icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

blcha
24. sep 2010

ahojte babulky tak som tu dllho nebola pretoze sme prerabali byt a byvala som u mamy a tam nemame net no tak teraz moje novinky konecne som bola toho u doktora ked mi samozrejme potvrdil tehotenstvo ale objavil aj hematom takze hned mi nasadil lieky duphaston a ascorutin tento tyzden som bola zasa na sone a hematom tam stale je nastastie sa nezvacsuje a babatko krasne rastie ale stale som na liekoch a mam kludovy rezim v utorok ma zasa caka sono a kontrola tak dufam ze sa bude aspon hematom zmensovat lebo byt v klude pri mojej malej herecke je dost problem ale nastastie je samostatna nieje zvyknuta aby som ju nosila na rukach tak sa to da zvladat ked nemam nakazane len lezat je to v pohode 😉
inak vsetko celkom v pohode babatecko je krasnucke pekne rastie minuly tyzden malo
2,3a odvtedy uz zasa narastlo
no idem precitat ake mate novinky 😉

kaprik1
24. sep 2010

Ahojte, dobré ráno.
Musím sa pochváliť, ale teda pre istotu klop, klop, klop. Už asi 5 dní žiadne špinenie. Je mi aj troška lepšie. Len teraz neviem či sa mám radovať, alebo báť. Ale snáď bude všetko ok. Na poradňu idem v pondelok. Už aby to bolo, aby som sa nemusela báť či je všetko ok.
Neviete koľko by som mala poberať materskú keď som bola 3 roky na materskej a teraz pokračujem ďalej ešte rok zo zdravotných dôvodov. Ale to by sa nám už malo narodiť malinké 11.4. Fakt nemám potuchy z čoho mi to budú rátať.

kondi33
24. sep 2010

@kaprik1 no myslím, že máš nárok iba na 190e po novom aj materskú aj RP 😒

nunusimi
24. sep 2010

caute
mne je dnes zlee. od rana ma napina, a to si neviete predstavit ten smrad, ked som vosla do mojej triedy, kde mam 24 chalanov, a vsetci ranajkovali 😢 😢 Uz len 2hodky oducim a mozem domov, huraaaa vikend sa blizi 🙂

maahuliena
24. sep 2010

aaahojte kočky 🙂

No s tým RP... to je smiešne... sakra.. tak ma to nahnevalo 😒 Ale čo narobíme dokelu.. fakt to vidím, už šetriť teraz....lebo potom, no ja fakt netuším čo bude 😅 😕 Nechápem 🙄 kolko sme si odmakali.. take roky.. a čo s toho...no je to bieda!! ☹

@blcha no hlavne, že je babatko v poriadku.. a snad ten hematom sa vstrebe 🙂

😵 Konečne som si popestovala svojho 2mesačneho synovčeka... je taky božský 😵
@nunusimi vydrž 😲 😲 už sa Ti to krati

kaktusik007
24. sep 2010

k tomu rp..... priprsavuje sa strajk 😀 😀 😀 😀

a kuk moj fotoblog https://www.modrykonik.sk/fotoblog/kaktusik007/...
😝

nunusimi
24. sep 2010

@kaktusik007 klobuk dole, skvely list, len aby si ho p. minister vobec precital :(
Ja uz si nejak zacinam zvykat, ze ziadne vyhody sa nas tykat nebudu, vsetko co chceme si musime zarobit. Asponze sme schopni si to ozaj zarobit.

pippi84
24. sep 2010

@kaprik1 ratat budu z toho, z coho ratali prvy krat

seba1
24. sep 2010

@kaprik1 ja si myslím, že nárok na materské budeš mať a ďalej to mám byť jednotné tých 190,- Eur, nárok na materské je tuším podľa toho, či si bola nemocensky poistená aspoň 270 dní za posledné dva roky a to by si mala spĺňať.

timejkaa
24. sep 2010

Fíha, nová vláda na SVK´akosi moc šetrí.. Almužna prvej kategórie hento.. Asi treba dať pánovi ministrovi toľko, koľko navrhuje na príspevok a nech s tým mesačne vyžije s malým dieťaťom.. Možno by zmenil názor...
Nezávidím 😕 😲

kaktusik007
24. sep 2010

dievcence, nedalo mi to.... hodila som to aj na sme.sk .... ak tam kliknete na karmu, tak sa to moze dostat vyssie a vyssie a v konecnom dosledku si to moze precitat co najviac ludi..... tak ak chcete, hodte tam klik

http://adelmasarykova.blog.sme.sk/c/242343/List...

kaprik1
24. sep 2010

@blcha aj ja som mala hematóm 8x6mm. Nič mi nedali, teda myslím žiadne lieky. Na sono idem v pondelok, tak budem vidieť ako sa to ďalej vyvíja. Ja som často aj špinila. V pondelok budem rovných 12tt. Už aby to bolo...

katuska26
24. sep 2010

Ahojte tak som doma od môjho nového lekára, bože to som najlepšie urobila že som k nemu prešla on je taký milýýýýýýýý 🙂 🙂 🙂 a zlatýýýýý 🙂 No paráda, teším sa bábätko je v poriadku už meria 24mm a zodpovedá 9+3 😵 drobček červíček.
Inak aj vám váš lekár ponúkol či sa nechcete zúčastniť takej ankety o tehotenstve, aby vás pozorovali no podľa krvi, moču, odberu placenty a pupočníka.... aby zistili aký má vplyv prostredie v ktorom žijete na ešte nenarodený plod neskôr dieťa?..
No a ten náš červíček jáj.... Vikinka vkuse ako sa má červíček a sme si raz srandu robili s ocom, že však aj oco má, pozri má bruško ako ja a Viki ee... No a včera došli zo škôlky a oco zahambený že Viki pred ľuďmi ocovi brucho bozkávala, že ako sa má čevíček 😀 no čo si asi tak pomysleli 😕 😅
Inak knižku ešte nemám, lebo dr nemal ešte moju kartu a tým ani výsledky z odberov...... Tak nabudúce už bude 🙂

kondi33
24. sep 2010

@kaktusik007 neviem kde to mám kliknuť? 😉

blcha
24. sep 2010

@kaprik1 ja mam ten hematom 1,8x2cm a povedal mi ze lieky budem brat do 12tt no tak uvidime co a ako teraz som 10tt+2a na sono idem v utorok 😉 uz mi dal konecne aj knizku aj ked este tam nc nestihol poisat ale v karte som si stihla prestudovat ze je vsetko ok aj on mi to vsetko vysvetloval ja mam super doktora a tusim si h aj k porodu zajednam pri eliske som si zajednala primara ale tusim aj tento moj uz je akysi rozumnejsi 😉

garnelia
24. sep 2010

@kondi33 klikni na rámček "dobry clánok" ktory sa nachádza pod textom 😉

@katuska26 teším sa s tebou,že je všetko v poriadku! 😵

maahuliena
24. sep 2010

@katuska26 juuuj, super 😵

dnes som sa odhodlala nafarbiť si vlasy 😅 ale ten výsledok... som neverila, že teda farba v tehu inak chytí.. ale už nemam pochybnosti 😲 😲 😀

smajka
24. sep 2010

@timejkaa - krasne saty, waw. kedy presne je svadba? tiez som pocula ze pohlavie sa da zistit najlepsie okolo 20t. potom je dobre ist na 3 al.4D ak si chces byt uplne ista.

blcha
24. sep 2010

babulky ked tu spominate to 3d nejdete nahodou niektora do hlohovca na to ja by som chcela nemate kontakt a neviete kedy je dobre tam ist v kolko tt ???

inak dnes mi prislo konecne to tricko s bess toto http://www.bess.sk/detske-oblecenie/kategoria/t...

a je super dobre kvalitka aj ked je mi este dost velke lebo zatial nemam ziadne brucho ale inak bude super uz sa tesim ako ho budem nosit 😉 normalne uvazujem ci neobjednam este jedno v inej farbe s inym napisom 😀 😀 😀 😀

smajka
24. sep 2010

@blcha - jeej pekne tricko, neboj ani sa nenazdas a bude ti fit 🙂 ja som skusala zohnat nejake veci na sk,ale bud boli nehorazne drahe,alebo mi nesedeli. esteze tu v uk je obrovsky vyber. zatial som si z tehotenskeho kupila len jedno tricko a klasicke cierne nohavice. na veci z prveho tehu mozem zabudnut - nejake su primale 😀

kondi33
24. sep 2010

@blcha jej ja som si objednala to isté, dnes by malo prísť 😉

blcha
24. sep 2010

@smajka no ved vy tam mate aj lepsi vyber aj lepsie ceny 😉 a ja veru tehotenske veci z prveho tehu nemam ziadne vsetko som dala prec 😉 zatial som si kupila len toto tricko a jedny tehu rifle a to ma este caka v skrini 😉

blcha
24. sep 2010

@kondi33 no mne sa paci je podla mna celkom faj a taky dobry material ja som si velkost M objednala a dost je velke 😉

maahuliena
24. sep 2010

@blcha na ten 3D je najlepšie isť v ukončenom 18tt.. ale niektoré chodia aj neskôr... 😉
to tričko je pjekne 😉

pippi84
24. sep 2010

@katuska26 super 😵 to sa krasne cita, ja idem v pondelok pozriet na gastanika ( to zase u nas je gastan, lebo ze ake je velke babatko? ako malicky gastanik? ) 😀

asteri
24. sep 2010

Ahojte,
chodievate alebo planujete chodit na nejake cvicenie pre tehotne? Ja nad niecim rozmyslam kvoli chrbatu, ktory dostane asi dost zabrat...
Mate nejake skusenosti tie ktore ste uz tehulkovali?

mnamko
24. sep 2010

Ahojte,
ja som bola u lekára lebo ma strašne večer pichlo v pošve,ako dýku keby mi tam vrazil niekto ,na ultrazvuku všetko o.k.,asi mám zápal močovej trubice,dal mi urinal tabletky čo mal od nejakého dílera,nech nemusím kupovať a môžem piť ten čaj brusnica,jahoda.
List je napísaný super,
Na to vyšetrenie v 13tt pôjdem aj ja,a fotky môj doktor nerobí,tak dúfam,že na to inom sone mi dajú

kaprik1
25. sep 2010

@blcha ten hematom máš teda väčší ako ja. Možno asi preto lieky. Môj gynekológ je tiež docela super. Chodila som k nemu aj pri druhej a dá sa povedať, že vďaka nemu sme to vydržali až do 38 tt. Do Hlohovca by som chcela ísť aj ja. Mudr. Brešťanský, Za poštou 8, Hlohovec. Tel. sestrička 033/7425937, doktor 033/7423754. Dúfam, že som to sem mohla dať.Pri druhej to nevyšlo, musela som ležať. Tak snáď pôjdem aspoň teraz. Vtedy som sa objednávala u sestričky a tá mi povedala aj čo si mám priniesť so sebou.

@mnamko teším sa s tebou, že je všetko ok. Ono nás to niekedy strašne vystraší. Je lepšie sa ísť dať vždy skontrolovať. Môj gynekológ hovorí, že radšej prísť 10x zbytočne, ako raz neprísť.

katuska26
25. sep 2010

@pippi84 hihi no podľa môjho bruška sa tiež manžel smeje že či tam neboli dvaja červíčkovia, mám ho oveľa väčšie ako v prvom tehu, asi je to fakt už roztiahnutou maternicou. 😅
Baby inak aj ja tam mám stále tú cystu písané že 0/38mm tak neviem čo to znamená lebo ak má 38mm tak je väčšia ako červíček 😒
@asteri ja som pri prvom tehu chodila na cvičenia pre tehu veľmi super, spoznáš iné mamičky, urobíš niečo pre svoje zdravie a dozvieš sa veľa vecí ohľadom pôrodu, kúpania bábätka a iné, veľmi odporúčam 😉

helenka2
25. sep 2010

dobre ranko tak sa hlasim zasa po dlhej dobe...polezali sme si s hematomom skoro 3 tyzdne v nemocnici vobec sa mi to nelepsilo tak som isla domov...a doma sa mi zacal zazracne zmensovat...teda zatial len o 3 mm ale aj to potesi...uz je velky 6 mm tak snad sa vstrebe...a babetko je zasa o 4 dni vecsie...mame uz 3,45 cm...tak sa tesim 🙂 kocky ktore mate hematom aj s tym lezite alebo co robite? a ako velke mate babetka?