Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
dobré ráno, ešte spíte?
ahojte kocky 🙂 tak vcera vecer som citila prve pohyby nasho drobceka 🙂 🙂 bol to naozaj super pocit 🙂 tak sa tesim 😀
@helenka2 ja som pri prvom tehu citila pohyby v 17tt a teraz tiez ale musim povedat ze pri prvom som citila omoc viac ako teraz teraz este stale citim len niekedy a to iba troska a ani nie kazdy den len tak jemucko a vcera som prvy krat pocitila riadny kop to minimalne dvojite salto spravilo babatko v brusku ale npr dnes este nic je pravda ze som stale v pohybe takze ani nemam kedy sledovat ci sa nieco hybe vacsinou len vecer v posteli citim a to ked babo spinka tak nie a u mna asi vzdy ked si dam ruky na brucho tak sa nic nedeje aj ked budem hodinku cakat tak nic 😉 vzdy je to vtedy ked necakam 🙂
Ahojte, chvilku oddychujem, tak si tu citam, cely vikend v kuchyni, dnes som si este zmyslela, ze si idem odmrazit a poumyvat chladnicku, fuuj uz to mam za sebou, nerada to robim, ale uz som musela 😒
pojdem si uvarit puding a dam si vela slahacky 😅 treba doplnit energiu.
Ako vikendujete?
@buburka s tym Mg si voobec nerob starosti, to co beries ty je absolutne zanedbatelne mnozstvo. Ja beriem okrem toho co pises aj Dopegyt na tlak. Mg je mineral, vsetko, co telo nespracuje vypiskas 😉 Mg v tehotku je dobry na predchadzanie gestoze, na krce ci uz maternice tz predcasne kontrakcie aj na krce v nohach. Nic zle tym, ze ho uzivas nerobis skor by to mala preventivne uzivat kazda mamina 😉
@buburka mne sa napr. nepaci nazor, ked si mamicka a ini myslia, ze si daju tie modre tabulette magnesii lactici, ze : "ved uzivam 500 mg magnesia ... " tam vobec 500 mg nie je, ale len 48mg. denna davka magnesia je 300 az 350 mg.
magne b6 je tiez slabsie. tam sa mozu dat denne aj 3 az 5 tbl.
ja si davam magne b6 kvoli krcom v nohach.
@pippi84 - Ja uzivam sumive magnezium 250mg 2xD (mala by som vraj 3xD) no a potom este calibrum mami..to tiez obsahuje Mg...ja to beriem pre to, ze mam "stuhnutu" maternicu.. Normalne mam ale nizky tlak a ked zoberiem 3x tak ma straaasne boli hlava a ani nechcem vediet aky ho potom mam ☹
nizky tlak mam aj ja, ze 100 na 50 potom ze ma sem tam motká 😀
@pippi84 - jeej..tak to teda pekne napreduje, ked posuvali termin 🙂 ja tikez dufam, ze to bude az po 20 tom...u nas su vsetci muzi (okrem muzika) bycikovia 😉 Na Mikulasa idete na morfolog. USG? Nam dali termin az 17.12.......ale nevadi, aspon sa nam dufam podari vidiet uz pekne tvaricku 🙂
pozerám, že ste riešili prvé pohyby a aj priberanie. musím povedať, že teraz som tie prvé pohyby necítila o moc skôr, len asi o 5 dní skôr než pri malej. no a s priberaním to mám akési divné. namiesto naberania kilov (v tomto týždni som mala pri malej už 6 kíl navyše) mám teraz o 3 kilá menej ako na začiatku a to mi nebýva zle ani nič. som zvedavá, kedy sa to rozbehne a ako to pôjde ďalej, ale zatiaľ sa mi to celkom páči, hlavne, že malinký priberá ako má.
@pippi84 vyluci sa to, mne to potvrdil aj kardiolog aj gyndos 🙂 Ked som oteho nemohla som lieky na tlak a chceli sme co najdlhsie potiahnut na Mg tak sme sa o tom bavili jojooj. Aj mi vtedy kardio vravel co je maximalka, ale ze aj tak ta maximalka je nizsia ako ked ti daju infuzku a tu davaju bezne. Ze je to mineral a nema ako poskodit. Len znizuje tlak a jedine ze tym 🙂 treba nasadit taku davku aby to bolo prospesne.

@emmaelzer - jeej si zlata. ved uvidime, predtym sa este dohodneme. 🙂