icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

seba1
25. okt 2010

@katuska26 presne ty si toho príkladom, to potom mám "rada" kvalifikované" vyjadrenia niektorých starších dám, že opeknela si, bude to chlapec

katuska26
25. okt 2010

@seba1 😀 😀 😀 aj mne všetci podľa toho chlapca tipovali aj podľa špicatého bruška, ktoré mám aj teraz špicaté,
ale to je typom ženy, každá je iná aj bruško má každá iné, nezávisle od pohlavia 🙂

tara2
25. okt 2010

@buburka - a na akom oddeleni pracujes? Ja som robila na chirurgickej JISke. A krvnu skupinu manzela v tehotenskej knizke tiez nemam, aj ked som o tom priniesla oficialny doklad...

tara2
25. okt 2010

co sa tyka pohlavia, ja nemam ziadneho tusaka, pri malom som bola presvedcena ze to bude dievca 😀

buburka
25. okt 2010

@tara2 - vykricniky len zo zvyku...ako aj otazniky 🙂 Robim v spitali 9 rokov a sice nie na hemat. , ale myslela som to tak, ako si napisala...robi sa skuska spravnosti vzdy, alebo teda ako pises krizovy pokus, alebo teda antigenova krizova kontrola. Vysetrenie Rh faktoru a skupiny, len ak sa neda vyziadat, alebo teda ak bolo vysetrovane v inom zdrav. zariadeni. To je vlastne jedno. Ostala som len prekvapena z toho, ze by sa malo za to platit, alebo ze by mal ist muz ku gynekologovi na odber. Ved mu ho moze pokojne spravit aj obvodak a spravu ci vysledok zena prinesie ku gyn. Podla mna je to jednoduchsie.

seba1
25. okt 2010

@katuska26 ja mám brucho také široké, ale mám pocit, že úplne rovnakého tvaru, ako predtým, to tiež závisí skôr od konkrétnej fyziognómie matky aj od jej váhy, veď detičky nemajú až také iné telíčka, aby robili iný tvar bruška.

buburka
25. okt 2010

@tara2 - v Ba som robila na neuroJIS, ale poslednych 5 rockov som u nas na onko urol 😉 momentalne ale jasne ze na rizikovom doma 🙂 Tiez si doma?

buburka
25. okt 2010

@tara2-som si neuvedomila..ty si vlastne este asi doma s malym 😵

seba1
25. okt 2010

Chcem sa spýtať, či ste už rozmýšľali nad epid.anestézou, zazmluvnením lekára, nadštandardom? Prípadne som počula, že sú aj nadštandardné pôrodné boxy. Ja mám pocit, že teraz má narastajúci trend EDU, ale ja napríklad nemôžem povedať, že bez toho sa to nedá, možno mám nejaký nižší prah bolestivosti, aj keď nemám pocit, že bolelo málo, ale myslím, že tá bolesť k tomu jednoducho patrí, nie je lepšie radšej investovať do zazmluvnenia lekára? Aký máte názor? Asi sa tu nenájde taká, čo rodila aj aj, či? Niekde som dokonca počula, že na nejakej prednáške tu v BA sa pýtal lekár, že dúfa, že sa tu nenájde taká, čo chce rodiť bez EDU. Nie je potom skôr o zarobení si?Ale zasa sú aj lekári, čo sú proti, hlavne sa im zdá, že rodička vtedy horšie spolupracuje.

kaprik1
25. okt 2010

@seba1 ahoj, Ja som nemala ani jeden pôrod celkom ľahký, ale nedala by som si nič. Tak ako hovoríš aj ty, myslím že to k tomu patrí. Ale neodsudzujem ani tie, ktoré si to dajú.
Pri prvej mi lekár vyšiel, dokonca ešte aj sestrička mala službu tá, ktorá mi bola najviac sympatická. Pri druhej som mala tiež dobrého. Teraz mám asi viac strach a tiež rozmýšľam nad tým, že si ho zazmluvním. Ešte máme čas, tak uvidíme.Možno aj podľa toho, ako sa bude tehotenstvo ďalej vyvíjať.

seba1
25. okt 2010

@kaprik1 ja sa obávam nezazmluvniť, ešte som nerodila v BA a nikoho tu nepoznám na Antolskej - tam chcem ísť rodiť a predtým som rodila u známej, tam sme neriešili financie, len sme jej z vďačnosti kúpili nejakú pozornosť. Ja si myslím s tým EDU, že ženy prvýkrát nevedia do čoho idú a z toho dôvodu sa boja toho neznámeho a preto si dajú anestézu, nevediac, že by to zvládli aj bez toho. Ja keď si spomeniem na oba pôrody, na tú bolesť nemyslím, myslím len na to pekné, nebolo tam nič hrozné. Ja do nadštandardu investovať nemienim, podľa mňa to má zmysel len vtedy ak na izbu dávajú aj štyri ženy a potom v noci sa bábätká budia a výsledok je dosť slušná nevyspatosť. Na Antolskej sú vraj ženy po dve, ja sama ani nechcem byť, je to nuda a kúpeľňa je tuším pre bunku jedna, čo je v pohode. Predtým som mala kúpeľňu aj WC na druhej strane chodby a to som sa tam len stresovala, že mi deti na izbe plačú. A ešte som cestou na WC skoro skolabovala od slabosti po pôrode keby ma sestrička nezbadala.

tara2
25. okt 2010

@buburka - jaj 😀 ja ze tie vykricniky maju nieco znamenat. A s tym vysetrenim KS presne tak som to myslela, ze obvodak to spravi nadara 😉 ja som nikde nepisala, ze si to ma pacient zaplatit, asi to bolo cele zle pochopene alebo som to ja napisala nezrozumitelne. A kde v BA si robila? Mozno sme byvale kolegyne z jedneho spitalu 😀 . Ja pracujem v Ruzinove, momentalne som doma na RD s Dominikom. A dobre robis, ze si doma na rizikovom, ja som s malym makala do 3 mesiaca na JISke (co bolo o drzku 😝) a potom som sa nechala preradit na oddelenie do jednosmenky, tam uz to bolo lepsie...

@seba1 - epidural, lekara a nadstandard som mala pri prvom a chcem to aj teraz. Ono je to sice dost velka palka na penazenku, ale bez PEDA by som ja urcite neporodila spontanne (rodila som 27,5 hod. ked to pocitam od prvej kontrakcie), s lekarom som bola max. spokojna a sprcha na izbe na nadstandarde je na nezaplatenie... Ved ta PEDA sa da vybavit si a rozhodnut sa az potom podla situacie... ono zalezi aj od porodu, niekto porodi do 2 hodin od prichodu do nemocnice, niekto kvasi na sale celu noc. Ja som bola s PEDA strasne spokojna a to nemam nejaky nizky prah bolestivosti, ale od prichodu na salu som bola permanentne na oxytocine lebo som sa strasne pomaly otvarala a bez tych liekov by som to asi nevydrzala. Pri oxytocine ide jedna kontrakcia za druhov, tam nie je cas na oddych... ale poznam baby, co v pohode porodili az bez PEDA takze je to individualne

katuska26
25. okt 2010

@seba1 ja som prvé rodila bez epidurálky a plánujem aj druhé, nakoľko som mala rýchly pôrod tak dúúúúfam a verím že aj druhý bude taký. Lekára som mala vybaveného ale to sa nič neplatilo aj manžel bol pri pôrode. Teraz lekára nebudem vyberať, peniažky sa zídu na iné veci a verím že bude všetko ok a dúfam že manžel pôjde so mnou opäť, je to dosť veľká opora 🙂

seba1
25. okt 2010

@tara2 je to individuálne, aj som bola na oxytocíne pri prvom, takže kontrakcie jednu za druhou som si užila, pri druhom to šlo spontánne, asi od polnoci do jednej na obed. Obaja sa mi narodili o jednej na obed, prvý pätnásť minút po jednej a druhý päť minút po jednej a obaja v utorok 🙂 . Každý nech si sám rozhodne, čo mu najlepšie vyhovuje 🙂.

buburka
25. okt 2010

@tara2 - ja som bola na Kramaroch v L.Derer 🙂 pekne spomienky mam velmi na BA 🙂 .
Mna Dr. okamzite po prvej navsteve v 6t, ako sme uvideli srdiecko naordinoval domov a klud. Vobec som nenamietala, vzhladom na predchadzajucu skusenost 😒 a vieme ako to chodi..pacient je v praci vzdy prednejsi ako personal a jeho potreby (myslim pitny rezim a podobne 😉 ) a na zaciatku som bola aj tak strasne unavena a spava...som aj 2x denne mala silnu potrebu si lahnu a oddychnut, co u mna inak nie je zvykom 😀

seba1
25. okt 2010

@katuska26 to máš pravdu, že peniažky sa zídu aj na iné, ale akosi sa bojím bez zazmluvnenia, možno keby som už raz rodila v tej pôrodnici a mala osobnú skúsenosť, ty budeš v tej istej rodiť?

katuska26
25. okt 2010

@seba1 no to isto keď nevieš do čoho ideš, ja budem rodiť v BB ako aj Viktorku, tak viem do čoho idem 😉 ... Ale aj tak sa bojím bojím 😅 Pri prvom tehu som bola na exkurzii na pôrodnej sále a odvtedy som mala blok som sa neskutočne bála, lebo jedna rodička /druhorodička/ tak kričala že až.... 😒 tentoraz žiadna exkurzia... 😅

buburka
25. okt 2010

@katuska26 - To je take kraaaasne , ze bol manzel pri tebe 🙂 Ako to znasal? My uvazujeme nad touto moznostou, ale stale som nerozhodna 😒 Nemam este velmi vela info ohladne pritomnosti otecka a ani ziadnu znamu s touto skusenostou...a ani neviem, ci by som skutocne chcela muza pri sebe v takom case...na 1 strane sa mi to zda byt super, ze by tam bol pri mne..no a na druhej.... ☹ velka dilema 😖 Napises nam blizsie ako to vlastne prebiehalo vo dvojici + otecko? 🙂

tara2
25. okt 2010

@buburka - absolutny suhlas 😉
@seba1 - tiez si myslim, ze kazdemu vyhovuje nieco ine a preto si treba vybrat...kazdy je iny 🙂 . Ja si PEDU vybavim a uvidim podla situacie a ked to bude v pohode, tak pojdem bez

tara2
25. okt 2010

@buburka - ja som muza mala a bolo to super, chcem ho tam mat aj teraz

seba1
25. okt 2010

@tara2 a kde budeš rodiť, v Ružinove?

katuska26
25. okt 2010

@buburka no ja nedám dopustiť, od začiatku som chcela aby bol pri mne. I keď sa teraz veľa krát na tom smejeme lebo v bolestiach som ho tam okríkla nech je ticho a robí čo má 😀 ovlažoval mi pery a čelo mokrou servítkou, neskutočne dobre mi to robilo 😵 , no a mám pocit že lekári aj sestry majú iný prístup keď tam nie si sama... 🙂 boli všetci milí ako neviem možno keby tam nebol by boli rovnakí ale predsa, už len pocit že tam nie si sama, máš tam niekoho blízkeho, však to môže byť aj sestra, mama, komu dôveruješ 🙂
A keď sa malá narodila manžel tam bol ako turista, všetko si natočil na kameru, pravdaže len bábätko a ako mi ho ukázali a ako ho umývali a tak, no určite aj teraz bude pri mne manžel 🙂

blackberry
25. okt 2010

Caute kocky, vidim, ze sme tu viacere nedockave co to bude, ci chlapcek, alebo dievcatko 😀 ja samozrejme tiez, vsetko nasvedcuje tomu, ze dievcatko 🙂 Najnovsie s kamaratmi "uzatvarame" stavky na pohlavie, zatial je to pol na pol. Najviac je mi smutno z toho, ze manzel ide za chvilocku na operaciu po ktorej bude dost dlho mimo a nebude moct ist so mnou na poradnu 19.11. kde by nam mal doktor povedat uz aj pohlavie, neviem mozno je to tymi hormonmy, lebo sa obaja tesime na tuto spravu... Aj sme uvazovali, ze by sme si to dali povedat z odobratej vzorky krvi... neviem, mame dilemu...

co sa tyka doktora, ja chodim do sukromnej ambulancie a moj doktor spolupracuje s niektorymi nemocnicami kde svoje pacientky odrodi. Chodim k nemu uz dost dlho a najlepsie ma pozna, takze si ho urcite zazmluvnim. Verim mu na 100%, takze rovnako aj necham cely chod porodu na neho, lebo som si ista, ze ma nenecha vytrapit sa a zvoli ten najlepsi postup...

buburka
25. okt 2010

@katuska26 - 😀 ved toho sa bojim, ze by som ho tam mozno poslala kade lahsie a potom by ma to mrzelo ☹ ale na druhej strane by som sa asi necitila taka stratena.....platili ste vela za pritomnost otca? absolvovali ste aj nejaku specialnu pripravu s muzom?

janemari
25. okt 2010

Ahojte chcem sa vas opytat ci niektorej z vas netvrdne brusko 😔

katuska26
25. okt 2010

@buburka ahoj v roku 2005 keď som rodila sa neplatilo nič, ale teraz si priplatím neviem asi okolo 35€, ešte som nezisťovala, neboj manžel to zoberie v pohode, aj keď ho okríkneš, my sa na tom smejeme, že na čo tam pôjde aby som ho zase okríkla 😀 a áno chodila som na tehu cvičenia a ak sme chceli partnera pri pôrode museli absolvovať jedno sedenie, kde nám sestra ukazovala ako nám majú pomáhať s dýchaním a tlačením 😉

blackberry
25. okt 2010

@katuska26
@buburka no je to mozne, ze na nich troska pokricime, ale snad to pochopia 🙂 Inac si myslim, ze aj ako opora ale aj isto ako dobra brzda pre pripadnu protivnu sestricku, kt. by si na rodiacu mamicku mozno dovolila viac keby bola sama a troska si aj pokricala, lebo citala som pripady na MK kde na baby sestricka navrieskala nech su ticho... ale zas ktovie, mozno ribili viac kriku ako bolo treba, tazko povedat....

katuska26
25. okt 2010

Baby takže u nás v BB stojí epidurálka 83€,manžel pri pôrode 33,5€, výber pôrodníka 232,5€ a výber pôrodnej asistentky 66,5€.......

blackberry
25. okt 2010

@janemari mne nie, tebe ano? cinkni pre istotu doktorovi... 😉

katuska26
25. okt 2010

@blackberry presne ja mám pocit že si toľko nedovolia sestry alebo lekár pri pôrode, predsa manželíkovia by im dali 😀