Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@zlatik ja som mala vysledky hned na druhy den. bola som velmi prekvapena ze tak rychlo. ale asi to zalezi od toho, ako daleko sa krv posiela, asi nie vsade maju labaky. niektore maminy pisali ze cakaju aj 2 tyzdne
@zlatik Mne brali vysledky v piatok a o tyzden v piatok uz aj boli vysledky.... s tym, ze pondelok bol 1.11. takze sa nerobilo.... asi to zalezi aj od genet. pracoviska, ale u nas boli celkom sikovni 🙂 Skus tam cinknut, vsak prinajhorsom ti povedia, ze ich este nemaju... 🙂 Drzim palec 🙂
@xenia2734 ja ta chapem,tiez by som mala nervy,ale ja poznam dokonca dve baby co mali tiez zle testy,dokonca isli aj na amniocentezu a narodili sa im uplne zdrave deticky,niekedy si poviem ze najlepsie to mali nase mamy,ziadne "zdokonalene" testy a 3D a 4D,nikto ich pocas tehotenstva nicim neplasil...
@nickuska Neboj sa, veď aj o normálnom ultrazvuku sa toho navravelo 😉 . Naozaj to využíva veľa mamičiek a skutočne tam to malé vidíš krásne do detailu 🙂 .
ahojte... dnes mi prišlo cez IP.. isto poznáte...
😔
😔 DIETATKO
1 týždeň:Maminka...Mám iba 8mm, ale mám všetky moje orgány. Ľúbim zvuk tvojho krásneho hlasu, vždy keď ho počujem pohnú sa mi všetky tie moje malilinké kostičky v tele. Zvuk tvojho prekrásneho srdiečka je moja najobľbenejšia melódia.
2 týždeň:Maminka...Dnes som sa naučil ako si mám cucať palček,,keby si ma videla povedala by si že vyzerám úplne ako bábo. Je mi tu tak krásne teplučko.
...3 týždeň:Vieš čo Mami ?? ..ja som dievčatko ,, Dúfam že ťa to poteší..som tvoje dievčatko.Chcem aby si bola šťastná lebo nemám rada keď plačeš…Ja plačem wždy s tebou aj keď ma nepočuješ.
4 týždeň:Maminka začali mi už rásť vlásky.... Len škoda že sú také malinké, ale tuším že sa podobajú na tie tvojé. A už viem aj pohnúť s mojou malinkou hlavičkou, aj s prstíkmi,a nožičky a ručičky, viem len trošililinku vystrieť ale na to mám ešte čas nemyslíš????
5 týždeň :Maminka ty si bola dnes u lekára ?? On ti klamal že ešte nie som nijaké bábo..Maminka veď ja som tvoje bábätko…a ľúbim ta ..Mami???? ,, Čo je to potrat??
6 týždeň:Maminka ja zase počujem lekára..Prečo je k tebe taký zlý?? ??..Prečo sa mi vkráda do môjho domčeka?? ?? Maminka on to volá ... ihla čo to je,?? ?? Maminkaaaaa?? strašne ma to páli, povec mu nech už prestane ..Mami ja nechcem ísť preč :(( ..Nechcem od teba odísť prečo mi to robííí??? ?? …Prosím maminka pomôž mi, ubližuje mi to :((…MaMiiNka Niee !!
7 týždeň:Maminka mám sa dobre... Som v nebíčku, Ježiško ma drží v náručí .Strašne mi chýbaš , chcem ísť naspäť :( ..Ale Keď to nejde.. Vysvetlili mi už čo to znamená potrat :(… Mamička prečo si ma nechcela ?? Veď ja ťa tak neskutočne ľúbim. Prečo Ty mňa nie????Aj keď je to tak navždy som tvoj Anielik …Mamička nedaj si už nikdy zobrať Anielika.:(
@zlatik no vysledky vedia byť aj do týždna aj viac... podla mna ešte vysledky nie su 😉 ved oni by sa ozvali.. keby niečo... tak sa snad neozvu 🤐
@maahuliena áno mala,podla ultrazvuku a pohybov mi dnes doktorka povedala 24.3. ,ale vraj uvidíme po dalšom ultrazvuku.Ideálne by bolo 6.4. to má môj otec 60-tku
@bobora no super 😵 a to na zaklade pohybov? tak ešte utz by som chapala, ale pohybov? 😅 😕 nesuvisi to s tými prvými pohybmi? 😕
@ivicka0502 ja som tam volala lebo mi kázali,že o týždeň budú a už sú dva týždne a ešte niesú volám tam každý deň,zajtra idem na poradňu tak som zvedavá čí tam už budú.
ja neviem je pravda že tie intenzívne každodenné pohyby mi začali dosť skoro,ale vraj druhorodičky skôr cítia pohyby.Tebe tiež zmenili termín na marec nie.
@bobora no ja mam povodný TP 31.3, ale podla sona o 2dni neskôr.. tak uvidím zajtra,či sa zmení... lebo tie pohyby som tiež začala citiť pomerne skoro na prvorodičku 17+3(podla sona)...ale stale su ešte take slabe, tak ale ešte tam predpokadám ma drobec dosť miesta a k tomu, ja som nebola nikdy štihla.. taka asi preto ich nepocitujem tak intenzivne 🙂 Tak uvidíme zajtra na poradni 🙂 dufam, že bude všetko v poriadku
@maahuliena na prvorodičku fakt dosť skoro
chcela som sa opytat, ci sa vam nahodou nepusta krv z nosa... mne sa skoro kazde rano, niekedy viac inokedy menej. Neviem, ci to ma nieco spolocne s tehu, kedze sme asi cele viac prekrvene, alebo co... Rozmyslam, ze si pojdem dat poleptat cievky, aby mi to prestalo... mate s tym niekto skusenosti?
@maahuliena Ja som mala pôvodný 24.03. a ten druhý mám na 4 apríla... Podľa všetkého je to vraj 4 apríl ale tie pohyby ctím presne ako ty už do 17 týždňa... Trošku to nechápem. Uvidím v utorok na poradni... 😒
@nickuska Presne dnes ráno ma napadlo že sa toto isté opýtam. Mne nie ráno ale celý deň aj keď fúkam do vreckovky tak tam mám proste krv.... Zrejme je to normálne. Ale možno to má súvis aj s tlakom ak ti priamo tečie....
🙂 @matyasovsz no ved to nevadí, že su pohyby skôr... 🙂 prvorodičky skr tak okolo 18-22tt ale skôr po to 20tt to zaleží od viacero faktorov....na ten termín(4.4) to vyzerá na oneskorenu ovulku, tak asi preto 🙂
ja som sa tešila, že už konečne negrckam.. a ono nejak som to dnes skoro nestihla na wc 😅 😅 to iste aj pred dvoma dnami... predtým v nedelu... 😕 snad už sa to bude uplne minimalizovať 🙂 😵
@nickuska no ja mam krv len ked smrkam- a to zakaždym... (mam "tehu nadchu") takže ja nezaspim bez toho aby som si kvapka kvapky do nosa.. lebo fakt sa nedá.. a ako piše matyasovsz tak asi to bude mať aj TK nasvedomí, že to tak tečie.. 😒
@maahuliena povedal že mi to ešte upresní neskôr podľa malého 🙂. Chúďatko, mne zle nebolo vôbec... Hm, musí to byť nepríjemné. Na tú krv sa opýtam na poradni. Moc ma to zaujíma.... Zdá sa, že to bude asi bežné u každej tehotnej s tou krvou. Clekovo hlienenie ako nádcha ako píšeš a aj tie výtoky sú úplne bežné vo väčšom množstve v tehu... Tak sa neobávajme 🙂.
Strašné koľko slnečnicových semienok som pojedla 🙄 . Teraz mi je zle.... 😝
@matyasovsz a na co je dobre to psyllium?
@matyasovsz Tak sa skus opytat na poradni, som zvedava, co to ma na svedomi... S tym tlakom je to divne, lebo podla merani v poradni mam super tlak, ale niekedy mi ide srdce vyskocit a aj ta krv... inokedy ma zase tak boli hlava, ze kym si nedam slabu kavu, tak som uplne otravena... ako na hojdacke...
@maahuliena S tou tehu nadchou mas pravdu 🙂 nikdy som nemala taky plny nos ako teraz a aj ta krv zakazdym.... ale prisla som na to, ze ked na noc vypneme v byte kurenie, tak sa mi lepsie spi a ani taky zapchaty nos nemam rano... A to ti este stale byva zle? By som nepovedala, ze v takomto stadiu este byva blbo 🙂 🙂 sranda...
@zlatik psylium je vláknina skorocela indického. Funguje to na báze ako zelenina a ovocie, čiže vláknina. V črevách ti to vytvorí taký klzký film a to pomáha v uvoľení čriev. Čiže nevzniká zápcha. Je to prirodzené a nie ako preháňadlo... Nebolí pri tom brucho a tak... Je to super a stojí to od troch do piatich eur. Už to beriem dva mesiace a mám stolicu každý deň, čo som nemala ani bez tehu. Je to super a v mojom okolí to už používajú moje všetky kamošky tu. Celkovo to pohlcuje toxíny v črevách ktoré sa ti potom nedostávajú do tela. A nieje sa čoho báť je to bez vstrebania do tela, takže to neškodí malému 🙂. Len treba piť cez deň tekutiny. Inak, zápchu spôsobuje aj ryža, mlieko, aj zemiaky. Mne osobne strašne vadí krupica s mliekom... 🙂
@nickuska určite sa opýtam. Inak som čítala článok že tehotná žena by mala spať v chladnejšej miestnosti a v dobre vyvetranej. Ja mám radiator vypnutý sa priznám a v noci keď lietam cikať asi päť krát ako divá, si ešte zakaždým vyvetrám... Je to dobré aj pre malé, ktoré má čerstvý kyslík chúďatko. Tak si takto vyvetrám a to mi pomáha aj v rýchlom zaspaní, keďže fakt som na tom wc v noci stále... 🙂
@matyasovsz podla toho co pises, by sa ti oplatilo spavat na WC 🙂 🙂
Ked su ti nasi krtkovia tak zababuseni v bruskach, aspon cerstvy vzduch im treba casto pustat 🙂
Ahojte! Čítam, že aj vy smrkáte z nosa krv. Ja pravidelne už niekoľko týždňov - patrí to k tehotenstvu, čo narobíme.
Výsledky z krvi mám dobré, hrozne som sa potešila, k doktorke idem až na Mikuláša na morfo ultrazvuk. Rozmýšľam, či potom ísť aj na ten 3D, ale asi skôr nie, je to fakt len biznis a nechcem bábo vystavovať polhodine zbytočného žiarenia.
Cvičíte niektoré? Ja hej - stac. bicykel, trošku posilňovanie a mám aj DVD pilates pre tehotné - to je skôr len také naťahovanie, dosť nuda... Zháňam info, či sa môže precvičovať aj brucho, alebo radšej nie.

@zlatik mne volali hned na druhy den ze su zle ☹ keby boli ok mala som si zavolat o tyzden.