icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

katuska26
8. dec 2010

@maahuliena fúha ty si šikulka ja si to nechávam na február, marec najskôr, však aj tak ešte nemám čo, po Viktorke čo mi ostalo tak tých je zopár, aj to sú väčšie čísla ako novorodenecké 🙂

pippi84
8. dec 2010

@maahuliena
@barborkach dievcata, to brusko mi tlaci babatko, urcite aj vam, doktor mi to potvrdil ked som mala ultrazvuk, presne tak isto ako ste to opisali a hlavne ked lezim na chrbte, takze v noci sa na to budim a potom malickeho hladkam, prihovaram sa mu a o chvilku sa to uvolni. doktor sa usmieval a povedal, ze to kludne moze pri pohyboch tlacit hlavickou alebo ritkou. zatial ma dost priestoru, tak nam maly sa hra na gymnastu 😀 magne B6 si davam skoro kazdy den, je pravda, ze ked by ti tvrdlo brusko, mas ho cele tvrde.
tak nech vas drobci kopkaju 😉
paa

barborkach
8. dec 2010

@pippi84 mna za 5 dni v nemocke videli 4 doktori a ziadny mi toto nepovedal, dosla som k tomu sama, ked uzcitim aj ako sa malicke toci a je to presne to co vtedy

veronnie
8. dec 2010

ahojte, dlhsie som sa neukazala, boli sme na navsteve u nasich a predtym sme vsetci traja boli chori ☹ Dominika bola z toho neskutocne nervozna, nic sa mi nedalo robit, lebo chcela byt len na mne nalepena...
dufam, ze sa mate vsetky dobre 🙂 ja mam poradnu az 22.12. po 5-tich tyzdnoch - doktor ma strasne plno a moc sa mi nepaci, ze chodim menej casto ako by sa malo... 21.12 ideme na 3D utz, tak sa uz vytesujeme 😵 dufam, ze male konecne rozcapi nozicky 😀 inak brusko rastie nejak rychlo sa mi zda a drobec o dusu kopka. zacala som konecne aj priberat, zatial nejake 4kg, predpokladam, ze o tie dva tyzdne na poradni to bude aj 6kg. tesim sa na novinky od vas, na fotecky z utz... ja som zatial pridala foto bruska, kym pojdeme na sono 😉

smajka
8. dec 2010

@seba1 - drzim palce zajtra na sone 🙂 . ja som tiez z troch sestier a nasi chceli veeelmi chlapca. skusili to este raz - po 10-tich rokoch (to mala mama uz 39 ) a podarilo sa. moj maly brasko ma uz teraz 19 😀 😀

barusska
8. dec 2010

@zuzin78 Veru zaujimave meno 😵 Ale paci sa nam obom, je take nezvycajne. Aj moderatorka Jarka Hargasova ma Laru a herecka Monika Hilmerova ma Zaru 🙂 Teraz sa rodi hodne dievcatiek, tak mozno bude mat Sofinka sestricku 😉 Ja idem v piatok na 3D, sme zvedavi na koho sa bude mala podobat. Potom zaves fotecku.

barusska
8. dec 2010

@seba1 Znama rodila na jar na Antolskej a tiez si pochvalovala. Vidim, ze ty cakas uz tretie dietatko, to budes mat rychlo za sebou... sa mas 🙂

blackberry
8. dec 2010

ja som sa dnes zobudila a ako som sa posadila na posteli som si uvedomila, ze ma riadne boli brucho, ale nie dole v podbrusku nastastie, ale okolo zaludka az ku pupku, ani postavit som sa nemohla, este som sa skusala premahat, ze idem do roboty, dosla som do kupelne, skrcena, ani nadychnut sa poriadne, tak si hovorim, ze urcite nie a ledva som sa doplazila do postele, manzel mi urobil cajik na zaludok a creva, pomohlo, ale boli ma pravy bok niekde pod rebrami... ked lezim v klude je to ok, ale ked sa zhlboka nadychnem, alebo rychlejsie postavim, tak ma to fest boli.... vobec neviem co a z coho to moze byt, zeby zlcnik? Nemam ani teplotu ani nic. Ani neviem z coho by ma bolel, vobec nejem rozne vyprazane a pod. jedla...uvidim, skusi do zajtra pooddychovat. 😕

pami27
8. dec 2010

Ahojte dievčatá, chcela by som sa opýtať či ste v tehotenstve vylúčili nejaké koreniny (chilli, škorica, kari, oregano...). V poslednej dobe už fakt neviem čím mám koreniť. Podľa informácií z internetu by sa v tehotenstve nemalo skoro nič.

zuzin78
8. dec 2010

@pami27 podla mna v tehotenstve mozes vsetky koreniny, a sama zistis na sebe co ti nechuti, co ti nevonia. my nekorenime aj koli malej a hlavne kvoli mne, nemam rada cierne korenie a nic pikantne. 😉
co sa v tehotenstve zakazuje alebo by sa malo vylucit je fajcenie a alkohol. 😉

katuska26
8. dec 2010

@pami27 ja používam všetko okrem chilli lebo to nemusím, však to nekonzumuješ denne a vo veľkých dávkach, kľudne si daj, ja som dokonca jedla aj grepy aj plesnivé syry, keď mi prišli na chuť, keby sme sa mali všetkého striktne držať fakt nič nemôžme. Po pôrode to bude horšie, lebo čo zješ ty to dostane aj dieťatko v mlieku, to bude obmedzovanie, tak kým môžeš daj si čo ti hrdlo ráči🙂

zuzin78
8. dec 2010

@barusska my ak budeme mat dievcatko tak bude Zara 😀 uvidime zajtra 😉

zuzin78
8. dec 2010

@katuska26 pekne si to napisala, po porode je to uz s jedlom tazsie, ja som jedla obmedzene aby malu brusko nebolelo, a potom po 10 mesiacoch som si povedala dost a navarila som si fazulu , a nic ju nebolelo. 😀 a kojila som do 20.10.2010 😉

katuska26
8. dec 2010

@zuzin78 presne tak sa pamätám vkuse som jedla len kura na rasci s ryžou, polievku kuraciu a nič iné ma nenapadá, proste aby dieťatko bruško nebolelo, žiadne citrusy, no fakt niekedy rozmýšľam čo som ja vlastne jedla 😀
pekne si pokojila, ja som kojila 14 mesiacov, Viktorka už potom odmietala, tak som aspoň s odstavením nemala problém 😅

zuzin78
8. dec 2010

@katuska26 moj abola taky maly zavislacik na maminkinom mliecku, ja som jedl agranadir bez cibule, lebo po nej bol u nas krik, a fakt uz ani neviem co som jedla. ziadne citrusy, to som vyse roka nejedla a potom som uz jedla vsetko co nezjedlo mna, ved musela som aj ja s niecoho zit, ale bolo to super, 6 roztekov na veceru som zjedla, a ani gram som nepribrala. 😀 😀 mm sa len pozrel na moj tanier a pribral hned kilo namiesto mna. 😉

katuska26
8. dec 2010

@zuzin78 😀 no veru kojením šli pekne kilečká dole 😅 no však sa budeme radiť po pôrode ktorá či varila alebo ktorej manžel čo varil 😀 aby sme na jednom jedle neboli....ale granadír mňam ten som pekne dááááávno nevarila.. 🙂

zuzin78
8. dec 2010

@katuska26 my kazdy druhy tyzden varime granadir,obe ho mame radi.
utekam vonku, kym neprsi, papa

maahuliena
8. dec 2010

@pami27 ja korením a papam skutočne všetko. teda snažím sa len tie plesnove syry vynechavať. Inak sa vôbec neobmedzujem. A ako tu spomínaju baby, tak po porode, to bude trošku komplikovanejšie kvoli kojeniu 😉
@katuska26 no periem v ramci možnosti.. ved TP ma ku koncu marca a ked budem v tom 34tt sa mi už asi nebude chieť, resp. nebudem vladať. Ty maš doma aj dalšie dieťatko ešte. Ja v podstate som doma sama, na PN.. manžel v robote cele dni.... tak pomaly sa zamestnavam... vecičiek mame strašne veľa... ešte to vidím tak minimalne na 2-3pračky.. ale to až neskôr...ale keby mam doma druhe dieťa.. tak by ma to asi ešte ani nenapadlo 😉
@zuzin78 no tedaa, ty si krasne dlho kojila 🙂

maahuliena
8. dec 2010

baby držím palce čo idete zajtra na 3D 🙂 nech sa detičky pekne ukážu, žiadne tajnosti 😉

pami27
8. dec 2010

Ďakujem za odpovede a prajem pekný zvyšok dňa!!!

katuska26
8. dec 2010

@maahuliena ale veď jasné poper si, každý si tak ako to uzná za vhodné, inak ja som tiež doma sama, Viktorku mám v škôlke, len vecičky nemám, ešte som nič nekúpila, v sobotu ideme do BA tak hádam už niečo kúpim, len dúfam že to bude fakt dievčatko, lebo potom bude chudiatko v ružových vecičkách 😅 ....pri Viktorke sme tiež nevedeli tak sme neutrálne kupovali ale tak hádam.....no to by bola potom sranda 😅

kaprik1
8. dec 2010

@seba1 😅 😅 😅 no ale skúšať to nemusíme. Ty ešte stále nevieš čo budete mať? My to máme teda isté. Na začiatku som si myslela, že by to hádam aj mohol byť chlapec. Chute som mala úplne iné ako pri dievčatách. Ale potom už som nejak cítila, že to bude asi dievčatko. A je to aj tak.Nevadí, veď či dve baby, alebo tri, je to skoro jedno. Len nech sú zdravé. Jediný kto to u nás doma nejak riešil som bola ja. A potom naša Gabika chcela Tadeáška. Ale staršia Adka, tá chcela hneď dievčatko. Tatino to nerieši a tuším je aj rád. Už sa vychvaľuje, že bude mať zase dievčatko a že mamina zase nemá toho syna. Tak u nás je to asi takto.

bobora
8. dec 2010

Ano určite v Ružinove aj malú som tam porodila a bola som maximálne spokojná s personálom 🙂
Tiež si stále nadávam načo sa stále zaoberám tými kg

cathy77
8. dec 2010

ahojte baby, chystáte sa niektorá rodiť do Šace v Košiciach?

nunusimi
8. dec 2010

@cathy77 ano ja 🙂 stretneme sa?

miamia27
8. dec 2010

@seba1 Tak to som rada, ze nie som jedina, ktorej len z pohladu na jedlo idu hore kila ☹

linea22
8. dec 2010

Dievčence,ktoré ste boli v 22 týždni na sone koľko malo vaše bábo?váhu a dĺžku?Dĺžka sa sa už meria od hlavičky po nožičky?či ešte po ritku?ďakujem

helenka2
8. dec 2010

@linea22 mne doktor povedal ze v akom si tyzdni tak tolko by malo mat babo centimetrov...nasa mala v pondelok 409 g...a tvoje?

helenka2
8. dec 2010

@linea22 mne doktor povedal ze v akom si tyzdni tak tolko by malo mat babo centimetrov...nasa mala v pondelok 409 g...a tvoje?

bobora
8. dec 2010

jááj zajtra na cukrovku už teraz mi je z toho zlééé 😖

pippi84
8. dec 2010

@bobora mne zakazali vecer predtym jest, ze najneskor o 19 hod, to bude hrozne. ale tak musime vydrzat .. 😔