icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

veronnie
3. sep 2010

@seba1 🙂 nuz, kto vie, ako to nakoniec bude... ty si mala chlapcov, ja dievca a chute rovnake... nuz sme kazda ina, ale mam taky pocit, akoby som bola tak nejak naopak - podla priznakov som si myslela, ze budeme mat chlapca - mala som rovnake ako kamaratka, ktorej sa chlapcek narodil a prisla Dominika 🙂 radsej to uz teraz nebudem riesit a pekne pockam, co nam povie doktor, aby som zas male neprekrstila 😀

kaktusik007
3. sep 2010

@veronnie
@bellugia ochrana v pripade ze je zamestnankyna tehotna je taka, ze je ju mozne prepustit iba z dovodu, ze zamestnavatel rusi prevadzku, kde dotycna pracuje.... inak nie.... teda za predpokladu, ze nie je v skusobnej dobe a ze mu pisomne s lekarskym potvrdenim oznamila svoje tehotenstvo 🙂

kaktusik007
3. sep 2010

@prsky a bola som dnes na urade prace, a aj na socialnej poistovni... a som sa dozvedela, ze moj vyklad bol spravny... takze to tak idem urobit, teda este si precitam podrobne zakon o rodicovskom prispevku, no a vychadza to tak, ze by sme si mohli prilepsit minimalne o cca 2150€... co nie je maly peniaz 😉

veronnie
3. sep 2010

@kaktusik007 dobre radis, si zlata 🙂 ja uz sa v tom tak nevyznam, nie je velmi cas pri malej 😵 juj inak pozeram, ze mas este pomeerne cerstve babatko 🙂 uz aby sme aj my mali, normalne mi to chyba... ta vona, kojenie, prvy usmev... a pred materskou som robila v NM 🙂

seba1
3. sep 2010

mirka7582 a veronnie kto vie, ako to bude, ale toto sú asi príznaky, ktoré nesúvisia s pohlavím dieťatka, ak sa nemýlim 🙂 🙂

kaktusik007
3. sep 2010

@veronnie 🙂 no vidis.. ta vona babatka mi nechyba, jednu mam doma, ale tak... uz nech je april, budem mat babatka dve 😀

veronnie
3. sep 2010

@seba1 🙂 ved ano, nesuvisia...to len tie vselijake stare "babske" reci, ze ked ti je tak, bude chlapcek, ked ti chuti tamto, bude dievca, ked je brusko spicate, bude - uz ani neviem 😀 ja som sa pri malej na to nechala namotat a neplatilo to, tak uz sa nedam 😀 len som proste konstatovala, ze sa citim inak ako pri prvom tehu, tot vse 😉

veronnie
3. sep 2010

@kaktusik007 pockaj, to budes mat druhe? nemas to v profile, tak som nevedela - som sa pridala neskor do tejto temy 😅 tak to gratulujem! a prajem vela sil 🙂

kaktusik007
3. sep 2010

@veronnie no este je to tajne verejne 😀 😀 😀 😀 ale uz by som to mozno aj mohla do pasu dat... ale este si pockam na knizku, uz len tyzden 😀

veronnie
3. sep 2010

@kaktusik007 trochu odbieham... tak v podstate u nas to tiez este nikto okrem nas dvoch nevie a k dokymu ideme tiez o tyzden 😀

prsky
3. sep 2010

@kaktusik007 daj mi do IP co presne myslis, ja uz si nejak nempamatam 😅 a nechce sa mi to spatne citat 😉 a ako si ides prilepsit? len dufam, ze neporobia privelke zmeny 1.1., aby pripadne snahy o vyssie materske alebo RD neboli marne 🤐

bellugia
3. sep 2010

@kaktusik007 Rozumiem. Predstav si, teraz mi dodatok roztrhal pred nosom, že so sebou nebude nechávať vydrbávať a či chcem tu robiť v takom prostredí? A že prečo som sa potrebovala poradiť s manželom, či som nesvojprávna. Ja som mu povedala, že som chcela ešte víkend, lebo som sa nemala času rozmyslieť od včera! To nie je hociaká záležitosť, aby som jednala zbrklo. Nevieš si predstaviť, aký je na mňa nasratý!! :( 😔 Je mi do plaču

kaktusik007
3. sep 2010

@bellugia hlavu hore... je to iba citove vydieranie... ak je to moc neznesitelne, chod k lekarovi a dohodni sa na pnke, toto predsa tehotnej robit nemoze.... a vidis, je ti uz uplne jasne, ze iba tebou manipuluje a chce ta dohnat aby si spravila to, co chce on.... a to, o tej atmosfere, tak to ti uz myslim tiez doslo ze po 3 rokoch sa nemas do akej prace uz vratit... je to smutne, ale o to viac mu to nepodpis v ziadnom pripade a ked ta vyhodi potom, tak budes mat aspon podporu v nezamestnanosti.... a bodka 😉

bellugia
3. sep 2010

@kaktusik007 Asi tak nejako... Už sa sem potom nevrátim, to je jasné... Využijem výhody a potom čo? Skončím to ja?

kaktusik007
3. sep 2010

@bellugia uvidis za tri roky... mozno dovtedy opat ostanes tehotna a navrat do prace budes riesit az o sest rokov 😝

jerryjanka
3. sep 2010

ahojte
nepatrim sem len jednu radu chcem dať

@bellugia dobra rada ak za tebou pride alebo pojdeš ešte ty zanim - nahraj si to na mobil - ked mu povieš že to maš nahrate bude nahraty on. proste budeš mať páky na neho... 😉

bellugia
3. sep 2010

@jerryjanka Tak to je riadne akčné 🙂

bellugia
3. sep 2010

@kaktusik007 ďakujem za rady... fakt ma povzbudzuje v tejto neľahkej situácii.. Uvidíme, čo povie ďalej... ak to teda roztrhal.

jerryjanka
3. sep 2010

@bellugia vždy rob tak aby si nad nim mala navrch. je to svina že sa takto zachoval - nemaš prečo nebyť svina na neho ty... treba z toho vytrieskať čo najviac
😉

bellugia
3. sep 2010

@jerryjanka Je mi ľúto, že to takto dopadlo, skvele sme vychádzali. Ale toto... 😖

pippi84
3. sep 2010

@mirka7582 😅

pippi84
3. sep 2010

@bellugia nahravat nemozes pred tym kym ho neupozornis na to, mohlo by to dopadnut este horsie

pippi84
3. sep 2010

baby ako ste odfotili knizku, ked je poskladana a ma niekolko stran? 😕

pippi84
3. sep 2010

@seba1 jaaaaj a mne vobec ale vobec nechuti kecup sladky :( uz pri pomysleni nanho mi je teraz zle 🙄

kaktusik007
3. sep 2010

@pippi84 preco chces fotit celu knizku??? zamestnavatelovi staci uplne len prva strana 🙂 s menom, lekarom, datumom predpokladaneho porodu 🙂

seba1
3. sep 2010

@pippi84 koľko ľudí, toľko chutí 😝 , ja mám niekedy problém s mäsom 😖

prsky
3. sep 2010

@jerryjanka vopred neoznamene nahravanie nema ziadnu vahu v pripade sporu. ale oznamenie, ze ho bude nahravat, by mu mohlo zjemnit hrany. alebo by som si vzala na debatu s nim nejaku kolegynu/kolegu, ktora by bola ochotna tie zvasty pocuvat a byt za svedka. len to by tiez mohlo situaciu skor skomplikovat.
@bellugia a on je majitel firmy? lebo ak nie, bohvie, kde bude o 3 (a mozno viac) rokov. ale inak to je dost hnusne od neho. ale je tu este sanca, ze sa do tvojho odchodu na MD upokoji...ono pol roka je dost vela casu na to, aby si to chlapec zrovnal v hlave. a ak by to bolo neznesitelne, dohodni sa s doktorkou na rizikovom tehu a daj sa vypisat na PN. sice to nie je naj riesenie, ale lepsie ako sa krenkovat a ohrozovat svoje zdravie a zdravie malickeho

nunusimi
3. sep 2010

@seba1 a ja maso zas mozem teraz :D

pippi84
3. sep 2010

@nunusimi to maso ani ja teraz ... co na veceru? to je dilema 😖

blackberry
3. sep 2010

@kaktusik007 fiha, celkom si ma prekvapila informaciou, ze zamestnavatel moze zrusit prevadzku, ak v nej pracuje tehotna zamestnankyna (pricom on je oboznameny s jej tehotenstvom) Moze prevadzku zrusit len do doby kym nastupi na matersku, alebo aj pocas trvania materskej? Toto mi nie je celkom jasne a kedze vyzeras, ze sa aj sa @prsky do toho celkom vyznate, poprosim vas o radu. dakujem pekne vopred 😉