Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
tak ja kebyze sa nenafarbim, tak nieze z blondiny hnedovlaska, ale sediva stara teta 😅 a to si nemozem dovolit, kedze ucim pubertakov... a tie baby tu vzdy namalovane a ucesane podla poslednej mody. mne sa teraz ani malovat nechce, tak par krat idem pred nich ako zruda 🙂 snad to preziju.
@linea22
@kondi33
vítam nové tehuľky 🙂
@brumca teším sa s tebou na tehu knižku... aj ja idem dnes ale k novému Dr, podpísať dohodu.... a hádam už aj na krv pôjdem, no najprv si musí dokumentáciu moju vyžiadať od starého Dr. Hádam pôjde všetko ako po masle.... Lebo aj Vikinka chce ísť so mnou na sono a pri starej Dr nehrozíííííí 😠 Darmo videla reklamu v telke na poisťovňu čo beží a tam maminka na sone a pri nej dcérka😀
Ahojky,držím palčeky všetkým čo majú poradňu,ja som mala večer keď som chcela zaspať žáhu a potom som nemohla zaspať hádam okolo 1hod.som zaspala a ráno nie vstať.Prsia ma bolia stále,teraz som zjedla na raňajky celú bagetu no hrúza ale nepribrala som ešte nič.
Ja mám knižku tiež od 7tt a mám tamlen ,že mi robil ultrazvuk a akcia srdca +.
Pekný deň
@mnamko ani mne sa nechcelo vstavat do tej tmy ☹ rano lialo, tma je strasna, hroznee, najlepsie v posteli ostat.
tiez som sa este vecer stahovala spat do obyvacky, lebo chlap je nachladeny a chrapal mi tam a nevedela som zaspat tak som ho "opustila" 😀
@katuska26 a to ides na 3D? lebo na tom CB neviem ci nieco mala uvidi.... Tam aj moj muzik mal problem ked mu Dr ukazal, ze aha tu je to, tak sme sa len smiali, ze jasneeee
maleho na 3D neberieme bude v MS ale isto mu to doma potom pustime, bude mat radost :D
@marusinka80 ja idem zajtra 🙂 teším sa a zároveň sa aj bojím veľmi ☹
@nunusimi no nie je to bohviečo táto jeseň zatiaľ, ja som si hovorila, že ten svetlý bod tejto jesene a zimy (toto obdobie ma vždy veľmi deprimuje) je to, že čakáme prírastok a tak aj tieto chladné a tmavé mesiace lepšie a radostnejšie prežijeme 🙂 🙂 .
Mne sa teraz toto obdobie nič nechce (ty píšeš, že sa ti nechce ani malovať sa), ale potom o také dva-tri mesiace príde na mňa také obdobie, že si poviem, že to, či ono musím stihnúť, kým sa narodí malé, lebo potom to pôjde ťažko, ja som toto mala každé tehotenstvo, potom už bola zo mňa iná včelička 😉 .
Caute tehulky, chcem sa vas opytat, tie co ste na PNke ako ja, dodrziavate casy vychadzok? Neviete ci chodia kontroly?
Ja mam vychadzky od 10-12hod a potom od 16-18hod a niekedy kym sa s Viktorkom vytrepem niekam tak ani neviem ako a uz musim byt zasa doma 😒
A este sa chcem opytat, neviete mi niektora poradit, ked som na PN pocas poberania rodicovskeho prispevku, tak som povinna to niekde nahlasit? Lebo som odniesla len PN listok na socialku a to bolo vsetko.
Ahojte baby.
Som tu u Vass nova,tak dufam,ze sa mozem pridat 🙂
Ja idem na NT sono 27-meho,to budem v 13-tom tyzdni,ja viem,ze je skoro este na pohlavie,ale urcite sa spytam,ci nahodou nevidno 🙂 Uz sa nemozem dockat. Chcela by som moc dievcatko,ale ako poznam zivot,to bude chlapcek 🙂
@mnamko presne,aj j ato tak beriem,ze dievcatka su viac pritulnejsie a chlapci (teraz ked niektorych vidim aky su zli uz v 10-tich rokoch - samozrejme zalezi od partie),ale dievcatko Ta potrebuje v puberte a paradite sa spolu a chlapec Ta potrebuje za mala skor,neskor uz len na obedy 😀
@seba1 no tebe by som dopriala tiež dievku,viem ako bola kamoška sklamaná,keď čakala 3chalana.
@mamusia presne tak akj keď teraz sa mi zdá,že chalan je viac citlivý,no a zajtra sa mi vracia s Kréty pobil sa s plavčíkom kôli bývalej a vyhodili ho tak zajtra priletí.Tak dúfam,že sa poučil lebo vraj mala ísť domou ona ,no nevadí
Jeden známy má troch synov a stále len rozpráva ako jeho žena nerada varí, že nech spraví 20, alebo 30 rezňov, aj tak večer nie sú a to najmladší má 9 starší majú 17 a 19 rokov. Že to varenie je u nich never-ending story 🙂 . To ma možno tiež čaká.
@mnamko No v puberte je to asi náročné, či s jedným, či s druhým.
Ináč keď idem v Tescu po nákupoch, tak sa vždy zastvím pri baby oblečku a pozerám, čo dievčenské kúpim-nekúpim, podľa toho, či sa zadarí dievča. Mne sa vždy pri nákupoch zdalo, že dievčenské veci sú krajšie a je aj oveľa väčší výber.
@seba1 hej?Co sa tyka zas konkretne Tesca,tak mne sa zassa zda,ze pre chlapcov je lepsi vyber - napr pre dievcatko nie je ziadny svetrik a pre chlapcov hej. A aj bundy na zimu su strasne pre dievcatka - preto sme teraz aj nasej malej kupili chlapcensku 😀 iba sa doplni dievcenskymi doplnkami a bude super 😉 Inak aj ja som pocula,ze chlapci vela zjedia,najma aksu sportovci.....
@mnamko mne zas mm vravi,ze on si mysli,ze jemu su sudene len dievcence - tak dufame 😅 Nevadi,aspon sa uci zivota maldy,aj pobit sa niekedy treba (samozrejme,ze ak to nedopadne velmi zle). Inak vyzeras veeelmi dobre na 40 rokov 😉 Ste este chceli babanko,ci sa zadarilo? 😅
@mamusia 13t nie je skoro, nas starsi sa presne v 13t ukazal. ked dojdem domov prilozim foto :D lezal si tam rozcapeny a vsetko nacinie bolo krasne vidno, aj doki sa cudoval.
@mamusia tak ja mam chlapca, a este somt ake pritulne dieta nevidela 😀 ten ma vkuse bozkava, lepi sa na mna, posiela vzdusne bozky, vravi mi ako ma lubi... skor mam skusenost, ze chalani ked su mali su na mamky zatazeni, no ale baby zas ostavaju pri mamke aj po svadbe. ved nepojdem od svokry pytat pomoc, nato tu mam mamu.
preto som ja nerozhodna co chceme :D predsa by sme boli potom v nerovnovahe kebyze opat chalan ale ja som skor na sport ako na paradenie tak neviem
moji chlapi radsej chlapca, aj maly vzdy vravi, ze ked sa tak "snazime" tak by to mohol byt chlapec 🙂 a mne je to jedno, ale teraz vazne, pri prvom som chcela syna, toho mam. tak sa nechame prekvapit 😎
@mnamko no super, ale je to chlap jak sa patri :D ze sa kvoli zene bije :D :D
@seba1 presne tych dievcenskych veci je viac a su krajsie, suhlas
@mamusia vieš čo nechali sme tomu volný priebeh,pre 6rokmi potrat,potom za 2roky mimom.tehu,a tak sme si nedávali pozor no a počuli sme že v Bojniciac nazámku na samom vrchu sú také kamenné lavičky a že do roka sa narodí do rodiny dieťa na lavo dievčatá na pravo chlapci a vzadu dvojičky no a mi sme si sadli na dievčenskú stranu a menzes som už nedostala tak neviem či sa stal zázrak ale je to zvláštne že 4roky nič a teraz bábo.Ja moje deti mám s prvým mužom alee ten zomrel keď mali deti 3a2roky a s týmto sme manželia 3roky on má 18r.dcéru a15r.syna takže nás je habadej.
@mnamko fuuuuu to teda ste pekne pocetna rodinka - aspon Vam je veselo a bude sa mat na starobu kto o Vas postarat 😉 Ja by som chcela tiez velku rodinu,3 deti,no mm nechce,vravi,ze chce radsej dat dvom co najviac,nech idu do zahranicia a tak,nech 3,ktore sa budu msiet obmedzovat,ak nebudu peniazky......tak uvidime...no ak by aj hej,tak urcite by som chcela mat deti do 30-tky a potom uz pokoj,teda chcemsi dat spravit prsia na 30-te narodky,tak najma preto 🙂
Ja sa nádejam, že na tých naj uzv to možno vidieť aj skôr a s pomerne dobrou istotou, ja mám ísť tuším to nazvala na morfológiu okolo 18 tt. Gyn.mi povedala, že to robia na Kramároch za 90,- a Ružinove za 40,- Eur.
fuha vy riešite veci o ktorých som nemala ani poňatia ,pri synovi nebolo ani raz sono a pri dcére 1raz.a žiadne vyšetrenia len poradňa a vypitie cukrovej vody inak nič.Na ten scriening či ako sa to píše sa mám pýtať,alebo ma pošle sám lebo sestrička mi hovorila len o nejakej genetike a amniocentéze
@seba1 no zas ja na Antolsku by som nikdy nesla. V 7 mesiaci som tam sla na pohotovost,bo som mala prechladnuty mechur,spojeny so zapalom oblicky a do toho 38 teploty a nechali ma 2 hodiny cakat v noci v cakarni,ze maju vaznejsie pripady,co im nosi sanitka a potom ma poslali hore za urologom,ktory tam cely cas spal,cize sa kludne na mna mohol pozriet a nic mi nedali a poslali ma domov. Moj urologmi povedal,ze ma mali hned hospitalizovat,ze mi mohli vyvolat predcasny porod. No otras proste. A este ze tam zomrelo aj dieta........tak tam by som nesla proste. Ja som bola na nadstandarde (stalo to asi 66 eur za cely pobyt) na Kramaroch,uplne nove zrekonstruovane poschodie,jedna spolubyvajuca a kupelka na izbe,jedlo otras - klasika 😀 no starostlivost super,aj zubara mi vybavili 😀 Inak mozno aj zalezi od toho,ci si na nadstandarde,alebo na normalnom oddeleni... 😲
@mnamko no teraz su 3 sona za tehotenstvo.Zakazdym Ta posle Dr. Jedno je teraz okolo 12-13 tyzdna to je na vrodene vady dietata spojene aj s odberom krvi, potom je okolo 20 tt to je kompletna morfologia od hlavy az po paticky a potom este jedno tusim v 8 mesiaci,tiez sa tam meria velkost babatka a neviem co vsetko este - si uz nepamatam 😉
@mnamko mám pocit, že ten screening sa robí kvôli tomu, že teraz rodia tridsiatničky, nie ako predtým dvadsiatničky a zisťuje sa tam napr.riziko Downovho syndrómu, ale že to nerobia všade, lebo niekedy to vychádza skreslene, spýtaj sa gyn.A je asi aj rozdiel podľa veku tehotnej napr.amniocentéza sa bežne nerobí.

Vsetky nove kocky vitajte, tesime sa 🙂
Zajtra baby na kontrole a poradni sa drzkajte, piste potom dobre spravy, ze je vsetko ok!!!!! Budem na vas mysliet 😉 idem uz zajtra po PN do robotky, taaaak sa mi nechce, ale aj sa tesim na mojich chalanov 🙂
@barborkach co sa tych prs tyka, aj mna presne toto napadlo, lebo uz asi 2. tyzden ma nebolia, ale vsetko je ok. Obcas len taka malicka citlivost... Citala som, ze bolia len dovtedy kym si telo nezvykne na vyssiu hladinu hormonov 🙂 tak snad to bude pricina 🙂