icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

seba1
6. sep 2010

@bellugia dúfam, že nám teda kaktusik007 dá vedieť. Podľa toho, čo tu predtým písala, je dosť zbehlá v zákonoch.

kaktusik007
6. sep 2010

@seba1
@bellugia v tomto nie 😉 ale v podstate co sa teba tyka ide akurat o to, ci si chces platit zdravotne poistenie, alebo nie.... ak nie, tak chod na urad prace, a ak ano.... tak kludne bud aj doma... je to na tebe....

ale pre samoplatitela, ktory nie je zamestnancom, ani szco, a nie je ani zdravotne postihnuty, je minimalny vymeriavaci zaklad 206,60 a percento 14, co je 28,92€, ja by som na urad prace sa zaregistrovat isla... 😉

viac info tu http://hnonline.sk/c1-39889510-odvody-do-zdravo...

seba1
6. sep 2010

@kaktusik007 ďakujem, ja som tam už aj bola, ale ľudí je tam veľa a času na nejaké vysvetľovanie málo, a teraz zisťujem, že nárok na dávku nemám, lebo nemám platené za posledné 4 roky 3 roky poistenie v nezamestnanosti, tak uvažujem, či to má význam, ale asi aspoň kvôli tomu zdravotnému poisteniu sa to snáď oplatí.

kaktusik007
6. sep 2010

@seba1 to bolo platne k 31.08.2010, aktualne k 01.09.2010 je novela - Nárok na dávku v nezamestnanosti vznikne,
1. ak poistenec v posledných troch rokoch pred zaradením do evidencie uchádzačov o zamestnanie bol poistený v nezamestnanosti najmenej dva roky, t.j. 730 dní – osoba A alebo.... viac na http://www.socpoist.sk/davka-v-nezamestnanosti/...

a ano, podporu sice nemas narok mozno, avsak je rozdiel byt na urade a nic nedostavat, a je rozdiel nebyt na urade prace evidovana a este si platit takmer 30€ zdravotne poistenie.... si myslim 😉

seba1
6. sep 2010

@kaktusik007 ja ani po novom nárok nespĺňam, za posledné 3 roky nemám zaplatené nič. Ale potom spätne mám 11 rokov komplet, ale to nikoho nezaujíma 😖.

kaktusik007
6. sep 2010

@seba1 pises, ze :
... Bola som v prac.pomere do 24.8.2010 a zároveň mi v ten deň skončila predĺžená neplatená materská dovolenka (syn dosiahol 6,rokov). riešim teraz ten úrad práce, ale neviem, či to má zmysel, či by som nemala ísť na zdrav.poisťovňu ako samoplatca.

jaj, predlzena neplatena rodicovska..... tak to ano, to sa do tohto obdobia nezaratava.... skoda, ak by si vedela, ze budes bez prace, tak by si si platila dobrovolne poistenie v nezamestnanosti... takto ta to vdaka tomu mina...

bellugia
6. sep 2010

@kaktusik007 No to je vlastne tak, ako normálne - buď dobrovoľná nezamestnanosť a platiť si to , alebo sa tam furt hlásiť ako blbec - na nič iné to nie je dobré.

kaktusik007
6. sep 2010

@bellugia lenze za to tvoje ako si to nazvala hlasenie sa ako blbec mas narok na davku v nezamestnanosti, co je v podsate plus minus ten isty peniaz ako materska... ako ked to nepotrebujes, tak sa na to vykasli, ale podla mna o zbytocne peniaze nejde

maahuliena
6. sep 2010

ahojte kočky 😉

Tak my už máme po prvej poradni. Babatko nam už pekne narastlo a tiež sme dostali tehu knižku 🙂 😵 A o 2tt nas čaká NT screening 😉

nellie_
6. sep 2010

@maahuliena gratulujem ku knizke 😵 😵 😵 ja verim, ze dostanem zajtra 🙂 🙂 🙂

diwa
6. sep 2010

@maahuliena gratulacia 🙂

zumpa
6. sep 2010

@diwa ajoj dakujem za privitanie... ja tie som mala krce ale len sem tam a doktor povedal ze je v norme lebo sa maternica roztahuje.. to co som pri malej nemala mam teraz 😉

garnelia
6. sep 2010

@smajka ďakujeeem! 😵
@zumpa vitaj medzi nami a vela stastia prajem! 🙂
@nunusimi to je dost vela-3 tyzdne bez liekov.Myslim si,ze pri prvom dietatku to bolo horsie,teraz uz mas aspon nejake skusenosti,aj ked bolest hlavy je velmi nepríjemna.

zumpa
6. sep 2010

@garnelia dakujem a aj tebe vela stastia... juuj dneska ma moja prvy dcerka co ma rok a jeden mesiac potesila... ukazala mi na brusko a povedala babo 😉

garnelia
6. sep 2010

@nonika ďakujem za povzbudenie 😵
to poznam,aj ja som to zakazdym vzdavala,dokonca medzi poslednym a terajsim tehu presli 3 roky 😖
ja mam za sebou uz vsetky vysetrenia,co su v dnesnej dobe,som sledovana na endokrinologii a chodim pravidelne na hematologiu(mam heterozygot.mut.Protrombin a MTHFR),aj si picham fraxiparin 0,4.
Pricina potratov nie je znama,ved aj baby co maju trombofiliu donosili pomocou heparin.injekcii.Co sa tyka histologie mi stale napisali nejaku degeneraciu chorionovych klkov,ale gyndoska mi povedala,ze to pisu viacerym a tym sa nemam zaoberat,anitak sa s tym neda nic robit.
U teba zistili nejaku pricinu?Tiez si viackrat potratila?

garnelia
6. sep 2010

@zumpa ďakujem!...jeeeej to je krasa,určite vám robí velku radost! 😵

zumpa
6. sep 2010

@garnelia juuj ako kedy ona je nas maly duracelko.. snazi sa sama chodit ale nejako jej to ete nejde,..,, ved uvidime.. ale asi sa tesi,lebo male deti ma rada a moooc
🙂

garnelia
6. sep 2010

@zumpa aspon sa maminka nenudí 🙂 myslim si ze maly vekovy rozdiel medzi detmi je dobry,mozu sa spolu hrat...len ty to budes mat trosinku tazke prvych par rockov

nonika
6. sep 2010

@garnelia potratila som 2krat...raz v 18tom tyzdni a potom v 9tom.........po prvom potrate som zmenila gyndosku a ta ma potom poslala na hematologiu....tam mi zistili mutacie...mam ich dokopy 6 a mam jednu z najtazsich Leidena....pred druhym potratom som si uz pichala cely cas fraxiparin a brala duphaston a aj kyselinu listovu a bohuzial nepomohlo ☹ ....tak som rok pockala a teraz verim a dufam ze to vyjde....mne zmenili fraxiparin 0,3 na Clexane lebo som zacala byt nato alergicka......v celku sa citis ako? ja sa sledujem kazdu chvilu....mam uz krasnu 5 rocnu dceru ale strasne by som chcela este jednu 😉

zumpa
6. sep 2010

@garnelia no ja viem ale nevadi,,, mala bude mat skoro dva roky ked sa male narodi.. ved uvidime,ale tak aspon sa vyhraju ked budu maly a tak v pohodke to bude 🙂

bellugia
6. sep 2010

@kaktusik007 Ako sa poznám, ja nárok nemám... Alebo už mám? :D kedy vzniká?

mirka7582
6. sep 2010

fiha ale sme sa rozrastli 😀
@maahuliena gratulujem ku knizke ja idem v stredu k mojmu gynd. som zvedava co povie 😉 aj ja cem knizku uz 😕

garnelia
6. sep 2010

@nonika aj ja som zacala pisat aj do trombofilii...🙂
Pri prvej dcerke si nemala ziadny problem?
Tiez som citala ze Leiden je najtazsia forma ☹ ,ale da sa to ustrazit miniheparinom.Tiez som tak bola pri tretom tehu,ze som si pichala aj fraxik aj kyselinu listovu som mala a nepomohlo ☹ ,potratila som v 7.tyzdni.Zaklopem zatial som nezbadala ziadnu alergiu na fraxik,hoci aj mne sa robia na mieste vpichu cervene bodky ale hematologicka povedala,ze je to zatial o.k.
Tiez sa sledujem kazdu chvilu...aj ked viem,ze je to zbytocne,lebo pri MA nic nezbadas :(...ja mam dokonca aj slaby vytok,ale duphaston mi nechcela dat.Mas aj nevolnosti?Ja len obcas tazky zaludok...

garnelia
6. sep 2010

@zumpa clovek si po case zvykne,hlavne je aby boli zdrave! 😉

drobec490
6. sep 2010

@maahuliena-gratulujem 🙂 ja idem zajtra tak som zvedava co a ako ci uz uvidime srdiecko 🙂)

zumpa
6. sep 2010

@garnelia juuj tak to ano.. hlavne aby sme dotehulkovali dokonca a deturence boli zdravucke 😉

maahuliena
6. sep 2010

ďakujem kočky... 🙂
@nellie_ .. určite budeš aj ty mať zajtra 😉
@drobec490 noo veru zajtra by malo byť blik blik 😵 😵 😵
@mirka7582 gratulujem k srdiečku 😉 🙂 😵

katuska26
6. sep 2010

Ahojte 🙂 sledujem vás od začiatku ako som si našla // , najprv slabé, po dvoch dňoch silnejšie.... bála som sa pridať k vám, aby som sa nemusela lúčiť, kým to nemám potvrdené. Dnes som bola u Dr a máme ja srdiečko. 😀 ale našla mi tam aj cystu a dala mi na to Duphaston 3x po pol tablety... 😖 Máte s tým niekto skúsenosti, čítala som že niekomu to tiež predpísali... Aký režim by som mala mať? Dala som sa na PN s čím mala Dr problém, že ako to bude obhajovať, PN na začiatku sa dáva len pri krvácaní a tak pod. No ale na koniec mi tú PN dala.... A knižku nemám, tú až v októbri, skorej nedáva 😢 Ale veľmi sa teším že bábetko je v poriadku a že bolo aj srdiečko 😵

nunusimi
6. sep 2010

inak mne ta knizka teraz ani nechyba 🙂 len muzik uz mal problem, ze preco mi ju nedal este Dr. ved co mi ju mal dat prazdnu??? odbery sice spravene ale bez vysledkov. A nejak toto tehotko mam dost "apatiu" chodit na gyndu, co som sa pri prvom tesila na kazdu poradnu, ze sa nieco dozviem kukne ma a tak, teraz sa tam vobec neponahlam. Jedine na co sa tesim je 3D a duuufam, ze nam babo ukaze co ma medzi nozkami 🙂
my mame dnes tiez krasny zazitok, maly v MS nakreslil 4 hlavy v aute a ze ten stvrti clen je maly bracek 🙂 sme zostali s muzom dojati. a to ho chcel pred mesiacom este predat 🙂 🙂 😀 😀

pippi84
6. sep 2010

@mirka7582 mne dal lekar knizku v 6.mesiaci, nic moc mi nepovedal, len potvrdil tehotenstvo ... vsade je to tusim inak ... o mesiac mam prist na kontrolu.