icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

janemari
25. okt 2010

@blackberry no skusim este vydrzat a o tyzden idem na krv a poradnu tak sa opytam,snad to nebude take zle,asi to mam zo stresov 😅

katuska26
25. okt 2010

@janemari stresy určite nie sú dobré... a čo nezavoláš Dr aby ťa prípadne upokojil? Za telefonát nič nedáš... 😉

blackberry
25. okt 2010

@katuska26 tak presne, este sa moze stat, ze budu nasi muzovia kricat na nich, ze nas to musi boliet, nech daco robia 😀
@janemari a mas to len podchvilou, alebo stale? za to nic nedas ked mu zavolas, mozno ti povie, aby si si dala magnezium a kludovy rezim... naozaj sa nestresuj, neprospieva nam to... sa mi hovori, ale som sa aj ja vo stvrtok v robote vytocila 😀 a potom si hovorim, mozem vas... ved vy budete za blbcov...Musime byt teraz trosku sebecke amysliet na seba!

buburka
25. okt 2010

@katuska26 - mozno tom daco bude 😉

buburka
25. okt 2010

@janemari - mne brusko netvrdne...ale okolo 10 tyzdna som mala take zvlastne krce okolo pupka...vobec som nevedela, co to ma byt...ale preslo... 🙂 Myslim, ze ani 1 sumive magnezium nie je na skodu taky cas. 🙂

buburka
25. okt 2010
katuska26
25. okt 2010

@buburka kvalita ortras ale dobrééé 😀 😀 😀

kaprik1
25. okt 2010

Ja som mala pri pôrode kamošku. Mužíček by to asi nezvládol, tak išla ona. Pri prvej som bola sama a to nebolo dobré. Teraz, možno tatino a keď nie, isto kamoška. Nechcem tam byť sama.

maahuliena
25. okt 2010

ahojte 🙂

ak my sa pohavie dozvieme asi až po tom 20tt, skôr predpokladám, že nie 🙂 Aj ked som skaloplne presvedčená, že to asi bude chlapček... tak som zvedavá, či ma aj tentokrat intuicia nesklamala 😅

no a ako to bude s porodom, tak to fakt netuším. Gynekologa mam v Bratislave. a sestrička sa ma aj pýtala či chce rodiť u nich na antolskej... ale kto to vydrží 2 hodky v aute 😀 takže treba zvoliť inu variantu.. tak ked už budem ificialne ma MD.. tak prejdem ku dokymu v TO ( bo na poradne tak často a taku dialku 🤐 )

katuska26
25. okt 2010

@kaprik1 presne tak nemusí to byť len manžel, ale hocikto komu dôveruješ a je pre teba oporou 🙂

tara2
25. okt 2010

@seba1 - ano, v Ruzinove
@buburka - ja som platila 500 SK v roku 2008 (teda 250,-Sk lebo ako zamestnanec som mala 50% zlavu)
@janemari - mne brucho netvrdne

tara2
25. okt 2010

@janemari - daj si sumive magnezium ako radia baby

janemari
25. okt 2010

Dakujem za rady tak budem podstivo pit denne jedno magnezium a dufam,ze to prejde.Potom uz len triple testy a dozvediet s pohlavie 🙂

maahuliena
25. okt 2010

@janemari ak ti tvrdne dosť často... tak si daj kludne aj 2xdenne to magnezko... šumive ma len 250mg) ja som aj uživala( segra mala ešte nejake, ked bola tod tehula) a tam su až 500mg a davala som si ich 2x denne.. a učinok bol skoro okamžitý... 🙂

blackberry
25. okt 2010

@buburka 😀 😀 😀 😀

anet2212
25. okt 2010

ja som rodila maleho v Topolcanoch do vody a mali sme aj nadstardantnu izbu, bola super, manzel bol od porodu stale s nami, bola super vybavena, manzelska postel, tv, ... hned som sa citila ako doma 🙂 Ja som lezala a sestricky mu vysvetlovali kupanie, prebalovanie atd... po 5.dnoch manzel uz musel ist do prace, a ja som tam nechcela ostat sama, tak som isla na normalnu izbu, vsetko ok, az na to ze sestricky sa uplne zmenili,malho mi svacli do ruk a odisli, ked som sa nieco isla spytat odbili ma, maleho mi nechceli postrazit .. bola som mimo, az mi museli dat lieky na upokojenie ☹ pri malej bol tiez muz a super podrzal, a bola som na normalnej izbe a veru aj dobre mi to padlo, pretoze ako druhorodicke mi uz vobec nic nepovedali, takze sme si rady vymienali medzi sebou 🙂 No a teraz bude tatinko tiez pri porode teda dufam, ze neporodim doma 😀

maahuliena
25. okt 2010

@anet2212 takže sa aj teraz chystáš rodiť v TO? 🙂 Ja to tu moc nepoznám(myslím špital). Bývam tu cca 3,5 roka čo som sa vydala.. ale tuto nemocku absolune neznam 😅 Bývaju tu aj cvičenia pre tehulky?

anet2212
25. okt 2010

@maahuliena no ja som byvali v Novom Meste a do TO som isla koli porodu do vody. Teraz sme sa prestahovali a sme medzi IL a TN. V IL som rodila malu no ale ziadna slava, tak teraz rozmyslam nad TN. No ale mne ako 3-rodicke, to moze byt jedno, daju mi drobca a viac sa nezaujimaju ☹

maahuliena
25. okt 2010

@anet2212 jaaj. Takže kvoli porodu do vody..hm.. nad tým tiež uvažujem... tak sa uvidí..
A možno budeš v TN prekvapená pristupom.. (myslím, že v našej teme je veľa kočiek, čo sa chysta rodiť v Trenčíne...)aj ked sa mi vôbec nepáči ako pristupuju v niektorých špitaloch k viacrodičkám.. 😒 to sa asi nezmení... možno keby bolo dostatok personalu a podobne..

anet2212
25. okt 2010

@maahuliena ja porod do vody odporucam ale asi nie prvorodickam.
No veru, ten pristup spravi vela ☹ ale tak hlavne nech su neni ziadne problemy a ostatne uz zvladnem 🙂 Malinku mi na 3. den zobrali na infuzie a mna museli uspat a vycistit ☹(( ked som sa zobudila malu som mala pri sebe, esteze neplakala, to je teda zodpovednost, az ked sa muz stazoval primarovi tak sa mi omluvali.... No ale inac vsetko uz zvladnem, teda hadam 😀

zlatik
25. okt 2010

@seba1 Seba, no tie deti fakt nemaju chybu vo vyrokoch 😀

Baby, dnes Viktorko zaspaval, lezala som vedla neho a chcelo sa mi kychnut, tak som si pridrzala nos aby som si nekychla a v tom som dostala brutalny krc do brucha, trvalo asi 20sekund, kym to preslo. Uz zasa stresujem, ci sa nieco nestalo.
Uz sa vam to stalo???

c.o.l.a
25. okt 2010

@katuska26 Fíha, tak to sú iné pálky 😲
Ja som pred 2 rokmi platila v Trenčíne 500 Sk za prítomnosť otca, ale bolo to k nezaplateniu. Obidvaja sme chceli, aby bol pri pôrode. Neviem si predstaVIť, že by som tam bola sama, lebo sestrička prišla len raz za čas. Tiež mi pomáhal v sprche, sama by som to asi ani nezvládla. Najlepšie bolo, keď sa Linda Linda narodila a doktor sa ho opýtal, či chce prestrihnúť pupočnú šnúru, chudáčik manžel bol z toho všetkého celý mimo, tak som ja musela popohnať, aby išiel 😀 . Máme aj krásne fotky aj vidá z pôrodnej sály. Určite bude manžel aj pri druhom pôrode. Na prípravu sme nechodili, nakoľko som posledné 3 mesiace musela ležať kvôli tvrdnutiu brucha a jedna protivná sestrička nám to stále pripomínala, že prečo sme neboli na príprave, hlavne manžel si to zlízol, ako prvé mu vynadala, že si nepriniesol svoje papuče!!! Ale inak boli sestričky milé.
Lekára som vybaveného nemala, ani som nad tým nepremýšľala, lebo o trenčianskej pôrodnici je známe, že tam sú všetci doktori milí a v pohode. Ja som bola spokojná, sú tam novučké a moderné pôrodné sály - 3 samostatné miestnosti s vlastnou sprchou a WC. Pôrod som mala rýchly, do nemocnice sme prišli o 7.00 a malá prišla na svet 10.15. Ani epidurálku som nemala, ani nechcela a teraz si ju tiež nedám, lebo dúfam, že horšie to už nebude. A na pôrod mám v podstate pekné spomienky. Toľko moje skúsenosti.
Ešte som sa nedávno dozvedela, že v Trenčíne sú aj dve izby nadštandard, jedna jednotka a druhá s možnosťou prenocovania otecka. Neviem, koľko sa platí, ale otecko určite bude spať doma s Lindou. Asi by sa mi nechcelo byť samej na izbe, my sme boli tri a bolo to fajn, keď sme mohli spolu pokecať.

nunusimi
25. okt 2010

caute
mame v praci fofry,mame kontrolu na dokumenty, chodia nam aj na hodiny na inspekcie, kazdy den rano oznamia komu idu 😨 dnes som obisla bez, ale zajtra mam 7h tak som zvedava ci sa mi ujde :( mame vsetci riadne bobky, doteraz som robila pripravy ak pridu, nech som pripravena, lebo inak tohto roku na to zvysoka kaslem...
uz mam toho dost, ale chcem vydrzat este do decembra v praci, mam stuzkovu tak potom sa uz dam na PN
no a este od piatku budem teraz doma tiez tyzden kedze nemam dovolenku tak idem na PN a uz ostanem az do konca dalsieho tyzdna.
idem precitat co pisete 🙂
pekny vecer

maahuliena
25. okt 2010

@anet2212 a prečo myslíš, že porod do vody nie je pre prvorodičku? 😕 Ved ked to tak zratam, tak aj ty si prvého teda rodila do vody 😅 😎
@zlatik s týmto ja moc skusenosti nemám... krč do brucha nie, ale mala som v 13tt ľadvinový zachvat.... tiež brutal bolesť, akoby kŕč do pravej ľadviny...a potom mi stvrdlo brucho... trvalo to možno pol minutky, minutku... som sa pri tom spotila strašne...odvtedy sa to nezopakovalo (myslím, že som mohla mať piesok, ktorý sa posunul nižšie...)
U teba skôr "napnutie" maternice, kvoli tomu " stopnutemu" kýchnutiu... ... treba však myslieť, že ked si nekýchneš(teda zadržiavanie kychnutia)... vytvara sa oveľa väčší tlak... a ten to mohol spôsobiť...

xenia2734
25. okt 2010

Babenky, dnes som bola po vysledky triple testu ☹ no takze ziadna slava...... downov mame 1:152. Vo stvrtok ideme na genetiku a zrejme ma poslu aj na amniocentezu.
A zrejme budeme mat chlapceka. Dnes som to povedala malej ma 4 roky, ze zrejme bude bracek, tak revala ako pavian, lebo ona nechce ziadneho chlapca, ale sestricku. No to budeme mat este tazke. Strasne si zela sestricku ☹

c.o.l.a
25. okt 2010

@xenia2734 Držím palčeky, aby nakoniec všetko dobre dopadlo. A malá si zvykne aj na bračeka. Veď to môže byť ešte aj dievčatko, nie?

xenia2734
25. okt 2010

@c.o.l.a Ano este moze byt aj sestricka. Len ma mrazi pri pomysleni na tu amniocentezu. Robila mi dnes sono snazila sa najst nejake znaky, ale srdieckova prepazka bola v poriadku. Nosovu nenasla, lebo babetko bolo nedobre ulozene, nechcelo sa nam nostekom ukazat.
Teraz inak sami chlapci sa rodia, aspon u nas na okoli................ aj moja sestra pred mesiacom porodila synceka. 🙂

tara2
25. okt 2010

@xenia2734 -strasne moc ti drzim palce 😉 , ja budem mat tiez dobre bobky ako dopadnem na triple testoch lebo NTcko som mala 2,3mm este norma, ale tak pochybnosti su 😒 ... a neboj sa, mala si na braceka zvykne a este bude rada, ze ho ma 😉

tara2
25. okt 2010

@xenia2734 - ak sa na sone nic nenaslo, tak je to super 🙂 tie testy su velakrat falosne pozitivne

zlatik
25. okt 2010

Neboj, urcite to bude len zly poplach s tym Down.syndromom, moja svagrina mala neviem ake vysledky, ale vraj velmi zle, sli potom na morfologicky 3D do Kosic a amniocentezu a vsetko dobre dopadlo, pred dvoma tyzdnami porodila zdraveho chlapceka.
A dcerka ked uvidi babetko nazivo, urcite jej bude jedno, ci je to chlapcek alebo sestricka.