icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

anet2212
26. okt 2010

@mia.k a brusko ti uz je vidno?

mia.k
26. okt 2010

@anet2212 že či vidno! Ja mám megabrušisko. Ozaj,nepreháňam,lebo ja mám po prvom tehotenstve rozídené brušné svaly,takže mám velké brucho aj keď nie som tehotná,no ale teraz ho mám ozaj veliké. Som zvedavá,ako bude vyzerať do konca tehotenstva-ak sa pošťastí.

anet2212
26. okt 2010

@mia.k no ja som akosi zacala stresovat ☹(( ja nemam ziadne brusko vobec nic, ani mi nechcu znami verit ze som tehu ☹ az ked ukazem knizku 🙂 a to cakam uz 3 dieta, a dnes som bola na gynde a za 4 tyzdne som nepribrala ani deko vobec nic, presne ta ista vaha ☹(( dr. bola prekvapena, ani ma nevysetrila, ani sono nespravila, nic ☹ a teraz mam ist az o 3 tyzdne. A este si ma prekvapila aj ty, ze mas brusko a este ze aj citis pohyby, boze dufam, ze je vsetko ok

augustovka
26. okt 2010

dakujem babaulky je pravda ze teraz mala prestala poobee spavat tak si za cely den ani nesadnem,ale normalne som zostala vylakana ze zrazu nic ziadny kopancek nic,uz som stresovala ci neist k dokymu 🙂

mia.k
26. okt 2010

@augustovka,
@anet2212 babulky,nič nebojte,tie pohyby sú ešte také slabunké,že ich ešte nemusíte registrovať-treba na to klud a sústrediť sa,ale ani tak ich ešte nemusíte cítiť,veď je ešte čas. No a to brucho...Kebyže nemám tú diastázu,tak ho určite nemám také obrovské,ale zase druho a viac rodičkám už brušká ževraj vykúkajú,tak neviem.Ale tým že si nič nepribrala,ti možno ani brucho nenarástlo. No ale zase chápem,že máš obavy,keď ťa dr.ani nevyšetrila a ani sono nespravila a to čakanie na ďalšiu poradňu je potom také nekonečne dlhé...Ale neboj,to všetko nemusí nič znamenať a dúfajme že bude všetko v poriadku.

buburka
26. okt 2010

@anet2212 - Ahoj. Ja sice nemam este deticky a teda ani zdaleka take skusenosti a pod. ako ty, ale ak ta to aspon trosku upokoji, tak ja tiez nemam este viditelne brusko a schudla som dokonca 2kg od vahy pred tehotenstvom....a maly je ok 🙂

leanela
26. okt 2010

@anet2212 ziadne obavy urcite je vsetko v poriadku, ja sice brucho mam ale tiez som este nepribrala a pohyb citim len niekedy je to naozaj malicko skoro 1x za 3 dni alebo tak.

augustovka
26. okt 2010

@mia.k ja som bola taka vylakana kvoli tomu ze som uz tyzden pocitovala pohyby dost silno a teraz uz tak dlho nic

mirrinka
26. okt 2010

Ahojte 🙂 u mňa je to podobné s tými pohybmi,začala som ich cítiť už dávnejšie a od poslednej poradne,ktorá bola v stredu pred týždnom sa to akosi zmenilo....prvé šyri dni po poradni som necítila vôbec nič,,teraz zase cítim také jemnučké šteklenie...tiež som sa preľakla,že čo to má znamenať 😒 a bruško vykúka už riadne,ale to bude asi tým že som druhorodička,lebo pred týždnom som sa stretla s bývalou spolužiačkou,ktorá má termín pár dni po mne,a ona nemá žiadne bruško,vôbec nič,je rovná ako doska...ale bude mať prvé,tak asi preto.....mne pri prvej dcérke začalo bruško rásť až niekedy koncom piateho mesiaca 🙂
tak nestresujte kočky,ešte si do apríla bruška užijete až až 😀 😀 😀

augustovka
26. okt 2010

@mirrinka a predtym si citila len steklenie alebo uz aj take slabe kopanceky?

mirrinka
26. okt 2010

@augustovka cítila som už aj také mini kopančeky....ale teraz už fakt dlhšiu dobu nič,ale som rada,že aspon to šteklenie cítim,aspon viem,že malé je v poriadku 🙂

augustovka
26. okt 2010

@mirrinka a tie 4 dni si necitila vobec nic?aj ja som bola minulu stredu na poradni a odvtedy to ide s pohybmi dolu vodou :(

mirrinka
26. okt 2010

@augustovka nie,nič som necítila,neviem si to vysvetliť,ale teraz je to šteklenie čím dalej tým silnejšie a častejšie tak sa teším...na poradňu až o tri týždne,tak snád to ubehne rýchlo 🙂

augustovka
26. okt 2010

@mirrinka dufa ze aj u mna sa zas objavi steklenie a bude silniet,lebo ma z toho cakania aj porazi

tara2
26. okt 2010

Cavte
ja som tiez este nepribrala ani deko ale brusko uz mam riadne... aj pri malom som mala brusko hned od zaciatku 🙂
@augustovka - neboj sa, urcite to bude o.k. 😉 . Hlavne sa nestresuj

timejkaa
26. okt 2010

Juhu, oslavujem.. Polovica môjho typu že to budú dievča/chlapec mi vyšla 😀 a odteraz sú v brušku Levi a Bubble, kedže druhé sa akosi nechcelo ukázať 😀

sonina22
26. okt 2010

@veronnie parada keby daco som tu hihih

zlatik
26. okt 2010

Vidim, ze nie len ja tu stresujem. Ja cakam kazdy den, ci uz konecne pocitim to milucke steklenie, zatial nic. Ja sa zas neviem dockat pondelkovej poradne, lebo vcera pri tom mojom kychnuti to bol hrozny krc, tak trpnem, ci sa nic nestalo.
Ja by som pre pokoj duse potrebovala sono kazdy den.
Timejka, takze si po sone, tak dufam s tebou ze druhe bude dievcatko 😉

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
katuska26
26. okt 2010

@dominika1988 juj ja neviem.... ak je to kýchnutím je to normálne, pri kýchnutí či smrkaní pichne vždy aj mňa len skorej na jednej alebo druhej strane podbruška... Určite oddych a sleduj sa... Ak sa to nezlepší choď aj na pohotovosť, ale verím že to nebude nič zlé, daj na svoje pocity... 😉

blackberry
26. okt 2010

Babule, zajtra ma caka velmi narocny den... resp. viac neprijemny ako narocny, tak mi drzte od 9:00 palcoky, potom sa ozvem... och, az ma z toho motyliky v bruchu 😔

danka86
26. okt 2010

baby ahojte, kedy ste zacali cititi pohyby, pri druhom? Ze kedy ich mam ocakavat 🙂

buburka
27. okt 2010

@dominika1988 - ako je to mozne, ze si sa dostala na poradni len ku sestricke? 😨 Ja na tvojom mieste mat takeho lekara a taky pristup tak menim 😠 Krce mozu byt sposobene aj natiahnutym brusnym svalom, alebo sa ti vytvorila nejaka mala mini zrazeninka, ktora sa casom vstrebe, ale teraz ju pocitujes ako krc...ale moze to byt vselico..len ty sama vies ake je to intenzivne...ak to velmi boli, tak by som pre pokoj duse zasla k svojmu Dr. Ved to tiez nie je zdrave, aby si mala teraz taky stres. Jeden "kuk" na sone by tvojho Dr urcite nezabil a ty by si bola kludnejsia. 😉

seba1
27. okt 2010

@dominika1988 ja som na poradni vždy hovorila aj s lekárkou, ale počula sa som aj tomto, že poradne sa robia len so sestričkou, ale mne sa taký systém nepáči, veď lekár je tu ten čo vie a môže viac. Teraz napríklad mám pocit, že ma začína akoby svrbieť vo vagíne a čo by s tým sestrička, ani ma odspodu nevyšetrí a už vôbec nepredpíše nejakú liečbu 😒. Ak ti tie pocity pichania pretrvávajú a sú intenzívne, mala by si ísť ku gyn. Len mi pripadá zvláštne, že okolo pupka, či je to vôbec gynekologické.
@blackberry držíme palce
@danka86 podľa mňa najneskôr za 2-3 týždne, ale závisí aj od toho či máš čas sa trochu zastaviť a v kľude to vnímať, ak si v jednom kole, tak potom budeš cítiť až tie silnejšie pohyby.

c.o.l.a
27. okt 2010

@dominika1988 No ja by som tiež takého gynekológa hneď menila, nech sa teda nehnevá, ale načo si tam potom mala prísť? Ukázať sa, či žiješ, alebo čo? Radšej choď, povedz mu, čo sa ti nepozdáva a na tvojom mieste by som sa ho aj opýtala, či ťa mieni na poradni aj vyšetriť a skontrolovať.

blcha
27. okt 2010

ahojte babulky som tu straaaasne dlho nebola vobec vas nestiham 😉 ale dva tyzdne som bola bez internetu ale uz som doma tak snad vas budem stihat 😉
vcera som bola u doktora zasa na kontrolnom sone koli tomu hematomu takze hematom sa mi stale nevstrebal tak mam stale kludovy rezim ale inak je vsetko v poriadku babatko pekne rastie a aj mne uz zacina vykukat brusko uz sa tesim ked zacne kopat 😉 no a kontrolu mam o dva tyzdne a bude mi robit aj odbery koli tej genetika no a zasa sono ako vzdy ale aspon si pozriem babatko 😉

seba1
27. okt 2010

@blcha ahoj, aspoň sa zmenšil ten hematóm, alebo žiadna zmena? Kopkanie už asi zanedlho budeš cítiť 😉 .

barborkach
27. okt 2010

@zlatik
@dominika1988 poviem vam svoj postreh ohladom krcov a pichania 😉 zlatik, ja som si zas nadranom v posteli vystreta kychla, ale to bola inaaaa bolest, som zacala aukat od bolesti, kychla som si bez zadrziavania nosa, ale ja ked si kychnem tak pekne od srdca 😀 naozaj to bol strasny krc a nestalo sa vooobec nic! bolo to sice mozno tak v 10tt, ale to sa asi len nieco natiahlo...teraz ked kycham, tak sa snazim trosku pokrcit, urcite nezadrziavaj kychnutie a neboj, myslim zeby to malo byt ok!! 🙂 🙂
dominika ja mam obcas tiez krce okolo pupku, tiez som citala, ze je to bezne, jednoducho sa to cele natahuje 😅 netreba sa zbytocne stresovat...teraz mi trosku zacalo rast viac brusko, tak vcera som tiez citila pichanie okolo pupka..viem ze aj baby tu pisali ze to mali..to ze si to mala take silne moze byt podla mna tym, zekazda to mame individualne 😉
drzte sa babenky! 😅
co sa tyka ked ste pisali o ockovi pri porode, tak viem, ze v ruzomberku za za to plati 5eur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😅 dost trapne ked to porovnam s inymi nemocnicami..podla mna by to malo byt jednotne a nie takto trapne.. 😒

mirrinka
27. okt 2010

Ahojte 🙂 tak ja som dnes už konečne happy a môžem kľudne spať,volala som o výsledky,tak tripple test je v poriadku - negatívny 🙂 🙂 🙂 🙂

seba1
27. okt 2010

@mirrinka super, dobrá správa! 🙂 🙂 Čo hovorí dcéra na to, že bude mať súrodenca? Teší sa? Mňa sa starší syn pýtal,či budeme môcť chodiť na výlety aj s bábätkom. Už začal o tom tak viac premýšľať.