icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

mirka7582
11. nov 2010

@seba1 vies moj mazel nieje na objednavanie cez net. 🙂 tak kupime v obchode mam ho v albume kukni

blcha
11. nov 2010

@mirka7582 ved aj ja ked sa v noci zobudim a idem na wc tak potom uz nemozem zaspat mne zatial v noci este brusko nevadi mozem spat hociako ale co mam robit ked sa mi nechce a najhorsie je to ze ja zaspavam vecer s malou lebo si idem s nou na chvilku lahnut a uz tam zaspim takze ja som uz o osmej tvrda tak mozno aj preto som potom v noci vyspata
a xlander mam doma ja a som na 100% spokojna ja som si ho kupovala v deme 😉 dema je vyhradny dovozca x landerov pre slovensko a moj muzik je dobry kamos s majitelom demy takze sme mali super cenu za celu trojkombinaciu som dala tusim neakych 14tisic korun a v obchodoch isli aj po 20 vtedy teraz netusim ake su ceny lebo to nesledujem my mame x1 model 2008 a bol fakt super lebo to madlo tam nebolo tak vysoko ako to teraz robia to sa mi nepaci teraz na tych sportakoch 😉

krisruska
11. nov 2010

@seba1 no myslím, že to nebude v tom, že sa bojím o narušenie mojich kruhov, či toho, že budem musieť byť k dispozícii bábu nonstop, aby sa mohlo napapať, to skôr naopak! Ťažko sa to opisuje, ale nechám svoje pocity pocitmi a počkám ako to bude, keď sa bábo narodí! 😉
@maahuliena To máš pravdu, ja som tiež premýšľala, že si aspoň obehám obchody, dokiaľ sa cítim dobre a aspoň si vyberiem, čo by som si chcela kúpiť! O tých krížoch mi ani nehovor a to nemám ani veľkú bruško a bolia ako čert!

mirka7582
11. nov 2010

@blcha aj mne sa paci ta znacka aj popis a mieri vsak uvidime ked pojdeme kupit aky bude 😅 tak super no bohuzial ja takych znamych nemam ,ale mam svokru ktora kociarik cvaka 😀

seba1
11. nov 2010

@mirka7582 ja som si našla na internete - ale kúpila v kamennom obchode - ale mala som prehľad o cenách a lacnejší nebol ani na nete, niektoré obchodz majú rovnaké ceny na nete aj v predajni, len netreba kúpiť v prvom obchode, kočík je pekný a tie farby sa mi zdajú pre obe pohlavia ok

krisruska
11. nov 2010

@mirka7582 Aj mne sa páči x lander, len sa mi zdá strašne ťažký a keď si predstavím, že ho budem musieť do kufra narvať... či to bude miesto posiľňovne 😀 a škoda, že sa nedá ručka prehodiť, alebo aspoň sedacia časť 😅
Ale inak je môj favorit 😀

mirka7582
11. nov 2010

@seba1 vsak aj ja som toto nasla na nete a este si kupujem casopis mama a ja a bol tam len v modrom je krasny mno vsak uvidime ked pojdeeme obzriet 😀

mirka7582
11. nov 2010

@krisruska vydis mna taketo mlickosti ani nenapadli ja som pozerala konstrukciu a vanicku rozmeri 😀 a hlavne pre mojho manzela je ze su nafukovacie kolesa 🙂

blcha
11. nov 2010

@mirka7582 ja som si tiez vtedy nasla x lander na nete a pacil sa mi sla som ho pozriet nazivo do obchodu a pacil sa nam tak sme ho objednali o toho znameho a bola som fakt spokojna len neviem teraz by som ho asi nekupovala vsimni si to madlo je strasne vysoko ked tam posadis polrocne dieta bude mat to madlo zarovno cela fakt je to vysoko a sportak je tak tvarovany ze ritku bude mat troska nizsie ked ho tam posadis co je super ked este nevie poriadne sediet ale to madlo je tam fakt blbo ja ho mam este dola a to bolo akurat neviem prco to zacali takto blbo robit no a je fakt ze je dost tazky ale ja slaba zena som ho vzdy neako narvala do auta a musim povedat ze sportak sa zmestil aj do kufra 😉 maleho C3

seba1
11. nov 2010

@mirka7582
@krisruska pozerám, že je ozaj ťažký, môj váži cca 8,5 kg, ja by som taký ťažký nemohla, ale to, či je vhodný závisí od toho, či budete chodiť s kočíkom po okolí domova, alebo ako ja, denne ho ja sama skladať a dávať do auta, ak budete prevažne len okolo domu a keď pôjdete autom, dá ho do auta manžel, tak je to OK, ja som chcela a mala kočík pre druhého syna ťažký - som sa strašne bála, že mi Maťko malého vykotí von a pri tom ťažkom kočíku to ani nešlo, ale teraz je situácia iná a aj naše požiadavky na kočík. Ja som aj ten ťažký kočík tiež dávala do kufra, ale to bolo pár krát za týždeň, nie pár krát za deň, ako to potrebujem teraz.

blcha
11. nov 2010

x lander je super aj v tom ze v sportaku moze byt uz aj dieta ktore nevie poriadne sediet ja som nasla fotecku
@mirka7582 kukni tu ma mala asi 5 mesiacov a ako sa jej tam bolo dobre http://picasaweb.google.com/evkakriskova/CHORVA...

zuzin78
11. nov 2010

@kitu ziadny nejaky velky zoznam veci ti netreba pre babatko, lebo nevies ake velke sa narodi. ale urcite si nekupuj najmensie velkosti 56. my sme pri malej mali 62 a to bolo ok, nebolo jej to ani male a ani velke, citila sa v tom pohodlne, a nase babatka sa narodia na jar, a to uz nebude taka zima. 😉
my sme mali ako prve monitor dychu, bez toho ani na krok sme nesli, ked sme isli k mojim rodicom do martina, tak cestoval s nami, je to podla nas super vec, a uz nie je taky drahy, ako bol pri malej, ked sme ju cakali. / my sme to kupili v madarsku / , postielku, dobry matrac, tensi paplon, a na oblecenie, body su super, tie bude babatko este dlho nosit,moja ma teraz 2,5 roka a este pod pyzamko vecer jej ho dam, ponozky, ciapocky, plienky , zavinovacku / perinku /, a potom uz budes dokupovat vselijake veci, ktore sa ti pacia. 😀 na nete je ich velmi vela, a peknych. 😅 a nejaku deku do kocika. 😀

a do porodnice kosielky, ,ktore sa uvazuju na boku, lebo na chrbatiku by ho to tlacilo, gumene nohavicky, ponozky, plienky, vlhke utierky, a aj bavlnene plienky, podbradnik, a nam kazali aj cumlik, ale mala ho nechcela. ziadnu kozmetiku pre male babatko nemusis brat, oni ti daju na kupanie troku mydla. a pre seba nocne kosele, hygienicke potreby, papuce, aj do sprchy, zupan, a toaleny papier, ten nikdy v nemocnici nie je a ja som si brala aj pribor a hrncek. aby som mala svoj.a vela vody vo flasi. nejake korunky, ak mate v nemocnici bufet. 😀 ja som isla do porodnice nabalena ako keby som sa tam stahovala, my sme ziadny zoznam nemali,tak pri druhom uz som mudrejsia co tam naozaj potrebujem a co nie, ved ak ti nieco bude chybat to ti donesu. 😀 😀 😀
verim, ze som ti aspon trosku pomohla.

blcha
11. nov 2010

a tu je vo vanicke tiez ako 5 mesacna uz tam bola natesno a chcela uz sedkat tak sme ju dali do sportaka takze vanicka na leto uplne staci taka x landerova http://picasaweb.google.com/evkakriskova/FotkyF...

xenia2734
11. nov 2010

@matyasovsz Mne sa tieto nove verzie s ciernymi kolesami velmi nepacia, ja by som chcela skor s tymi hlinikovymi.
Prosim ta a ty budes kupovat aj hlboku vanicku?????? Lebo mnohe vidim, ze nepouzivaju hlboku cast len to polohovatelne vajicko, alebo co to je. Len neviem ci je to vhodne pre malinke babetka, nevyznam sa v tom 🙂

blcha
11. nov 2010

a este som nasla jednu kocikovu v tomto budeme vozit aj toto nae babatecko co cakame http://picasaweb.google.com/evkakriskova/FotkyF...

blcha
11. nov 2010

@zuzin78 ja som do porodnice pre babatko nepotrebovala vobec ziadne oblecenie oni ju obliekali jednie co som si pre nu mala zobrat boli jednorazove plienky a potom vecicky v com sla domov tiez asi aj zavysi od porodnice 😉

krisruska
11. nov 2010

@mirka7582 , @seba1 ja som si ho bola pozerať i osobne, mi chceme zelený, teda ja, mužíka som sa nepýtala 😀 je podľa dosť priestranný pre bábo, pevný, ale ako som písala trošku priťažký a keď si predstavím, že budem chodiť sama na nákupy a vyťahovať ho hore dole, musela by som si to vyskúšať! Môj naj favorit je espiro air, myslím, že tak sa volá! Je ľahušký, skladný, celkom pristranný, len si musím pozriem naživo.

zuzin78
11. nov 2010

@blcha mne ju obliekli iba prvy den, ked bola na novorodeneckom, potom uz bola vo svojom, okrem perinky. vsetko zalezi od porodnice ako si pisala.

som zvedava co teraz cakame uz viete co cakate? ci dievcatka alebo chlapcekov?

xenia2734
11. nov 2010

@blcha Ja kolko krat vstanem aj o 2-3 hodine, cumim a prevraciam sa, potom to vzdam a idem pozerat TV. Pozeram hodinku dve a o chvilu na to sa uz mala budi, tak som rano ako matoha. 😉

Tiez sa budim na plny mechur a som leniva ist na WC.

Teraz sa aj bojim amniocentezy co ma caka zajtra, takze dnes v noci asi ani oka nezazmurim. ☹

zuzin78
11. nov 2010

@krisruska my nastastie kociky nemusime kupovat, mame jeden s vanickou, po malej a aj farba je neutralna, a druhy teraz co pouzivame mame peg perego ariu , a som s ou velmi spokojna, to je ale sportovy kocik,a nevymenila by som ho za iny . je lahucky , rychlo sa zlozi, malje sa velmipaci, to je najdolezitejsie. 😀

matyasovsz
11. nov 2010

@xenia2734 ahojček, kupujem určite vaničku a vajíčko ešte neviem... Len som počula že vajíčko nieje dobré keď sa stále používa pre malé, vraj na chrbátik. Tak určite vaničku aj keď to vajíčko je super praktické a moc sa mi to páči. Každopádne uričte vaničku 🙂.

xenia2734
11. nov 2010

@mnamko Urcite je uz po, ona mala ist v utorok - stredu, ja tu stale cumim, lebo slubila, ze napise co a ako,,,,,,,,,,,,,, ale neozyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyva a ja sa uz po....m od strachu ☹

matyasovsz
11. nov 2010

@mirka7582 Bre ránko 🙂.... Už takto z rána kelbetíme ako pozerám... 😉 Asi je to aj počasím 🙂.

katuska26
11. nov 2010

@xenia2734 a prečo vlastne ideš na amnio, vyšli ti zle triple testy? 😕 Inak držím palce, možno to aj mňa čaká 😢

zuzin78
11. nov 2010

@xenia2734 neboj, ides do statneja lebo sukromnej nemocnice? ja som bola v zeleznicnej v sukromnej, a ani som nevedela ,ze mi nieco beru, ale platila som si za to a vysledky som mala za 24 hodin, tosom bola pri malej, ked som ju cakala, teraz mame vysledky ok, tak nemusim ist 😉 vsetko dobre dopadne.

xenia2734
11. nov 2010

@matyasovsz No aj ja si to neviem predstavit, ze v tom nosit stale babetko.

Ja som pozerala ceny v polsku a najblizsie mame do noveho targu obchod baby boo a tam maju vraj strasne velky vyber a cena je s komplet vybavou, sportiak, vanicka, vajicko, fusak do 550 €,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, tolko tu pytaju pomaly za ojazdene. 🙂

Tak este rozmyslam, len vela mamiciek pise, ze su tie kociky male, tak ja neviem.

zuzin78
11. nov 2010

@matyasovsz my sme vajicko -autosedacku pouzivali iba na cestovanie a potom bola bud v postielke,alebo v lehatku pri mne ,ked som varila.

matyasovsz
11. nov 2010

Dnes určite niečo malému kúpim.... 😕 Asi čiapku bielu... Alebo ponožky 🙂. Proste niečo neutrál nech sa vytšujem trošku 😉

xenia2734
11. nov 2010

@katuska26 Ano vyslo mi zvysene riziko DS 1:152, ale uz mam zajacie umysly a rozmyslam, ze tam nepojdem. Neviem co mam robit ☹

zuzin78
11. nov 2010

@xenia2734 my sme kupili patron zephyr v nitre, je to cesky vyrobca a vanicka je tam velka, sofi tam lezala ako kralovna, 😀