Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@ava11 hlavne nemagaj bezhlavy, chytit, stlacit, potiahnut, ale to stlacenie je tak nad bradavkou
@strihalka toto ti moja neviem.. este som nestudovala to mlieko.. nejako je toho vela, co neviem 😅
@janka273 no veru fakt trapas.. inak aj ta dr ked videla, ze mam sono od Brestanskeho, tak ho velmi pochvalila, ze ten sa vacsinou nemyli, ALE.. a zas tam dala to ale.. ale presne ako @takitak pise.. proste co je na 100% .. ja som uz bola pekne naladena na babatko, ze je zdravucke, jasne ze s respektom.. aj kocik som zacala smejdit, ci nahodou nevymenim 😅 a zas aby som dumala.. ale ja ich serem, treba aj babu trosku verit. 😔
@takitak ja som mala od dr papier, co som tam na tu genetiku niesla, tie vysledky afp a tam bolo len tie vstupne udaje a potom uz len vysledok, graf s udanou hodnotou.. ale aka je hodnota afp v jednotlivych tyzdnoch by ma napr zaujimalo, nahodou neviete, kde najdem? @janka273 ? browsujem bez uspechu
@maxara to asi nenájdeš. ja som našla jedno vysvtlenie
hodnoty jednotlivých markerov (hCG, uE3 a AFP) sa menia každým dňom tehotnosti. Každé laboratórium ich môže vyhodnocovať rôznymi biochemickými metódami a setmi rôznych výrobcov. Preto má každé laboratórium iné normy. Podľa záväznej smernice by mali jednotlivé hodnoty preniesť do „zrozumiteľnej“ podoby vo forme „násobku normy- MoM- multiple of medián“. Na záver by malo laboratórium certifikovaným softvérom vypočítať riziko
hlavne veta ...INE NORMY ... je super 😝
@urma @nelicefo @carrie84 drahe, ako to s nami vyzera, co nase rande? kedy mozeme?
ja som sice navrhla len tak z riti stvrtok, ale presne vo stvrtok mame s Ninkou ockovanie a kedze je to mmr, co mava najviac reakcii, tak s nou potom nechcem trajdat a kedze ani neviem, ako zareaguje, tak mozno ani piatok nie je stastna volba.. ale potom zas su dusicky.. tak co, streda???? teraz myslim, 26.10.
@maxara ja by som najradsej az buduci tyzden, kedze som do konca mesiaca PN. Ked sa vykydam do TT, tak zas to nebude na 10 min 🙂 cheps...nech sa mozem v klude bez stresu poobzerat po kocikoch a tak....
Inak uslo mi torchu pozadie toho stretka...ci je to len tak lubovolne ? Alebo niektora ma niekedy byt v TT?
@urma usla ti pointa? no pisala som, ze my dve sme nakoniec rande nedali, lebo okolnosti.. a ze snad niekedy nabuduce a mozno sa aj niekto prida a ozvala sa nelicefo, ze ona v TT robi a taaaak.. 🙂 nejako to vyplynulo z dialogu. Pre mna moze byt kludne az buduci tyzden, mozno aj lepsie, teda urcite lepsie aj pre mna, lebo Ninka uz bude po ockovani, a rovno si v TT vyzdvihnem material na malovanie a mydielka 🙂 teda to musi byt pracovny den
@takitak 😀 no draha to mas recht.. a prisla by si aj ty?? 😕 😵 to by bolo supeeeer
@maxara 🙂 tak super, a ja budem mat zaockovaneho psika 😀 chystam sa v piatok asi.
A dnes som bola zas v PN viac menej necakane, aby som nemala toho malo po doktoroch, tak som sa pridala k mame a sestre na endokrinologiu, lebo mame taku rodinnu anamnezu na stitne zlazy a tehotenstvo moze byt spustac. Isla som len tak na blint, no a veru vraj v poslednej chvily, lebo idealne je na to 13 tt, ja som 15 tt. Vzali mi krv a za 2 tyzdne budu vysledky. Potom tam mam ist na daku poradnu ci co 😒 no nezabavis sa...
PRE VŠETKY CICUŠENKY :
http://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusko...
http://prenatalnecentrum.sk/?menu=verejnost&men...
http://www.choredieta.sk/index.php/tehotenstvo/...
AFP:
5 týd. těhot. 0,35 - 1,75
6 týd. těhot. 0,38 - 1,88
7 týd. těhot. 0,45 - 2,25
8 týd. těhot. 0,94 - 4,68
9 týd. těhot. 1,43 - 7,13
10 týd. těhot. 2,19 - 10,96
11 týd. těhot. 2,21 - 11,05
12 týd. těhot. 2,9 - 14,52
13 týd. těhot. 4,00 - 20,00
14 týd. těhot. 5,5 - 27,5
15 týd. těhot. 12,23 - 61,15
16 týd. těhot. 12,93 - 64,63
17 týd. těhot. 14,55 - 72,75
18 týd. těhot. 17,67 - 88,37
19 týd. těhot. 19,50 - 97,50
20 týd. těhot. 22,00 -110,0
21 týd. těhot. 24,00 -120,0
22 týd. těhot. 27,00 -135,0
23 týd. těhot. 30,00 -150,0
24 týd. těhot. 32,5 -162,5
@maxara tak super, ze si si to takto aj sama odvodnila a nemusis sa uz podla mna strachovat viac 😉
Ja som tam bola na krv preventivne uz pred rokom. Ono aj ked bol problem s otehu, tak som si vtedy vazne myslela, ze nieco najdu, ale nenasli 🙂 Kazali mi ale prist, ked budem tehotna. Ja som v tom case este nikomu nevravela, ze sa dlhsie snazime, takze mozno ani neratali, ze sa tam dokvitnem coby dup 😅
Ono to nie je moc sranda, ak moze sa potom narodit dementne dieta, takze ja som ten tym, co nechce nic podcenit a ochotne tam naklusem 😒 preventivne aj kolko budu kazat. Sestra o 10 rokov mladsia uz toto leto prisla komplet o stitnu zlazu, nevedeli jej nastavit liecbu tak, aby bola ok, tak jej ju vysmarili. Uz je lepsie.
Ajojte tehulky aj nam to vychadza na april 🙂
Kočenky v kolkatom tyzdni sa da zistit pohlavie?nejak sa neviem dockat 😅
vysledky by timali pricvaknut do tehu knizky aspon mne to tak robia,vsetky vysledky mam zacvaknute v knizke
@atreyu neboj nie si sama precitlivela...sice aj normalne som citlivka 🙂 ale teraz viac.. u mna bol asi vrchol ked mi bolo zle jak psovi asi v 8tt rano ked som sa zobudila a milacik si este spal a nechcel mi doniest z chladnicky ktora bola asi 3m od postele nejake jedlo, tak som spustila plac jak mala a rumazgala som ze za to moze on ako mi je 😀 😀 😀 no konec, tak sa mi ospravedlnil a nacupital aj do obchodu a kupil aj dzusik aj cerstvy chlebik aj croissanty :D hehe
no a naposledy dnes som si poplakala, pretoze som sa akurat dozvedela ze sa mi narazom do zeriava zabila moja detská doktorka, ktorú som mala celých mojich 24 rokov... ludskejsieho Dr. by som tazko nasla, poznala nas podla mena, pytala sa ako sa mame, zaujimala sa o pacientov .. ☹ zivot je nespravodlivy.
@strihalka neviem Jani, uvidím keď pôjdem na poradňu, ale myslím, že pri Tami mi to vpisovali do tehot.knižky 😉
@maxara ja som ti vravela, že ak je bábätko menšie / väčšie - a je zle vyrátaný termín pôrodu - potom len zbytočne stresujú mamičky.....ty pekne ver Bresťovi, a kašli na tie AFp, veď ešte v 20tt ti budú robiť sono - a bude istotne bábätko v poriadku 😵 😵 😵 😵 😵
ahojte baby. chcela by som poprosiť o radu pre bratrancovu ženu. min. týždeň bola na umelom oplodnení /už druhýkrát/. má dáke bolesti v podbrušku, berie utrogestan. dr jej povedal, že keď začne krvácať, má si dať aj duphaston. môže to brať naraz, prípadne aj keď nekrváca?
pridávam sa k vám🙂
@rene82 ak má veľké bolesti, mala by lekárovi zavolať. určite jej dali číslo kam má volať. nikdy som sa nestretla s tým, že by mala len tak brať jedno aj druhé bez vyslovene lekárskeho nariadenia ... ja by som volala lekára alebo šla na pohotovosť ak je to silná bolesť dlhotrvajúca ... ak to je krátko po odbere a transfere je možné že to je aj hyperstimulák ...
@takitak dr jej povedala, že keď bude krvácať, tak si ho má dať, teda ten duphaston. teraz nekrváca, len má tie bolesti. dr si volala a že by bolesti nemali byť. prvýkrát mala tiež bolesti a neudržalo sa to. teraz by tomu chcela dáko zabrániť. tak myslíš, že nemôže obidve naraz? vkladali jej to v utorok min. týždeň

@takitak ja som nevidela žiadne grafy ani výpočty, ale našla som to minule na internete, lenže aj tak to je individuálne, neviem či toto bolo ono, ale asi niečo podobné 😉 ALE DIEVCATÁ NIE ŽE SA BUDETE STRESOVAŤ 😉 😉 😉
Maternal age at birth (years) Risk as a ratio
15 1:1578
16 1:1572
17 1:1565
18 1:1556
19 1:1544
20 1:1528
21 1:1507
22 1:1481
23 1:1447
24 1:1404
25 1:1351