Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
st2 tak to je skoda,ale neboj ani sa nenazdas a budes nam pisat radostnu spravu..tak drz sa 🙂
ahojte rada by som sa ku vam pridala. cakame mimi niekedy v prvej pol.aprila, podla mojich vypoctov okolo 10.oficialne to zatial nemam, len podla toho ze M neprisla a testik bol pozitivny. 🙂 st2 - to mi je velmi luto. trosku vas tu poznam, citavam si vas. 🙂
@st2 Aj mne je to velmi luto ber to tak ze to tak proste malo byt priroda to takto riadi, lepsie teraz ako neskor alebo nedajboze chore dietatko cely zivot... Ty to zvladnes a s oporou milovanej polovicky lavou zadnou!!! Budu ta cistit ? Mikropotrat je ako zamlcany potrat? Kazdy doktor hovori ze po potrate a pripadnom cisteni je maternica ako cerstvo porylovana zemina a plodenie ide ako po masle tak velmi velmi drzim palce...
ahojte. tak mne meska menstruacia uz 4. den, vcera robeny test bohuzial negativny... tak uvidime ako to este dopadne, ci budeme mat aj my aprilovca.... 🙂
@ali27 - tak ty ešte dúfaš? Lebo aj ja som v podobnej situácii - na 3. deň po meškaní mi vyšiel test negatívny, tak neviem, či zlyhal test, alebo som si nesprávne tipla ovulku... Aký test si si robila? Ja RapiClear. A to som sa už tešila, že som tehu, keď meškalo...
@st2 - mrzí ma to, ale čoskoro určite príde určite ten správny čas, kedy ti bude tehulkovanie dopriate. Držím palce.
@matja ja som si tiez robila rapiclear... no ja este dufam, docitala som sa na nete, ze este to nie je stratene, ze test moze vyjst negativny a povedzme o tyzden uz moze byt pozitivny... my sa snazime len prvy mesiac, ale M my nezvykne meskat, dostavala som ju pravidelne na 30. den.... tak neviem co sa deje. som si bola ista, ze som v tom a bola som dost sklamana z vysledku ☹ ale nechcem si robit marne nadeje, pockam este do konca tyzdna, urobim opet test a ked bude negat tak sa vyberiem za doktorom
@ali27 - aj ja ešte počkám a potom skúsim radšej Mamatest, keď si ho všetci chvália. Ale zvláštne je, že pociťujem všetky tehu príznaky. Sú 3 možnosti - buď si ich statočne nahováram, alebo som dostala virózu, ktorá dnes skončila môjmu synovi, alebo .... (tá najkrajšia možnosť 😉 )
Ináč ja mávam cykly veľmi rôzne, zvyknem sa orientovať podľa ovulky, no keď v noci 4-krát kŕmim malého, tak si teplotu merať nemôžem. Minulé tehu som na základe teploty vedela, že som tehu hneď, ako mi meškala MS, nemusela som robiť žiadny test 🙂
@ali27 - tá predtým odpoveď patrila samozrejme tebe 🙂
tak daj potom vedieť, ako sa to u teba vyvíja, ja som to tu síce dnes ráno zabalila, ale ešte mám nejakú nádej. Teším sa z toho, že mi je zle, len dúfam, že to nie je tá viróza. Paťko pred 3 dňami zvracal, potom ho preháňalo. Hádam som to od neho nechytila a príčina je niekde inde.
ahojte, matja a ali27- ja som mala prvy tiez negativny. stale mi neslo do hlavy jak je to mozne, ked mi M neprisla -a tiez chodi na cas. tak som si kupila druhy, asi tak o tyzden a bol pozitivny. tak vam prajem vela stastia, aby ste to mali rovnako. 🙂
@matja hehe no ja si na sebe tiez vsimam priznaky teho 🙂 som strasne pazrava, rychlo mi vytravi... stale by som len nieco jedla 🙂 mne nebolo zle pri prvom, takze ani teraz necakam, ze mi bude zle. ja tiez este kojim malu... a velmi casto, tak si aj hovorim, ze mozno to tentokrat s tym otehotnenim nebude take jednoduche ako po prvy krat ked som bola v tom hned 2. cyklus. no uvidime, budeme cakat. ozvem sa samozrejme ako to dopadlo a idem zhanat dalsie testy, vyskusam inu znacku, aj ked rapiclear sa mi osvedcil pri dcere. a to som si robila test hned asi na 4. den co mi meskala a ciarky boli teda kvalitne... urobila som si hned dva, lebo som tomu nemohla uverit 🙂 tak nech nam to vyjde!!!!
kocky dakujem vam este raz ze na mna myslite
dnes uz je na srdiecku lepsie a verim ze sa ihned coskoro zadari
drzte sa tu vsetky do jednej 🙂
@ali27 ja tiez dojcim a casto a vedela som aj bez testu, ze som v tom (unava, lenivost a trochu nevolnost ako pri prvej) a ciarky to potvrdili, len az do 4.9. nebudem vediet kedy sme usulali (ja mam predpoklad, uvidime, ci sa potvrdi). a to mne ani nemeskala MS, lebo ja nikdy neviem, kedy sa jej uraci prist 😀. takze ako skusena mamina to urcite citis spravne 😉 drzim palce
@matja drzim palce aj tebe. pocity nemas ziadne?
@prsky - áno, mám tehu pocity a riadne, dnes v noci mi bolo strašne zle, až som o 3.30 vracala. Lenže mám aj teplotu a môže to byť aj spomínaná viróza, malý mi tiež pred pár dňami zvracal, predtým bol chorý muž. Okrem toho mám aj ďalšie príznaky, len či si to nenahováram? Momentálne sa však cítim viac chorá ako tehotná 😅 A nechcem si dávať žiadne lieky, ak som náhodou tehu, radšej to nejako pretrpím...
Muž mi bol kúpiť mamatest, zajtra budem asi testovať. Peknú nedeľu všetkým.
Ahojte baby, aj ja som tehu termin mam asi prvi aprílový týždeň 😅
Pri cérke mi bolo velmi zle az do konca, uz od začiatku tehu som zvracala asi zo všetkého a potom ma strasne pálila žáha. Teraz som v siedmom týždni a zle mi bolo minimum, až nato že odo dnes musim ležat. začala som špinit a lekar mi na to ´´oddychovať´´ 🙄
Aj s cérkou som bola natom podobne musela som vela oddychovať, vela som spala. Ale teraz to nieje take jednoduché o malu sa treba tiez starat. 😀
Pekný zbitok nedele.
caute kocky,no tak ja som aprilovka tiez🙂asi 7 april ...20teho idem na prve sono .zijem vo francuzsku a po franc.nerozpravam tak to tu budem mat asi tazke a mozno budem mat viac otazok na vas🙂dufam ze mi pomozete
zatial sa citim super ,len som veelmi unavena a toci sa mi hlava ,,ale zle mi nieje🙂
tak zatiim
ahojte.
mne byvalo tiez zle pri prvom, vracala som aj 4x denne prve 3 mesiace. potom sa to na par mesiacov upravilo a tie posledne som mala zase zahu. teraz mi zle nebyva, len obcas ked som hladna, ale uz teraz ma trapi zaha ked sa najem.
lenkalela - to ti moc nezavidim, ale neboj zvladnes to. celkom ma zaujima ako to bezi vo franc. ked si tehotna.-scany, navstevy u doktora, porod...tak nas informuj. 😉
kalman - tiez si pamatam ked som cakala maleho, tak som si oddychla, obcas aj pospala... 🙂 teraz si urcite nebudem moct oddychnut,kedze moj maly je ako opicka - stale v pohybe.ale urcite to zvladneme.
Ahojte... 🙂
aj mne asi zacali nevolnosti uz od piatku - ale viacej vecerne a nocne - mam to nejake prehodene 😅 najviac sa v noci budim na to, ze je mi spatne.... 😒 ale zatial som to ustala bez objimania zachodovej misy... 😅
dnes mi bolo uz aj poobede.. tak som si trocha pospala a potom to preslo....
No a to umyvanie zubov - to je pre mna ako za trest...vzdy vychadzam z kupelky s cervenymi očami co ma tak fajne vynadrapuje jak žabu 😀 😀
A ahojte nove členky... 😉 🙂
@matja ja som si robila minuly tyzden test a mi ukazalo negativne a ked som si zrobila o styri dni nato tak mi uz ukazalo pozitivne,tak som bola z toho prekvapena,lebo som uz necakala...a tak som si zrobila este jeden po dvoch dnoch a opat tak snad mni to v piatok potvrdi aj doktorka...takze skus este jeden a mozno ze uz bude pozitivny..🙂
smajka – určite to zvládneme
aj Adelka je ako opička stále sa namňa vešia 🙂
Naštastie máme babku len o tri domi dalej tak nám velmi pomáha. Malá ju má velmi rada, su často spolu 🙂
lenkalela – Ahoj aj mne sa strasne točila hlava asi do piateho týždňa, potom to prešlo, a dokonca vôbec nepocitujem unavu ale naopak mam vela energie 😅 Ale po dnesnom ráne ked som krvácala (teraz uz len špinim) som chytila riadny šok tak sa musim krotit. Začala som totiž malovat kuchynu a gruntovat celí dom 😀
Dnes sa uvedomil aj manžel že mi teraz bude musiet pomáhat dokonca až umyl riady, preňho strašná drina 😀
@matja - ja mne vyšiel pozitivny test az tyzdeň keď mi meškala menzes 😉
@kalman a ako to zvladnes s malou ten oddych? Ja som bola tiez z dcerkou od zaciatku tehu len lezmo, boli sme po umelom, krvacanie skore otvaranie sa, nemocnica no proste des, ale teraz dufam, ze to nebude hrozit, lebo to asi pri malej nezvladnem ona je tiez stale v pohybe manzel stale na stavbe, kedze staviame domcek....
tiez som zo zaciatku spinila, dali mi utrogestan, ten som brala aj pri malej tak hadam bude dobre 🙂 Lebo inac neviem, neviem asi by som to psychycky nezvladla nebyt s malou 😒 , kedze je vytuzene dietatko dost na nej lipnem...
dievčatá, máte niektorá taký akoby ovulačný výtok? Prestávam tomu rozumieť, neviem, či náhodou nemám ovulku teraz. U mňa by to nebolo nič výnimočné, keďže mávam rôzne dlhé cykly (28 - 45 dní). Ale zase to môže byť aj tehu výtok, nie? Moja viróza ináč pretrváva, po nočnom vracaní ma začína preháňať, takže sme to schytali doma pekne postupne všetci traja. Nočná nevoľnosť nemusela vôbec znamenať príznak tehu... 😒
@matja ja mam standardne aj kvasinky aj vytok, ale neviem, ci vyzera ako ovulacny, to som nikdy neskumala, ako to ma vyzerat. je taky ciry a je ho viac, akoby som si ucvrkavala, ale to som mala aj u Laly pocas celeho tehu.
baby, sa mate, ja idem na potvrdenie tehu az 4.9., ale zato uz budem okolo 9tt alebo 11tt (mam 2 predpoklady na otehu 😀 ). takze nebudem zas dlho vyckavat na dalsie obrazky 😉
@lenusa - Ja som zvyknutá že si ju babka bráva na pol dňa k sebe, uz pár mesiacov robím nechty aj vtedy ju má babka, a výkendy je doma tatinko. 🙂
takže teraz keď musím oddychovať tak ju asi bude bravat na poobede k sebe a donesie mi ju az vecer na spinkanie.
Keby som na ňu bola sama asi by som to nezvládla 😒
aj ja som bola s cérou trikrat v nemocnici kým som porodila, pri vyšetrení cukru v 26tt. som chitila alergickú reakciu na cukor a skoro som porodila, žiadna sranda 😀
Tiez mi malá chýba keď nieje somnou, ale zbožňuje babku moju svokru, moja mama je daleko, a je to prvé vnúča 🙂 😅
ahojte zienky 🙂 az teraz som sa od stvrtku dostala k pocitacu...velmi krasne vam vsetkym dakujem za gratulacie 😀 😵

@maahuliena uz nic nenarobim, a ja viem ze sa coskoro zadari, ked uz vieme ze to ide tak si pockame len na ten spravny cas, a vy sa vsetky drzte 😉