icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

zuzin78
8. dec 2010

@seba1 ahoj, ty stihas teda poriadne, este aj vecer periny prezliekat, mna to caka z 2 tyzdne . mala by som dat prat,ale dneska som takla leniva, vcera som tu liekala ako splaseny kon po dome.

seba1
8. dec 2010

@zuzin78 no ono to len tak vyzerá, napr.pri prezliekaní posť prádla mi pomáhali deti a aj obliečky do pračky nastrkal Jurko 🙂 , ja som už len zapla gombík a naliala Lovelu. A na to sánkovanie sa mi táák nechcelo, ale vedela som, že príde odmäk, tak som si povedala, že musím!

zuzin78
8. dec 2010

@seba1 ty pustas pracku vecer a ides spat? my mame novu a este som nenasla odvahu aby som to tak pustila, a aj tak by nas to budilo.

zuzin78
8. dec 2010

@seba1 tak to mas sikovne deticky, sofi sa snazi tiez pomahat ale je malinka ,tak nam to trva dlhsie,ale to nevadi. aspon sa nauci, ze nic sa nerobi samo. 😉

seba1
8. dec 2010

@zuzin78 ja som ju zapla okolo ôsmej a spať som šla o desiatej, takže OK, ale niekedy ak keď idem spať kľudne - naša má už 10 rokov a nikdy netiekla a muž chodí spať o dvanástej, jednej, takže on sa ešte mrkne na to a neruší nás, zavrem kúpeľňu a dá sa, najviac aj tak hučí do pracovne, ale muž to nerieši, veď prať treba a on je tam aj tak od rána do večera, takže by ho to rovnako rušilo kedykoľvek inokedy.

drobec490
8. dec 2010

@zuzin78 aj u nas je strasna hmla 😒 no a mne nesiel cely vecer a aj kusok rano...

seba1
8. dec 2010

@zuzin78 ja som s nimi robila veci, hneď ako chodili, aspoň to prádlo sa mi snažili pomáhať napchať do práčky a teraz už oveľa viac zametajú, polievajú kvety, chystajú na stôl príbory a taniere, dopĺňajú toaleťák, vykladajú nákupy z tašky atď. Nepáči sa mi keď deti nie sú vedené k pomáhaniu, ale každý má ako si to doma zariadi. A minule so mnou Maťko robil koláč a bol mi rovnocenným pomocníkom, ale niekedy je to náročné niečo spraviť keď chcú veľmi pomáhať - trvá to potom dlhšie 🙂 .

zuzin78
8. dec 2010

@seba1 mojho manzela nic nevyrusi zo spynku ani ked by kamion isiel okolo neho, ani keby strielali z dela pri nom, ked spi tak spi,ale co ho zobudi, ked len sofinka zakasle. to je hned hore. . je to zaujimave, a ja spim ako mys , na vsetko sa zobudim, aj ked mucha preleti okolo mna. aj ked si sofinka s prepacenim prdne do plienocky, co ma este na noc , a uz som hore. 😀 😀 😀 😀 😀 😀

deti sa tesili z Mikulasa? nasa ako tak, este je mala, a dostala aj hello kitty macku, dalsiu do zbierky, a stale hovfori, ze to ocko doniesol a nie mikulas, hovori to vo svojej reci, ale ja a mm jej rozumieme, snazi sa pekne hovorit, ale jazycek ju este neposlucha,a musi dva jazyky zvladnut naraz 😉
teraz mi tu nosi k PC hello kitty nohavicky, tak uz ich mam pri sebe 15ks, a este ma vvo svojej skrinke asi 8ks, 😀 😀 😀 😀 😀 😀

zuzin78
8. dec 2010

@seba1 to poznam, ja som minule vianoce robila s malou trojnasobnu davku vanilkovych roztekov, boli sme obidve od muky a aj cukru ale tak sa jej to pacilo, radost sa kuknut na fotky,, co som spravila. 😀 robila som kolace na vianoce aj ked mala 8 mesiacov, posadila som ju na stolicku a ked tam nechcela byt ,tak som ju dala na zem, a ona sa koltulala kde chcela, a od malinka vie, ze ku kachliam a ku sporaku nesmie ist ,ze to je horuce, ze to paci, a tak isto aj noziky ze nesmie, ona sa tesi ,ked moze so mnou upratovat, dam jej handricku a snazi sa utierat a potom sa tesi, ked ju mm pochvali aka je sikovna. a zboznuje vesanie pradla. 😀

zuzin78
8. dec 2010

@drobec490 ja som rada, ze vecer si danem na chvilku k pc a jem ovocie, alebo konecne si s mm povieme aky mal den on a a aj my. 😉 takze pc ide bokom, ak nemusi do prace nieco robit,

drobec490
8. dec 2010

@seba1 tak ty mas sikovnych chlapcov teda 😉 😉
ja budem mat v sobotu taky velky upratovaci den a chcela by som aj okna poumyvat,ak bude dobre pocasie..

zuzin78
8. dec 2010

@drobec490 jej tak prid aj ku mne umyt okna, ne sa to nechce. 😀 😀 😀 😀 😀 😀

seba1
8. dec 2010

@zuzin78 môj muž tiež spí spánkom spravodlivých a tvrdí mi, že naše deti sa moc v noci nezvykli budiť 🙂. Vy malú učíte dva jazyky? Naši hovorili veľa už dosť skoro, ale Maťkovi veľmi nebolo rozumieť, ale zasa Jurko hovoril zrozumiteľne veľmi skoro. Naši sa tešili z Mikuláša, ale asi naj to bolo keď mali 4-5 rokov. Je to pekné robiť spolu s detičkami, len naozaj niekedy náročné ako píšeš aj ty, ale treba byť trpezlivý a potom je z toho super pocit, keď je vidieť ako sa deti tešia.
@drobec490 ďakujem, ale nie je to vždy ružové, hlavne veľký je dosť tvrdohlavý a často mám z toho hlavu v smútku

zuzin78
8. dec 2010

holky, neviete ci uz v blave v obchodoch Hm, CA, Zara su uz zimne detske veci?

seba1
8. dec 2010

@zuzin78 určite áno, v CA sa budú už možno aj míňať, tam to majú veľmi divné, majú všetko na začiatku sezóny 2 týždne a potom už len zbytky.

zuzin78
8. dec 2010

@seba1 ano ona ma dvojjazycnu vychovu, tu na juhu treba, a nie je jej to na skodu,len kedy na maminku nejaky ten jazyk skocil, ona je po mm, on nieco pocuje a rozumie tomu, a ja sa musim vsetko len nabiflit a nic z toho neviem. 😒
v skolke uz budu mat anglictinu,ale zatial to stopujeme, aaj tak do skolky ide az ako 4 rocna, tak dovtedy sa hadam rozhovori,

zuzin78
8. dec 2010

@seba1 uvidime ci tam nieco bude, lebo boli sme aj v madarsku a tam len jesenne veci, bud.tyzden mm prespava v blave tak tam skoci,

seba1
8. dec 2010

@zuzin78 ja som tiež z juhu, ale hovorili sme doma iba slovensky, maďarsky neviem, ale čítala som, že detičkám to vtedy trvá dlhšie než sa riadne rozhovoria, niekto je na jazyky talent a iný nie, ja tiež nie som, ale môj muž je talent na všetko, len tej empatie by mohol niekedy trochu viac mať

drobec490
8. dec 2010

@zuzin78 dobre pridem ja rada umyvam 😉 😉 ale musim tuto sobotu lebo mam volnu a nerobim...a nastastie pracujem uz len do konca roka a potom na PN,lebo uz ma riadne pobolievaju nohy 😒 a v kadercitve mame toho stale viac a viac..

kaprik1
8. dec 2010

@anet2212 ahoj, no máme už doma dve dievčatá. Jednu 13 ročnú a jednu 3 ročnú. Teraz to bude opäť dievčatko. Náš tatino tvrdí, že keby sme mali 12 detí, tak to budú aj tak všetko dievčatá 😅 . Tak to už hádam radšej ani skúšať nebudeme. Aj naša už kope o sto šesť. Ale v noci je to super. Vtedy zatiaľ spinká. Dievčatá kopkávali a vrtili sa aj dlho do noci a potom skoro nad ránom. Mená máme dve. Dievčatá chcú Kristínku, a tatino by rád Táničku. Tak uvidíme.
Ja sem tiež moc nestíham chodiť. Ale vždy keď som tu bola, tak som ťa hneď nenašla.Nevedela som, že čo je s tebou. Som rada, že je aj u vás všetko ok. Tak nech sa rýchlo vyliečiš.

seba1
8. dec 2010

@drobec490 ja to teda nerobím rada 😠 , neviem si predstaviť ako by som to zvládala stáť pri zákazničkách, mne je to najhoršie keď musím dlho stáť, to lepšie je chodiť
@kaprik1 naše kope dosť večer, keď sa ukladám a aj ráno keď sa preberám, ale dosť aj cez deň, urobila som z toho záver, že to bude chlapec a dosť živý, uvidíme, či mi to víde. Možno až to trináste by bolo u vás chlapec, tuším aj Mária Terézia mala asi 16 detí a len jedného chlapca

drobec490
8. dec 2010

@seba1 tak ja som myslela ze uz pojdem skor ale mame teraz tolko roboty ze uz to nejako do konca roka vydrzim...a robim na smeny tak sa to celkom da..a mozem odist aj skor 😉

zuzin78
8. dec 2010

@seba1 ani ja po madarsky neviem, ale ked tu uz zijeme, tak nech mala vie,aby sa tu necitila ako keby zila za hranicami a nie na slovensku, mm vie po madarsky,ale s nou sa rozprava aj aj, takze sofi preto este nerozpava tak ako deticky co maju jeden jazyk. ale to nevadi, do 4 rokov uz hadam bude rozpravat a vtedy budeme radi, ze ide spat. 😀 😀 😀 😀 😀 aby bolo na chvilku ticho,aj tak je jej teraz plny dom. 😉

zuzin78
8. dec 2010

holky nevarite doma v tlakovom hnci? a ak ano, aku znacku mate? ste s nim spokojne?

zuzin78
8. dec 2010

@drobec490 prid , budem rada ze mi niekto okna umyje. 😉

maahuliena
8. dec 2010

ahojte babulky. 🙂
ja mam zase taku hnusnu depku ☹ naša malinka kope asi cely den a aj celu noc. Všetko by bolo krasne a super, keby mi pri tom netvrdlo bruško. Resp. Len ta lava časť maternice, kde sa nasačkuje 😲 😲 včera večer som mala take lepy... asi 5-6x za sebou... do 2 hodin.. ☹ potom som si dala magnezko hned 2tbl a prešlo to... lenže mala vtedy zrovna zaspala.. a ako sa zobudila.. a začala na tom jednom mieste znova... aj ked nie tak často.. 😅 Teraz je chviľku "vyššie" tak vybuchuje do pupka 😀 😀 v pondelok mam poradnu a a j oGTT... tak snad je všetko v poriadku a je to len tym, že mala draždi maternicu 🙂

ja už mam uprataný cely byt na vianoce a dnes idem davať stromček 😀 😝
@zuzin78 ja varim pravidelne v tlakovom.. značku neviem 😕 ale vždy ked sa dá varim v nom... 😉

barusska
8. dec 2010

@bobora Vidim, ze mame rovnaky termin porodu. 🙂 Kde budes rodit, v Ruzinove? Lebo aj ja planujem. A neboj, hlavne, ze sa babatko vyvyja a tie kilecka po porode, pri tej starostlivosti o male pojdu urcite rychlo dole, zbytocne sa s tym netrap! 😉

zuzin78
8. dec 2010

@maahuliena fiha ty si teda sikovna, nam stromcek stoji v chodbe zatial, kupili sme teraz cez vikend v baumaxe jedlicku v kvetinaci, a mozno bud,.tyzden ju ozdobim,ale len kvoli malinkej, jej sa to paci, ja vianoce nemusim, pre mna ani nemusia byt .

aj nase male kope o dusu, citim zubrienku viac ako som citila sofinku, teraz mam placentu vzadu, tak preto. bude vsetko ok, neboj sa. a co je to gtt?

zuzin78
8. dec 2010

@barusska ahoj, zaujimave meno ste vybrali pre dievcatko. 😵 my este nevieme co cakame, zajtra s ato hadam na 3D ultrazvuku dozvieme.

seba1
8. dec 2010

@zuzin78 my ideme tiež zajtra na 3D