Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
Baby, mám takú jednu otázku.. Pôjde už teraz z ultrazvuku zistiť pohlavie? Strašne som nedočkavá 😠 😀
Ahojte,
nebola som tu vyse troch dni a to docitanie mi zabralo vyse hodinku 😅
bolo nam dobre, stale som len papala (konecne po tych nevolnostiach) a chodili sme dlhe hodiny po prirode a dokonca sa borili v snehu 😅 som sa tesila z takeho pocasia, babatko posluchalo, citila som sa velmi dobre a vecer sme hladkali a kremovali brusko, takto sa s dietatkom rozpravam 😵
v den nasho odchodu som bola na kontrole a na ultrazvuku som po mesiaci videla nas pokladik, bol to krasny zazitok, mam aj fotku, doktor povedal, ze mame čiperne a sikovne babatko, stale sa len hybalo , najprv hlavicku, rucicky a nozicky, mala som pocit, ze mi kyvalo. skoro 7cm a take sikovne 😉
o 2 tyzdne nas caka odber krvi ... 😒
@seba1 hej je tam kolonka ale baby tu pisali ze vacsine nezistovali krvnu sk otca...
@tara2 tak to si nemyslim ze poistovna nepreplaca odber krvi otca na zistenie rh, moj gyn povedal ze ma prist muz na krv, pritom ja mam rh+ a myslim ze platit nebudeme nic...asi to preplaca..ale dam vediet!
@l81 - tiez som bola prekvapena, ked povedal Dr. ze plod je krasne vyvinuty a dodal, ze vidim uz aj pohlavie 😀 a opytal sa ci chcem vediet...tak som bola najprv diplomaticka, ze chcem hlavne vediet ci je v poriadku a pohlavie je pre nas druhorade...ale samozrejme som sa na konci opytala ci je to chlapec 🙂 a Dr. len suhlasne prikyvol s velkym usmevom, ze gratuluje. Citala som potom na nete, lebo mi nedalo pokoja..a docitala som, ze sikovny Dr. s kvalitnym USG pristrojom a samozrejme ak je plodik ochotny ukazat pohlavie, tak je mozne ho urcit uz od 13tt 😉 Sama som bola zaskocena tak skorou dg. pohlavia, ale baby ja som aj tak tusila, ze to bude chlapcek...nepytajte sa ma ako 🙂
Dievcata!!!!!!!!!!!!!!
K odberu Rh faktora a preplacania a pod. chcem len tolko napisat, ze prepacte, ale idete na to veeeelmi komplikovane.
Dovod?????? Veeeelmi jednoduchy 🙂 Ak vas partner zavola svojmu obvodnemu lekarovi, ze potrebuje vediet svoju krvnu skupinu a faktor, tak lekar, ci sestricka mu odpovedia do 10 min. Kazdy ma totiz vo svojej karte uvedenu presne skupinu. Aj vy a aj on. Pise sa to tam hned ako sa narodite a skupina a ani faktor sa cely zivot nemenia!!!!!!!!!!! To je zakladny udaj vo vasej zdrav. karte! Vzdy sa samozrejme odobera kontrolne skupina a rh faktor u zeny napr. v pripade ak je zena teh. ,... alebo idete prijmat, ci darovat krv...ale to je len akasi skuska spravnosti...ale tu skupinu mame kazdy v karte uz dlhe roky 😀 Ja som sa raz este davno opytala muza, ze aku ma skupinu ...porozmyslal....a s prekvapenim zistil, ze nevie. Tak zavolal svojmu Dr. ktory vybral kartu, kukol na nu a odpovedal mu. Muz si to pre istotu napisal hned na karticku poistenca ....aby uz nezabudol 😉
@barborkach a asi tak je to aj v poriadku, keďže väčšine krvnú skupinu otca ani netreba písať, ale keď treba, musí tam byť nejaké miesto 🙂
@buburka možno my na to ideme komplikovane 🙂 a možno lekári, ale ako píšeš aj ty, že sa nemení krvná skupina a ja som tehotná tretíkrát a aj tak pre istotu, zrejme aby neprišlo k omylu sa znova u mňa zopakovalo vyš.krvnej skup.a zrejme takto chcú postupovať aj lekári u chlapov. Asi to vyšlo z praxe, že omyly sa často stali, ale môžem len hádať, nepracujem ani na hematoloógii, ani na gynde. Ináč gratulujem ku chlapčekovi, môžeš veselo nakupovať modré veci 🙂 .
Ahojte baby.. ku tej krvi vam chcem napisat, ze mojmu manzelovi ju brali priamo u mojej gynekologicky - ja som totiz A- a vieme ze on je B+, ale pre istotu si ho doktorka zavolala a ze ona mu u robi odber a vysledky sa zalozili do mojej tehotenskej knizky.. a vôbec nic sme za to neplatili 😉 🙂
A inak nechapem, naco zistiju krvnu skupinu muza, ak je zena s rh + 😅 😅 ved injekcie s protilatkami sa pichaju iba zene co ma rh - a otec dietata ma rh + 😉
@buburka ako si citila, ze to bude chlapcek???? ja mam pocit, ze pod srdieckom nosim dcerku, ale to asi aj preto, lebo si ju zelam 😅 okolo vianoc nam urcite lekar povie, co to bude.
neviem ako vy, ale ked mi robi lekar ultr., tak sa asi minutu pozera, sustredi a nic nehovori, vtedy ma ide porazit a ta doba je taka dlha, ze mne hlavou sa siria rozne veci 😕 no a potom otoci obrazovku a povie, babatko je v poriadku atd
ste zazili tento pocit?
@pippi84 viem si predstaviť, že ťa to vystraší, u mojej gyn.sú dve obrazovky a ja teda vidím všetko, len si neviem z toho vyčítať len to, že vidím moje maličké a som rada, keď sa hýbe a že ho vôbec vidím. Čo sa týka cítenia, či je to chlapec alebo dievča, sú len dve možnosti a preto trafiť sa je dosť veľká šanca, alebo sú aj veci medzi nebom a zemou 🙂.
@buburka no tak to je super, nie som prekvapena ze si tusila , ze to bude chlapec, ja som tiez tusila, ze to bude dievcatko, aj ked vsetci ma presviedcali, ze to bude chlapcek. Tak som zvedava, ci sa to za mesiac uz na 100 percent potvrdi, ze je to dievcatko.
A k tej krvnej skupine, moj priatel ma zdravotnu kartu doma, prezrela som ju viac krat a krvna skupina nie je napisana nikde.
Jeej baby, caute!
Pozeram ze aj po par dnoch absencie na nasom fore ste ostali verne teme - pohlavie 😀
Ja som tiez nesmierne nedockava, ja idem do najblizsej poradne na zaciatku 17tt, tak neviem, ci mi doktor bude vediet povedat co to bude, pri Viktorkovi mi v 17tt povedal, ze je to asi chlapec, ale nie na 100%
A ked sa pytam mojho drobca, ci by chcel braceka alebo sestricku, tak vacsinou odpovie, ze on chce babetko 😀
Cez vikend sme boli u mojich rodicov a ja aj maly sme sa asi prechladili, lebo mame ukazkovu nadchu, no uz nam fakt nic nechybalo 😒
@zlatik dobrá odpoveď 🙂 🙂 🙂 . Môj starší volal mladšieho zo začiatku, že bábätko 😀 . Na otázku, že či sa mu braček páči odpovedal, že sa mu páči, len má také kožky na rukách (šúpala sa mu kožička). Teraz ten istý mudrlant, čiže Maťko zahlásil, že on nechce, aby sa malé podobalo na neho(Maťka), lebo že on má veľkú hlavu a dlhý krk, že radšej na menšieho(Jurka), že on je krajší 😀 .
@maahuliena takú far.kombináciu som ani nevidela, len čierno-biely, tak veľa šťastných kilometrov 🙂!
@pippi84 ahojky,takto isto sa správa môj doktor,ani trocha úsmevu,vždy čakám,kedy mi oznámi že je to zlé,
ja som dnes bola zaniesť moč tak v piatok som zvedavá na výsledky.Včera prvý deň bez bolestí,dnes zas začínam mať pocit ako keby sa to malo vrátiť,mňa porazí keď to zas dostanem.
Ja by som veľmi chcela dievčatko,ale vraj som opeknela tak budem mať chalana,no uvidíme,budúci týždeň idem na poradňu som zvedavá či mi bude robiť sono,poprípade sa opýtam či tam niečo nevidí.
@mnamko dobrá pleť neznamená automaticky chalana, mnohé ženy opeknejú aj keď čakajú dievčatko, hľadala som to na internete, lebo aj mne to jedna tvrdila, ale nie je to nejaké pravidlo a ani výnimka, že žena opeknie(čo si o sebe ani nemyslím)len vtedy keď čaká chlapca. Ináč minule som si tu na koníkovi všimla jednu pani, čo má päť chlapcov.
Cavte 🙂
@barborkach - ja som nehovorila, ze to poistovna nepreplati ale ze moze byt problem pri kode odosielajuceho lekara 😉 ,ale vidim ze aj nellie_ a jej manzelovi brali na gynde krv, tak potom je to asi o.k.
@buburka - k tym krvnym skupinam - je pravda, ze kazdy by to mal mat vo svojej karte (ci ma alebo nema tazko povedat, to sa zistit neda) ale pokial nemas originalny doklad s peciatkou hematologie a cislom vysetrenia tak ti nikto neuveri resp. nikto tuto informaciu nebude povazovat za smerodajnu, nikto si to nezoberie na svedomie ze by si sa pomylila (aj take som zazila), preto sa podla mna beru protilatky vsetkym Rh- zenam a gynekologovia sa ani nepytaju na KS partnera lebo vacsina muzov by si ten odber ani nesla dat urobit (okrem zodpovednych oteckov). A co sa tyka vysetrenia KS po narodeni, tu vysetruju a uvadzaju ju aj v prepustacej novorodeneckej sprave, ale mne pediatricka hovorila, ze definitivna KS sa vysetruje az po prvom roku...Co sa tyka vysetrenia KS pri prijimani krvi tak to nie je len nejaka skuska spravnosti 😀 😀 😀 krvny skupina sa normalne vysetruje (ak uz maju na hematologii skupinu vysetrenu, poslu opis s cislom vysetrenia 😉 )a robi sa krizovy pokus 😉 a az ked je to o.k., az vtedy poslu konzervu na oddelenie a tam sa robi dalsia skuska krvnych skupin 😉 a dalsia skuska je biologicky pokus uz pri samotnom podavani krvi 😉 . Vidiet, ze nerobis v zdravotnictve, mas skreslene nazory 😉 . A este sa chcem spytat, preco pouzivas tolko vykricnikov?
@pippi84 - ten pohlad poznam....velmi neprijemne 😒
I81- to som naozaj prekvapena 😲 ze si nenasla skupinu. Zaznam o narodeni musi obsahovat skupinu matky, otca a dietata....ale je pravda, ze za tie roky sa mohla karta prevalovat vsade mozne a niektore zariadenia urcite obcas veci odflakli...ale aj tak si myslim, ze vysetrenie skupiny by mal vykonat lekar bez poplatku alebo zbytocneho vymyslania. Ja som zdravotnik a preto akosi povazujem znalost o svojej skupine za samozrejmost....aj ked viem, ze to tak nieje zauzivane u nas. Viem ako sa volam, aky mam datum narodenia, alergie a aj aka krvna skupina som 🙂 Ved cokolvek sa moze stat 😒
Neviem presne, ale myslim, ze by vam vysetrenie skupiny mali urobit zdarma . Mne zatial gyn. nehovoril, ze by trebalo zavolat otca na odber skupiny...ale mozno to urobi...ja neviem...pretoze som sice vravela aku ma skupinu,ale do teh. knizky napisali len moju.
A ak by ste nevedeli kto je otec???.....tak by im skupina nechybala 😀 ????
Noo proste...ak je zena negat, tak sa musia sledovat protilatky....a je jedno ci je otec tiez negat alebo je pozit. Ak je zena pozit, tak je to zbytocne...ako aj volat otecka na odber 🙂 Ale ak sa opytam svojho doktora (obvodaka), aku mam skupinu a on mi nevie odpovedat, tak ocakavam, ze si doplni svoj zaznam o mne a to bezplatne!!!!!! No nie?

@buburka @tara2 to je moc smutne, ale hlavne ze sa opät podarilo, najhorsie obdobie mate za sebou, teraz budu drobci uz len rast do krasy a silniet 😉
Inac aj vo vasom okoli je tak vela bab tehotnych, co maju termin marec, alebo april? Tu strasne vela. Mam taky pocit, ze leto bolo mimoriadne plodne,alebo ze vial nejaky cudny vetrik 😀