drobec-ale vidis -dobieha to rychlo veru 🙂
ale bolo nas tu viacej krpcekov-boli aj mensi zopar 😉
janka,veru mas pravdu,co sa tyka chodenia-on ked zacal,tak nie ze pomaly a opatrne ale s rozbehom jak raketa-a stylom ze"sak hadam ma nieco zastavi!! 😀 rozpravat zacal tiez fajn skoro,rrrrrr vedel ako rocny a ako dvojrocny zacal aj v slovach-toto je jeho prve 🙂 mal dvaroky a 3 dni vtedy
a aj teraz uz pekne pouziva v slovach-ale plienka nocna stale u nas je...tak kazdy ma nieco,no..
no sakura moja Sendy je desne lenivá na rozprávanie už som z nej zúfala ale ona doteraz pekne nepovie nič ona bola skôr šikovná v odplienkovaní, a staraní sa sama o seba t.j. jesťmusí sama a to už od 1 roka a celkom pekne je vôbec nerobí bordel a už aj obliekanie len jaaaaa sama al hovoriť to nebude ani za pana zato rozumie úplne všetkému čo jej ja poviem aj keď občas je akože hluchá 😀 😀 😀
ach jaj...blby zub sa mi reze tak ma boli pol papule... 😠 ani najest sa nemozem riadne, bo otvorim usta len trosicku... 🙄 no aspon budem dietovat... 😀
No moj (Misko) je strasne lenivy na odplienkovanie a tiez na samostatne jedenie, ale s jedenim mame celkovo nejako problemy v poslednom case. Rozpravat zacal az nedavno, pusa sa mu nezavrie, pomooooc. 😀 Pohybovo bol velmi sikovny, narodil sa sice o dva mesiace skor, este skor ako Matko, ale bol uzasny - chodit mi zacal v 13.mesiaci, co bezne mnoho donosenych deti tak zacina. Aj vsetko ostatne zvladal ako donosene deti, ale mam pocit, ze v poslednom case je nejaky divny. Nieze mi nechce jest sam, on ani nic nove nechce skusat, najradsej by len jogurty jedol a to je doslova boj dostat donho nieco nove. 😒 Ani na pitie nechce nic len vodu, kedysi mi pil aj trochu caju, teraz nic. Hlavne, ze uz pozna celu abecedu.
Matko mi teraz drieme v lehatku, snad tam este vydrzi, lebo chcem odsavat. Neviem, co sa deje, ale nejako mam menej mlieka, nerozumiem, ze preco. Ale vcera ma zdrapol Sjogren, hrozna unava, suchost, tak asi to bude tym.
co je to sjogren???
a celu abecedu???? teeeeda... 🙂
No, pletie si N s M, ostatne vie hadam vsetky. A nevie este vysklovit L, ale rozozna ho. On je divny, mal 10 mesiacov, ked sa v poradni predvadzal ako vie piskat.
Sjogrenov syndrom, autoimunitne ochorenie, liecim sa nan a niekedy sa ozve a robi nmi zle (hrozna unava a suchost v ociach i ustach).
tak moja mladšia doplnila bruško a zas zaspinkala staršia ešte dnáď chíľku pospí tak zas trošku času pre mňa 😀 😀 😀 a potom už dofrčí tatino tak to zvládneme lebo vonku asi dnes nepôjdeme je kosa ako v ruskom filme 😀
ja už som zúfalá z toho rozrpávania a to sme čakali že bude oveľa skôr mlieť lebo mama povedala asi okolo pól roka a tata trošku neskôr ale málo si toho pridala som z nej už na nervy ale rozumieť rozumie všetkému ale to som už písala 🙂
no a už vykrikuje staršia ☹
no deina teda nezavidim... ☹
ja dnes to moje dieta asi neuspim riadne... 😠 tusim idem robit makovy odvar... 😕 😅
aghojte, som tu na skok a straaasne sa mi nic nechce. Krpata spinka v kociku vonku a ja som cxhcela upratovat ale fakt sa mi horzne nechce. 🙄
Akurat som si obed spravila tak aj driemoty ma chytaju.
Co mate nove?
Mam strasnu chut na kavu. Ale nechcem aby mala potom krpata problem zaspat tak si zalepim chutky meltou. Uz mi z nej sibe. 😀
mayka nove? okrem toho ze mi terezka nechce spat dnes, tak nic... 😠 😅
mayka ja pijem tú ricore tam je len nejaký smiešny obsah kofeinu a malej to nevadí
a čo fajne si mala na obed dajte nejaké inšpirácie na varenie
no ja osobne idem robit raznici...ale to az tak za pol hodku... 😀 ked zaspi ten maly moj lotor... 😠 😅
ahojte maminky,
starky, teda moj otec siel s malou von, tak ze vas idem kuknut ako sa mate...
my Vigantol 2kvp. denne, kanavit jednu ci dve kvapky mesacne (musim kuknut na krabicku,davam to raz mesacne, neviem kolko)
aj Miska spinka cez den tak ze 30-45 minutovky, jedna doobeda, jedna poobede, medzitym v kociku na prechadzke podla toho ako dlho s nou sme von, akonahle sa zastane, zobudi sa, spekulant jeden...minule bol moj otec s nou von 3 hodky a potom som ho vystriedala este ja na hodku, tak mala chrnela 4 hodky... inak moc nespi, potom si to vynahradi v noci, co mi vyhovuje, aspon sa vyspim, no cez den neviem co s nou, lebo este ju moc hracky nezaujimaju, pokuka, porozpravame sa, ponosim ju na rukach, ale nemozem ju len tak odlozit, vyzaduje si pozornost... tesim sa ked sa uz bude sama vediet aj zahrat, budem mat viac casu.
Ja stale nemam moc v poriadku, doki mi predpisal Zinnat, mala som to aj pred porodom tyzden, tak som myslela, ze sa to vyliecilo, ale asi je to nanovo... ked som volala so sestrickou, vraj mam zlu filtraciu a o mesiac na to, ze je v moci streptokok, tak si vyber... panvove dno stale oslabene, navyse mi vyskocil aj hemoroid... juj co vsetko pre tie deti nepodstupime....
intimna otazka: ako ste na tom so sexom co sa tyka bolesti tie co ste rodili prirodzene? uz ok, alebo vas to este boli?
antikoncepciu neriesim, s manzelom sa vidime len cez vikendy, kedze fungujeme na dialku ☹
Adka, no nasa taha uz od pol dvanastej a predpokladam ze cochvila bude hore.
Janka , ani sa nepytaj ze co som si varila. Dieta v prdeli a matka na materskej si vysmazila obrateny rizek s krumplami a potm este som asi uvarila tekvicovu polievku ako dezert. 😀 😀 😀 Hanba mi.
Ale strasne som si na tom pochutila. Este by to chcelo nejaky medovy kremes alebo veternik. 😀 😀 😀
ahojky bleelka... 🙂
s tym sexom ti nepomozem kedze som bola SC... kazdopadne drzim palce nech sa konecne z toho vyliecis... 😕
boozeeee!!! pomooooooooc!!! ja to dieta dnes asi predam!!! mila je jak vred a neuspis to co zahynies!!!!!!!!! 🙄 😠
kocky, kupili sme malej Dennik nasho dietatka a je tam take ze tam sa da nalepit tehotenska knizka... lenze mne tu moju zobrali v porodnici a nevratili ☹ to si nechavaju alebo vam ju vratili?
aj my tie vitaminy uzivame ako bleelkina Miska.
A mam pocit Bleelka ze nasa Terezka je ako Miska cez kopirak . 😀 Tiez cez den toho vela nenaspi iba mikrospanky hodi a riadne si pospinka iba v kociku na vzduchu. Ale zato noci su super u nas. klop klop klop
aaaa uz sme hore.
bleelka nevracali tehu knizku... 😒 co je skoda lebo ako pamiatka by to bolo fakn... 🙂 mala som v plane ze si ju prefotim ale kto mal vediet ze nas poslu na pozorovanie a druhy den budem rozsypana... 😒
mayka, tiez mam ten pocit, ze nase kocky su rovnake, zacalo to tvarickou ako smirgel, pamatas? 😀

alebo toto
http://www.nobelplus.sk/web/humanne-lieky/detai...