Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@sonina22 🙂 vdaka za info o porodnici a toho doktora v LM ti dam este vediet...zatial neviem, kedy bude stahovanie, takze potom sa ti ozvem 😉 Tiez zvazujem skor RK a podstate by som tam mala mat narok, kedze mam muza vojaka... uvidime, lebo prvy porod som mala velmi rychly, tak neviem, ci to stihnem do RK 😀
jej a peknu nedelu vsetkym - aka som neslusna, ze ani nepozdravim 😅
@barborkach krvnu skupinu muža zistuju iba ak má žena Bneg. to kôli protilátkam ak má muž Bpoz.musia sa u ženy sledovat protilátky , pri tvojej krvnej skupine nieje dôvod na paniku 🙂
@bobora no neviem ci B neg, ale problem byva velmi casto u 0 neg
@barborkach no neviem mne moja dokina vysvetlila priklad u mojej krvnej skupiny vraj keby som bola ja Bpoz tak by bolo všetko OK , ale pri prvom tehu bolo všetko v poriadku a zatial aj teraz tak dufam že to tak bude pokračovat
@bobora vsak jasne, vraj aj ked je Rh - tak nie vzdy je problem, tak drzim palcek, nech je vseetko ako ma byt! hlavne nech su krpci v poriadku 🙂
@emmaelzer - ahoj. ja som nevravela ze nechcem- urcite budem tu rodit. dokonca ani neplanujem uz ist na sk, pokial bude mimi vacsie. ale keby si mam vybrat, urcite na sk. ja som bola velmi nespokojna pri prvom porode - vela problemov, nechali ma trapit a nikto mi s malym po narodeni nepomohol, len ked sme podplatili. ako som uz pisala lenke, mne praskla voda ciastocne uz v stredu a maly sa narodil v sobotu rano emerg.cis.
dufam len ze watford bude iny ako northwick park. preto som sa ta aj vypytovala na watford - lebo sa desne bojim, co bude teraz....
ako sa inak citite?
Ahojte zienky - tehulky... idem sa k vam pridat do debaty. V aprili cakame s manzelom prve babatko a velmi sa uz tesime. Dovtedy ostava este vela casu a tiez vysetreni, zistovani ktory kociar je lepsi a preco a ved to poznate. Samozrejme verim, ze s vami sa mi bude bavit lepsie kedze mame spolocnu temu 🙂 Tesim sa na Vas 🙂
Cavte
@seba1 - dakujem 🙂
k tym krvnym skupinam, nie je dolezite aka je krvna skupina ale Rh faktor. Ak je matka Rh - a dieta zdedi po otcovi Rh+ faktor, tak telo matky moze vytvarat proti plodu protilatky a vnima ho ako nieco cudzie a snazi sa ho zbavit. Preto sa tehotnym Rh- matkam sleduje hladina protilatok v kazdom trimestri. A po porode sa matkam picha do 48 hodin Rhega. Ja som tiez B Rh- a muz je Rh+
@akcinzer - ahoj 🙂
@l81 - Poznam baby s negativnym faktorom, od ktorych ani nechceli vediet partnerov Rh faktor a hned im zacali brat krv na protilatky... a neviem, ci je to povinnost gynekol. ambulancii overovat krvne skupiny partnerov podla mna nie, to by si sami partneri mali ist dat urobit odber k vseob. lekarovi. Ide o to, ze poistovna by asi nepreplatila takyto odber s gynekologickou peciatkou, ale vseobecny lekar s tym nema najmensi problem 😉
Ahojte dievcata 🙂
Rada by som sa pridala 😉 Termin mam 26.4.2011...a ako tak citam posledny prispevok od tara2 tak vidim, ze prave rozoberate Rh faktor. Chcem povedat, ze ja mam tiez A Rh negat a partner A RH pozit a od partnera nepytali ziadne potvrdenie o krvnej skupine, ani ho nevolali na odber. Raz sme o dietatko prisli a museli ma cistit..no a po zakroku mi pichali injekciu prave pre to, ze som negat. 😖
@tara2 - mas pravdu, ze bohuzial. U nas to malo byt prve, ale co uz. Aj taky je niekedy zivot 😒 Chcem sa este opytat, kedze vidim, ze uz mas 1 krasneho fesaka doma 🙂 ci si nemala ziadny problem pocas tehu kvoly tomu Rh faktoru..ked mam pravdu povedat, tak moj Dr. sa nevyjadruje...tvari sa normalka... 🙄
@mischeell - Ahoj. U mna to bolo v 9t a v aprili toho roku...co je dost paradox, kedze termin porodu bude znova april 😕
Ja som cakala len 3 menstruacie a sup na to! 😀 S muzom sme skonstatovali ze klin sa ma klinom vybyt...ako sa hovori...a to nehovorim o tom, ze sme sa vyse 2 rokov predtym snazili.... a teraz po cisteni hned na prvy sup a bol krpec na ceste 🙂 Aj Dr. kazal pockat 4 mesiace 🙂 a aj precitanie tohoto clanku ma povzbudilo 🙂
http://www.najmama.sk/clanok/225413/je-najzdrav...
@bobora @barborkach presne ako píše tara2, je jedno či 0 alebo iná krvná skupina, dôležitý je Rh faktor.
@tara2 neviem, či to musí byť odber krvi od všeobecného lek.a nie od gyn., veď na to majú kódy dg.pri odberoch, aby to bolo jasnejšie, ale možno sa mýlim, ale viem, že v tehot.knižke je kolonka krvná skup.otca

@smajka preco nechces rodit tu?