icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

pippi84
26. sep 2010

@mischeell len nie mucosolvan, robitusin atd to sa nesmie !

mischeell
26. sep 2010

@pippi84 oki, ďakujem pekne 😉

maahuliena
26. sep 2010

@pippi84 no mne to v lekárni poradili s tým mucosolvanom.. 😉 a poznám viacero tehuliek, ktoré to užívali a nič sa nestalo 😉 a navyše. ani nasivin ani pinosol mi nikdy nepomohli.... a morska voda už vôbec nie 😝 po hroznej nadche som bola u dokyho zatiaľ vše ok... 😉

janush
26. sep 2010

viete mi niektora poradit? som v 10tt a dnes pocitujem v podbrusku ostre nepravidelne bolesti / pichanie, niekedy az take ze sa musim prikrcit... Mate s tym niektora skusenost?

maahuliena
26. sep 2010

@janush a mavala si to aj predtým? 😕 pokiaľ nemáš dlhotrvajuce bolesti...tak je to ešte stale v poriadku... maternica sa teraz najviac rozťahuje....

janush
26. sep 2010

take pichanie som predtym nemala....dnes prvykrat, ale zda sa mi to az prilis.. tak sa trochu obavam ci to nie je nebezpecne... ale ziaden iny vytok alebo krvacanie nemam, tak dufam, ze mas pravdu 😉

maahuliena
26. sep 2010

@janush ja som zo začiatku mavala aj strašne krče... potom mierne pobolievanie, prešlo to do napätia(a to mám stale) a občas ma pichne stale akoby vo vaječníkoch... a dosť ostro... minule ma ťahalo pod pupkom... takže toho bude ešte asi dosť počas tehu 😅 dôležité je, že nemáš iné ťažkosti.. 😉 pokiaľ si si neni istá.. stupnuje sa to, tak vybehni za dokym.. ale myslím, že to určite aj prejde... 🙂

pippi84
26. sep 2010

@maahuliena to som mala uz aj ja, to pichanie a tak .. dva dni dozadu som sa normalne zobudila na take krce, ale potom som zistila, ze sa mi chcelo ist straaasne cikat, preto ma az brucho bolelo 😨 snad to bolo tym. zajtra ideme na kontrolu po mesiaci 😉

maahuliena
26. sep 2010

@pippi84 určite je to tým... lebo maternica sa posuva vyššie ako rastie(a už dosť tlači na mechurik.. 😅 )
..a už ju mam pod niečo pod pukom (viem to lebo som bola v 13tt u dokyho a pohmatom zistoval veľkosť maternice 😉 tak som sa čudovala, že kde ju až mám 😅 😉 tak držím zajtra palce, nech všetko dobre dopadne 😉

pippi84
26. sep 2010

@maahuliena dakujeme, verim tomu, ze sme v poriadku.

mnamko
27. sep 2010

Dobré ránko-Pichanie,bolenie mám každú chvílu minulý týždeń ,strašné ako keby mi nôž vrážali dovnútra,doky ma pozrel všetko o.k.,asi zápal močovej trubice,beriem Urinal tabletky a Magne B6

seba1
27. sep 2010

Čaute, už pozeráte nejaké vecičky pre bábätko? ja som bola minule v Ikee a sú tam celkom pekné veci za dobré ceny.
Páčili sa mi hlavne deky, osušky a posť.obliečky. Už som si pozerala aj kočík na internete, predbežne mám vybraté. Asi je ešte skoro, ale mne to nedá 🙂 .

brumca
27. sep 2010

@seba1 ahojky 🙂 aj ja sem tam pozeram veci pre babatko, ale este som nic nekupovala...a aky kocik mas zatial vybraty? 😉

seba1
27. sep 2010

@brumca no ja mám špecifické nároky, keďže mám už dvoch chlapov, po ktorých chodím autom a autom aj na krúžky a aj bábo bude jarné, chcem preto ľahký športový kočík, ktorý sa dá dať do úplného ľahu a do ňho kúpim prenosnú tašku na bábo.
kočík: http://ajashop.mimishop.cz/detail.php?zbozi=110...
taška: http://ajashop.mimishop.cz/detail.php?zbozi=231...
Zatiaľ som vybrala toto, potom chcem kočík pozrieť aj naživo. Ty si čo pozerala?

brumca
27. sep 2010

@seba1 tak tebe sa asi aj lahsie vybera, mas nejake skusenosti a vies cco chces od kocika 😉 ja len smirujem na nete a pozeram vsetky mozne znacky a aj hodnotenia kocikov tu na nete 🙂 zatial mi padli do oka tieto:

http://www.obchodny.sk/product/kombinovany-koci...

http://www.matko.sk/baby-shop/kombinovany-kocik...

seba1
27. sep 2010

@brumca vyzerajú dobre oba a super je aj to, že sú ľahké. My sme už mali Hauck, bol dobrý, len kolieska vŕzgali, manžel ich pravidelne olejoval, ale to dosť silné vŕzganie sa vždy po cca 2 mesiacoch vrátilo. Ale tieto kolieska vyzerajú, že majú inú konštrukciu, takže to bude iné. Ináč mnohé maminy hovoria, že najlepšie je kúpiť iba hlboký a okolo pol roka iba športový kočík, nie kombinácie, lebo potom skončia tak, že kúpia kombináciu a po pol roku používania kočíka zistia, že keď prejdú na športovú verziu od kombinácie, že má nejaké mínusy. Asi aj tou praxou až zistia, čo im konkrétne vyhovuje.

mnamko
27. sep 2010

http://brendon.sk/Products/ViewDetails/29275 ja mám vybratý takýto typ,neni drahý a dá sa kolísať
a vy budete aké plienky používať,ja som sa dočítala že látkové výjdu lacnejšie,pri praní každy druhý deň
neviete počom sú plienky v polsku?či látkové alebo jednorázové?ja sa idem prejsť do mesta a nazriem do detského sekáča

drobec490
27. sep 2010

ahojte..tak ja som uz tiez nieco pozerala a kocik mam priblizne vybraty,lebo kamoska robi v detskom a mi aspon poradila ktory aky je kocik lebo vela zakaznicok im potom povedalo ktore su ake...ale ja mam predstavu takze aspon v tom mam jasno 🙂))

drobec490
27. sep 2010

@mnamko tak ja planujem jednorazovky lebo latkove ma nejako velmi neoslovili...a co viem tak vpolsku su lacnejsie plienky kamoska co tam zije tak si nosi a su aj o polovicku lacnejsie aj sunare a take veci..

seba1
27. sep 2010

@mnamko má výbornú cenu, len si myslím, že ten košík pod ním je malý, aspoň pre mňa 🙂 Asi tie látkové košíky sú priestrannejšie. Náš úplne prvý kočík mal taký košík na nákupy a večne mi odtiaľ niečo vypadávalo.

seba1
27. sep 2010

@mnamko ja budem používať jednorázové, som na ne zvyknutá od starších detí, veľmi dobré majú v DM - babylove, tej istej značky aj super krém proti zapareninám.

brumca
27. sep 2010

@seba1 no aj ja som uz rozmyslala nad tym, ze kupime samostatne hlboky a neskor sportovy, ved este mam cas premysliet to 😉 dakujem za tvoje postrehy 🙂

seba1
27. sep 2010

@brumca 🙂 aj druhýkrát.

brumca
27. sep 2010

@seba1 a ako dlho si asi vozila tvojich chalanov v hlbokom kociku? 🙂

nellie_
27. sep 2010

Ahojte... 🙂

ku tym kocikom tak pocula som presne to iste co pisala seba 😉
ze ja lepsie kupit hlboky a potom sportovy zvlast...
A my musime mysliet na to, ze babetko bude malinke v lete - takze vanicka nemusi byt nejak moc velka a na zimu budeme mat uz deti v sportovych kocikoch a vacsinou tie sportove kociky co su sucastou 3-kombinacie su strasne male a uzke a je problem tam to babo narvat spolu s fusakom v zime... 😉

Ja teda zatial vôbec netusim aky chcem kocik.. 😅 😅

seba1
27. sep 2010

@brumca do cca 6-7 mesiacov, ale oni boli skôr jesenné bábätká a v zime je v hlbokom najlepšia istota, že bábätku nebude zima, teraz ale robia dosť malé vaničky, doporučujem všímať si dĺžku vnútorného priestoru.

brumca
27. sep 2010

@seba1 tak to je pravda s tymi vanickami, minule som len tak pozerala v obchode s kocikmi a niektore boli strasne malicke...no asi fakt kupime najprv hlboky 🙂 nebude ale babatku v zime v sportovom chladno? prepac, ale fakt sa v tom nevyznam 🙂

seba1
27. sep 2010

@brumca po tom šiestom, siedmom mesiaci sa už nedá nič robiť, to už ti bábätko vo vaničke aj tak nevydrží, chce už vidieť svet 🙂 A aj menej spí a viac sa hýbe, takže by mu zima nemala byť, ale samozrejme treba dobrý fusak, deku a nánožník na kočík.

brumca
27. sep 2010

@seba1 moc dakujem, ved som si aj myslela, ze vo vanicke by babo uz nikto neudrzal 😀

mnamko
27. sep 2010

Mne nevadí ten košík mala som taký aj predtým,ja mám obchod hneď pri dome takže nejaké velké nákupy nehrozia.A ešte má vhodu,že sa dá športová časť otáčať,čo dnešné kočíky moderné majú opačný smer neni vidieť z tvojej strany do nehoJa tiež rozmýšlam,že budeme chodiť na nákupy do polska,aj keď cesta tri hodky od nás ale myslím ,že sa oplatí,ja veci kupovať nebudem,budem mať po švagrinej dvojičkách,a určite nájdem schovaté u bývalej svokry po mojich detskách,ja len plienky a pod.veci