icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

smajka
22. dec 2010

@veronnie - velka gratulka k babulke. akosi sa nam aprilovkam tie pariky nedaria 😀 . hlavne aby boli miminka zdrave. 🙂

veronnie
22. dec 2010

@smajka teraz som si vsimla, ze uz viete 😵 tak teda zelam nech sa vam vas chlapcek narodi zdravy a krasnucky 🙂 pariky sa velmi nedaria, ale to predsa nevadi - ved dvojita radost je dvojita radost 😵

bobora
22. dec 2010

@zlatik
@seba1 ja som tiež rodila bez epiduralky ,ale som to zašívanie nejak nevnímala možno preto že ma nenastrihovali(dr.nestihol) len z nútra som bola trocha poraskaná
Po prvom pôrode som povedala že bez epi už nerodím a aj som teraz na začiatku tehu bola presvedčená že si tento krát dám epidural a teraz zase rozmýšlam či si ju dat či nedať 😖 ja fakt neviem

danka86
22. dec 2010

Co sa tyka toho cukru, tak ja tiez dostanem recept, doma si to zarobim a potom pridem len na krv 🙂 a nebolo to pri malej take zle, sice som to po hodine v sebe neudrzala, ale inak dobre.. 😎
A s tou epiduralkou vaham aj ja.. Pri malej som mala a teraz spekulujem, ze si ju nedam, lebo "vdaka" nej som nevedela malu vytlacit, lebo som to vobec necitila.. tak teraz neviem... 😒

miamia27
22. dec 2010

@bobora Ahojky! Aj ja rozmyslam nad epiduralkou, nevies mi aj ty povedat nejake pre a proti? Neviem sa rozhodnut! Ake to ma minusy, ze aj ty este uvazujes?

miamia27
22. dec 2010

@zlatik ahojky! Vidim, ze pises, ze si prve babo rodila s epiduralkou. Ake to bolo? Hovoria, ze sa tym porod predlzi... Je to pravda? Ja stale rozmyslam... na d tou epiduralkou. Druhe budes tiez s epiduralkou?

bobora
22. dec 2010

@miamia27 hlavne kôli tomu tlačeniu rozmýšlam bojím sa že nebudem vediet tlačit kedže by som nič necítila , pri malej som si síce vytrpela kým som sa začala otvárať,ale ked už prišlo k samotnému pôrodu tak som dva krát zatlačila a malá bola vonku ďalšia vec je že sa bojím toho že čo ak mi to zle pichnú a tiež som čítala že veľa žien malo bolesti až po pôrode.Ja neviem mám s toho dilemu

zlatik
22. dec 2010

@miamia27 Ja som mala spravene vysetrenia na epidural, s tym, ze sa rozhodnem pri porode. Ja som prisla do porodnice o 5:30hod rano s ciastocne odtecenou plod.vodou a mala som uz kontrakcie, ktore sa stale stupnovali, ale este o 14hod som bola stale otvorena na 1,5 prsta, bolesti som mala silne ale vobec som sa neotvarala, az okolo 19hod vecer mi dali nejaku injekciu na vyvolanie, tak som sa o 20hod otvorila konecne na 3-4prsty ale to uz som bola so silami tak na dne, ze manzel ma musel aj potlapkat po licach aby som neomdlela, takze zavolali anesteziologa, ktory mi zaviedol epidural a vtedy som sa konecne otvorila poriadne, normalne som po nej ozila, nabrala som silu, lebo som prestala vnimat bolest, za pomoci lekara a sestricky ktory mi pomahali maleho vytlacit, som ho konecne o 21:10hod priviedla na svet. Kto zazil 15hodinovy porod, tak chape, preco to bez epiduralu asi ani nejde.
Rada by som rodila druhe babetko bez, ale ked opat nastane podobna situacia, dam si ju pichnut 🙂

bobora
22. dec 2010

@zlatik tiež rozmýšlam nad tým že si ju zaplatím a pri pôrode sa rozhodnem veď ak si ju nedám tak peniaze mi vrátia, ja som rodila 10 hodín ,ale mala som pocit že to trvá večnosť

danka86
22. dec 2010

@zlatik To si velka hrdinka, ze si tak dlho vydrzala.. Ja som rodila od prvych bolesti asi 6h a mala som dost.. Musime len dufat, ze pri druhom to pojde rychlejsie 🙂

seba1
23. dec 2010

@bobora možno, je aj to riešenie, že si zaplatíš epi a keď budeš mať pocit, že netreba, tak si nedáš pichnúť a peniaze ti vrátia, a keď naopak budeš so silami v koncoch, tak si potom dáš pichnúť.

katuska26
23. dec 2010

@zlatik pfúha obdivujem, určite na tvojom mieste dobrá voľba epidurál. Ja som mala rýchly pôrod, odtiekla mi plodová voda večer o 19 tej tak sme šli do pôrodnice, manžela poslali domov s tým že to bude až na druhý deň,no len čo prišiel domov a niečo zjedol už som mu volala že rodím, neskutočné, všetko sa to zbehlo tak rýchlo, najprv len voda mi odtiekla, žiadne bolesti a potom keď som bola na čakačke sama mi začali také dvoj trojminutové ani som nevedela že sú to kontrakcie, len mi šlo rozdrapiť bedrá 😕 , ma išli vyšetriť a že panenko mária však vy ste otvorená na 8cm ideme rodiť a ja čooooooooo? už? rodiť???a on táto matka príroda si to vie zariadiť 😀 našťastie to stihol aj manžel aj pôrodník, prišli na rovnako a za 5 min polnoc sa mi narodila Viktorka :D
No takže ja hodnotím môj pôrod ako rýchly, vôbec nemám pojem o čase, kedy sme prišli do pôrodnice, kedy manžel odišiel, kedy som začala rodiť, len viem že to bolo rýchle, žiadne 5 hodinové kontrakcie a viac, hneď mi nabehli 2 minutové, minútové a rodila som 🙂 tak dúfam že pri druhom to bude tiež rýchle a tým pádom ja nad epidurálom ani nepremýšľam, isto bola to bolesť, ale chcela som vedieť čo robím..... a čo je to pôrod😉
Želám všetkým rýchly a čo najrýchlejší pôrod..
A krásne Vianočné sviatky želám v kruhu svojich najbližších..... 😵

zuzin78
23. dec 2010

@ivka1603 jasne ze nebude, posli ho komu len chces, komu urobi radost. 😀

maahuliena
23. dec 2010

ahojte kočky... 🙂

ejhaaa, ked tak čítam zažitky z porodov... no 😅 😅 asi to nebude "sranda"... a ked si predstavim moju sestru, ako druhorodička, rodila 12hodin 😅 🙄 ....no nejako to snad zvladneme 😅

zuzin78
23. dec 2010

ahojte. zazitkyz porodov su rozne, ja keby sa dalo tak nerodim. ale to sa neda, tak verim, ze druhy bude rychlejsi a lahsi. v zamkoch epidural nedavaju, tak o tom len mozem snivat. ☹ ja som do porodnice prisla uz s kontrakciami po 5 minutach uz rano o 6ej a mala sa narodila az po vyvolavacke o 20.30hod, pichli mi ju o 20ej a hned sa to rozbehlo. podrobnosti nepisem, su tu prvorodicky, aby sa moc nebali co ich caka. 🙄

zuzin78
23. dec 2010

@zlatik ja som rodila tiez dlho, a keby mi dali epiduralku, tak by som im aj ruky pobozkala. tak ta viem pochopit, ze ju chces. ja by som ju chcela tiez, ale mozem snivat len o nej, tu v zamkoch ju nedavaju. ☹

katuska26
23. dec 2010

baby inak aj v BB je problém s epidurálkou 😒 že vraj sú len dvaja anesteziologovia a či tam práve budú???? no super pre ženy ktoré si to bez nevedia predstaviť... 😨

zuzin78
23. dec 2010

@katuska26 ako v dobe kamennej. ☹ nechaju zeny vytrapit, ved to odrodia a vobec sa nezamyslaju nad tym aky zazitok ma z toho zena. ja radsej o tom ani nepisem. ... 😒 ☹

zuzin78
23. dec 2010

zelam vam krasne vianocne sviatky plne pohody, a vsetko dobre do noveho roka

uvidime sa v novom roku .
papa

emmaelzer
23. dec 2010

@katuska26 ja som mala podobnu skusenost, mala sa narodila do 3 hod, od praskuntia plodovej vody, ale tie 3 hodiny....horor.....

pippi84
23. dec 2010

no uffffff, ma chyta strach ☹ moja sestra rodila vyse 16 hod na Kramaroch, ja tam nepojdem nikdy 😔 som o tom presvedcena, druhe ze uz islo rychlejsie 😉 ja neviem ci epidural, cim som blizsie k terminu sa zacinam o to zaujimat, aj ked sa bojim vedl. ucinkov .... fakt sa neviem rozhodnut. kolko to asi stoji?
budete mat muzov pri porode? aspon ten cas pred? pri sprchovani a cakani?

bobora
23. dec 2010

@pippi84 stojí to 106 €
ja som manžela pri pôrode nemala a ani teraz nebude,on nechce bojí sa toho a ja ho do toho nenútim určite by som chcela aby tam bol ,ale iba iba za tých okolností že to chce aj on,teraz budem mať pri sebe moju sestru .
Má tu ešte niekto manžela ktorý sa bojí isť k pôrodu?

pippi84
23. dec 2010

@bobora ja neviem, ci sa boji , 😕 ale mala som pocit, ze by mi tam velmi nepomohol. nevedel by co a ako ... ja si zavolam tiez sestru, ma skusenosti a snad mi bude oporou. verim jej.

seba1
23. dec 2010

@bobora môj manžel sa nevyjadril, že sa bojí, ale že tam nechce ísť, kvôli nepríjemným zážitkom krvi a pod.

pippi84
23. dec 2010

musela som si na chvilku sadnut, strasne ma boli rozkrok 😕 😕 😕 to bude panvou?? myslite ze to roztahovanie panvy tak boli? ako svalovica?

sonina22
Odpoveď bola odstránená
natas4
23. dec 2010

@pippi84 mna to boli uz dva mesiace kazdy den ☹ ☹ ☹ ☹ neviem co to je a ani moja gyndoska mi na tuto otazku neodpoveda (ona so mnou totiz moc nekomunikuje 😠 ) beriem magnezium , ale vobec mi to nepomaha...ak by si zistila co to je, daj prosim Ta vediet...hoci za tie dva mesiace som si uz na tu dennodennu bolest zvykla

maahuliena
23. dec 2010

Babulky, všetkým Vám prajem požehnané a laskou naplnené Vianoce.. 😵 😵 a ako to krasne napisala aj
@sonina22 nech nám nový rok 2011 prinesie veľa dobreho... a nech to všetky dotiaheme do uspešneho konca s voňavým batožtekom v náručí 🙂 😵 😵

mirka7582
23. dec 2010

@bobora jasne moj manzel sa boji krvicky 😀

nonika
23. dec 2010

Najkrajšie darčeky, tie niesu v krabičkách, sú ukryte tam, niekde v hĺbke v nás. Skúsme si ich na Vianoce priať, možno ich prinesie ten, kto nás ma rad. Krásne Vianoce prajem vsetkym tehulkam 😉