Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@zlatik
@seba1 ja som tiež rodila bez epiduralky ,ale som to zašívanie nejak nevnímala možno preto že ma nenastrihovali(dr.nestihol) len z nútra som bola trocha poraskaná
Po prvom pôrode som povedala že bez epi už nerodím a aj som teraz na začiatku tehu bola presvedčená že si tento krát dám epidural a teraz zase rozmýšlam či si ju dat či nedať 😖 ja fakt neviem
Co sa tyka toho cukru, tak ja tiez dostanem recept, doma si to zarobim a potom pridem len na krv 🙂 a nebolo to pri malej take zle, sice som to po hodine v sebe neudrzala, ale inak dobre.. 😎
A s tou epiduralkou vaham aj ja.. Pri malej som mala a teraz spekulujem, ze si ju nedam, lebo "vdaka" nej som nevedela malu vytlacit, lebo som to vobec necitila.. tak teraz neviem... 😒
@miamia27 hlavne kôli tomu tlačeniu rozmýšlam bojím sa že nebudem vediet tlačit kedže by som nič necítila , pri malej som si síce vytrpela kým som sa začala otvárať,ale ked už prišlo k samotnému pôrodu tak som dva krát zatlačila a malá bola vonku ďalšia vec je že sa bojím toho že čo ak mi to zle pichnú a tiež som čítala že veľa žien malo bolesti až po pôrode.Ja neviem mám s toho dilemu
@miamia27 Ja som mala spravene vysetrenia na epidural, s tym, ze sa rozhodnem pri porode. Ja som prisla do porodnice o 5:30hod rano s ciastocne odtecenou plod.vodou a mala som uz kontrakcie, ktore sa stale stupnovali, ale este o 14hod som bola stale otvorena na 1,5 prsta, bolesti som mala silne ale vobec som sa neotvarala, az okolo 19hod vecer mi dali nejaku injekciu na vyvolanie, tak som sa o 20hod otvorila konecne na 3-4prsty ale to uz som bola so silami tak na dne, ze manzel ma musel aj potlapkat po licach aby som neomdlela, takze zavolali anesteziologa, ktory mi zaviedol epidural a vtedy som sa konecne otvorila poriadne, normalne som po nej ozila, nabrala som silu, lebo som prestala vnimat bolest, za pomoci lekara a sestricky ktory mi pomahali maleho vytlacit, som ho konecne o 21:10hod priviedla na svet. Kto zazil 15hodinovy porod, tak chape, preco to bez epiduralu asi ani nejde.
Rada by som rodila druhe babetko bez, ale ked opat nastane podobna situacia, dam si ju pichnut 🙂
@zlatik pfúha obdivujem, určite na tvojom mieste dobrá voľba epidurál. Ja som mala rýchly pôrod, odtiekla mi plodová voda večer o 19 tej tak sme šli do pôrodnice, manžela poslali domov s tým že to bude až na druhý deň,no len čo prišiel domov a niečo zjedol už som mu volala že rodím, neskutočné, všetko sa to zbehlo tak rýchlo, najprv len voda mi odtiekla, žiadne bolesti a potom keď som bola na čakačke sama mi začali také dvoj trojminutové ani som nevedela že sú to kontrakcie, len mi šlo rozdrapiť bedrá 😕 , ma išli vyšetriť a že panenko mária však vy ste otvorená na 8cm ideme rodiť a ja čooooooooo? už? rodiť???a on táto matka príroda si to vie zariadiť 😀 našťastie to stihol aj manžel aj pôrodník, prišli na rovnako a za 5 min polnoc sa mi narodila Viktorka :D
No takže ja hodnotím môj pôrod ako rýchly, vôbec nemám pojem o čase, kedy sme prišli do pôrodnice, kedy manžel odišiel, kedy som začala rodiť, len viem že to bolo rýchle, žiadne 5 hodinové kontrakcie a viac, hneď mi nabehli 2 minutové, minútové a rodila som 🙂 tak dúfam že pri druhom to bude tiež rýchle a tým pádom ja nad epidurálom ani nepremýšľam, isto bola to bolesť, ale chcela som vedieť čo robím..... a čo je to pôrod😉
Želám všetkým rýchly a čo najrýchlejší pôrod..
A krásne Vianočné sviatky želám v kruhu svojich najbližších..... 😵
ahojte kočky... 🙂
ejhaaa, ked tak čítam zažitky z porodov... no 😅 😅 asi to nebude "sranda"... a ked si predstavim moju sestru, ako druhorodička, rodila 12hodin 😅 🙄 ....no nejako to snad zvladneme 😅
ahojte. zazitkyz porodov su rozne, ja keby sa dalo tak nerodim. ale to sa neda, tak verim, ze druhy bude rychlejsi a lahsi. v zamkoch epidural nedavaju, tak o tom len mozem snivat. ☹ ja som do porodnice prisla uz s kontrakciami po 5 minutach uz rano o 6ej a mala sa narodila az po vyvolavacke o 20.30hod, pichli mi ju o 20ej a hned sa to rozbehlo. podrobnosti nepisem, su tu prvorodicky, aby sa moc nebali co ich caka. 🙄
baby inak aj v BB je problém s epidurálkou 😒 že vraj sú len dvaja anesteziologovia a či tam práve budú???? no super pre ženy ktoré si to bez nevedia predstaviť... 😨
zelam vam krasne vianocne sviatky plne pohody, a vsetko dobre do noveho roka
uvidime sa v novom roku .
papa
no uffffff, ma chyta strach ☹ moja sestra rodila vyse 16 hod na Kramaroch, ja tam nepojdem nikdy 😔 som o tom presvedcena, druhe ze uz islo rychlejsie 😉 ja neviem ci epidural, cim som blizsie k terminu sa zacinam o to zaujimat, aj ked sa bojim vedl. ucinkov .... fakt sa neviem rozhodnut. kolko to asi stoji?
budete mat muzov pri porode? aspon ten cas pred? pri sprchovani a cakani?
@pippi84 stojí to 106 €
ja som manžela pri pôrode nemala a ani teraz nebude,on nechce bojí sa toho a ja ho do toho nenútim určite by som chcela aby tam bol ,ale iba iba za tých okolností že to chce aj on,teraz budem mať pri sebe moju sestru .
Má tu ešte niekto manžela ktorý sa bojí isť k pôrodu?
musela som si na chvilku sadnut, strasne ma boli rozkrok 😕 😕 😕 to bude panvou?? myslite ze to roztahovanie panvy tak boli? ako svalovica?
@pippi84 mna to boli uz dva mesiace kazdy den ☹ ☹ ☹ ☹ neviem co to je a ani moja gyndoska mi na tuto otazku neodpoveda (ona so mnou totiz moc nekomunikuje 😠 ) beriem magnezium , ale vobec mi to nepomaha...ak by si zistila co to je, daj prosim Ta vediet...hoci za tie dva mesiace som si uz na tu dennodennu bolest zvykla
Babulky, všetkým Vám prajem požehnané a laskou naplnené Vianoce.. 😵 😵 a ako to krasne napisala aj
@sonina22 nech nám nový rok 2011 prinesie veľa dobreho... a nech to všetky dotiaheme do uspešneho konca s voňavým batožtekom v náručí 🙂 😵 😵
Najkrajšie darčeky, tie niesu v krabičkách, sú ukryte tam, niekde v hĺbke v nás. Skúsme si ich na Vianoce priať, možno ich prinesie ten, kto nás ma rad. Krásne Vianoce prajem vsetkym tehulkam 😉

@veronnie - velka gratulka k babulke. akosi sa nam aprilovkam tie pariky nedaria 😀 . hlavne aby boli miminka zdrave. 🙂