Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@matyasovsz ...ono budú ešte iné bolačky 😅 😅 😅
http://baby-web.topky.sk/Clanky/a2674-Tvrdnutie...
niečo o tvrdnutí bruška...
@maahuliena 😲 to som nevedela 😉 . Och, veru budú... 🙂
@matyasovsz vdaka za članok... už teraz mam bobky, ako som si to prečítala 😅 😕 no nejako to zvladneme... 10. mam poradnu... tak uvidíme čo povie doky 😲 😲
@maahuliena Ešte ked môžem k tomu tvrdnutiu. A bežne počas dna máš to brucho také tvrdšie alebo mäkké alebo tvrdé, tam v podbrušku? Lebo ja ho mám také tvrdšie počas celého dna ale neviem či to nieje normálne. Mäkké brucho v tehotenstve asi neexistuje... 🙂
@maahuliena to som ťa nechcela vystrašiť ☹ . Neboj, vážne to nebude. Ja len, že to neviem rozlíšiť v normálnom stave a keď náhodou stvrdne... Dobre by bolo, keby poradili tu baby ktoré už rodili a vedia to posúdiť. Tak prosím píšte 🙂 . Ďakujem 😉
@matyasovsz je take tvrdšie, nie uplne..... ale to je preto, že maternica sa už "rastie" smerom von... 🙂 🙂 Takže take ma byť normalne v tehu 🙂
@matyasovsz som v pohodke 😀 no ja len ked som si prečítala, že by nemalo tvrdnuť v pokoji.. tak prišli na mna mraky 😅 😅 😅 lebo to bolo v pokoji... ale zatiaľ je klud... magnezko nasadené... tak len veriť, že to nebude často.. 😉
@matyasovsz
@maahuliena ahojte 🙂 tvrdnutie bruska je pre mna spanielska dedina, aj ked som uz rodila 😅 moja skusenost: tvrdsie brusko je v tehu stale, ale ked brusko tvrdne, je to akoby vam niekto na brucho zatlacil, mne pride niekedy az nevolno... ale pokial to netrva prilis dlho, neopakuje sa casto alebo to vyslovene riadne neboli, tak je to normalne. mne doky povedal, ze proste maternica rastie a aj sa pripravuje na svoju najdolezitejsiu pracu 😉 tiez pijem sumive magnezium, ale zas nie kazdy den, aby maternica uplne nezlenivela 🙂 inak aj to bolenie dole - akoby roztahovanie kosti - je normalne. ja som to mavala kazdu menstruaciu, takze som zvyknuta...
cize pokoj, vsetko je tak, ako ma byt 😵
@veronnie dakujem 🙂 😉
@matyasovsz ja osobnu skusenost s tym nemam, ale my mame aj tu kolisku, ktoru budem mat v izbe na poschodi, a ta sa prenasat neda, a dole som malu vzdy mala v kociku a ten mi dost zavadzal. Inak tie kosiky maju v roznych kvalitach, cim drahsia, tym stabilnejsia, tu to jej velmi popularne a kazde ktore predavaju musia splnat normy. Inak to babo ta az tak velmi nepohybude 😉 a my sme uz od 4 mesiacoch dali malu do normalnej postielky, a tiez niektory ludia davaju babo v tom kosiku do velkej postielky, ze aby si zvyklo na vaci priestor v postielke. Takze ja ten kosik urcite kupim
Baby tvrdnutie bruska je uplne normalne, vo vyssom stadiu teho to uz bude pravidelne a viac to budete citit po sexe, ked vlastne to tvrdnutie je stahovanie maternice. Som citala, ze je to aj dost dobre, lebo maternica sa pripravuje na porod. Ked je teho zdrave, tak to nemoze nijak uskodit, aj ked pri rizikovom sa vacsinou strachuje, ze to moze vyvolat otvaranie krcka.. Tu v UK sa to nijako neriesi, u nas som vela krat pocula, ze vo vyssom stadiu to riesia...Dufam, ze to dava nejaky zmysel 😉
ja som v prvom tehu bola kvôli tvrdnutiu brucha a tým aj skracovaniu krčka maternice pár krát v nemocnici,takže určite to nepodceňujte 😉
ale tým som nechcela nikoho vystrašiť - len si myslím,že tá posledná veta v tom článku je pravda pravdúca : Radšej ísť k lekárovi sto krát zbytočne, ako raz a neskoro!
@mirrinka a mala si to nejak často, ked si bola v nemocnici? Ja to pocitujem tak max 2x do dna...aj to len na par sekund...ale su aj dni kedy nič... ved keby to bolo často, nevaham a idem na pohotovosť... 😉
@maahuliena práveže som to nemala často....spomenula som to na poradni,pozrel ma a zistil,že sa mi skracuje krček....prvýkrát som bola v nemocnici v 22 tt ☹ najčastejšie mi tvrdlo ked som bola v klude ležala na chrbte...
@mirrinka no pekne.. tak aj tak by na to dali len Mg... pripadne tie Mg infuzie... ja to skôr pocitujem, ked sa drobec veľmi hybe 😕 😕 tak uvidíme čo mi povie na poradni... 😒
@mirrinka ved ano, nechcela som bagatelizovat. mna tiez v 2Ott doky pri prvom vystrasil, ze sa skracuje, ale sa to nastastie nepotvrdilo. krcok mi pozeraju na kazdej poradni, lebo som po operacii, tak to hadam zachytia keby daco 😕 aj ked je pravda, ze pri porode som ani nevedela, kedy som sa otvorila, skocila som rovno do druhej doby porodnej 😅 takze ja trpnem do kazdej poradne, ci sa neotvaram 😒
Taktiez pozor na to pozeranie krcka, tu sa ta ani nedotknu pokym by fakt nebola riadna pricina, lebo aj to moze dopomoct krcku aby sa otvaral...
Baby nechcem tu zniet priliz lahostajne, ale na SK sa dost okolo teho hysterci...tehotna zena pocituje pocas teho take vseliake bolesti, a tiez casti tela o ktorych sa ani nevie, pokym nie je teho...ale to je velakrat prirodzenost tehotenstva.
Urcite by som nepodcenovala velke krvacanie, alebo krce v bruchu, alebo vysoky tlak. Ale to tvrdnutie je fakt prirodzene....
@mirrinka pozri ja sa nehadam, kazdy ma iny nazor, ja som tvrdnutie brucha pocitovala cele teho, pocitujem ho uz aj teraz, ked som bola prvy krat teho, skoncila som v nemocnici 2x s velkymi krcami v bruchu...pocas celeho teho ma nikdy nepozerli zdola....a vdaka tomu, ze to nijako nedramatizovali, tak moja psychika na to neutrpela, aj ked som uz bola po jednom potrate...nakoniec som potiahla cele teho...
Ono to je do urciteho stadia teho nie je urcte toho vela co moze doktor urobit...
Stres urcite nie je odpoved....
@emmaelzer veď ani ja sa nehádam,a ak to tak vyznelo,tak som sa ťa nechcela nijako dotknúť,ja som len napísala svoju osobnú skúsenosť 🙂 .... určite je to v každej krajine iné,no ja som rada,že ma dr.pozerá aj zo spodu,aspoň viem na čom som a či je všetko ok.... všetkým nám držím prsty aby sme to dotiahli do šťastného konca (alebo začiatku? ) 😀 😀
Kedze som uz viac krat pocula, ze magnezium pomohlo teho zenam, tak som nasla zopar informacii o magneziu pre anglicky hovoriace dievciny, ak mate zaujem tak neskor prelozim pre tie, ktore nehovoria ang.
Magnesium
Magnesium is a mineral that your body needs to form bone, protein and fatty acids. It relaxes your muscles and helps your blood to clot appropriately. This is a useful mineral if you suffer from leg cramps. Studies show that magnesium levels are lower in women who have had a premature labour.
Furthermore, because it has a good effect on muscles, it can help to prevent premature contractions by relaxing the muscles of the womb. Scientists have investigated the effect of giving magnesium during pregnancy and found that women taking magnesium supplements had less chance of having low birthweight and premature babies, and their babies had better Apgar score.
Magnesium is known as 'nature's tranquilliser', so it can be invaluable if you are suffering from tension and/or stress. It's also a good basic treatment for insomnia. Take it as a separate supplement (apart from what is contained in your multivitamin and mineral tablet) for best effect. A total of 200mg per day is the optimum dosage. If you need help with sleeping, take it about an hour before going to bed.
@maahuliena no tak tomu verím, že to ešte bude horšie. A ešte to moje celodenné sedenie za počítačom v práci tomu asi prispeje! No ale keby som mala mať len takýto problém, tak som rada, v najhoršom zostanem doma a budem vylehovať 😀
@mnamko gratuľujem k 90% dievčatku 😀, nech len tak ďalej krásne rastie!

Aha, ja som si myslela že je to len tvrdé a nič. Bruško ma zatial nebolelo... 😕 Je to ťažké takto to odhadnúť. Ale mávam krče v pupku. Vtedy sa nemôžem ani postaviť, tak to bolí a cca po piatich minútach to prejde. Dávaj si na seba pozor aj na malú 🙂. Neboj, sme silné ženy
😉 .