Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
Baby to je super,ze nie som sama co ma rada bryndzove halusky! 🙂
@seba1
@katuska26
zo zaciatku tehu som sladke nemohla ani citit,ale cim dalej tym viac mi chutí 😀 ,rezance s makom aj lievance!Ale aj slane...asi zacina obdobie priberania 😀
Co sa tyka balenia babatiek nasiroko je fakt zaujimave co pisete...
@blackberry tesím sa s tebou,ze ste s babatkom v poriadku,nech to takto pokracuje dalej! 😵
@drobec490 aj ja mam poradnu hned druheho 😉
@bobora jedna sa o tabulku,ktorú robí Timejka o nas a nasich aprílovciatkach(terminy porodov a tak) 😉
@barborkach ja som musela doktorke priniest papier o mužovej krvnej skupie kôli mojej ja mám B neg. a on B poz.takže mi musia sledovat protilátky.
@bobora podla mna by mali zistovat u kazdeho paru ake maju rodicia skupiny...no neviem, ja mam 0+ takze by to malo byt ok, vobec neviem o co ide
ahojte kočky 🙂
Bola som 2 dni na "fuške" 😀 mala som obidvoch synovcov...tak som si makla 😅 obaja posluchali, ale kedže sa najmenší rad nosí na rukách, tak mam fest svalovicu a večer som išla spať už o 21.00 😀 Dnes už však naspäť do TO, kde ma už doma čaka kočík pre našho drobčeka... 🙂
S tými skupinami ide predovšetkým o Rh faktor.. ked ma matka Rh negatív.. tak može byť problem s protilatkami, aj ked počas prveho tehu to nebyva nejak "dramaticke" 🙂
pekny víkend sa želá 😵
🙂 Ahojte ja som tu nova v tejto teme. Som v 17 tt. Cakam druhe dieta. Prve mame 4 rocnu Naty. Teraz neviem co cakame, lebo sa nechcelo ukazat predvcerom na sone.
Baby trapi ma jedna vec, zistili mi malo hormonov a protilatky proti stitnej zlaze. Poslali ma endokrinologiu a cakam na vysledky budu v stredu.
Co je horsie AFP testy mi vysli zle. V pondelok sa mam hlasit u lekara a posielaju ma na genetiku a zrejme aj na amnio. Strasne sa bojim.
Neviem ci tie hormony suvisia aj so zlymi vysledkami afp ?????? Nemali ste to niektora????? ☹
@xenia2734 u nas na fore z roku 2006 je jedna kocka, co mala pri oboch detoch zle vysledky AFP, tak bola 2x na amnio a vsetko uuplne v poriadku. Tak neviem aku vypovednu hodnotu maju tie testy, len viem, ze nie su moc spolahlive, zvyknu byt dost casto falosne pozitivne. Drzim palce, podla mna to kludne mohli ovplyvnit tie hormony.
@maahuliena jeeej kočík,to musí byt radost! 😵
@xenia2734 protilatky proti stitnej zlaze nasli aj mne,poslali ma na endokrinologiu a tam mi vysli vysledky dobre,dufam že to bude aj tvoj pripad! 🙂 ja si myslim,ze tie hormony nesuvisia so zlymi vysledkami AFP,lebo protilatky proti stitke mozu byt aj u zeny,kt.nie je tehotna.Ostatne vysledky hormonov stitky mas dobré?Mali by tam byt este hodnoty S-TSH a S-FT4,tie sú vraj v tehu smerodatne.Ale aj kebyze vyjdu zle,viem ze pri nedostatku sa to dá regulovat tabletkami a v druhom prípade neviem,s tym nemam skusenosti.
Co sa tyka zlych vysledkov afp,ako uz @nunusimi pisala casto vychadzaju falosne pozitivne,v tomto pripade su dolezite aj NT hodnoty z prveho screeningu...tie si mala v poriadku?
@garnelia Dakujem ti velmi krasne, si ma trosku ukludnila. Uvidim co mi povedia na genetike a urcite pojdem na morfologicke usg. Tu amniocentezu neviem.
Naplasili ma tym, ze pri nizkych hormonoch sa zle vyvija mozog dietata a to asi morf. usg nepreukaze, len amnio,,,,, myslim mentalny vyvoj.
Bola som na odbere na endokrinologii, tam budem mat vysledky az v stredu. Tak uvidim.
Co tu mam pred sebou vysledky z odberov od gynekologa tak mam S-Anti-TPO 48,9 /normal je do 3,2/
a S-TSH mam 2,560 /normal 0,270-4,200/
Zrejme mi pri zlych vysledkoch nasadia lieky, lenze tie som uz mala 5 tyzdnov uzivat. Moj gynekolog mi vsak nezavolal, ze vysledky su zle a medzi tym som menila gynekologa, takze moj spis tam lezal 5 tyzdnov a nikto mi nepovedal, ze su zle az teraz v poradni co som uz bola koncom 16 tt a vtedy mi brali krv na AFP a tam tiez zle vysledky.
V pondelok idem ku gynekologovi, prisla za mnou domov sestricka,ze sa tam mam hned hlasit. 😉
Garniela, ja som zato myslela ci tie vysledky hormonov a afp nesuvisia preto, ze hormony ovplyvnuju mentalny vyvoj a mozno tam nieco nie je v poriadku a uz sa to ukazalo na testoch ?????? Opytam sa v pondelok 😉
ahojte tehulky! 🙂 tak vidim, ze riesite rozne vysledky... s tym ja tiez nemam velmi skusenosti, pri prvom som mala vsetko v poriadku. a teraz ma odber na AFP este len caka o dva tyzdne. zda sa mi to dost neskoro, ale co narobim? nastastie sme vysledky na UTZ mali v poriadku - myslim ten NT, pozeraj aj razstepy pery a chrbatika na 3D a nosovu kosticku, tak hadam bude aj vsetko ostatne v poriadku. Ja mam velky strach, lebo mam brata na vozicku - ma geneticku chorobu, ale ta sa neda zistit pocas tehotenstva, tak musime len cakat, ci bude babo v poriadku 😒
takze tak... kazda ma svoj pribeh, svoje tehu problemy, to je normalne. je super, ze si tu mozeme vymenit skusenosti a povzbudit sa, ked treba 😵
drzte sa vsetky, nech su vysledky v poriadku, aby ste sa mohli venovat prijemnym veciam ako je napr. vybavicka 😉
este sa trosku pridam s mojimi skusenostami ohladne balenia na siroko... nas to neobislo, lebo ja mam vrodene vyklbenie bedrovych klbov (prisli mi na to az v dospelosti), takze kvoli predispozicii sme malu museli preventivne balit az do styroch mesiacov. A aj som rada, lebo by som ozaj nechcela, aby v buducnosti zazila to, co zazivam teraz ja... caka ma bohuzial vymena klbov ☹ takze ono to balenie nie je uplne zbytocne a aj druhe budem balit na siroko, kym doky nepovie, ze je to na 100% OK - mam velky strach...
@sonina22 s endokrinologiou nemam skusenosti, ale tak hadam to lekari nenechali len tak a nasadili ti nejaku liecbu, ci? Urcite bude vsetko v poriadku, netreba si nic pripustat...
nuz, pohlavie nevieme, ale nechcem ziadne prekvapenie 🙂 tak netrpezlivo cakam na UTZ v 20tt, snad sa ukaze bublinka - budem poctivo prehovarat, aby sa spravne natocila, lebo inak urobim aj stojku u doktora, aby sa pretocila 😀 mam totiz vela veci po dcerke a chcem vediet, ci ich posunut dalej alebo pekne vyprat a pripravit pre druhe...
inak pozeram, ze si z okolia RK - budes tam aj rodit? zvazujem aj tuto porodnicu, lebo sa budeme stahovat do LM... pocula si, aka je porodnica v RK?
🙂 🙂 🙂 t
@veronnie ty si zlata no veru aj ja som strasne zvedeava tak to budeme robit stojku spolu hihi ja tiez chcem vediet ale pocula som ze existuju aj testy na urcenie pohlavia tak uvazujem este nad touto alternativou
ja budem asi robit v RK je to dobra porodnica mam dobre skusenosti aj s novorodeneckym oddelenim a aj so sestrickami na porodnici je dobre vybavena bola som sa tam pozriet na exkurzii
kamosku som bola pozriet v LM na porodnici a mala sama izbicku aj s kupelkou tak tato moznost v RK nie je ale zas sa mi zdaju lepsi lekari v Rk ako v LM
ja mam liecbu nadstavenu tak ze dost velapriberam beriem euthyrox tak uvidime dufam ze bude vsetko ok
je jednoduchsie ked uz mas vsetko najkupene a ides aj menit lekara ked ides do LM alebo este ostanes pri svojom ja poznam velmi dobreho v LM sukromnika a je velmi zlaty a ustretovy v Paludzkej v dome
@sonina22
@veronnie tak sa pridavam k vam, tiez budem robit stojku 23.11. a potom aj 25.11. na 3D kedze vcera bola len poradna a odbery na AFP ale nerobil mi utz 😒
@sonina22 ten testik na urcenie pohlavie sme tiez zvazovali, ale stoji 48€ a dodacia doba je 14dni, tak dovtedy uz hadam vydrzime, predsa len utz je vyssia vypovedna schopnost, kedze testik ma len 90%.
Ale zvedavi sme nenormalne! Hoci celkom ma aj bavi takato neistota 😀 lebo pri prvom sme vedeli pohlavie uz v 13tt.
Kedy je najlepšie ísť na ten morfologický 3D ultrazvuk, v 20tt, či neskôr??? Chcem sa objednať k inému lekárovi, lebo moja doktorka nemá 3D a to treba v pártýždňovom predstihu.
@riamim na morfo utz je dobry 18-20tt 😉 my však pôjdeme až v 24-25tt 😉
@maahuliena Ty si tuším spomínala, že sa chystáš k Holáňovi, to on ti navrhol, aby si prišla tak neskôr? Lebo aj ja sa chcem k nemu objednať.
Cavte babule pridavam sa k vam, termin mame stanoveny na 29.4. to tu budem tusim posledna rodit 🙂
@maahuliena - uvidime 😉
@drobec490 no super to bolo, ale samozrejme dr. ma upozornil, ze este mi to nemoze povedat na 100 percent, ale tak ze zatial to vyzera viac na dievcatko. 🙂 Urcite to vyskusaj, ja sa s babom rozpravam tak aj v noci, ked sa moc vrti a ja potom nemozem spat, dohovaram mu, ze nech pekne spinka a nech sa vrti az cez den 😀 a zatial to funguje, poslucha. Sice zo zaciatku na mna priatel trochu divne pozeral , ale uz si na to zvykol a uz komunikuje s babom aj on 😉
@maahuliena a aky kocik si kupila?
@tara2 ,@xenia2734 vitajte u nás 🙂
@maahuliena tak už kočík, super 🙂 , a akú farbu ste si vybrali?

@barborkach aha ta ja sa len tak pytam ja som zvedava lebo ja netusim aku mam krvnu skupinu a ani manzel...tak som potom zvedava 😀