Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@zuzin78 ved hej uvidime ale segra mi robila aj taky testik ze navlec si do vlasu obrucku a drz si to na bruchom zavesene a rovno a cakaj co to zacne robit bud sa i zacne tocit do kolecka ale kmitat zo strany na stranu ked sa toci do kolecka malo by byt dievca a ked zo strany na stranu je to chlapec ja viem ze je to blbost ale vela mojich kamosiek si to robi uz dlhe roky a ono to vzdy funguje 😉 a mne pri prvom tehu robilo kruzok a teraz mi to riadne kmita 😀 😀 😀
@blcha ja som si to nechapala na posledny den, a nastastie vo stvrtok robia poobede, tak som objednana na 17tu, a bol ma objednat mm, lebo tam pozna sestricku, a hned povedal, ze ci ma nemozu zobrat presne, ze mala nevydrzi bezo mna ,
na cukor tie testy pojdes? ja rozmyslam, ze tie odmietnem, ved je to zbytocne, cakat tam cely den, od 7.00 do 14.30 to teda nie, nemam kde nechat sofinku a mm nemoze stale vymeskavat z prace.
@zuzin78 ja pojdem na ten cukor ved neako to tam vydrzim cakat a mne nastastie moze malu postrazit moja mamina lebo je doma takze aspon v tom mam vyhodu inak by som si ju musela bravat vzdy zsebou 😉
a kedy sa to chodi na ten cukor to mam este cas to sa tusim neskor chodi veru uz si nepamatam 😕
holky lucim sa s vami, musim ist varit. zatial papa
@zuzin78 ja mam stastie maminu mam na druhom konci dediny a svokru tiez nema daleko ale radsej ju tiez necham u maminy aj ked svokra sa dokaze v pohode postarat ja nemam rada jej vychovne metody vobec nedorziava rezim aky mame a to mne strasne vadi uz to vidim ako by ju aj zabudla dat spat alebo pred obedom by ju nakrmila sladkostami a na to som ja velmi hakliva takze vzdy je radsej s maminou tak respektuje to co jej poviem nikdy by jej nedala neaku sladkost bez toho aby sa ma opytala lebo toto mna naozaj vytaca 😀 😝
idenm aj ja dovarit nech mozme ist von na prechadzku 😉
@zuzin78 GPN - súkromné gynekologicko-pôrodnícke centrum, sú tam lekári z kochu, Ružinov.
@pippi84 ja som sa tomu tiež divila, pretože i ja som brala na začiatku doplnky, teraz už len tú listovku, ako som spomínala! Ja si myslím, že koľko ľudí, toľko názorov! A to platí napr. i pri strave tehuliek, niekde sa píše- žiadne citrusy, niekde, nemájú žiadny neg. plyv...tak kde je pravda??
@buburka presne, zobrala si mi to z klávesnice 😀 a to, že ešte necítiš pohyby, netráp sa. ešte je u teba skoro, ja som začala niečo cítiť v 18tt i to ma lekár sfúkol, že to nemôžem cítiť. Ale on tak i vie, čo cítim 🙄
Ani sa nenazdáš a už ti drobec bude bubnovať na bruško 😉
Ahojte...tak my sme dnes boli na poradni a doktor tam videl guľky 😀 tak prvý pocit nesklamal a bude to chlapček 😉 no ale na 100 % až na 3D 26-teho 😉
@krisruska S tymi citrusmi... neviem, kde je pravda, ci su skodlive alebo naopak. No ja mam v tehu citrusovu maniu. Zacalo to grepmi, potom som sa vrhla na citrony a teraz by som len a len mandarinky jedla... No ale nedaj telu, ked si pyta. Mam dojem, ze vela z tych "zakazanych" veci v tehu su len povery. Myslim , ze pokial zena nepije, nefajci a pod. tak nic neuskodi. A hlavne, nasi krtkovia si aj tak vypytaju, na co maju chut, no nie? 🙂
Vela som tu citala, ze vam na poradni robia ultrazvuk. To vsetkym? Lebo moj lekar ultrazvuk ani nema a raz som sa k nemu dokonca ani nedostala... Sestricka mi zmerala tlak atd a povedala, ze ked mi nic nie je, mam ist domov.
@seba1 ano, má sa piť viac ako jeden a pol litra 🙂. Mne zase doktor povedal že nemám prekračovať 2 litre, lebo potom obličky nestíhajú... Manžel zase mudroval, že nepi moc veľa lebo si vyplavíš vitamíny z tela... Hmmm, tak neviem a tak pijem len 2 litre 🙂. Ja som musela mlieko vysadiť a piť viac kefírového mlieka alebo acidofilného mlieka, lebo mi to spôsobovalo zápchu... A vraj mlieko je skôr potravina ako tekutina, lebo sa mení v žalúdku na tvaroh... Tak to si dávam pozor 🙂. Voľáka múdra duša mi zase hovorila že nie trvanlivé mlieko, lebo tam sú vraj nejaké umeliny... Ale som si povedala, že stresovať nebudem 🙂. Mlieko ako mlieko, veď kde už nemáme umeliny v dnešnej dobe 🙂. Máš ma vidieť v obchode každý týžden karton acidofilného mlieka... 😀
@nickuska tiež si myslím, že si telo vypyta to čo potrebuje.. ked mam na niečo chuť, treba si to dať.. skôr by so povedala, že všetko s mierou... som niekde čitala, že by sa nemali huby v tehu? 😕 no a na další deň už bola hubová polievka na svete a v mojom bruchu 😀 😀
@nickuska ja neviem ako to s citrusmi je ale ja som pri prvom tehu jedla pol kila madariniek denne a eliska nema na nic alergie a nieako jej to neuskodilo a aj teraz som zavisla na mandarinkach grepoch pomarancoch a pre pomelo som schopna vrazdit takze ja citrusy jest budem ked sa mi to ziada
nepijem ziaden alkohol nefajcim nepila som ani kavu ani cocoa colu len koli tlaku teraz musim no a ziadne plesnove syry ziadne take nezdrave veci nejem co su zname ze by sa v tehotenstve nemali a inak jem vsetko na co mam zrovna chut 😉
a ja som u doktora doteraz vzdy chodila na sono koli hematomu ale ked si v poriadku tak sa to robi tak ze za cele tehu sa chodi tri krat v 12tt v 20tt a v 30 ale ked sa mu nieco nezda pri prvom tehu ani moj doktor nemal sono na ambulancii tak som bola iba tri krat 😉 ale vzdy mi robil prehliadku kazdu poradnu kontroloval teraz nie ked robieva sono 😉
@matyasovsz ja mlieko do vypitých tekutín nerátam, ale to, že mám naň chuť považujem za signál, že je to vhodné piť ho, acidko si dám sem tam aj ja, ale po ňom mám pocit strašnej plnosti, až ma brucho bolí. Keď sa vyrába tvaroh sa tiež mlieko rozdelí na tvaroh a niečo ako vodu, takže časť mlieka je potravina a časť tekutina, možno pol na pol.
@matyasovsz tak acidko mozem aj ja mne chutilo aj ked som neboal tehotna a teraz mi chuti omoc viac 😉
Baby zakazane jedla v teho su pecienky (obsahuju vela vidaminu D), morske priserky (musle), pastety ( samozrejme som mala teraz na ranadky), plesnive syry, a vsetky potraviny musia byt poriadne upravene, teda polo urobene steaky sa nesmu., ryby v konzerve by sa mali jest len 2x do tyzdna nie viac,
@matyasovsz ja som skušala to acidko... no ako som ho zbožnovala pre tehu... tak teraz ho nemôžem... vždy ho vyvratim 😒 takže ja len mliečko 🙂 🙂
no presne surove masko by sa vobec nemalo takze ziadny tatarsky biftecek sa nekona 😝 a ani ziadne susi 😉
@nickuska ja vôbec nejem len zrejúce syry, vyhýbam sa arašidom, niek. orechom, kofole, menej strukovín, s citrusmi som na tom tak, že ich papám, ale s mierou.
Nepijem bylinkové čaje, samozrejme alkohol cigarety káva, tomu som nikdy neholdovala, takže nemám za čím smútiť 😀 Ale inak papám všetko! Ale ako si písala, i podľa mňa sa toho toľko popísalo o tom, čo všetko tehu môžu, čo nie, že veľa vecí sú už len bludy!
...tak tiež chápem, neupravené mäso... fuu 🤐 ale plesnové syry? možno s mierou... 😠 taku fajnu nivovu pomazanku som si spravila 😀 😀

@zuzin78 ja idem na interne asi zajtra uz sa tam chystam asi dva tyzdne ale strasne sa mi nechce tam vyckavat ale do dalsej poradne to chcem mat vybavene tak asi uz pojdem 😉