icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

mnamko
15. nov 2010

Ahojte,ja som dnes bola na tej genetike a na Dawnov syndróm a ešte niečo mám super výsledky ale ostatné skryté vady,ktoré sa nedajú liečiť sa to nedá s krvi zistiť iba z plodovky mi nevie povedať je to riziko1% u mňa ale aj tak som sa rozhodla pre plodovku,idem vo štvrtok tak dúfam že to bude o.k,aj to bolí ?
@anet2212 dodaj mi odvahu ,bojím ale nechcem do pôrodu byť v neistote,ozaj môžem sa opýtať keď tam budem čo to je?nenakričia na mňa?

mnamko
15. nov 2010

@maahuliena 😀

anet2212
15. nov 2010

@kaprik1 tak to si teda riadne vytrpeli ☹ ta jedna uz noc predomnou mala bolesti, cize 2 noci a 2 dni rodila, o 9h. rano jej prepichli vodu a chudera az do vecera sa teda trapila, to je sila ☹

anet2212
15. nov 2010

@mnamko na tie skryte vady cakam aj ja, tie vysledky budu az o cca 2 tyzdne to sa nedalo urychlit, ale ze to su malo caste vady, takze hadam to bude ok. Dodat odvahu? No neviem ci ti nieco pomoze, kazda mame strach a az ked je to za nami tak si povieme ze to az take zle neni. No ja som fakt taka citlivka, boli ma aj ked mi beru krv ☹ a vidis zvladla som to, a dokonca az 3x . Skus mysliet na nieco ine, to ti mozno pomoze, nepozeraj sa na ihlu a asi ani nie na sono. Na zaciatku to stipne a potom je uz ok, ale ze niekto citi aj to vytahovanie vody, ale nieje to bolest!! Neboj to isto zvladnes. A to uz teraz stvrtok ides? Aj si to priplacas? Ak mas este nejake otazky tak sa kludne pytaj 🙂 A neviem ci ti povedia pohlavie, ja osobne som sa to nepytala, lebo mi to bolo blbe, ved ide o to hlavne nech je zdravucke a vedela som, ze o 3 dni mi povedia aj pohlavie. Uvidis aky dr. ti to bude robit, mozno bude ok a ti to povie 🙂 A co by si chcela? Tiez uz mas parik.

patomaja
15. nov 2010

@buburka 😀 presne, ten toaletný sedí úúplne 😀 snehobiely a ešte aj 3-vrstvový... a stále nosím aj vložky, a to som si myslela, že konečne sa ich zbavím v tehotenstve a ba naopak 😠 ale tak čo už.....
A ten svoj strach prekonam asi až v aprili 😖

mnamko
15. nov 2010

@anet2212 normálne mi povedala,že vo štvrtok mám prísť na genetiku po papiere a potom na príjem,aj jednej babe to hovorila po telefóne,som myslela že pôjdem v stredu ale aj štvrtky sa to robí,budem si hovoriť že to je odber krvi,a prečo je tam riziko potratu?ja vo svojom okolí nikoho nepoznám,tak dúfam že ˇaj mňa sa to nebude týkať,lebo oddnes teda cítim malé riadne ako sa vrt íuž od rána.Ja chcem dievčatko,veď sa opýtam hádam po papuli nedostanem,díky za odpoveď,a prečo ti to robili na 3krát?,mne kázala byť uvolnená,

buburka
15. nov 2010

@patomaja do aprila vydrzime 😉

anet2212
15. nov 2010

@mnamko no vidis a nam povedala ze to väcsinou robia stredy, tak aspon nemusis dlho cakat, to cakanie je najhorsie ☹ neviem preco, je to asi zasah do organizmu, ja som sa skor bala aby sa male moc nevrtilo a nenapichlo na ihlu, aby som si nahodou nekychla a tak.... po zakroku som sa snazila len lezat a lezat, nech sa nahodou nespusti plodova alebo krv, kontrakcie... No teraz uz chodim normalne a ked som unavena tak si lahnem. Na 3x preto, lebo mi netiekla plodova voda ☹ najskor, ze asi maju upchatu ihlu, potom ze asi som sa tak velmi bala, ale to je blbost myslim, no az na ten 3x sa im konecne podarilo vodu odobrat. Muz cakal za dverami na vzorky. A to sa jej dobre povie, bud uvolnena... Keby som isla znova tak som znova napäti, ale uz by som sa tak nestresovala a nebala tej bolesti. Aj ti dala taky zoznam co si mas priniest?

helenka2
15. nov 2010

ahojte teraz som prisla z poradne vysledky mame v poriadku a cakame dievcatko 🙂

sonina22
15. nov 2010

@miamia27 no veru ja som vcera v tecsu natrafila na sladky grep a ten som si dopriala je uzasny vcera som skoncila na pohotovosti takze nic sladke nemozem mykoza tak iba ovocie moja kamoska ma stale rovnaku vahu a je v tom istom tyzdni ale poviem ti ona papa ranajky obed a veceru no tak toto by som nezvladla ja viac krat a malo je lepsie

smajka
15. nov 2010

@helenka2 - jeeej, gratulujeme k vysledkom aj k malickej. chceli ste dievcato?

sonina22
15. nov 2010

@helenka2 gratulujme ja som sa tiez dnes dozvedela ze testy dopadli ok tak sa mozeme tesit spolocne super ze dievcatko uz vymyslate meno?

miamia27
15. nov 2010

@sonina22 Tak to ani ja by som neprezila len s ranajkami, obedom a vecerou. Ja stale chrumem nieco aj medzi hlavnymi jedlami... 🙂 Teraz sa pokusam chrumat medzitym viac ovocia, zeleninu, napr. som si nakrajala mrkvu na pailicky... a to chrumem cez den. Ale ja jem aj sladke. No ale vecer sa tiez uz snazim neprejedat, nech to tak rychlo nejde smerom hore 🙂

miamia27
15. nov 2010

Caute baby! Chodite niektora na cvicenie pre tehotne? Ja som bola dnes prvy krat a potom sme este mali hodinovu prednasku na temu co si zobrat so sebou do porodnice, bolo to super! Cvicite nejake cviky pre tehotne? Ak ano ake a ako casto?

seba1
16. nov 2010

@miamia27 kam chodíš cvičiť a v akom čase?

zuzin78
16. nov 2010

@mnamko ahoj, odber plodovej neboli, aspon mna nebolell, ked som bola pri malinkej, ked som ju cakala. kazda sme ina, niektoru boli aj ked ju pichne komar,a ina si to ani nevsimne.

zuzin78
16. nov 2010

@helenka2 super spravicka, blahozelame k dievcatku, aj ja by som chcela dievcatko, uvidim v piatok, ci sa nam ukaze alebo nie 😉

zuzin78
16. nov 2010

@krisruska ja keby som mohla, isla by som rodit domov do Martina,ale odtialto z NZ je to 200 km, tak to je nerealne. 😅 inac v zamkoch je super detske oddelenie, aj z Komarna tam vozia deticky, ktore potrebuju super starostlivost po narodeni, preto som si vybrala Zamky. ja som pri porode mala super lekara, a rozmyslam, ze bud toto poprosim ci nebude aj pri druhom porode,alebo este v zalohe mam jedneho, ten vzdy pride, ci rodis o jednej rano alebo aj cez vikend. mala bola po porode na novorodeneckom den, a bola som spokojna, aspon som si oddychla po tazkom porode ☹ 🙄 , a vedela som ze jej tam davaju tu najlepsiu starostlivost aku vedia. chodila som ju pozerat a aj kojit, sestricka prisla vzdy pre mna, 😉
len ked chces rodit niekde inde, od 34/36 tyzdna sa tam chodi na kontroly, a posledne tyzdne aj dva krat do tyzdna. presne si to uz nepamatam odkedy sa chodi do nemocnice na prietoky, to mi povie moja doktrorka. 😉

blcha
16. nov 2010

dobre ranko babulky ja som sa po dlhom case v noci dobre vyspala tusim uz dve noci po sebe dobre spim nespavost ma neako prechadza chvala bohu 😉
@helenka2 gratulujeme k dievcatku 😵
tusim je tu zatial prevaha dievcatiek mne sa urcite uz neujde 😀 ale aj tak mam pocit ze mam v brusku chlapceka 😉

lusylla009
16. nov 2010

ahojte dnes som bola konecne na sone babetko je uplne v poriadku a uzasne a uz konecne viem pohlavie bude to chlapcek 🙂

seba1
16. nov 2010

@helenka2
@lusylla009 gratulujem k výsledkom aj k určeniu pohlavia, mená už máte?

zuzin78
16. nov 2010

@lusylla009
gratulujem k chlapcekovi 😵

zuzin78
16. nov 2010

@blcha ja som sa tiez dneska dobre vyspala, az na krc co ma zobudil o 4ej a potom som len driemala do 6ej,ale Sofi spala celu noc. 😉

blcha
16. nov 2010

@zuzin78 a sofinka sa ti este v noci budieva?

drobec490
16. nov 2010

@lusylla009 gratulujem k drobcekovi 🙂

seba1
16. nov 2010

@zuzin78 berieš magnézium na tie kŕče? Ja už asi 5 dní a zatiaľ sa kŕče do nôh neopakovali.

zuzin78
16. nov 2010

@blcha ona super spi od narodenia, cez den je to horsie, ale nemozem chciet spiace dieta,ked ja somstale v pohybe. 😀 😀 😀
niekedy v noci place zo sna, nieco sa jej sniva, alebo pricestuje ku mne do postele, a potom ma hlada. proste je to maminkin maznacik 😵 😵 😵 😵

zuzin78
16. nov 2010

@seba1 MG beriem, len somasi bola ulozena ako paragraf, rada tak spim, a potom prisli tie krce, ja beriem len MG ak nan nezabudnem, a niekedy aj vitaminy pre tehulky, ak nezabudnem. jejm vsetko co nezje mna, teraz hlavne citrusy, jem aj bryndzu, tu zboznujeme cela rodina,aj mala, a aj hriby papam, lebo ked budem kojit babatko tak zase ich nebudem jest, sofinka ked sa napapala mojho mliecka a ja som jedla hriby, tak ju bolelo brusko. teraz ju uz kojimlen vecer teraz jej to uz nevadi, uz je velka. hriby ona bude papat az ked bude mat 6 rokov, skor nie.

seba1
16. nov 2010

@zuzin78 bola som len zvedavá, či ti to zaberá, ja so včera objavila doma balenie Magne B6, mám aj nakúpené z DM cmúľacie a šumivé, takže si môžem vyberať 😀

blcha
16. nov 2010

@zuzin78 tak to aj eliska tak ona tiez vzdy dobre spavala od prveho dna co sme prisli s porodnice sa budila len raz asi o5 na kojenie a potom sme do 9 spinkavali a od dvoch mesiacov prespi celu noc ja sa kazdy den modlim aby som mala take dobre dieta aj teraz 😉
eliska spinkava aj cez den tak dve hodinky ale mala obdobie teraz v lete ze sa jej moc nechcelo no ale ked je hore tak neposedi je to taky zivel ale aspon sa nenudime 😉
ideme prave von na prechadzku tak caute 😉

ja myslim ze na hryboch nieje nic zle a ze sa mozu jest ide len o to ze su tazsie stravitelne preto nieje dobre ked ich jedia male deti lebo ich zaludok to este nevie dobre stravit a veru minimalne do troch rokov detom hryby ucite nie 😉