Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@zuzin78 ja som ju zapla okolo ôsmej a spať som šla o desiatej, takže OK, ale niekedy ak keď idem spať kľudne - naša má už 10 rokov a nikdy netiekla a muž chodí spať o dvanástej, jednej, takže on sa ešte mrkne na to a neruší nás, zavrem kúpeľňu a dá sa, najviac aj tak hučí do pracovne, ale muž to nerieši, veď prať treba a on je tam aj tak od rána do večera, takže by ho to rovnako rušilo kedykoľvek inokedy.
@zuzin78 ja som s nimi robila veci, hneď ako chodili, aspoň to prádlo sa mi snažili pomáhať napchať do práčky a teraz už oveľa viac zametajú, polievajú kvety, chystajú na stôl príbory a taniere, dopĺňajú toaleťák, vykladajú nákupy z tašky atď. Nepáči sa mi keď deti nie sú vedené k pomáhaniu, ale každý má ako si to doma zariadi. A minule so mnou Maťko robil koláč a bol mi rovnocenným pomocníkom, ale niekedy je to náročné niečo spraviť keď chcú veľmi pomáhať - trvá to potom dlhšie 🙂 .
@seba1 mojho manzela nic nevyrusi zo spynku ani ked by kamion isiel okolo neho, ani keby strielali z dela pri nom, ked spi tak spi,ale co ho zobudi, ked len sofinka zakasle. to je hned hore. . je to zaujimave, a ja spim ako mys , na vsetko sa zobudim, aj ked mucha preleti okolo mna. aj ked si sofinka s prepacenim prdne do plienocky, co ma este na noc , a uz som hore. 😀 😀 😀 😀 😀 😀
deti sa tesili z Mikulasa? nasa ako tak, este je mala, a dostala aj hello kitty macku, dalsiu do zbierky, a stale hovfori, ze to ocko doniesol a nie mikulas, hovori to vo svojej reci, ale ja a mm jej rozumieme, snazi sa pekne hovorit, ale jazycek ju este neposlucha,a musi dva jazyky zvladnut naraz 😉
teraz mi tu nosi k PC hello kitty nohavicky, tak uz ich mam pri sebe 15ks, a este ma vvo svojej skrinke asi 8ks, 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@seba1 to poznam, ja som minule vianoce robila s malou trojnasobnu davku vanilkovych roztekov, boli sme obidve od muky a aj cukru ale tak sa jej to pacilo, radost sa kuknut na fotky,, co som spravila. 😀 robila som kolace na vianoce aj ked mala 8 mesiacov, posadila som ju na stolicku a ked tam nechcela byt ,tak som ju dala na zem, a ona sa koltulala kde chcela, a od malinka vie, ze ku kachliam a ku sporaku nesmie ist ,ze to je horuce, ze to paci, a tak isto aj noziky ze nesmie, ona sa tesi ,ked moze so mnou upratovat, dam jej handricku a snazi sa utierat a potom sa tesi, ked ju mm pochvali aka je sikovna. a zboznuje vesanie pradla. 😀
@zuzin78 môj muž tiež spí spánkom spravodlivých a tvrdí mi, že naše deti sa moc v noci nezvykli budiť 🙂. Vy malú učíte dva jazyky? Naši hovorili veľa už dosť skoro, ale Maťkovi veľmi nebolo rozumieť, ale zasa Jurko hovoril zrozumiteľne veľmi skoro. Naši sa tešili z Mikuláša, ale asi naj to bolo keď mali 4-5 rokov. Je to pekné robiť spolu s detičkami, len naozaj niekedy náročné ako píšeš aj ty, ale treba byť trpezlivý a potom je z toho super pocit, keď je vidieť ako sa deti tešia.
@drobec490 ďakujem, ale nie je to vždy ružové, hlavne veľký je dosť tvrdohlavý a často mám z toho hlavu v smútku
holky, neviete ci uz v blave v obchodoch Hm, CA, Zara su uz zimne detske veci?
@seba1 ano ona ma dvojjazycnu vychovu, tu na juhu treba, a nie je jej to na skodu,len kedy na maminku nejaky ten jazyk skocil, ona je po mm, on nieco pocuje a rozumie tomu, a ja sa musim vsetko len nabiflit a nic z toho neviem. 😒
v skolke uz budu mat anglictinu,ale zatial to stopujeme, aaj tak do skolky ide az ako 4 rocna, tak dovtedy sa hadam rozhovori,
@zuzin78 ja som tiež z juhu, ale hovorili sme doma iba slovensky, maďarsky neviem, ale čítala som, že detičkám to vtedy trvá dlhšie než sa riadne rozhovoria, niekto je na jazyky talent a iný nie, ja tiež nie som, ale môj muž je talent na všetko, len tej empatie by mohol niekedy trochu viac mať
@anet2212 ahoj, no máme už doma dve dievčatá. Jednu 13 ročnú a jednu 3 ročnú. Teraz to bude opäť dievčatko. Náš tatino tvrdí, že keby sme mali 12 detí, tak to budú aj tak všetko dievčatá 😅 . Tak to už hádam radšej ani skúšať nebudeme. Aj naša už kope o sto šesť. Ale v noci je to super. Vtedy zatiaľ spinká. Dievčatá kopkávali a vrtili sa aj dlho do noci a potom skoro nad ránom. Mená máme dve. Dievčatá chcú Kristínku, a tatino by rád Táničku. Tak uvidíme.
Ja sem tiež moc nestíham chodiť. Ale vždy keď som tu bola, tak som ťa hneď nenašla.Nevedela som, že čo je s tebou. Som rada, že je aj u vás všetko ok. Tak nech sa rýchlo vyliečiš.
@drobec490 ja to teda nerobím rada 😠 , neviem si predstaviť ako by som to zvládala stáť pri zákazničkách, mne je to najhoršie keď musím dlho stáť, to lepšie je chodiť
@kaprik1 naše kope dosť večer, keď sa ukladám a aj ráno keď sa preberám, ale dosť aj cez deň, urobila som z toho záver, že to bude chlapec a dosť živý, uvidíme, či mi to víde. Možno až to trináste by bolo u vás chlapec, tuším aj Mária Terézia mala asi 16 detí a len jedného chlapca
@seba1 ani ja po madarsky neviem, ale ked tu uz zijeme, tak nech mala vie,aby sa tu necitila ako keby zila za hranicami a nie na slovensku, mm vie po madarsky,ale s nou sa rozprava aj aj, takze sofi preto este nerozpava tak ako deticky co maju jeden jazyk. ale to nevadi, do 4 rokov uz hadam bude rozpravat a vtedy budeme radi, ze ide spat. 😀 😀 😀 😀 😀 aby bolo na chvilku ticho,aj tak je jej teraz plny dom. 😉
holky nevarite doma v tlakovom hnci? a ak ano, aku znacku mate? ste s nim spokojne?
ahojte babulky. 🙂
ja mam zase taku hnusnu depku ☹ naša malinka kope asi cely den a aj celu noc. Všetko by bolo krasne a super, keby mi pri tom netvrdlo bruško. Resp. Len ta lava časť maternice, kde sa nasačkuje 😲 😲 včera večer som mala take lepy... asi 5-6x za sebou... do 2 hodin.. ☹ potom som si dala magnezko hned 2tbl a prešlo to... lenže mala vtedy zrovna zaspala.. a ako sa zobudila.. a začala na tom jednom mieste znova... aj ked nie tak často.. 😅 Teraz je chviľku "vyššie" tak vybuchuje do pupka 😀 😀 v pondelok mam poradnu a a j oGTT... tak snad je všetko v poriadku a je to len tym, že mala draždi maternicu 🙂
ja už mam uprataný cely byt na vianoce a dnes idem davať stromček 😀 😝
@zuzin78 ja varim pravidelne v tlakovom.. značku neviem 😕 ale vždy ked sa dá varim v nom... 😉
@maahuliena fiha ty si teda sikovna, nam stromcek stoji v chodbe zatial, kupili sme teraz cez vikend v baumaxe jedlicku v kvetinaci, a mozno bud,.tyzden ju ozdobim,ale len kvoli malinkej, jej sa to paci, ja vianoce nemusim, pre mna ani nemusia byt .
aj nase male kope o dusu, citim zubrienku viac ako som citila sofinku, teraz mam placentu vzadu, tak preto. bude vsetko ok, neboj sa. a co je to gtt?

@seba1 ahoj, ty stihas teda poriadne, este aj vecer periny prezliekat, mna to caka z 2 tyzdne . mala by som dat prat,ale dneska som takla leniva, vcera som tu liekala ako splaseny kon po dome.