Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@smajka odtiaľto tu tortu mám
http://www.oetker.sk/oetker_sk/html/default/deb...
Ale tú si asi môžeme robiť len tu, to Créme Olé asi tam v GB nie je, ale je to taká torta pre lenivšie kuchárky 😉 .
@barborkach mne na 3D povedali v cca 18 tt u staršieho syna, že bude dievča 😖 .
@mnamko ahoj ja som bola 2 x v nemocici kvoli spineniu a krvacaniu a najviac mi pomohol klud teraz sa setrim ale domacnost nepusti tak vela veci robim a je to vporiadku vraj to jednoducho musi prejst mne doktor povedal ze 12 tyzden je krvacanie v norme este NEMUSI byt hrozive skor hematomicke a zahniezdenie krvaca, drzaim palce lezat oddychovat nestresovat dobry cajik pohodicka aj ked to asi nejde pri 2 deticakch drzim palce
@smajka no menila som persil(osvedčeny) len manžel kupil bonux.. a ja mu hovorim, že načo..., ale potom, že dobre vyskušam..(ešte som si tak v duchu hovorila, že duufam, že sa nevyhádžem) lebo pred 2rokmy som mala strašnu aler. reakciu na jedno telove mielko zo znač. kozmetiky.. museli mi pihnuť až hydrokortizon. a potom som brala prednison tak mi to pomohlo... Odvtedy sa umyvam len v detskom mydle a podobne..davam pozor skoro na všetko... teraz mi je to zahada, že beriem prednison a aj napriek tomu som sa vyhadzala(aj v lekarni sa teraz čudovali) lenže je rozdiel brať prednison 1x2,5mg ako vtedy som ho brala 2x20mg...
večer sa chystam na pohotovosť... tak som zvedavá... v lekárni som si kupila homeopaticku masť Halicar Salbe... tak uvidíme čo to spravi... je fajn, že sa to nezhoršuje, čo je horšie že ani nezlepšuje...
@mnamko šak to.. že to svrbi jak hovado 😲 keby môžem tak sa tak fajne poškrabkám 😀 lenže sa fakt krotím... lebo nechcem si tam zaniesť ešte infekciu 🙂
tak vidíš... že sa to ukludnilo... to je dobre, šetri sa 🙂
@sonina22 ďakujem si ma aj ty aj ostatné povzbudili hádam bude dobre,asi mito vyvolal taký jemný sexík sme po dlhom čase mali s mužom a aj tá infekcia moču večer začínam brať antibiotiká
@maahuliena no Aneta sa doškrábe až do krvi ale pirsing do pupku si dala a doktorka zakázala.tak jej ani masť nekupim nech si škrabká pirsing
Ahojte babenky 🙂 ,
ja len narychlo chcem sa s vami podelit o moju radost 😵 .
V piatok sme boli na ultrazvuku,mame skoro 6 cm,babatenko nam krasne kyvalo rucickou,pani doktorka nam poukazovala plucka,brusnu dutinku,rucicky,nozicky...je to krasne 😵 Fotku mam v albume.
Kazdej z nas prajem uspesne a bezproblemove tehulkovanie 🙂
@seba1 no asi tak 😀 ved mne je to jedno co to bude..len mi tu pisali ze s do zistit uz v 11tt tak som nechcela verit..a tutok jedna kolegynka pise ze dr to vidia a nechcu povedat, co si nemyslim...no nist, iba mi chute robiiiiis s tortickami 😝 😅 😅
Ahojte kočky. Pridávam sa do diskusie🙂 Som v 14 tt ale mám rizikové tehotenstvo...o jedno bábätko sme v apríli prišli:( tak veríme v šťastný koniec v tomto prípade. Ćo ma však trápi je, že mi lekári povedali, že sa mi trochu začala odlučovať placenta. V pondelok som sa po týždni liečby vrátila z nemocnice. Vraveli, že je to zatiaľ v poriadku, že sa to môže vstrebať a nariadili mi maximálny pokoj a žiadnu fyzickú námahu. Ani vám nemusím rozprávať o tom, ako sa bojím. Ale snažím sa myslieť pozitívne 🙂 verím Pánu Bohu, že mi pomôže. Máte niektorá podobnú skúsenosť s placentou? Aby ste mi poradili...
ďakujem pekne..napodobne @ mnamko🙂
@garnelia jejo gratulka 😉
@nadenam fuha, trochu odlučovať placenta? 😕 Ty si krvacala? 😕 Alebo ako ti na to prišli? 😕 Veru, aj mne viera veľmi pomáha... budete v poriadku..le pekne oddychujte 😉
tak ja som došla z pohotovosti.. no ale kedže som doma nemala nič... tak mi aspoň predpísal fenistig gel... už som si ho aj naniesla.. ale poviem Vam uprimne, nemám pocit, že by nejak učinkoval... 😅 a nakoniec sme sa zhodli, že je dobre, že beriem prednison, ten by mal pomocť (ak je to teda alerg.reakcia) ja však nevylučujem aj zle pečenové testy...ale to si dám spraviť až v poradni...
No povedzte, nemohli by sme mať všetky bezproblemove tehotenstvo?! 😅 🤐
tak už máme po oslave, celkom som to zvládla, ale som rada, že sme za tým, torta chutila, dokonca aj mne 🙂 🙂 .
Ale ma to celkom aj unavilo. Už mi Maťko oznámil, že nabudúce chce viac kamošov, ale som ho zrušila, že či vôbec bude oslava, keď bude bábo.
@barborkach ja po tejto skúsenosti beriem vyjadrenia o pohlaví dieťatka s rezervou
@smajka chodim tak raz za rok, naposledy sme boli v juni na sestrinej svadbe. Paracetamol som brala, v jeden den spm ich zobrala az 6 lebo mi bolo tak zle ale vobec nepomohlo....dnes je prvy den co ma hlava neboli, jaj tak som rada.
Ale som sa rozhodla ze viac uz nezoberiem....nejako to prezijem. 🙂
ja si fakt nepametám,keď som bola s mojimi tehotná žeby okolo mňa tehotné mali tolko problémou,bože aké ťažké veci som vláčila,keď som čakala Anetu,z kuchyne hrniec s vyvarenými plienkami do kupelky atď a nič mi nebolo,neviem čím to je
@garnelia ahoj, ze je to uzasny pocit ked vidis babenko na ultrazvuku, my sme mali ultrazvuk pred tyzdnom a nazvali nase babenko tanecnikom lebo sa moc hybalo, vzdy ked chceli odmerat velkost tak sa hybalo....bola to sranda 🙂
aj tebe zelam aby vsetko dobre dopadlo, pekne si uzi tehotenstvo 🙂
@maahuliena Maahul ďakujem! 😵 Zlé pečenove testy mozu sposobit ze sa vyhadzes?Ja som mala na zaciatku tehu tiež zlé a veru aj kopu pupákov na prsiach,ale mna to nastasie nesvrbelo(podla mna to bolo niečo ine ako alergicka reakcia).Potom to prešlo a som vyhadzana zase na tvári,ale tiež nesvrbí.Co sa tyka pečenovych testov,mam zlé "už len" S-ALT,ale len mierne.
@garnelia ano, ale nemusí to byť tak vždy... ide o to že ťa svrbi cele telo(ale aj nemusí) a na testoch zistia... väčšinou sa to prejavuje na konci tehotenstva pripadne v tretom trimestri..lebo babatko tlačí na pečen a tym nespravne funguje.. ale či to môžem mať aj v 15tt.. to fakt netuším... ked som bola na testoch v 8tt tak som mala všetko v poriadku... tak neviem čo sa teraz deje...či to je len alerg. reakcia... 😒
@mnamko ja to tiež neviem pochopiť, každa druha tehulka ma nejaky problem... 😔 či je to touto dobou... 😲 😔 🙄
@maahuliena citala som vas len zbežne,lebo som tu pár dni nebola...máš podozrenie na prací prášok?To by bolo asi najlepsie,kupiš iny(alebo stary osvedčeny) a bolo by po probleme...ja som raz tak bola od sprchovacieho gélu,ale vtedy som este nebola tehulka.
@maahuliena Nie, ja som nekrvácala. Mala som jednorázové hnedkasté špinenie a nič viac...Prišli na to vtedy, keď mi urobili sono a tam to bolo vidieť. Ale upokojujú ma, že je to teraz v poriadku, že sa to vie vstrebať a že to dobre dopadne..
kocky hlasim ze NT dopadol na 1 😵 😵 sme najstastnejsi rodicia na svete babo m 6,6cm srdiecko mu bucha 158/min a termin sa nam posunul na 15.4 sme velki bolo uzasne ho zasa vidiet ako narastlo
a dr ho musel budit lebo asi buvalo 😝 tak mi stuchal so sondou do brucha 😝 a potom sa konecne zacal hybat -proste vegetak ako jeho tato 😀 😀 😀 😀 😵
Ahojte, dnes som bola v poradni na odbery, sono a NT screening, všetko je zatiaľ v poriadku 😵 , malé si tam plávalo, taký malý lebkoun 😀 😀 😀 . Už sa neviem dočkať, kedy ho zasa uvidím - za 4 týždne.

Ďakujem za povzbudenie,bola som teraz na WC a nič tak hádam sato ukludní
alergia je sviňa,mojej dcére sa objavila v 15r.okolo pupku ,robí jej to gombík alebo opasok,škrábe sa ako blázon.