icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

urma
19. okt 2011

@strihalka som nevedela, ze sa vola andelicek ta kosielka 😀 ale isto to bude ono. Ta doktorka co ja viem kolko mala, ale 50 +
Vyraba sa to este, je to dostat vobec? Este som nebola riesit handricky, ale sak hadam nie je az tak mimo, ze doporucuje verejne v TV a ono to 15 rokov nie je na trhu 😀 😀

tajomna
19. okt 2011

@urma tie košielky su ešte bežne k dostaniu a už sa neviažu ale su na patentky,ja som už také mala pre menšej...a su na prvé povedzme dva mesiace lepšie aj preto,lebo body sa prevliekaju väčšinou cez hlavu a tam je ťažšia manipulácia s bábom ktoré ešte klingá hlavičkou...

strihalka
19. okt 2011

@tajomna
@urma to jepravda, urcite poresim na ty prvni mesice neco, co na nej natahnu jak gate, a nekde zacvaknu, myslim, ze sjem to uz nekde videla prodavat, amrknu dam vedet

strihalka
19. okt 2011

@urma
@tajomna http://www.rajmiminek.cz/eshop-kosilka-s-rukavi...
tak uz delaj zapinani na boku,to je celkem fajn

urma
19. okt 2011

@strihalka od tych, co si pamatam ja, sa novodobe doost lisia 😀

strihalka
19. okt 2011

@urma nooo, doba dela pokroky, na druhou stranu je to leis, lepe se toi bude zapinat kdyz bude babo na zadech, nez kdyz budes muset zapinat kosili s knoflickama na azdech

huterika
19. okt 2011

@urma no mudre zoznamy nam vyskrtaju polovicku veci 🙂 tak ho skusim viacmenej obmedzit, a taky ovocny caj ten snad neublizi? Inak postrehla som ze ste sa tu bavili aj o tych tehotenskych cajoch...ja som o tom tu vo FR vobec este nepocula, nitkto mi nic take neradil ani neponukal, tak asi ked pridem domov si pokupim zasoby, len v com su take uzasne? 🙂
A mnaaaaam ak myslis to iste jablkove pyre ako ja (akoby detska vyziva) tak na tom som zavislacka, to som jedla na kilaaa 🙂 ale uz nemam jablka :/ a len take so skoricou mnamky.

strihalka
19. okt 2011

@huterika tehotenske caje jsou cajiky, ktere maji v sbe spousta vitaminu, ktere nasatvajici amicky potrebuji, jsou to vitaminy, co podorujiv budoucnsoti tvrbu mleka,, vyzivu naseho od babetka vybrakovaneho tela od ruznych vitaminu...babo je vlasten taky maly vetrelec v nasem tele co ti bere vse na co si ukaze a na co ma chut...rpto nam zacnou pdat vlsy, kazit se zuby....bere nam ty dulezite vitaminy a my mu je musime nejaky zpsuobem doplnit.....a od toh jsu ty caje...ja osobne piji cerny caj iba o vikendua to slaby a s citronem a medem k snidani, jinakjen ovocny, nebo detssky bio caj feniklovy od hipp, bo trpim nadymanim a toto je uz aj pro babetka rpoti bolesti bruska a j proti prdikum, a hlavne theotne ho muzou...
cerny zelny a bily caj obsahuje tein a spoustu jinych podpurnych latek a dite se tak stava az moc aktivnim😀, ale jak se rika, i kavy si muzes dat dvakrat denne, taki ten caj, jen se to nwmsi prehanet, aby na nem babo nebylo zavisle

danka.chomka
19. okt 2011

@urma nespominas si preco sa nemozu?ja teraz tiez dzgam mandarinky ako besna a matovy caj si cas od casu dam. Ak by si mala dajaky link skus hodit 😉 dakujem.

huterika
19. okt 2011

babulky ja teraz odbehnem od cajikov k niecomu co ma trapi od vcera ☹ vlastne uz druhy rok s tym bojujem. Nezapada to do temy, ale tyka sa to aj tehotentva a tak mozno niektora z vas s tym ma skusenosti v poslednej dobe sa aj o tom dost hovori. Velmi ma to trapi a potrebujem sa niekomu vyspovedat, lebo na nic ine nemyslim ani na babatko sa neviem sustredit ..
V januari (na moje narodeniny - krasny darcek 😖 ) som bola operovana na krcok maternice kvoli zlym vysledkom cytologie (cyto 4) a nasledne z histologie vyslo CIN III co je uz predrakovinove stadium ☹ . Operovali ma v ČR zevraj setrnejsou metodou LEEP (elektrickou sluckou) prave kvoli tomu ze som este nemala deti a keby sa robila normalna klasicka konizacia (vezmu z čípka cast v tvare kužela) tak by mohli nastat problemy ked otehotniem (potrat, predcasny porod, otvaranie krcka atd) a zevraj to bolo na povrchu hlavne. Po operacii sa poslal ten material co vybrali na skumanie a povedali mi ze rez bol v zdravom tkanive co znamenalo ze vybrali vsetko zle co mali, tak stastna so slzami v ociach som odchadzala z nemocnice ...snad nikdy som nemala lepsi pocit...
O 5 mesiacov som mala ist na kontrolu tak v juni som bola u svojho gynekologa na SR, ponukol mi za nejakych 20eur zevraj nejake lepsie detailejsie cyto, tak som nevahala...vysledky zevraj na 1tku, takze cyto 1 aj to mi povedala len sestricka...a ze sa uvidime v decembri na kontrolu... Vsetko vypadalo idealne konecne ziadna rakovina nehrozila a zrazu vcera som dostala list z cytologie, ktoru som si davala robit tu vo Francuzsku, aby som mala istotu ze som ok. Poviem vam ze som vobec necakala ani v najhorsom sne ze s tym budem bojovat znova... 😢 co som s pomocou internetu a google prekladaca pochopila opat ide o atypicke bunky a HPV virus (aj ked toho sa uz asi nikdy nezbavim), biele krvinky dokonca a nasledne v zavere napisane ze to vypada na CIN I-II, uz aj samotny CIN I znamena ze su tam abnormalne bunky a postupne je to horsie po CIN III je uz carcinom. A doporucuju opat biopsiu ci je to I alebo II ☹ na co sa vobec netesim naposledy na biopsii som myslela ze stolicku vytrhnem ake to bolo strasne neprijemne (snad horsie ako zubar) akoby isiel hlbsie a hlbsie a Dr. povedal ze to stale berie len z 1miesta... ufff. Takze mam obrovsky strach ako to dopadne cele a hlavne ci vobec moze brat biopsiu teraz ked som tehulka...aby sa vo mne zbytocne nerypali a nevyvolali nieco..navyse mavam caste mykozy, cize tiez mi to moc nepridava... achjaj priala som si krajsi darcek na narodeniny a verila som ze ho dostanem ale zasa znova opat ist do toho...
Tak vam dakujem ze ste si ma vypoculi snad mi bude lahsie, aj ked na to stale myslim ..poziadala som priatelovu maminu nech ma objedna k mojej gynekologicke co ma ma na starosti ako tehulku ze to chcem s nou prediskutovat pretoze cakat az do dalsej konzultacie s nou 1.12. by som nevydrzala...
A este som len chcela ze fakt naozaj zaujimave ze vysledky aj minuly rok na SR vysli vzdy ok a tu mi vysli strasne :( sim to je??? mam fakt idiota doktora na SR ci co? ten ked mi zacal rozpravat ako mozno nikdy nebudem mat deti a ze v tych najhorsich pripadoch beru celu maternicu...tak som mala co robit aby som udrzala slzy a nezosypala som sa tam. ...to az ked som vysla z ordinacie...a preto viac doverujem tu doktorom maju tu predsa len iny pristup a lepsie vybavenie ako u nas. ... tak to je vsetko aj tak som zaspamovala celu stenu ako vidim kolko som toho napisala, ospravedlnujem sa 🤐

janka273
19. okt 2011

@danka.chomka citrusové plody by sa nemali jesť pretože potom dieťa môže mať alegiu na ne, ale neviem , zdá sa mi že je to až pri konci tehotenstva - vtedy by sa nemali vôbec jesť, ....ja mám atopický ekzém, malá má tiež atopický ekzém ....ale ja jem citrusy, teraz vôbec nemám s ekzémom problém, lenže mám momentálne na ústach herpes, v ústach afty, a nádchu....takže mandarínka, pomaranče a citrón sú u mňa na dennom poriadku 🙂

urma
19. okt 2011

@danka.chomka pomarance su vraj alergen, ale neviem v ako zmysle.
A co si pamatam, tak ten matovy caj ako aj ine take zahrievacie potraviny az po skoricu nie su vraj celkom OK. Neviem, ci nie koli tonusu maternice, ale to uz presne neviem.

urma
19. okt 2011

@janka273 a nestipu ta citrusy na tie afty?

janka273
19. okt 2011

@urma nie neštípu, citrón si dávam do tehot.čaju, mandarína 1ks za deň i pomaranč 1ks- tiež ma neštípu, na afty a herpes si dávam canident či canadent 😕 ....len ma štípu oči, hlava, nos ☹ z nádchy - tak som si naordinovala sprej do nosa sterimar - len dúfam, že to môžem / o tehotenstve nič nepísali, je to fyziolog.roztok s morskou vodou/

urma
19. okt 2011

@janka273 taky spray co je len morska sol isto mozes 🙂 Ja si davam podobny asi Quix alebo tak dako

janka273
19. okt 2011

@urma z Quixu som vyhodila akurát prázdnu nádobu 😉 ...len hádam sa tej nádchy zbavím 🙂 lebo mi až oči slzia 😉

katkarv
autor
19. okt 2011

@janka273 joj moja.Aj ja som chora,od pondelka beriem atb a este aj Bioparox,hlava mi ide prasknut ale nechce sa mi pustit z nosa,steka mi to na priedusky ☹

janka273
19. okt 2011

@katkarv chúďatko aj ty cicuška 😒 , tento týždeň je dáky chorľavý ☹ ....mňa tiež celá hlava štípe 🙄 ...u dr.som nebola, teplotu nemám....antibioka ti zaberú a budeš mať pokoj 🙂 , ja som pri Tami vybrala troje....len v pondelok mám ísť na AFP testy, takže dúfam, že tam sa to dáko neodrazí....rýchlo sa vylieč Katulka 🙂

strihalka
19. okt 2011

@danka.chomka co mandarinky se nesmiii????????????????????????ja to jim denne na ila a to vazne☹

strihalka
19. okt 2011

@huterika moja trochu malinko se dokazem do tebe vzit, ale jen krajdva roky zpatky jsem byla tak asi jako kazda na prohlidce, nasledovala citologie a volani na vysledky s verdiktem, okamzite se dostavte k doktorce☹no nevedela jsem, mylsela jsem ze nejaky zanet, ze vytok jsme obcas, takze to ma s tim souvislost...no dr me nepotesila, rakovina delozniho cipku ten prvni stupen, sesypala jsem se, bo kamaradka tyden predtim byla na te opearaci kde ji brala kus tho cipku, dnes deti mit nemuze, je stejne stara jak ja, jako spusta z nas tu na mk, kteri touzi po tom uzliku....
Od dr jsem sla nabalena letakama, sezralajsem snad tuny cokolady, orisku, v praci sjem se nemohla soustredit, ael od te doby se muj zivot zmenil od zakladu.....
Mel ajsem dost hyrivy zivot, vecer v barech s kamarady, rphyrene do rana, takze organismus oslabeny, cigarety alkohol ani nemluve, ale zase ne ze bych byla nejaka mimoza, normlani holka, co si uzivala zivota...
Dr mi jen rekla, azts e setrim, ze ted nasatva ta cast, ze telomusi zacit bojovat samo, ze nikdo nevi, ci to propukne dal, nebo se to zklidni a zastavi.....byla jsem jak andilek, neprestala jsem tedy kourit, ale nocni dychanky skoncili, z prace rovnou domu, caje a odpocinek, zadny stres, rposte jsem potrebovala odpocinek a verila jsem telo to vyuzije ve prospech a bude se reenerovat.....
po mesici kontrola cytologies uspechem, ustupuje to, kadze dva mesice jsem byla kontrole a porad dobry, ano muzu rici ze telo se s tim popralo, ale dodnes ma strach kdyz jdu na rohlidku, aby se to nevratilo znova....

A proto verim, ze to muzebyt vyvolane jen tehotenstvim, zmenami v tele, ale zase se to da do pordku samo, nevim, ci by sem sla v tomto okamziku na ten zakror, asi bych zkusila nejakou literaturu, kde se k tomu nejak vyjadruji...
Drzim palecky

strihalka
19. okt 2011

@janka273 s tou laergii, nejsou to jen sitrusy, ktere jsou z tropickych msit?

strihalka
19. okt 2011

@katkarv moja nechcems trasit,ale ten bioparox, kamaradka po nem potratila☹pry to obsahuje nejakou latku, ktera pro babo neni vhodna, jen ot bylo na zacatku tehu tak mozna babo bylo tenkrat hodne slabe, ale ja ybch se dost bala,
nechces zksuit radeji neco jine?
A to beres ATB a jeste k tomu bioparox, coz jsu takyi antibiotika☹teda malemu davas zabrat, ti povim

janka273
19. okt 2011

@strihalka cicuška moja, presne ti neviem povedať, niekde som to vygoglila - že citrus-plody spôsobujú alergiu- a deti, sa potom rodia s alerg.na tieto plody.....vedela som to už pri Tami, ale keď zješ malé množstvo tak ti to hádam neublíži- a hlavne teraz, keď na nás útočia samé choroby 🙂 Bioparox som užívala i ja pri 1.tehotenstve, a myslím, že sa v II.trimestri môže 😉 ..

janka273
19. okt 2011

@strihalka niektoré antibiotika sú vhodné i pre tehotné, ja som dokonca pri Tami brala troje - mala som zlé výsledky CRP - inak mi vôbec nezabrali, a štvrté som odmietla, telo sa bránilo - a keď som porodila, tak som mala ukážkové výsledky CRP

strihalka
19. okt 2011

@janka273 nevim ci v druhem ale v prnim je urcite rizikovy, chudak baba, do dnes to babo nema, same problemy se zdravim a to uz je nekolik let, cos e snazi☹
jaaj, musim se odhodlat muzovi veceri spravit..dneska budou spagety🙂)na ktere mam desnou chut od vcera😀

strihalka
19. okt 2011

@janka273 a je dobre brat dvoje ATB najednou?

pata31
19. okt 2011

ahojte, baby, rychlo som vas preletela, tak som len chcela reagovat na to ovocie, tak citrusove plody sa nemozu len pred porodom nejaky tyzden, takze kludne papajte vitaminky!!! 😉 a ja som jedla aj pred porodom, a Tamarka nebola vyhadzana 😉
no idem dat dieta spinkat 😉

strihalka
19. okt 2011

A jeste jsem se chtela zeptat, ci to nahodu nektera z vas nepozna, nema zkusenosti ☹
od zacatku tehu se mi na prsou zacali delat pupinky, take male cervene, nekdy nalite vodou nekdy aj jako akne to vypada...muze to byt zpusobeno hormony, tim jak se prsa zvetsujou, ci so myslite?

huterika
19. okt 2011

@strihalka dakujem za tvoje slova, ja teda ani nefajcim ani som nikdy nebola nejaka hýrička, snad len na vysokej občas nejaka akcia tak to s tym moc nespajam. Pocula som ze tehotenstvo to vzdy zhorsuje ale az takto? na zakrok som sa tiez docitala ze by som nemala ist az ked porodim babatko, ale neviem ako to moze dovtedy babatko ovplyvnit, dufam ze nijako. Len mam aj obavy ze ak uz zobrali kusok, a nabuduce zoberu ten kus vacsi v tvare kuzela...co mi tam ostane? chcela som mat vzdy aspon 2deticky a takto ...dufam ze mi doktorka povie nejaku dobru spravu buduci tyzden v piatok mam s nou rendez-vous a snad mi nebude robit tu biopsiu-ze vezme ten malicky kusok ktory sa posle na histologiu. Len mam z tej biopsie obavy pretoze naposledy Dr. si myslel ze to bude max CIN 1-2, no a bac ho CIN 3. Takze uz dohadom na papieri neverim ako pisali v zavere ze asi CIN 1-2. Tak budem musiet pockat az do piatku co so mnou porobia. ☹