Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@seba1 ani mne sa nechce umyvat zuby ale vzdy sa taktiez dokopem som rada dnes varit nemusim tak mam klud ale periem a zehlit by som mala 😠 neznasam zehlenie tak super aspon z domu vypadnete ja budem domka iba v nedelu chodime k nasim ked u svokrovcou byvame iba ak by som o pozchodie nisie chodila xi 😀
🙂 ahojte kočky... tak dithiaden to včera "zabil" 😀 ale v noci ma to stale kusalo... ale teraz je to už lepšie...tak hadam sa toho do tých 3dní zbavím.. aspon toho svrbenia...
@blackberry hej hej, nevoľnosti su fuč... ale ešte su dni (aj dnes) ma zase napína)... tak snad nepôjdeme na "navštevu" 😅
a doky Ti neposunul termín? 😕
Ahojte kocky, mne je dnes strasne zle :( 😖 snad nepoutekam na wc, som v praci, tak sa velmi tesim, ze ide vikend, budeme malovat obyvku, tak o zabavu postarane. dnes idem ku kadernicke, snad mi to do vecera prejde. rastiem zo dna na den viac a viac, uz rano premyslam, ktore nohavice si obleciem a potom sa aj polhodinu prezliekam. asi si objednam nejake tehu nohavice, lebo v teplakoch mozem len doma pobehovat 😵 ak mate nejaku stranku, dajte tip
@pippi84 som pred chvíľou našla toto: http://www.maderna.sk/vsetko-pre-tehotenstvo/te...
@seba1 moj gyndos to tiez meral bez tych presnych zamerani, tak som mu az tak neverila-povedal nam, ze sme o tyzden mladsi ako podla PM a potom som sla na velke sono, kde nam robili vsetky merania aj so zameriavanim a vyslo to tak isto-mame o tyzden menej. 😵 preto sa mi posunul aj datum porodu. ja si myslim ze sa ani ta tvoja nebude mylit, ale sak uvidis! hlavne ze sme v norme, nie? 😀
@barborkach no mne dátum pôrodu neposunula, ak sa tým myslí meniť to napr. v tehot.knižke. Máš pravdu, hlavne, že sú všetky vyš.OK. Aj keď tak trošku iracionálne chcem byť radšej bližšie k pôrodu ako ďalej 😉 , no ale uvidíme, ako sa to bude vyvíjať.
@seba1 vsak aj ja som bola taka "smutna 😉 " ked sa mi to posunulo, ze uz bol mohla byt o tyzden dopredu 😀 😀 😀 😀 mne z skriningu dali taky papier so vsetkymi meraniami a tam je zvyrazneny posunuty datum porodu- v tehu to nie je zatial zmenene
@maahuliena veru nespominal nic ohladom zmeny datumu, idem najblizsie bud. tyzden 13.10. spytam sa 🙂 Ale mne sa 4.4. velmi paci, nerada by som to menila, ale zas by bola sranda toho 1.4. 😀 marec to snad uz nebude 😅
@barborkach no ja to nemám na žiadnom papieri, uvidím na tom 3D, čo povedia, nakoniec na termín sa aj tak väčšinou nerodí, ani ja som nerodila
@blackberry skôr by som ťa tipla na konic marca 😉 aj mne vychádza TP na 31.3 ale podla sona je to 2.4 tak sa podla toho riadim 😅
@maahuliena tak aspon v tom nebudem sama, lebo do marcovej temy ani nechodim 🙂 Lebo povodne sme mali termin 10.4. 🙂
@garnelia neviem presne ako to je s tym meranim, ale mne na dvoch roznych sonach dvaja rozny dr povedali ze babo je o tyzden mladsie..nezavisle od seba..a ani jedno sono nebolo 3D..tak neviem ci to meraju len tak, podla mna podla viacerych veci urcia presny vek... 😕
@seba1 nemám tam zatial nic zapísane,ja neviem,mozno este neprisli vysledky.O dva tyzdne idem znovu na krv,to uz budu asi tie AFP testy,uvidím co mi povie.
@barborkach raz mi gyndoska povedala,ze dvaja lekari len malokedy nameraju taku istú velkost..ale potom to nie je pravda...ty si príklad 🙂
@barborkach mne vychádza tiež termín inak podľa sona, ako podľa pm. Namerali mi to dvaja lekári nezáväzne na sebe a s odstupom 3 týždňov. Rozdiel bol iba v jednom dni. Už sa teším na ďalšie, kedy to naše mimčo uvidím-
@maahuliena prajem skoré uzdravenie. To svrbenie musí byť veľmi nepríjemné. Mňa svrbí pokožka, lebo ju mám veľmi vysušenú a nieje to nič moc. Čo potom ty. Hlavne že máš krv v poriadku.
no práve som prišla z pohotovosti,mala som také slizké hnedé keď som sa utrela,aj tlak do spodu,bola tam velmi príjemná mladá doktorka,pozrela mi to hnedé a potom mi ešte spravila sono taká bola zlatá hneď sa usmiala keď zbadala malé,že ako sa hmýri potom mi otočila obrazovku a hovorí aha ako hýbe ručičkou kýva vám aj srdiečko mi pustila,povedala že môžu mi praskať cievy aj stej infekcie tak mi predpísala ešte ascorutin 3x1denne,tak som kludnejšia ,
Ahojte má tu niektorá termín 1.apríla ?
ja používam na suchú pokožku modrú indulónu,je dobre mastná
aj u vás je tak krásne aspoň si otvorí dokorán oknokeď nemôžem ísť von,nemám vychádzky
@garnelia odporucam vyskusat najlepsiu vec na svete na pokozku . kakaove maslo-ale to od firmy palmers...neverim ze niekomu nevonia 😉 uuuuuuzasna vecicka, milujem jej vonu, neviem sa jej nabazit, natieram sa s tym uz len kvoli voni..dnes rano som si napr otvorila nadobku a fetovala kym som este zaspavala 😀 😀 je vhodny na suchu kozu, jazvy, strie, po opalovani, pre buduce mamky aj po porode...naozaj super, skuste aj ostatni..da sa objednat aj cez net
Ja som sa dnes rano zobudila s ukazkovou nadchou ☹ v jednom kuse kycham, svrbi ma v nose a aj v ociach. Nos mam cely cerveny co stale smrkam... dala som si jeden paralen, aby mi to pripadne v zaciatku nejako stiahol, ale nestalo sa. Boli sme aj vonku, ze ked je tak krasne, cloveku to neda a stale som dufala, ze to prejde... Zajtra ma babka 80tku, tak som sa slubila tortu upiect a este nejake veci pochystat. Nejako to uz hadam zvladnem... Dufam, ze vam vsetkym je omnoho lepsie ako mne a krasny dnik prajem!
kočky aahojte 🙂
@kaprik1 dakujem... dnes je to už celkom dobre.. zda sa že alergia uspešne ustupuje 😉
@mnamko fuha, tak si bola na pohotovosti? 😕 Ako dobre že dokyna mala srdce na tom spravnom mieste aj že vy ste z drobcom v poriadku 😉
@blackberry skore uzdravenie... určite to zvladneš...tak peknu oslavu... 🙂
babulky mam otazočku.. počas prvého trimestra ma "dosť intenzivne" pobolievalo podbruško... na začiaku 2.trimestra to bolo hrozne.. ale zrejme som mala zapal moč. mechura..(tak som sa liečila, teple čaje, sedavý kupel v repiku) a od začiatku 15tt sa mi ziernili nielen nevoľnosti (skoro uplne) a podbruško prestalo uplne bolieť,pocitujem už len sem tam take "napäté bruško"... aj Vám prešli tieto "bolesti" do napätia? 😅 neviem ako to popísať... ale mam pocit, že počas tých prvýc troch mesiacov ako sa maternica zväčšovala bola "bolesť" intenzívnejšia.. teraz je všetkemu koniec... mali ste to niektorá? 😅 či sa mam tešiť, že tuto ulavu prinaša 2 trimester 😅 🙂 dufam, že drobček je ok, lebo prsia ma stale dosť bolia 😅
@maahuliena no ja ti neviem poradiť ako vidíš stále ám niečo,ale ak už to má byť od 15tt takto super tak sa teším,dám foto zo včerajšieho sona na pohotovosti

@mirka7582 trochu ma bolí hlava, ale nie veľmi, dá sa. Ale hlavne, že už mám plné brucho, práve som doraňajkovala, mala som aj cibuľku, takže dnes budem vedieť z čoho ma nafukuje 😀. Ináč ma čaká balenie, ideme ku svokrovcom na víkend. K zubárovi by som mala ísť aj ja, deti som vybavila v septembri aj prevenciu, aj zub.hygienu, so mnou sa mi to až tak moc nechce riešiť, ale však sa nejako dokopem.