Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
mayka, cvrkni tam toho len malo, potom nebude az taka mastna...to klorane vlemi dobre vonia.
My tiez nezvykneme kakat kazdy den, ale vcera a dnes, ked som ho rozbalila z postoliek, a rozhbalila z perinky tak take tekute kakanie bolo pocut, a bol teda riadne pokakany, ked ho potom este postlacam, ze ho dviham nahodou na odgrgnutie, tak sa to este aj dostane cez plienku na chrbat... 😉. Ale ja davam skoro pravidelne, najmenej 3x denne sab simplex.
gabika, no je pravda ze som tu davku toho oleja asi neodhadla. 😀
A klorane nadherne voni. Len skoda ze nemaju olej do kupela. Inak nam ta kozmetika vyhovuje. A krem na tvar jej uz "kradnem" aj ja. 😀
Mayka, ja vacsinou kupem v cistej vode + mydielkom umyjem rucicky a zadocek, a obcas (podla nalady 😀 ) davam olejcek od Johnsons par kvapiek do vody, ten pomahal aj na supinky v hlavicke. Obcas - tak 1x do tyzdna - maleho umyjem telovym samponom od Aveeno, co je aj na vlasky, take neviem ci mate u vas. A kremik mam tiez od Aveeno, ale ten len tak po kupkani 2x za mesiac, ked ma napadne.
Nas drobec ma neuveritelne nadhernu plet, ja mu niekedy normalne zavidim. Tmavsi je trosku, po tatovi, ale vyzera tak zdravo opaleny, mne trva 2 tyzdne vypekania na slnku kym chytim taku farbu, tak budem v lete dohanat, lebo takto ani nevyzera ze je moj 😀 😀 😀
My sme dnes boli vonku trosku vymrznut, po dlhsej dobe (vacsinou nam staci balkon, lebo su riadne mrazy) ale dnes bolo "len" -5 a nadherne slnecno, tak som sa tesila ako male decko ze konecne pojdeme von. Drobec zvedavo kukuckoval, vsetko ho zaujimalo, vobec v kociku nespal, ale zase on krasne buva v postielke tak nevadi.
Nausnicky nedavame 😀 😀 😀 😀
mayka, my mame ten oilatum, zazracny je, a dokonca je to made in ireland, takze ked porovnam ceny tak tu je to o polovicu lacnejsie 🙂
no inak k tej zabe 😠 😠 nie a nie sa toho zbavit, uz sme vyskusali vsetko tak snad ten diflucan zaberie..inak uz dva dni ma obcas take revy jak keby sme ju z koze drali, uz sme vyskusali vsetko a vylucili vsetky moznosti az sme nakoniec dosli na to co jej je.aj to len nahodou, lebo vzdy ked sme ju rozbalili a nechali vetrat ritku prestala plakat. ona z tej zaby, kedze je to kvasinka, tak samozrejme ze ked papa tak sa jej to dostane aj do bruska a ked kaka tak na ritku...a dnes ju mala taku cervensiu, s takymi pupacikmi, tak som volala kamoske pediatricke, tak mi vravela ze to je sprievodny jav tej zabky a vravela ze canesten jej pomoze. este som to pre istotu ukazala health nurse tak vravela ze to je ono. chudinka mala ju to svrbi, a presne ten plac nebol ako ked ju nieco boli ale taky ze ju nieco irituje.. tak uz sa snad zbavime tej pliagy na jazyku a potom jej nasadim probiotika a vyrovname crevnu floru.my sa teda s nasou dcerou nenudime 😉
Mayka mi sme mali tiež problém od narodenia so suchou pokožkou. Doktorka nám prepísala oilatum (to dávali aj v nemocke) zakaždým ho pridám do kúpela a už mesiac má krásnupokožku ani jednu šupinku.
no baby tak som odskusala vsetko mozno aj nemozne... 😅 dala som ju na brusko normalne, potom tak aby mala nozky pod sebou, cvicili sme, okupkali sme sa v teplej vode, pomasirovali sme brusko, ale espumisan som radsej vyhodila, bo ten som mala isto 2 mesiace otvoreny a trubicku doma nemame...dali sme cajik, lebo mliecko nechcela a teraz rachoti ako na fronte... 😀 takze ratam s tym ze sa za chvilu ohlasi, ze mamaaaa hotovooooo... 😀baby dakujem... 😅 😀 fuj az som stresy z toho mala...aj som si uz s nou ku koncu poplakala, bo sa chudiatko tak cely den snazila (sa dokrutila jak paragraf, mrnkala, plakala, no hroza 😢) a stale nic...
ajkaag na pribalovom letaku bolo nieco v tom zmysle ze po otvoreni 4 tyzdne ze drzi...som to uz vyhodila do kosa tak neviem presne co to tam bolo...ale ak mas doma tak si to tam kukni...
adka. ani ja nemam trubicku, ale ked treba pouzijem teplomer, trosku namazem a jemne zasuniem do ritky a ono to potom ideeeeeeeeeeeeee...a mala si spokojne odfukne. raz som sa tak sustredila aby to slo do spravnej dierky a bola som velmi blizko a ked som jej ho dala do ritky tak si mala vidiet tu supu, minula ma len o milimetre, mohlo mi to skoncit medzi ocami 😀 😀 😀 takze pozot na vzdialenost...
😀 no catalin uprimne aj som cakala kedy to dostanem rovno do xichtu, ked som s nou cvicila pred kupkanim ked bola este holata... 😀 ale miesto toho dvakrat vsetko ocikala... 😅 pol kuchyne! fakt!... 😅 este aj knizky co som mala na gauci to schytali... 😕
ahojte ako sa mate? my celkom fajn, maly spinka pekne, papa hoci aj z flase, kaka občas, ale uz sa tak strasne nepuci takze je to lepsie
čo je ta zabka?
tinika mam taky dojem, ze ta zabka je nieco, co mozme byt rady ze nepozname... 😕 😅 ozaj neviem... 😅
adka tak to mas pravdu hihi
ani ty nemozes spat?... 😅
zabka, je taky biely povlak na jazyku, casto si to ludia mylia s mliekom...ale je to kvasinkova infekcia 😠 ktora nie a nie odist...
kvasinkova infekcia? nespaja sa to u babatiek aj s vyrazkami potom okolo zadocka??? ci to je zas daco ine, ze sa to vyhodi v pusinke ci pri pusinke a aj na zadocku???
Ahojte mamulky Tak mi nastastie s kakanim problem nemame, zacali sme zas davat Espumisan, tak sa pekne vyprdka a vygrga Rano pri prebudzani a natahovani popusta salvy 😀 My mame tiez na suchu kozicku Balneum Hermal plus a celkom dobre akurat sa nam zacali robit tie supinky v hlave, trochu mu to smrdi, tak vycesavame olivovym olejom Aj vasim drobcom smrdela pokozka hlavy ked mali tie supinky? A musim sa pochvalit: dnes som dala drobca na brusko nech trenuje pasenie konikov a len fnukal do matraca, ale podarilo sa mu nieco ine -prevratil sa mi z bruska na chrbatik 3krat za sebou, aspon v niecom je sikulka 😅 A dnes sa mi podarilo drobca uspat uz o 21hod, tak skoro to sa mi asi ani nepodarilo este, tak som zvedava kedy sa zobudi prvy krat 😵 😒
ahojte
my sa mame fajn..len posledne dva dni sa nam stalo, ze sme sa zobudili s placom a museli sa trochu nosit na rukach..ale to je nic oproti niektorym
a asi sme drobceka naucili lahnut do postielky a spat..do 5 min po ulozeni spinka, a ani dudlik nam nevypadava 😵 😵
v pondelok som bola pozriet moju babku s malym a som jej povedala, ze ak mi to vyjde tak ju po gyn. vys v stredu vyjde, tak ju kukneme zas..no nevyslo, tak som od mojej tety dnes dostala vynadane, ze nechodim k babke...kruci vsak mam vlastnu rodinu a ked nevyslo, tak nevyslo...juj, tak ma nasr..a...stale sa ku mne sprava ako by som mala 10 rokov a nic nemala na robote..to akoze mam furt s malym chodit po navstevach..nabuduce nebudem nic hovorit a kedy pridem, vtedy pridem..hlavna vec, ze teta mi je dlzna 3 pozvania na veceru uz asi 5 rokov, co sa chcela odplattit za rozne pomoci od nas..nie ze by som to potrebovala..ale nech ma uz nebuzeruje tolko..radsej nech sa stara o vlastnu rodinu... som nasr..a aj preto, ze tym telefonatom mi zobudila maleho a potom chuda plakal
no vyzalovala som sa..dakujem za vypocutie
slovakia..to vyzera na zabku..ta moze a nemusi boliet...a treba si preliecit aj bradavky..vacsinou je infekcia aj na nich..ide o to ze zabku - co je vlastne mykoza alebo plesen sposobuje candida, ktoru mame bezne na kozi alebo na sliznici..ta sa moze vplyvom vlhka, choroby, a inych premnozit..treba ju preliecit, lebo inak sa dostane do celeho traviaceho traktu..potom mozu byt az vyrazky na zadocku..ako pisala catalin
baby ak potrebujete tu rurku a nemate ju..tak sa da nahradit teplomerom--naolejovat ale opatne aby sa nezlomil
nas maly ma suchsiu pokozku..po mne..ale dobre nam roba skoro vsetky kremiky, co som skusala, sa nevyhadzal..ale musim kremikovat..ale skusim aj ten olejcek do kupela
je a dnes kupal tatino u nas prvykrat..doteraz len asistoval..sikulka bol
jej ukulele to ste sikovnejsi ako my... 😅 my ani konicky ani obracanie... 😕 😅
ahoj strapco...neni zac... 😅 sak od toho sme tu, nie?... 😉 😀
adka ja pracujem, spat by som sla rada ale vyuzivam čas ked maly haja a lepsie sa mi robi v noci ako rano
catalin tak potom aj my sme to mali, dali nam taku vodičku u lekarky a zmizlo to chvalabohu
nas drobec prdka v pohode len vykakat sa mal problem, začala som davat kazdy večer imfacol a uz je to lepsie s bolenim bruska aspon
kojene deti nemusia pit ine tekutiny...ale nic sa im nestane ak obcas dostanu cajik na brusko..ak sa ale bojite ho dat detom, tak ho skuste pit vy
adka...baklazan je super..ja ho ale nevyprazam..opeciem ho na cibulke, s grilovacim korenim a papme ho so smotanou s rozpucenym cesnakom..mnam..a hej treba ho pred pouzitim osolit a poutierat tu tekutinu
nas maly spaval pri nas v obyvke ked bol mensi ale som mu to zadrhla nech si zvykne ze ked ho am do postielky ma spat a vačšinou to aj urobi 😀
joj mna dnes akosi jazva dooost boli... 😖 to ma bude akoze pri kazdej mrche takto? 😲
srap mi davame malemu čajik a pomaha aj tak pije z flase bebu ta čo uz
strapco je nejaka hranica kolko moze mala vypit cajiku? ci kolko vypije tolko...? a ten baklazan veru nabuduce skusim tak ako si pisala teraz...:D ale aj ten v trojobale som zblajzla akoby som mesiac nejedla... 😅
tini aku bebu mate? my mame tu AR...
my robime zase zapekany baklazan, cuketu a patizon plus davam sampiony, smotanu, vajce a navrch paradajky posypem syrom a aby to bolo sytejsie davam aj zemiaky a clekom fajne aj na studeno
adka ty uz mrchu mas? mna zase svrbi
Adka ale zas urcite zvladate ine veci, ktore mi neovladame 😉 Strapco ja som kupila aj podlozku do vane, aby sa drahemu udajne maly nesmykal z ruk 😀 a aj tak bol dolepeny ho kupat, ze ako ho mam otocit a co teraz a ze preco mu tak rychlo hlavicku mydlim, tak reku uhni radsej to urobim sama 😖 ach ty chlapi 😠
jj...mrchu mam uz od minulej soboty...ale strasne pomaly som sa rozbiehala tak teraz zo mna leje jak keby ma podrezali...a boli ma jazva... 😠 ale konecne si zacinam citit podbrusko...uz ho nemam take cudne...teda este hej ale ovela menej... 😅
ukulele ja som sa nad tym uz prestala pozastavovat...ja som minule nadala mm, ze ked netreba tak sa hra na tatika a ze ked ho treba je, tak na nas sere...tak ostal akoze zahanbeny a efekt? nula bodov...no tak ho kaslem... 🤐
tinika...tak ten sposob poznam..len tam davam aspon spekacku pre chut 😀 😀 a este je uzasny v lete grilovany s ostatnou zeleninou a maskom..mnamky..teda uz dva dni nevyjedam chladnicku v noci, ale len cez den..a teraz mi take chutky robite
ukulembo..moj mm sa nebal..len nejak to vyslo, ze som kupala maleho ja...a teraz sa len pytal, co ho dobre drzi
ja sa na mm stazovat nemozem..skvely manzel a este lepsi tata

tak my sme zo solidarity prave prekakali aj pyzamko ... pol hodky po okupani ... tak sme sa sprskovali pre zmenu, ale ako sme teraz spokojnucki 😀