icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

kaktusik007
3. sep 2010

§64 odsek 1 písmeno c zákonníka práce - zakaz vypovede pre tehotnu zamestnankynu (tehotnu v zmysle zakonnika prace, cize pisomne oznamene tehotenstvo dolozene potvrdenim od lekara), pre zamestnankynu na materskej dovolenke a zamestnanca na rodicovskej dovolenke ak sa riadne stara o dieta do 3 rokov veku

§64 odsek 3 pismeno a - zakaz vypovede sa nevztahuje na vypoved danu zamestnancovi podla § 63 ods. 1 pismeno a, co je ak sa zrusuje alebo premiestnuje zamestnavatel alebo jeho cast

co je logicke, predsa ak mam dve predajne, jednu v trnave a druhu v poprade, a tu v poprade sa rozhodnem zrusit, nemoze odo mna nikto chciet, aby som zamestnavala pracovnicku, aj ked je tehotna, ci na rodicovskej alebo materskej.... musim mat moznost svojich zamestnancov vyhodit... alebo inak, ak sa rozhodnem podnikanie uplne ukoncit... nemozem predsa niekoho zamestnavat a skoncit firmu 😉

kaktusik007
3. sep 2010

@blackberry to vyssie patrilo tebe

blackberry
3. sep 2010

@kaktusik007 OK, uz je mi to celkom jasne. Dakujem 🙂

kaktusik007
4. sep 2010

@prsky ide dnes k lekarovi... tak som zvedavaaaaaaa 😀 😀 😀

pippi84
4. sep 2010

😖 zle mi je zo vsetkeho ... ako to zvladate?

bellugia
4. sep 2010

@kaktusik007
@prsky Áno, on je majiteľ firmy. Dobre, chce to trpezlivosť a podpisovať nič nebude. Vyhlásenie, či som nesvojprávna, keď sa chcem poradiť s manželom - je hlúpe. Nič mi nemôže.

bellugia
4. sep 2010

@pippi84 Nahrávanie nie... 😀 To by skutočne mohlo mať opačný efekt. Dosť sa narušili naše dobré vzťahy mojím oznámením, nechcem ešte viac vnášať "zlú krv" do našich pracovných vzťahov.

bellugia
4. sep 2010

BTW, tehotenstvo je skutočne krásne, je úžasné nosiť v sebe nový život, takže si to nenechám pokaziť nejakou blbosťou iných, ktorí sú ješitní a jednajú s človekom ako so psom - tehotenstvo nie je choroba! 😅

bellugia
4. sep 2010

@prsky A keď sa hodím na PN, bude to mať nejaký vplyv na materskú ? - ak mi zamestnávateľ bude robiť problémy? pôrod cca koncom marca, zam. som od 1.5. Neviem aj tak, ako to je s percentami, koľko mám nárok na materskú z hrubej mzdy?
@kaktusik007

kaktusik007
4. sep 2010

@bellugia k prispevku 12:07 - spravne!!! 😵
nie, na matersku to vplyv v podstate nema, teda ma... takto: ak odpracujes cely rok, pocita sa z neho... ak ale napr. 15.09.2010 pojdes na pnku, tak sa ti materska pocita z odpracovaneho od 01.01.2010 do 14.09.2010... teda ak si medzitym na pnke nebola 🙂 - takze ak by ti pridal premie, mohla by si si matersku este prilepsit - napriklad vianocnym trinastym platom 😝 - proste ide o vymeriavacie zaklady, aky budes mat priemer na jeden kalendarny den..... ked si pn, tak tieto dni sa tam nerataju 🙂

ja som odpracovala 2 dni a sla na pnku, takze u mna bola vyska pnky aj vyska materskej identicka 🙂 ale inak je to rozne, pnka ide myslim z posledneho ukonceneho stvrtroka, ale to netusim, nie som mzdarka, to len moj typ 🙂

kaktusik007
4. sep 2010

@bellugia aha, oprava, rozhodne obdobie je u teba od 01.05.2010 kedy ti vzniklo toto nemocenske poistenie do 31.12.2010
predtym si pracovala??? aj ked je to jedno, lebo 270 dni od 01.05.2010 do nastupu na MD s prehladom stihas.... ale pre istotu si to spocitaj 🙂

bellugia
4. sep 2010

@kaktusik007 No veď 😀 Neviem, či to stíham... do konca januára je to 9 mesiacov, teda by to malo vyjsť, okrem nejakých dní, čo som bola PN. Môžem s materskou počkať do posl. možnej chvíle, uvidíme, ako to pôjde, je to také len tak tak 😉 A predtým som nepracovala, žiaľ, vyše roka ☹ Aj preto sa chcem tohto zamestnania držať ako kliešť 😵

lenkalela
4. sep 2010

caute kocky ,tak ja sa lucim ,dnes som potratila:(((((((((((((((((((((majte sa krasne a drzim vam palceky

kaktusik007
4. sep 2010

@bellugia tie dni pn sa k tym 270tim rataju 😀 tak idem ti to poratat ja teda... 😀 do konca januara to mas 276 dni, takze ak porodis 01.02.2011 - co je hodne skoro, je to v poriadku, narok na matersku bude

inak, do toho januara nemusis pracovat, staci, ked budes na pnke 🙂 takze pohoda....

prsky
4. sep 2010

@bellugia kaktusik povysvetlovala, nemam co dodat

baby, moje predpoklady na tehu su oba mylne, sekla som sa o takmer 2tt, takze idem campovat u marcoviek 😀 v piatok idem na NT, tak dufam, ze TP stanovia aspon o tyzden menej ako to vyzera po dnesnom uvz. inak robila mi rovno brusny uvz, kedze ma babo uz 5,26mm. a tehuknizku dostanem az pri dalsej poradni, ktora je v oktobri (takze uz budem pomaly v polovici tehu 😲 )

tak sa mavajte, obcas nakuknem 😉

kaktusik007
4. sep 2010

@prsky ty nas opustas???? a termin v polovici marca???? 😢 😢 😢
😀 😝

prsky
4. sep 2010

@kaktusik007 no jo, cumela som jak blazon, ze 12tt+2. ale inak je to lepsie ako keby som vas opustala pre potrat, nie? 😉

bellugia
4. sep 2010

@prsky Ani ja neviem, či som apríl, či marec, lebo som tak na pomedzí 😀

bellugia
4. sep 2010

@kaktusik007 Tak prv sa tie dni pn rátajú a potom môžem byť na PN ? 😀 tha jak teraz? 😀
nechcela by som sa ochudobniť o jeden deň 😉

bellugia
4. sep 2010

@lenkalela áááááááááááále do kelu 😨 😔 To ma mrzí... Ale verím, že sa vrátiš ... a bude všetko znova výborné

prsky
4. sep 2010

@bellugia no mne to dnes praveze na pomedzie nevyratala. ja som si myslela, ze bude TP bud 1.4. alebo 10.4. a ona dnes zahlasila 16teho ... ale aj tak si myslim, ze je to skor na okolo 20teho. v kazdom pripade to bude marec, ale dufam, ze aspon vydrzi na barana 🙂

bellugia
4. sep 2010

@prsky Baran bude ťažká povaha 😀 keď si predstavím, že baran vznikne skrížením pováh kozorožec (ja) a váh(manžel)... tak to bude husté 😀

prsky
4. sep 2010

@bellugia no ja mam v okoli viacero barancekov (vratane mojej maminy), rybku nepoznam ziadnu, takze preto inklinujem skor k barancekovi 🙂

heveri35
4. sep 2010

@lenkalela to mi je moja strasne luto ☹ .

c.o.l.a
4. sep 2010

@lenkalela je mi to ľúto ☹ a prajem veľa šťastia pri ďalšom snažilkovaní 😉

garnelia
4. sep 2010

Ahojte kocky,
citam vas uz dlhsie a rada by som sa k vam pridala 🙂
Ja som na pn od zaciatku,som na rizikovom lebo mam za sebou 4 neuspesne tehotenstvá ale verím,ze tentokrat s uspesnym koncom,aj ked strach tu je vzdy ale si myslím,ze nie som sama...
My sme boli na ultrazvuku v utorok,srdiecko krasne bilo a dostali sme aj tehu knizku.
Pozdravujem vas vsetky a zelam vsetko dobré! 😵

janemari
4. sep 2010

@lenkalela tak to snad nie,co je to tento tyzden s tymi potratmy 😠 ☹
Tak ja uz viem teraz ze ak potratim,dalsie dieta nebude 😖

kiwinka
4. sep 2010

@kaktusik007 jezis to je ake mile,, maleho synceka mas a druhe babo cakas a aprilove zase 🙂 to je neskutocne 🙂

bellugia
4. sep 2010

@garnelia Len žiaden strach, to nepatrí k radostným očakávaniam. Ja sa tiež nechcem veľmi vopred tešiť, ale strach to nie je, aj keď ťa chápem 🙂 A vitaj medzi nami, všetko bude dobré 😅

kaktusik007
4. sep 2010

@prsky ale jasne ze hej 😉

@bellugia dni na pn sa do nemocenskeho poistenia rataju, do doby - do tych 270 dni... ale nerataju sa v pripade, ze sa pocita materska, denny vymeriavaci zaklad pre nu.... chapes???? 🙂