icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

natas4
1. dec 2010

@pippi84
@mnamko
mne zas bolo povedane ze mame narok na celych 20 dni dovolenky...tak ma to potesilo, lebo tiez som si myslela, ze budem mat narok iba na alikvotnu cast...tvrdi mi to kamoska co rodila tento rok a aj moj sef...tak hadam maju pravdu 🙂

riamim
1. dec 2010

@mnamko Ja mávam tiež také čudné bolesti na ľavej strane, ale len občas - a presne, je za tým zhoršené trávenie a nepravidelná stolica... Čo narobíme, teraz máme to tráviace ústrojenstvo také utláčané.

mirka7582
1. dec 2010

ahojte zienky tak sono dopadlo dobre mali je zdravucky 😀 tak sa teskame .mam placentu v predu 😕 preto maleho tak velmi necitim 🙂 ale niekedy dava o sebe vediet 😉 tak som rada dr. nevedel potvrdit ci je to chlapcek ,alebo dievcatko 😝 moj gyndos povedal ze je to chlapcek 🙂pojdem na 3D dufam ze tam mi to potvrdia ,maly sa stale hybal 😀 ozaj aj manzelik bol dnu somnou tak maleho vydel aj ked ho doki meral tak bol stastny .maly vazil 395gramou 😀asi bude chlapisko ved ma pokom 😀

zlatik
1. dec 2010

@asteri A aj ti nieco blizsie k tej placente povedali? O komplikaciach atd?

molnitko
1. dec 2010

@pippi84 neviem ako dlho robíš a akú máš zmluvu, ale tehotenstvo je prekážka v práci a tak sa dovolenka nekráti. teda pokiaľ viem ja, ja som aj pri predchádzajúcom tehotenstve prenášala celých 45 dní dovolenky - pracujem v školstve a to som od polovice februára bola PN a rodila som na konci augusta. dovolenku som si vyčerpala po ukončení materskej a tak plánujem aj teraz. Po materskej šup ho na dovolenku a tak budem doma o 2 mesiace dlhšie 😀 a krpec bude mať skoro 8 mesiacov keď pôjdem do práce.

blackberry
1. dec 2010

@dominika1988 nech sa pan doktor nehneva, ale takyto pristup si predsa nemoze dovolit. Ja mam tiez nadvahu a aj placentu vpredu a neni na uzv ziaden problem. Chyba bude tak akurat v doktorovi a jeho ocividne nekvalitnom ultrazvuku a nabuduce ti nieco take povie, ze nevidi, tak by som zvazila zmenu lekara...

smajka
1. dec 2010

ahojte. my sme dnes boli tiez na sone. vsetky testy dopadli dobre a malicke je v poriadku. stale sa vrtelo a zivalo. bolo krasnucke, uzasne.. 🙂 sonografka nam nechcela prezradit pohlavie, vraj sa nemame ani snazit - ze je velmi zaneprazdnena. tak musime pockat na 3D. taky sme dnes stastniiii...
@mirka7582 - gratulka, ze mate tiez vetko v poriaku 😉

smajka
1. dec 2010

@kaprik1 - gratulujem k dievcatku. 🙂

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
blackberry
1. dec 2010

@smajka jej, parada, taketo spravy su skvele a urobia den 🙂
@dominika1988 hm, clovek by cakal aspon trosku ludsky pristup, zvlast u prvorodiciek, lebo nevedia co ich caka... a ani nam neni prijemne, ze nemame postavu modeliek a pomaly sa citime blbo, ze sme si dovolili otehotniet. Ja mam teda stastie, lebo sestricky na poradni su neskutocne zlate a rovnako aj doktor. Neviem skus popremyslat nad inym lekarom ak sa jeho pristup nezmeni. Netreba zabudat, ze on je tam pre teba a nie ty pre neho 😉 Nedaj sa!

seba1
2. dec 2010

@kaprik1 gratulujem k dobrým výsledkom a aj ku dievčatku, tak budete ako z rozprávky rodinka s tromi princeznami 🙂 .

seba1
2. dec 2010

@smajka teším sa z vašich dobrých výsledkov, ja mám morfológiu o týždeň a poradňu dnes, trochu sa obávam, ako to dopadne, som sa aj teraz nedávno rozčúlila na chlapcov, že neposlúchali a potom mi až prišlo zle, niekedy som taká nervózna, to asi nebude moc dobré pre malé ☹ .

nickuska
2. dec 2010

@mirka7582 Tak to je ake super 🙂 Gratulujem ku zdravemu babätku 🙂 Len nech pekne rastie, my sme len 312 gramovy 🙂 Asi musime lepsie papat 🙂 Tak manzelik bol stastny, ked videl ako sa vam malicky hmyri, ze? 🙂 No som zvedava, co ti povedia na 3D. A ja mam tiez placentu vpredu, malickeho citim len pobokoch, ale o to silnejsie ;) vcera vecer mal zrejme trening kick boxu, ako z divych vajec 😀 😀

emmaelzer
2. dec 2010

@smajka takze sa vam ju nepodarilo prehovorit...kolko sa vam venovala? 15 min, co? Preto nemaju cas lebo to tu beru ako na bezacom pase...No co uz...

seba1
2. dec 2010

@mirka7582 tak ste mali pekný deň, budeš mať asi radneho valibuka 🙂

mirka7582
2. dec 2010

@nickuska to poznam hlavne na lavej strane 😀
@seba1 asi ano nevadi nech je aky chce byt ked mu chuti papat 😀
@smajka dakujem 😀

zuzin78
2. dec 2010

ahojte holky, ako sa mate? nase male kope ako o dusu, citim ho stale viac a viac a uz aj vidno kopanceky na brusku, jamam placentu vzadua v 20 tt vazilo okolo 285g. 😀 😀

zuzin78
2. dec 2010

@mirka7582 blahozelam ku chlapcekovi 😉

zuzin78
2. dec 2010

holky prislo mi do mailu par vianocnych receptov,ak ma niektora zaujem poslite mi mail. adresu do ip, poslem vam to. neda sa to tu skopirovat

seba1
2. dec 2010

@mirka7582 ja len obdivujem, nehovorím, že vadí, je to len dobre, že prospieva 🙂. Moji chlapci pri pôrode mali 3700 a 3800 g, teda tiež neboli malí a teraz očakávam, že okolo tých 4 kg to môže byť.

buburka
2. dec 2010

@mirka7582
@smajka a vsetky ostatne ...gratulujem k super vysledkom...tento tyzden same dobre spravy 😉
@zuzin78 - to je take fajne, ze male tak citis...ja sa zacinam normalne obavat, lebo myslim, ze maleho stale necitim, alebo som citila a uz necitim...alebo to bolo len spatne travenie....sama sa neviem vysomarit, ale ako sa blizi pondelok (mam poradnu) tak tym som nervoznejsia 😒 No co uz...snad sa pridam tiez k vam, ktore maju dobre spravy 😉
Ozaj baby..vsetky idete na ten komercny 3D/4D ultrazvuk?

aeisha
2. dec 2010

@buburka no po pravde som premyslala nad ultrazvukom, velmi. Ale rozhodli sme sa ,ze skor nie...Chodim na teho pripravu s certif.porodnou asist. no a ta sama povedala, ze sono je pre dietatko nieco neprirodzene... tie 3 sona(niektore viac) su potrebne. ale 45 minutove 3D sono je dlhe a zbytocne stresuje dietatko..Ze pokial nie je nejaky dovod, obavy...tak skor nie....Ale je to na kazdej osobne. Ja tiez nie som moc za to...Treba sa rozhodnut, zvazit.... Inak sa nam nase nechcelo tiez ukazat..tak to musime vydrzat do dalsieho sona, alebo mozno nam pripravi prekvapenie az v den "D" 😀 drzim vam vsetkym paste a tesim sa z pozitivnych sprav 🙂

buburka
2. dec 2010

@aeisha - prave preto sa na to pytam, pretoze moj muzik by chcel, ale som rizikova a na zaciatku ma dost casto museli kontrolovat na usg ci je vitalny plod a citala som ze nie je dobry ten vysokofrekvencny zvuk pre male, ked sa robi Usg casto.
Tak sme rozmyslali, ze mame vlastne par peknych fotiek s Usg a este snad par pribudne do porodu a tak by sme si asi skor spravili nejaky pekny foto albumik s fotkami nasho tehotenstva od tehu testu az po prvu fotku maleho po narodeni......no neviem... na morfo idem az v 23tt, tak sa asi poradim aj s Dr. ... no a som zvedava aj kolko to tu u nas stoji, pretoze som pocula, ze poniektory za to pytaju riadne vysoke ceny 😒
Stale zvazujem...... nie som stale rozhodnuta ci ist...

emmaelzer
2. dec 2010

@buburka nic sa neboj, ja som uz skoro 24 hodin necitila poriadne pohyby, ale viem, ze ked mi stvrdne brusko, tak sa male presuva, lebo velkrat sa mi uz podarilo aj chytit hlavicku, dokonca uz aj moj muz citil hlavicku, niekedy je proste to babo aktivnejsie niekedy nie, taktiez uz teraz ked to je druhe teho, viac uz viem, co to je ako som vedel prvy krat

buburka
2. dec 2010

@emmaelzer .ciii, ze hlavicku...ta ty uz si jaka expertka 🙂
A ja ani neviem ci creva, alebo maly.....joooooj uz nech je pondelok a indem na to usg, lebo ma poraziiiiii 😒 A inac ja ani nemam nejake tvrdsie brusko a ked mam pravdu povedat, tak je dost velke, ale vobec mi nezavadzia...ze by ma tlacilo ked sedim, alebo sa zohnem, alebo tak.....a to by uz asi malo nie? sak ked mam maternicu az niekde po pupok...tak by som to mala citit....alebo prilis si uz namyslam....aj to dost mozne 😖

mirka7582
2. dec 2010

@seba1 no teda mi budeme mat teda riadne babetka 😀
@buburka neboj sa ani ja som maleho kazdy den necitila 🙂 ani necitim sice teraz ma kopkal neboj sa aj teba bude
@zuzin78 dakujem dufam ze bude chlapcek 🙂

katuska26
2. dec 2010

@buburka netráp sa ja som pri Viktorke prvé pohyby cítila až v 20tom týždni, neboj ono sa ti to každú chvíľku rozbehne... 😉 ja som sa ráno o štvrtej zobudila a nie a nie zaspať, tak sa aj maličká zobudila a boli sme asi hodinku hore, no paráda, dúfam že sa to nebude opakovať 😕

zuzana0204
2. dec 2010

@mirka7582 dakujem.....

zuzana0204
2. dec 2010

@katuska26 to je super.....niekedy su zbytocne akokekolvek obavy.....🙂

zuzana0204
2. dec 2010

@mirka7582 AHOJ gratulujem k zdravemu babetku..my sme boli na tom morfo v BA u dr. Holana..uplne super odborník......vsetko na chlapcoch popozeral..vsetko nam hodil na dvd, a obidvaja maju 400 g co je uplne super..pretoze zatial v pohode sa vyrovnaju ,,jednotehotenstvu,, dokonca nam vyratal ze ak vydrzim do 38 tt tak budu mat 2800 g...co je teda na dvojicky super vaha......tak uvidime ako to cele dopadne nakoniec....