icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
veronnie
22. nov 2010

@buburka
@dominika1988
@blackberry ahojte 🙂 ja mam tiez placentu vpredu - ako aj prvykrat... ale pohyby citim uz dost dlho... mozno ste len prilis v pohybe a si to tak neuvedomujete 😉 alebo mate nezne babatka, ktore vas setria 😵 vsak o par tyzdnov este budete spominat, ako vam bolo dobre - taky kopanec do mechura auuu alebo v noci, ked vas to az posadi v spanku 😀 ale tak co by sme pre nase zlaticka nevydrzali...

kaprik1
22. nov 2010

tak huráááááááááááá, down. nemáme. Už len počkať na tie ostatné, ale tie by vraj mali byť ok,

l81
22. nov 2010

Ahojte, uz som tu dlho nebola a vidim, ze ste medzitym toho strasne vela popisali, ani nestiham citat 🙂 . No ja som zatial pribrala 7,5 kg 😒 . V stredu ideme na sono, tak dufam, ze nam uz Dr. na 100 percent potvrdi, ci je to dievcatko , lebo naposledy si este nebol uplne isty... Inac male male kopka skoro non stop 🙂

seba1
22. nov 2010

@kaprik1 gratulujem k výsledkom, len tak ďalej 🙂 . Ja som pribrala 6-7 kg.

zlatik
22. nov 2010

@kaprik1 Gratulujeeeeeeeeeeem, som rada, ze ti to dobre dopadlo 🙂

c.o.l.a
22. nov 2010

@kaprik1 Supééér, gratulujem!!! 🙂 🙂 🙂

zlatik
22. nov 2010

Baby, co mate male deticky, ktore zatial spia pri vas, ako to budete riesit, ked sa vam narodia babetka. Neviem, ci mame Viktorkovi kupit vacsiu postel a nechat ho spat s nami alebo mu kupit uz velku postel a presunut ho do detskej izby. Alebo ako ste to vyriesili tie, co uz mate vacsie deti??????

c.o.l.a
22. nov 2010

@zlatik No my tiež premýšľame, ako to spravíme, malá síce spí vo svojej postieľke a chceme jej kúpiť už veľkú a detskú posunúť bábätku, ale neviem si to nejako predstaviť, ako si zvykne. Lebo ona kým zaspí, tak strašne vymýšľa a keby nebola zamrežovaná, tak ani cez deň nezaspí. Ani pri mne nevie zaspať, to tiež vymýšľa a zlieza z postele. A ešte k tomu bývame u svokry a máme k dispozícii len jednu izbu, tak neviem, ako sa tam všetci pomestíme. Je to veľká izba, ale bábo bude v noci plakať, tak fakt neviem...

c.o.l.a
22. nov 2010

@zlatik ...sa nasáčkujeme asi aj do obyvky

c.o.l.a
22. nov 2010

@zlatik
myslím si, že tvoj malý by si už mohol začať zvykať na veľkú posteľ. Ja by som si ho zatiaľ nechala v spálni, kým si zvykne, ak sa vám tam zmestí aj jeho posteľ. A potom ho presťahovala do detskej.

seba1
22. nov 2010

@zlatik už som to tu asi písala, ale neviem, či všetko, Maťka sme dali do detskej 4-5 mesiacov pred narodením Jurka - cielene sme sa vyhýbali tomu, že je to kvôli bábätku, ale odôvodnili sme to tým, že je už veľký, pred spaním sme mu čítali a zostali sme kým zaspal, potom sme boli u ňho len 5 min.a zaspával sám, ale potom vždy o polnoci docupital k nám, čo pokračovalo aj po narodení malého, aj sme mu hovorili, že lepšie sa vyspí u seba, ale nesilili sme to, aby nežiarlili, že on je sám a my všetci spolu v izbe. Potom to pokračovalo až do 2,5 roka Jurka, keď sa Jurko presťahoval do detskej a potom už Maťko nikdy k nám nechodil.

zlatik
22. nov 2010

@c.o.l.a Viktorko cez den zaspava celkom v pohode o 13hod, to je uz vzdy unaveny, ale vecer je to katastrofa, este v lete chodil spavat o 20:30hod a teraz si to posunul a ked lahneme do postele o 21hod, tak pomaly hodinu mu trva kym zaspi, tak ma z toho ide trafit, lebo ked zaspi je uz skoro 22hod a som totalne unavena ☹
A co tvoja Linda, kedy ti chodi spinkat?

zlatik
22. nov 2010

@seba1 No ja tiez to nechcem riesit tesne pred prichodom babetka aby to nebral tak, ze ho uz nechceme.
Len neviem ci som nato pripravena, aby s nami nespal a manzel tiez. Ale zas ked budeme spat spolu, tak stale budem trpnut, aby babatko nebudilo Viktorka a naopak 😒

c.o.l.a
22. nov 2010

Linda chodí spať cez obed medzi 12-13, ale niekedy jej to trvá skoro aj hodinu, kým zaspí. A večer chdí medzi 20-21. Dám ju do postieľky a nechám ju tak, kým sama nezaspí.

seba1
22. nov 2010

@zlatik je to ťažké, ja som to zle znášala, keď šli deti zo spálne, mala som pocit samoty, ale hlavne pri Maťkovi to bolo nutné, aj keď to nevyšlo dokonale, ale aspoň pol noci spal sám, ale aspoň to, že pri som pri ňom bola keď zaspával, to bolo dobre. A keď už boli dvaja, to bol horor v noci - bola som obložená ako chlieb deťmi, z jednej strany jeden a z druhej druhý - to keď som kojila a niekedy pri tom zaspala, ale po asi troch mesiacoch som si zvykla. Malého som dávala do postieľky v noci po kojení.

c.o.l.a
22. nov 2010

@seba1 Ja si to malé naučím od začiatku pekne spinkať v postieľke, lebo Linda má obdobia, kedy sa k nám v noci nasáčkuje a ja sa potom nevyspím.

seba1
22. nov 2010

@c.o.l.a ja som oboch dávala do postieľky relatívne poriadne, Maťko si až po presťahovaní do detskej zvykol k nám chodiť. Teraz už ja také problémy nebudem mať, ale vás to čaká doriešiť si to, tak veľa šťastia.

c.o.l.a
22. nov 2010

@seba1 Dík, budem ho potrebovať 🙂

smajka
22. nov 2010

@kaprik1 - gratulka k dobrym vysledkom 🙂
@c.o.l.a
@zlatik - ahojte. mne maly buval ukazkovo od 7 mesiacov 2-3 hodky pobede a vecer chodieval buvat okolo 7.30. dala som ho do postielky do jeho izbicky a on uz vedel ze ma buvat. teraz v lete sme stravili 9 mesiacov na slovensku, kde maly spaval vedla mna na posteli a vsetko sa zmenilo. zozaciatku ma islo porazit, ale uz som si zvykla. v noci sa stale budi a place pokial si ho nedam k sebe. manzel spi ako poleno a ja - ked je tam maly, tak sa stale len prehadzujem. navyse maly mi toci vlasy jeho prstikmi -- tak si to viete predstavit. pobede mi zpi uz len tak 2-3x do tyzdna. ked cez den nespi, tak ide buvat aj o 7, lebo je unaveny a ked pobede zabuva, tak sa mu niekedy ani o 9 vecer nechce. tak ma napadlo zlatik, - ze ti nasi drobci uz mozno nepotrebuju tolko buvat cez den. teraz este tiez neviem co urobime ked sa narodi mimi - neviem si to zatial predstavit a dufam, ze sa samko dostane do nejakej rutiny. asi dopadneme vsetci v jednej spalni...nastastie sa tam pomestime 🙂

veronnie
22. nov 2010

@c.o.l.a @zlatik @seba1 ahojte, tak toto je aktualna tema aj u nas. Dominika spava s nami v posteli - moja chyba, lebo sa mi nechcelo k nej v noci 12x a niekedy aj viac v stavat - tak casto vyzadovala kojenie. kojila som dost dlho, tak uz u nas ostala... z postielky dokaze vyliezt aj ked ma mreze, co sa mi zda nebezpecne, tak ju tam uz radsej ani nedavam. a sama nezaspi ani nahodou, tiez je to vzdy aspon hodinovy maraton - zaspi vacsinou okolo 23 vecer a rano drichme ako Sipkova Ruzenka 😔 takze uvidime - skor rozmyslam o rozkladacom gauci, aby mala vela miesta, lebo sa strasne v noci premiestnuje a skusit zaspavat s nou. ale ked sa na to realne pozriem, urcite to do porodu nestihneme vyriesit, takze to bude riadna sranda u nas 😵 beriem to ale s humorom a snazim sa mysliet pozitivne...ved ked uz budu deti velke, tak budem rada, ked mi vobec daju pusu a nie este aby sa ku mne tulili v spanku 😵 prajem vam (aj sebe) vela trpezlivosi a uspechov maminky 😉

seba1
22. nov 2010

@veronnie my máme jednu posteľ čo majú deti s ďalším výsuvným lôžkom. A je to super vec, pri uspávaní som tam zvykla ležať a aj keď sú chorí aj teraz - tak tam spím aj celú noc.

veronnie
22. nov 2010

@kaprik1 gratulujem, ze je to v poriadku 😵 😵 tak tfuj tfuj, nech aj tie ostatne vysledky dobre dopadnu!
@smajka vidim, ze nas je viac s rovnakym problemom, ale vsetko sa nejak utrasie, lebo musi 😉

veronnie
22. nov 2010

@seba1 vidis, to je tiez pravda - pouvazujem aj nas takou moznostou. vdaka za tip 😉

pippi84
22. nov 2010

Ahojte, tesim sa na to, ked si kupime postielku a ked v nej uz bude nas drobcek, ale este nam treba urobit vedla spalne satnik, aby sme zrusili skrine a dali na to miesto postielku. bude s nami dlho, lebo si neviem predstavit, ze bude mat dva roky a dame ho vedla do izby a ja celu noc budem hore. ale to sa mi teraz zda, nemam skusenosti, len pocity .. a tak ...
Dnes som kupila male pancusky a ked som stala pri pokladni, tak viac krat kopkalo 😀 kto vie ci sme dobre kupili, co nam chcelo naznacit 😕

blackberry
22. nov 2010

@veronnie nech len kopka, tesim sa 🙂 ved uvidime co budem hovorit za par tyzdnov 🙂
@buburka alebo sa hneva, ze my vzdy stojime v tej najpomalsej rade 😀

drobec490
22. nov 2010

baby,tie co ste uz boli na 3 alebo 4D ako dlho ste tam boli?lebo neviem kolko mam ratat ze tam stravim 🙂

pippi84
22. nov 2010

@barborkach
@katuska26
.. baby ste sa dlho neozvali ... ako sa mate?

katuska26
22. nov 2010

@pippi84 ahoj chodím vás kukať, ale nemám chuť prispievať, dnes som bola na poradni, v stredu idem na genetiku kvôli tým triple testom, tak som zvedavá čo mi povedia a či mi zoberú krv a urobia sono ako tvrdí dr, lebo môj dr mi dnes nič nemeral len pozrel srdiečko a prezrel ma či som z gyn.hladiska v poho čo som....
Inak pohlavie ešte neviem ani som sa nepýtala, prišlo mi to že mi je to jedno, hlavne nech mi už povedia že je všetko ok, však som už druhý týždeň v kŕči.... 😒
Tak dúfam že čoskoro sa k vám opäť pridám a kúpim prvú vec pre červíčka 😉

barborkach
22. nov 2010

@pippi84 ahooj 🙂 ja sa mam dobre, bola som par dni v nemocke, lebo som mala pocit ze mi brusko tvrdne, ale nastastie sa to nepotvrdilo, tak som si to tam odtrpela 🙂 uz som tyzden doma. zajtra mam poradnu, tak sa veeelmi tesim, dufam, ze nam povie pohlavie 🙂 neviem sa toho dockat. inak som sa objednala na 3D sono, aj tam sa velmi tesim 😀 inak ani nic nove..dnes ma moje bejby nejaky kopaci dnik, celyyy den snad sa len mrvi, len teraz navecer prestalo 🙂 moje krasne...🙂 obcas vas chodim precitat, ze ako sa mavate, vidim ze uz vela z vas vie pohlavie, to je super 🙂
co je s katuskou by aj mna zaujimalo...dufam ze su v poriadku, mali ist na genetiku kvoli tej HCG a este sa mi neozvala, tusim to uz bude tyzden co tam bola 😒 dufam ze su v poriadku!! a coskoro sa nam ozve... ostava nam len pockat... 😖