icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

nez
24. aug 2010

@smajka mna by ale zaujimalo, ze ked sa v anglicku sono nerobia, ako presne zistia naprikalad mimomaternicove tehotenstvo ? 😒

nez
24. aug 2010

no deckaaaaa.....pracovna doba sa chyli ku koncu...idem vyzdvihnut krpiho zo skolky, nakupy na chatu , este ku kamoske pre tehu rifle 😀 😀 😀 a domov balit............a zajtra odchod do panenskej prirody ...straaaaaasne sa tesim...milujem Liptov 🙂 ........ tak zatim a vsetky sa majte krasne....

...ale asi vecer este nevydrzim a nakuknem 😉 paaaaaaaaaaaaa

smajka
24. aug 2010

nez - nezistia, asi az ked mas zdravotne problemy tak zistuju. tu sa robia len 2 sona za cele tehu. a tiez v nemocnici pri mne nehovoria pohlavie dietatka. to si pojdem na 3 -alebo 4D cko.

prsky
24. aug 2010

pohlavie dietata vraj nehovoria kvoli napr. cinanom a inym narodnostiam, kde sa uprednostnuju chlapci pred dievcatami (niektore zeny sa potom snazia o potrat). kamoska bola ale do 34tt v UK a pohlavie jej na poziadanie povedali - asi zalezi aj od doktora. a zas mne sa celkom pristup v UK paci, lebo tam k tehu a porodu pristupuju ako k niecomu prirodzenemu..u nas je to opacne, stale sa ocakava nejaky problem a tak nas neustale kontroluju. a bezpecnost uvz je stale trochu kontroverzna tema

prsky
24. aug 2010

@nez kuk na spodok clanku http://hnonline.sk/ekonomika/c1-45866070-dieta-... vyzera to tak, ze nechaju aj tie dve urovne RD 🙂

smajka
24. aug 2010

prsky - mas pravdu, niekomu to tu viacej vyhovuje. mne asi tiez -nemam na vyber a tak mi to neva. v nemocniciac sa pohlavie nehovori hlavne koly indom. potom ako si vravela sa snazia o potraty. uznavaju len chlapcov.

ali27
24. aug 2010

ahojte... nestiham vas citat, len sem tam nakuknem. zajtra by som mala zacinat 7 tt a brucho mam pomaly vacsie ako moja kamoska co je v 21 tt... no to ale asi bude tym, ze cakam druhe. len ma to tak prekvapilo, ze behom tyzdna mi tak vybehlo. ale vaha zostava rovnaka, mozno mam aj kilko menej. mala som v plane to tajit kym to nebudem mat potvrdene od lekara, ale neviem ci sa mi to podari 🙂
drzte sa maminy.

veronnie
24. aug 2010

ahojte tehulky! 🙂 rada by som sa k vam pridala, ak mozem. uz je vas tu celkom vela - to bude cela kopa barancekov chodit po svete 😵 stale som vahala, ci sa uz pridat, lebo este nemam 100% istotu, ci je mimco (zatial pracovny nazov bublinka) v poriadku. moje tehu som totiz zistila nahodne, ked som bola u dokyho s mykozou... a on podla posledneho menzesu, ze ci nekukneme, ci nie som tehu a tam sa ukazala malinkata bublinka 🙂 riadne prekvapenie to bolo - vyslo nam to na druhykrat... ale kedze bolo este skoro, tak nemam potvrdene srdiecko a musim este do 10.09. pockat. neviem sa dockat! aj vy ste boli take netrpezlive? 😅 je tu este niektora, co len caka na UTZ?

prsky
24. aug 2010

@veronnie ja o sebe viem, ze som tehu od 28.7. a na prvu navstevu dokiny (a potvrdenie tehu) idem 4.9. a som hrozne nedockava 😉 my sme chceli az julovciatko a nejako sa nam postastilo (asi som plodnejsia ako by som si kedy byvala pomyslela 😀 )

c.o.l.a
24. aug 2010

@veronnie, ja som len v nedeľu zistila, že som tehu, odvtedy sa u mňa začali aj nejaké príznaky, ale k dr. ešte asi nepôjdem, lebo aj tak by na sone nebolo nič vidieť

veronnie
24. aug 2010

@prsky 😀 nuz zda sa, ze my sme tiez dost plodni, kedze mala nam vysla na prvykrat a teraz na druhy 😉 ja som chcela skor majove, ale aj to mozno bude, lebo mavam dlhsie cykly, tak sa mi este asi posunie termin porodu... ale to az po kontrole. aj fotku uz prvu mam - tu malilinkatu bublinku, aby mi mazel veril 😀 dam si do fotoblogu az po kontrole, sa bojim, ze nieco zakriknem 🤐
ozaj a bude sa robit aj nejaka tabulka?

c.o.l.a
24. aug 2010

keď som čakala prvé, tak som šla prvýkrát k dr. po 6tt a už mi aj vypísal knižku, ale srdiečko ešte vidieť nebolo. Kedy by sa tak malo ísť?

veronnie
24. aug 2010

@c.o.l.a no prave.. ja som bola v 5tt+1 a bola len prazdna malinka bublinka, takze je to zbytocne. som sice rada, ze mi aspon potvrdil, ze je to v maternici, ale o to dlhsie musim teraz cakat ☹ inak ja som povodne z TN. kam chodis k dokymu ak smiem vediet?

veronnie
24. aug 2010

@c.o.l.a mne pri prvom tiez nedal este knizku na prvej prehliadke, to som bola v 6-7tt - az na dalsej v nejakom 10tt. Ja neviem...tak v nejakom 7-8tt by som sla na prvu prehliadku, to uz by mohlo byt srdiecko.

prsky
24. aug 2010

@veronnie tabulka je na svete, robi ju @timejka posli jej udaje do IP
no ja mavam rozne cykly, myslela som pred prvorodenou, ze take jednoduche to s otehu nebude (lebo moj problem s menzesom raz za 2 az 5 mesiacov som moc neriesila) a ze si budeme uzivat. nechali sme to na prirodu a otehu sme do 6 mesiacov (pritom poslednu MS som mala v decembri a malu sme splodili vo februari 😀 - ale presne som vedela, kedy sme ju usulali - trafila som presny TP). no a teraz je to tiez od veci od poslednej MS a tipy na otehu mam 2, tak som zvedava, ktory to bude (a ci vobec niektory) 🙂

@c.o.l.a okolo 8tt je ideal na potvrdenie tehu ale to uz si bola, takze dalsikrat chod, kedy ti povedal doktor (medzi 11 - 13 tt sa robi velky ultrazvuk a odbery)

c.o.l.a
24. aug 2010

@veronnie ja chodím do Vojenskej polikliniky k Orlovskému. Najradšej by som tak išla hneď, ale musím byť trpezlivá. Čakali sme 4 mesiace, kým sa podarí, prvá bola na prvý šup 🙂

c.o.l.a
24. aug 2010

@prsky ešte som u dr. nebola vôbec, tak kedy by som mala ísť, až v 8tt?

c.o.l.a
24. aug 2010

keď neviem, či to dovtedy vydržím...

c.o.l.a
24. aug 2010

aké údaje treba poslať do tej tabuľky?

veronnie
24. aug 2010

@prsky vdaka za info, tak teda posielam...
@c.o.l.a poznam - som s jeho synom a nevestou chodila do jedneho rocnika na gympel 🙂 a vydrz do toho 8tt. ja by som tiez najradsej chodila kazdy tyzden kontrolovat, ci je male v poriadku 😅

prsky
24. aug 2010

@c.o.l.a ja by som vydrzala do toho 8tt, ak nemas nejake problemy. to uz bude urco vidiet srdiecko a potom nebudes cakat az tak dlho do dalsej poradne 🙂 pozri, ja uz cakam 1,5 mesiaca a este mam 2 tyzdne pred sebou - pri potvrdzovani budem v 9tt alebo az 11tt (moj predpoklad)

c.o.l.a
24. aug 2010

@veronnie no šak my sa poznáme 🙂 som sa lepšie pozrela na fotku, ja som chodila s Jankou a Maťom do jednej triedy. Spoznávaš ma?

c.o.l.a
24. aug 2010

@prsky tak to ťa obdivujem, že tak dlho vydržíš čakať, čo si nešla skôr?

prsky
24. aug 2010

@c.o.l.a je to skor z nudze cnost, lebo som sa chcela objednat na cca tento tyzden, ale ked som volala, tak mala vsetky terminy pred dovolenkou obsadene, teraz ma dovcu a prvy najskorsi termin ma az toho 4.9 - takze tak.

ale aj s prvou som pockala az na 8tt (o tehu som vedela od 5tt)

veronnie
24. aug 2010

@c.o.l.a pozeram, pozeram a nieco sa mi mari 😉 🙂 tak vidis, aky je svet maly... a dcerky mame tiez skoro rovnako stare 🙂 keby som bola v TN, tak by sme sa mozno teraz v porodnici stretli, ale to asi tazko...

c.o.l.a
24. aug 2010

@prsky budeme mať skoro rovnako staré deti 🙂, čo by si chcela druhé? Mne je to v podstate jedno, ale asi skôr babu, ale manžel chce strašne syna. Keď som aj pozerala chlapčenské mená, tak sa mi žiadne nejako extra nepáči, zato dievčenských je veľa pekných

prsky
24. aug 2010

@c.o.l.a mne je to tentokrat jedno (prvykrat sme chceli babu), praktickejsia by bola baba - aj kvoli veciam a tak, ale zas bude to zrejme v rodine posledne vnuca (aj v muzovej aj v mojej) a zatial su same baby, tak by sa sikol aj chalan. mena mame vybrane, ale tentokrat budeme tajit az do konca, lebo pri Lale nam vsetky mena kadekto vyhovaral a nakoniec sme vybrane meno utajili a uz sme mali pokoj 🙂 pre babu mame vybrane 1 meno, chalanske mame 2 (ja mam este 1 tip, ale asi dame jedno z tych povodnych 2, ak by to mal byt chalos) 🙂

kalman
24. aug 2010

@nez Ahoj nie som z DS len okres, chodím do šamorína k lekárovy ale chystám sa zavolať lekárovy u ktorého by som chcela rodiť tak sa ho spitam ci ma nepozrie. ale on je az v karlovke nechcem tak daleko cestovat skoro kazdy týždeň. Šamorín mám blísko a nemusím tolko cestovat, ale ak sa vyskytnu problémi tak budem musieť. 🙂

heveri35
25. aug 2010

dobre ranko,tak ja som uz dnes bola u lekarky,lebo som vcera zacala troska spinit,no ziadne dobre spravy,vypisala mi duphaston,ale srdiecko este nebolo,co ked nastalo neskorsie oplodnenie tak by to zodpovedalo nalezu,lenze tam este videla zakrvacanie,co moze byt naznak hroziaceho potratu.za tyzden k nej mam ist na kontrolu,a pravda keby som zacala krvacat tak hned. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

mirka7582
25. aug 2010

dobre rannko tak vsetko je v poriadku 😀 malinke od piatku narastlo 1mm 😀